מידות ה- Strix Flareלא רחוקות מנתוני המקלדת הקלאסית: 45.4 ס"מ רוחב, 15.5 ס"מ אורך, 3.1 ס"מ גובה והיא לא צפויה יותר מקום על שולחן העבודה מכל מקלדת אחרת. מצד שני, המשקל שלה מוגזם למדי, 1.25 ק"ג, שגם מוכיח באופן מסוים על עמידותה ואיכות החומרים המרכיבים אותה. מלבד המקלדת, במארז קיבלנו 2 מדבקות לוגו של סדרת הגיימינג ROG, תג מואר לאזור הייעודי במקלדת ומשענת לפרק כף היד. מיד חיברנו את המשענת, שהתחברה בקלות באמצעות שתי בליטות פלסטיק בקצותיה הנכנסות למובלעת הייעודית בתחתית המקלדת. הבעיה היחידה שהמשענת אינה מגנטית או מחוברת בצורה יותר מאובטחת, כך שכל הרמה או הזזה קלה של המקלדת גורמת לבליטות לאבד אחיזה במשענת ולהתנתק ממנה.
בחלק העליון של המקלדת, מעל מקשי ה-F המסורתיים נמצאים מקשי מדיה שכיחים, לצד גלגלת אודיו, המאפשרת לווסת את עוצמת הווליום מבלי להסיר את היד מהעכבר. בקצה הימיני העליון של המקלדת ישנו חריץ המאפשר להכניס לתוכו תג בתאורה מותאמת אישית וכן להדפיס/להדביק על התג השקוף הנוסף המגיע במארז כל סמל אישי או לוגו קבוצתי. כבל המקלדת מסתיים בשני חיבורי USB, האחד מיועד למקלדת והשני להתקנים חיצוניים, המופעלים מהצד השני באמצעות כניסת ה-USB הממוקמת ממש בקצה העליון המקלדת, בצמוד לכבל הראשי ומשמשת לחיבור מגוון אביזרים: ניתן לחבר לשם דיסק-און-קי שנקרא בהצלחה, משדר עכבר אלחוטי, אוזניות גיימינג ובעצם כל אביזר הנתמך באמצעות USB.
ה- Strix Flareצוידה בארבעה סוגי מתגי Cherry MX RGB - אדום, כחול, חום ושחור המעניקים חיווים שונים בלחיצה עליהם, החל מעומק הלחיצה להפעלה הנמדד במ"מ, דרך מהירות התגובה ועד לעוצמת צליל הנקישה. לכאן או לכאן, התחושה נהדרת ומי שכבר התנסה במקלדות מכניות בוודאי מכיר את הסיפוק האדיר והבלתי מוסבר מהקשה מהירה על מקלדת מכנית, שמציעה מהירות תגובה פנטסטית וחפה משגיאות.
חווית ההקלדה נקיה וחלקה מאוד: הריווח בין המקשים מצוין וכל כפתור וכפתור יציבים במקומם, עם תחושת מאוד עמידה וחיווי מצוין באצבעות, הן במהירות ההקשה והן בעומק הלחיצה. עם זאת, היא מגיעה עם כמה מאפיינים שחשוב להכיר מראש: מקשי ה-Strix Flare מאוד גבוהים ולבעלי מקלדת עם מקשים נמוכים, מדובר בשינוי של ממש ונדרש לא מעט זמן להסתגל למקשי המקלדת המכנית, הדורשים לחיצה עמוקה יותר כדי להפעיל אותם. עניין נוסף נוגע לקשיחות שלהם: גילינו שהמקשים במקלדת הגיימינג דורשים יותר נוקשות בלחיצה עליהם, מאפיין שעלול להאט מעט את קצב ההקשה למשתמשים שהתרגלו למקלדת הרבה יותר רגישה. לנו נדרש בערך שבוע עד שהתאקלמנו לדרישות לחצני ה-Strix Flare אך מעלותיה התגלו בכתיבה כמעט חפה מטעויות הקלדה – כל לחיצה הגיעה למקש הנכון ושמנו לב שהקשות שגויות, כמו פספוסי אותיות או לחיצה כפולה על אותו מקש, הופחתו משמעותית.
עניין הרעש הוא גם משהו שכדאי לקחת חשבון: בדומה לשאר המקלדות המכניות, הלחיצה על המקשים נשמעת היטב ומספקת חיווי פיזי וקולי ברור מאין כמוהו. החיסרון: ההקלדה רועשת מאוד ותשכחו מהקשה על מקלדת ה-Strix Flare לצד פרטנר ישן, במרחב משרד פתוח או בחלל עבודה משותף – לא הרבה קולגות הסכימו לסבול את הצלילים המכניים כשניסינו לבדוק אותו תחילה במשרד פתוח, במקרה שלנו למשל.
כצפוי, בזמני גיימינג המקלדת מגלה את כוחה האמיתי: מסביב מקשי WASD הכה-שימושיים ממוקמים כמה מקשים עם פעולות שכיחות לא פחות: החלשת/הגברת הווליום באמצעות גלגלת האודיו, ביטול מקש ה"התחל" בכדי למנוע לחיצות שגויות וכפתור המדיה ותאורת המתגים לשימושים שונים. הקרבה אליהם מייתרת את השימוש בעכבר ברוב המקרים וחווית הגיימינג הופכת לחלקה מאוד ונטולת קטיעות.
באשר למתגי ה- Cherry MX RGBואפשרויות ההתאמה האישית שלהם, המקלדת מגיעה עם תוכנת ROG Armoury, באמצעותה ניתן להזין עד 5 פרופילים נוספים מותאמים אישית, בנוסף למודל ברירת המחדל. הזנת הערכים והאפשרויות הבלתי המוגבלות של תנועת הנורות הן באמת תכונות בלתי רגילות שקשה למצוא גם במקלדות הגיימינג המתקדמות ביותר. אין כאן ערך שלא מצאנו: ניתן לבחור את גווני מעבר הצבעים, להגדיר את רמת הבהירות, להעצים את הרוויה ולבחור מתוך כמה תבניות אנימציה יפיפיות. כן, גם לאופן התנועה יש חשיבות ואפשר לבחור בין הגלים העדינים של Wave, התאורה הנושמת של Breathing, הטיפות המוארות של Rain Drop ועוד. אחת מהתכונות שאהבנו במיוחד היא שיוך כל פרופיל תאורה לתוכנה אחרת, כך שכל פרופיל יותאם לצרכי התוכנה/משחק.
התוכנה גם מאפשרת להפעיל פקודות מאקרו אשר ניתנות לתכנות, ללא הגבלת פקודות נראית לעין. פרט לכמה מקשים בודדים, כל המקלדת ניתנת לתכנות של פקודה נוספת וכל כפתור מסוגל להפוך לכפתור מאקרו. ניתן לפקוד על המקלדת לתעד את פעולתנו, שאף זוכרת את משך הלחיצה על כל הכפתור ופרק הזמן שעבר עד ללחיצת במקש אחר, המוערך ב-ms.