חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מדפסת Brother MFCJ6935DW
מותג: Brother, Brother
סוג המדפסת: משולבת, משולבת
טכנולוגיית הדפסה: הזרקת דיו, הזרקת דיו...
סוג הפלט: צבעוני
מאפייני רשת: WiFi
רזולוציה מקסימלית: 4800x1200 DPI
גודל נייר מרבי: A4
תאריך כניסה לאתר: 6/2017, 6/2017
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מדפסת Brother MFCJ6935DW

לירן עבדי | 27.06.2017
הטוב
  • תפעול קליל ונוח
  • יכולת הדפסה וסריקה ב-A3
  • חסכונית בדיו
  • קישוריות רחבה
הרע
  • מגושמת וכבדה – בהחלט לא תתאים לכל משרד
  • צילומי צבע חלשים
  • גמגומים בהדפסה דרך שירותי ענן
בשורה התחתונה
לא ברור האם המדפסת MFC-J6935DW מכוונת לבעלי המשרדים אבל היא פוגעת בדיוק בקהל זה: צריכת הדיו המינימלית, היצע הקישוריות הרחב, התפעול הקליל ויכולת הדפסה וסריקה ב-A3 הן תכונות אידיאליות לכל משרד בעלי דרישות הדפסה ממוצעות. למרות שמהירות ההדפסה לא מושלמת וצילומי צבע היו רחוקים מלספק אותנו, ה-J6935DW מצטרפת לשורת מדפסות מעולות שמבצעות את עבודתן נאמנה.
MFCJ6935DW
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,580 ₪
מחיר סופי: 1,604 ₪
מחיר סופי: 1,799 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-3 חנויות>>
הקדמה
ה-MFC-J6935DW היא מדפסת דיו אלחוטית בעלת צג מגע, המסוגלת להדפיס בצבע, לסרוק, לפקסס ולשכפל עותקים במגוון מידות פופולריות, ביניהן A3. היצרנית מבטיחה מהירות הדפסה העומדת על עד 27 עמודי צבע בדקה, עד 35 עמודי שחור בדקה והוצאת דף ראשון תוך 6 שניות. למדפסת שתי תיבות הזנה המסוגלות להכיל 250 דפים כל אחת וכ- 50 דפים נוספים ניתן לאחסן בהזנה האוטומטית. עומס העבודה החודשי הוא 30,000 דפים, כאשר ההמלצה עומדת על עד 2,000 הדפסות חודשיות. באגף הקישוריות, למדפסת חיבורי USB, Ethernet, NFC וכאמור בהיותה אלחוטית – מאפשרת גם להדפיס דרך Wi-Fi. המדפסת מפיקה דפים באמצעות ארבעה ראשי דיו מוגדלים אשר אמורים לספק חיסכון משמעותי בעלויות ההדפסה.
מספר העמודים שהמדפסת מסוגלת להדפיס בדקה (Pages Per Minute –PPM ). הנתון משתנה בהתאם לאיכות ההדפסה (טיוטה, רגיל, מיטבי), צבע ההדפסה (שחור או צבעוני) וסוג המידע המודפס (טקסט או תמונה). במדפסות דיו הנתון שמופיע במפרט הוא תיאורטי ומתייחס לכיסוי חלקי של הדף – 5 אחוז בשחור ו-15 אחוז בצבע. במדפסת לייזר הנתון שמופיע במפרט קרוב לביצועיה בפועל.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נפתח במובן מאליו: המדפסת כבדה מאוד (23.6 ק"ג) ומימדיה הבסיסיים (37.5 ס"מ גובה, 57.5 ס"מ רוחב, 47.7 ס"מ עומק) פשוט עצומים. כששולפים מאחור את מגש ההזנה ומושכים מקדימה את מגש פליטת הדפים, המדפסת אף מרחיבה את מידותיה ומתנפחת לרוחב אסטרונומי של 83.4 ס"מ, או במילים אחרות – מכונה שלא תתאים לשימוש ביתי ואפילו לא למשרדים קטנים. בקדמת המכשיר מסך מגע ומימינו מקשי התפעול. בצד שמאל של המדפסת נמצאת כניסת USB לחיבור התקן חיצוני.


בתחתית המדפסת שתי תיבות הזנה המאפשרת להזין בכל אחת 250 דפים – כמות שאמורה להפסיק בהחלט גם לדרישות גבוהות של משרד ממוצע. על איכותן ועמידותן ניתן לערער: מדובר במגירות פלסטיק פשוטות ורגישות הנעות על צירן וכבר יצא לנו להיתקל בתקלות שגרתיות במגירות מהסוג הזה, שהושבתו בגלל תחיבת המגירות חזרה אל המדפסת בצורה פחות עדינה מהנדרש.


את הדרייבר וכלי עזר תומכים הורדנו ישירות מאתר היצרנית ולאחר התקנה ראשונית שכללה יישור דף, כיול המחסניות וכדומה – תוך 15 דקות ניגשנו לעבודה. מסך מגע LCD בגודל 3.7 אינץ' היה מעולה ומאוד נוח לשימוש. התצוגה גדולה מספיק מכדי לנצל אותה ולא להיאלץ להסתפק במקשים הפיזיים וגם התפעול קליל ופשוט – כל לחיצה נקלטה במדויק ותפריטים עלו במהירות, ללא שהיות או זמני טעינה מופרכים שחווינו בצגים אחרים. גם המקשים מימין למסך טובים – הם בולטים, נוחים למגע ומאפשרים תפעול יעיל ומאורגן.


היצע הקישוריות מספק: ניתן לחבר כבל USB ישירות למחשב, לחבר כבל רשת ובכך לקשר אותו לשאר מחשבי המשרד או להשתמש באופציה הקלה ביותר – חיבור אלחוטי, המאפשר לכל מכשיר בעל גישה לאינטרנט להדפיס ישירות מהמכשיר. קיימת גם תמיכת NFC אם כי לא ראינו בה שימוש רב מאחר וברוב המקרים החיבור האינטרנטי זמין ונגיש יותר.


המזין האוטומטי נפלא: מעבר למהירות ההזנה המרשימה ולקיבולת המעולה של 50 דפים, יכולתו לסרוק ולהעתיק גם את אחורי הדף (דופלקס) הופכת אותו בפועל לבעל יכולת העתקה של 100 דפים, ישירות מהמזין בלבד – תכונה מצוינת והכרחית למטלות משרד גדולות.


סריקה במזין האוטומטי הייתה טובה גם כן אם כי לא מושלמת: הצלחנו לסרוק 3 דפים תוך 10 שניות, שהגיעו ישירות להתקן הנשלף שהכנסנו מראש. כשניסינו אותה פעולה, כאשר הפעם היעד היה המחשב האישי בחיבור קווי, העניין ארך פי 3 מהזמן שנדרש לו בניסיון הקודם, מבלי לציין את כישלון המדפסת כבר בניסיון הראשון לסרוק ישירות למחשב.


בממשק המדפסת התגלו לא מעט שירותים המציעים דרכי הדפסה נוספים: ניתן להדפיס דרך OneNote, OneDrive, Dropbox, Google Drive, Evernote וזו רק רשימה חלקית למדי של שיתופי הפעולה האינטואיטיביים. על פניו רעיון מבריק ואכן אחרי הרשמה קלילה וחד פעמית, מצאנו את תמונות המשפחה שלנו ב-Google Drive אבל רצף בעיות מונע מלהפוך את השירות לשימושי למדי: טעינת התמונות איטית, השיטוט בין הקבצים לא נוח ואופציות ההדפסה די פרימיטיביות. כלומר בינתיים לא מדובר בתחליף ראוי לכניסה לאותו שירות דרך סמארטפון או טאבלט והדפסה ישירות מהם. ועדיין, מדובר בשירות חביב וטוב שזמין, גם אם כרגע אינו אידיאלי למשתמש.

תוכנה שמגיעה עם המדפסת וציוד היקפי אחר ומאפשרת להם לתקשר עם המחשב.

איכות ההדפסה

(45% מהציון הסופי)
8 מתוך 10
כיאה לתכליתה, ה-J6935DW לא מצליחה להפיק תמונות צבע איכותיות במיוחד אך רמתן אמורה לספק את צרכי המשרד הממוצע. ביקשנו להדפיס את קו הרקיע של מנהטן בלילה, תחת הגדרת איכות תמונה Best וגם אז קיבלנו דף צבע בינוני למדי – גווני השחור מצומצמים מאוד, המעבר בין צבעים גס ונראה לעין ובכללי, התמונה הייתה חיוורת מאוד ובהחלט לא סיפקה משהו שאפשר לתלות על הקיר. 

Brother-J6935DW: המשרד הצבעוני
בהדפסת מפת העולם ותרשימים משרדיים ה- J6935DW הרשימה הרבה יותר. גם מילים קטנטנות נראו היטב ולא התקשינו לקרוא אותן. טווח הצבעים עדיין היה אנמי אך מסמכי עבודה שגרתיים לא נדרשים מלכתחילה לעמוד במשימה קשה מדי. גם בדפי טקסט רגילים אפשר רק לחלק מחמאות: הדיו השחור מצליח להפוך עמודי A4 לברורים וקריאים, גם כשהפונט קטן מאוד.

מהירות ההדפסה

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10
היצרנית מבטיחה הדפסת 35 דפי שחור בדקה ו-27 דפי צבע בדקה- מהירות הדפסה מעולה לכאורה. כמו ברוב המקרים, תנאי המעבדה רחוקים מאוד מהמציאות ובדקה הצלחנו להפיק 19 עמודי טקסט בסיסיים. גם ממבחן הצבע לא התרשמנו: בקושי 12 עמודי צבע יצאו מהמדפסת אחרי שתזמנו 60 שניות, כאשר חלק מהדפים כללו תמונות קטנות מאוד שלא הצדיקו את הסטייה המוגזמת מהבטחת היצרנית.

ניסינו לתת להדפסה בצבע ניסיון נוסף: פקדנו על ה-J6935DW להדפיס 10 תמונות צבעוניות עם כיסוי של בערך 50% מהנייר ולמדפסת לקח יותר מדקה להפיק כל דף בודד רווי בצבע. גם מלאכת קבלת המידע לא הייתה מהירה מדי – המון פעמים המדפסת פשוט קפאה והמשיכה לקבל מידע מהמחשב, ללא התקדמות בהדפסה עצמה.

Brother-J6935DW: המשרד הצבעוני

עברנו למהירות הדפסת דף בודד: מפת העולם בצבע בגודל A3 הודפסה בפחות מ-10 שניות, שתיארה את הגלובוס בצורה ברורה ומפורטת – תוצאה שהרשימה אותנו מאוד, הן במהירות הפקת הנייר והן ברמת איכותה. דף A4 מבוסס טקסט בלבד חסך מאתנו עוד קצת זמן ובפחות מ-7 שניות קיבלנו נייר ראשון, תוצאה טובה מאוד.

קליטת משימות ההדפסה שנשלחו מהמחשב התקבלו במהירות מרשימה, בטח לעומת מדפסות אלחוטיות אחרות שעברו תחת ידינו, אשר להן לקח שניות ארוכות כדי לקבל את הפקודה ועוד כמה שניות לחלץ את הדף המבוקש. כאן הזריזות שולטת: בפחות מ-5 שניות הפקנו צמד מסמכים באמצעות לפטופ ששיגר את הפקודה האלחוטית מהצד השני של החדר. בעניין זה חשוב להוסיף כי למרות שהעבודה בשוטף עבדה חלק, היו מעט רגעים של בעיות קליטה – למשל כשניסינו להדפיס תמונת A4 צבעונית, שהחלה המדפסת לעבוד עליה רק אחרי דקה משליחת הפקודה. לא מדובר בקליטת נתונים איטית או קשר אינטרנט רעוע – נדמה כי לעיתים ה- J6935DW סובלת משיהוקים קלים שמעכבים את העבודה במעט. כאמור, הם לא הופיעו יותר מדי במהלך הסקירה אך מספיק מכדי שנציין אותם.
מספר העמודים שהמדפסת מסוגלת להדפיס בדקה (Pages Per Minute –PPM ). הנתון משתנה בהתאם לאיכות ההדפסה (טיוטה, רגיל, מיטבי), צבע ההדפסה (שחור או צבעוני) וסוג המידע המודפס (טקסט או תמונה). במדפסות דיו הנתון שמופיע במפרט הוא תיאורטי ומתייחס לכיסוי חלקי של הדף – 5 אחוז בשחור ו-15 אחוז בצבע. במדפסת לייזר הנתון שמופיע במפרט קרוב לביצועיה בפועל.
בכל מדפסת לייזר קיים מעבד שמשפיע על מהירות העבודה של המדפסת. מהירות המעבד נמדדת במגה הרץ (MHz) ונעה בין 33 ל-500 מגה הרץ. ככל שהמעבד מהיר יותר המדפסת תעבוד בצורה מהירה וחלקה ובעומסים גבוהים יותר, אבל מחיר המדפסת עולה בהתאם.   למשתמש הביתי הממוצע שמדפיס בעיקר דפי טקסט ומסמכי גרפיקה קלים, גודל המעבד כמעט שאינו רלוונטי, ואין צורך להשקיע במעבד חזק ויקר. להדפסה בעומסים גדולים יותר, בחרו בגודל מעבד של 150 מגה הרץ ויותר, בהתאם לעומסי ההדפסה ולתקציב.

יעילות וצריכת מתכלים

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10
במארז קיבלנו ראשי דיו מוגדלים המבטיחים לספק 3,000 דפי שחור ו-1,500 דפי צבע. קשה לאמוד את חיסכון המדפסת מבלי להדפיס מאות עמודים – אנחנו הסתפקנו בהדפסת 30 תמונות מלאות בצבע מקצה לקצה, עשרות מסמכי טקסט ועוד 50 דפי צביעה לילדים. על דבר אחד לא ניתן לערער: המדפסת חסכונית. לאחר רצף ההדפסות התובעני שלוודאי היה מחסל את ראשי הדיו כל מדפסת ביתית ממוצעת, נותרנו עם בערך 97% דיו שחור ומפלסי צבע שנעו בין 90-95% אחוז. מכאן ניתן רק להעריך כי עלות ההדפסה לדף, הן בשחור והן בצבע, מיטבית עבור משימות הדפסה רבות.

באשר לראשי הדיו, נפתח בהצהרה: חווינו כמה וכמה מפגשים שליליים עם מחסניות הפלסטיק של Brother והמנגנון הרגיש שלהן אך מוכרחים להודות שהפעם הכל עבד כשורה. במשיכה קלילה של הנצרה הירוקה, מחסניות הדיו היו מוכנות להכנסתן אל התא הייעודי.

לפי היצרנית, ה- J6935DW מסוגלת לעמוד בעומס של עד 30,000 דפים בחודש כאשר המלצתה היא לא לחצות את ה-2,000 דפים בחודש. לדעתנו מדובר בעומס עבודה מספק – משרדים בינוניים ואף גדולים לרוב לא עולים על קצב עבודה שכזה ואם כן, עליהם לבחון מדפסות המיועדת לשימוש מסחרי.
התפוקה החודשית של המדפסת, נמדדת במספר הדפים המומלצים על ידי היצרן להדפסה במהלך חודש אחד. ככל שמספר זה גבוה יותר המדפסת תעמוד בעומסי עבודה גדולים יותר. נתון זה מעיד גם על אמינותה ואיכות חלקיה של המדפסת. מומלץ לבחור מדפסת בעלת עומס עבודה הגדול פי שלושה-ארבעה מהיקף ההדפסה הצפוי ובכך להבטיח את עמידותה לאורך זמן.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply