סקירת wisebuy - מדפסת Brother MFCJ6935DW
- תפעול קליל ונוח
- יכולת הדפסה וסריקה ב-A3
- חסכונית בדיו
- קישוריות רחבה
- מגושמת וכבדה – בהחלט לא תתאים לכל משרד
- צילומי צבע חלשים
- גמגומים בהדפסה דרך שירותי ענן
נוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)נפתח במובן מאליו: המדפסת כבדה מאוד (23.6 ק"ג) ומימדיה הבסיסיים (37.5 ס"מ גובה, 57.5 ס"מ רוחב, 47.7 ס"מ עומק) פשוט עצומים. כששולפים מאחור את מגש ההזנה ומושכים מקדימה את מגש פליטת הדפים, המדפסת אף מרחיבה את מידותיה ומתנפחת לרוחב אסטרונומי של 83.4 ס"מ, או במילים אחרות – מכונה שלא תתאים לשימוש ביתי ואפילו לא למשרדים קטנים. בקדמת המכשיר מסך מגע ומימינו מקשי התפעול. בצד שמאל של המדפסת נמצאת כניסת USB לחיבור התקן חיצוני.
בתחתית המדפסת שתי תיבות הזנה המאפשרת להזין בכל אחת 250 דפים – כמות שאמורה להפסיק בהחלט גם לדרישות גבוהות של משרד ממוצע. על איכותן ועמידותן ניתן לערער: מדובר במגירות פלסטיק פשוטות ורגישות הנעות על צירן וכבר יצא לנו להיתקל בתקלות שגרתיות במגירות מהסוג הזה, שהושבתו בגלל תחיבת המגירות חזרה אל המדפסת בצורה פחות עדינה מהנדרש.
את הדרייבר וכלי עזר תומכים הורדנו ישירות מאתר היצרנית ולאחר התקנה ראשונית שכללה יישור דף, כיול המחסניות וכדומה – תוך 15 דקות ניגשנו לעבודה. מסך מגע LCD בגודל 3.7 אינץ' היה מעולה ומאוד נוח לשימוש. התצוגה גדולה מספיק מכדי לנצל אותה ולא להיאלץ להסתפק במקשים הפיזיים וגם התפעול קליל ופשוט – כל לחיצה נקלטה במדויק ותפריטים עלו במהירות, ללא שהיות או זמני טעינה מופרכים שחווינו בצגים אחרים. גם המקשים מימין למסך טובים – הם בולטים, נוחים למגע ומאפשרים תפעול יעיל ומאורגן.
היצע הקישוריות מספק: ניתן לחבר כבל USB ישירות למחשב, לחבר כבל רשת ובכך לקשר אותו לשאר מחשבי המשרד או להשתמש באופציה הקלה ביותר – חיבור אלחוטי, המאפשר לכל מכשיר בעל גישה לאינטרנט להדפיס ישירות מהמכשיר. קיימת גם תמיכת NFC אם כי לא ראינו בה שימוש רב מאחר וברוב המקרים החיבור האינטרנטי זמין ונגיש יותר.
המזין האוטומטי נפלא: מעבר למהירות ההזנה המרשימה ולקיבולת המעולה של 50 דפים, יכולתו לסרוק ולהעתיק גם את אחורי הדף (דופלקס) הופכת אותו בפועל לבעל יכולת העתקה של 100 דפים, ישירות מהמזין בלבד – תכונה מצוינת והכרחית למטלות משרד גדולות.
סריקה במזין האוטומטי הייתה טובה גם כן אם כי לא מושלמת: הצלחנו לסרוק 3 דפים תוך 10 שניות, שהגיעו ישירות להתקן הנשלף שהכנסנו מראש. כשניסינו אותה פעולה, כאשר הפעם היעד היה המחשב האישי בחיבור קווי, העניין ארך פי 3 מהזמן שנדרש לו בניסיון הקודם, מבלי לציין את כישלון המדפסת כבר בניסיון הראשון לסרוק ישירות למחשב.
בממשק המדפסת התגלו לא מעט שירותים המציעים דרכי הדפסה נוספים: ניתן להדפיס דרך OneNote, OneDrive, Dropbox, Google Drive, Evernote וזו רק רשימה חלקית למדי של שיתופי הפעולה האינטואיטיביים. על פניו רעיון מבריק ואכן אחרי הרשמה קלילה וחד פעמית, מצאנו את תמונות המשפחה שלנו ב-Google Drive אבל רצף בעיות מונע מלהפוך את השירות לשימושי למדי: טעינת התמונות איטית, השיטוט בין הקבצים לא נוח ואופציות ההדפסה די פרימיטיביות. כלומר בינתיים לא מדובר בתחליף ראוי לכניסה לאותו שירות דרך סמארטפון או טאבלט והדפסה ישירות מהם. ועדיין, מדובר בשירות חביב וטוב שזמין, גם אם כרגע אינו אידיאלי למשתמש.
איכות ההדפסה
(45% מהציון הסופי)
מהירות ההדפסה
(10% מהציון הסופי)