חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מדפסת Epson L386
מותג: Epson
סוג הפלט: צבעוני
מאפייני רשת: WiFi
רזולוציה מקסימלית: 5760x1440 DPI
גודל נייר מרבי: A4
הדפסה דו צדדית: כן
פקס: ללא
סורק: כולל
ציון WiseBuy
8.2
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מדפסת Epson L386

לירן עבדי | 17.05.2017
הטוב
  • איכות הדפסת פוטו פנטסטית
  • הדפסה מהירה ושוטפת שתתאים למשתמש הביתי
  • חסכונית ויעילה בדיו
הרע
  • התממשקות אלחוטית מגמגמת
  • ללא מסך וקורא כרטיס זיכרון
  • ללא מזין אוטומטי (פידר)
  • מחיר גבוה ביחס למתחרות
בשורה התחתונה
המדפסת L386 תואמת לדרישות המשתמש הביתי: היא מהירה מספיק, איכותית מאוד בהדפסת תמונות ויעילה בצריכת הדיו. אם תסכימו לוותר על נוחות משתמש אידיאלית כמו מסך בגוף המדפסת, מזין אוטומטי וחיבור אלחוטי פחות מגמגם – מדובר במדפסת שתענה על הצרכים שלכם. לרעתה עומד תג מחיר גבוה שלא מצליח לגבור על המתחרות המתומחרות בחצי מעלותה וחולקות תכונות דומות למדי.
הקדמה
ה-L386 מבית אפסון היא מדפסת דיו אלחוטית, המשלבת סורק ומכונת צילום, מיועדת לבית או למשרד קטן ומבטיחה חיסכון משמעותי בצריכת הדיו, באמצעות ניצול יעיל ומכלים בקיבולת גדולה. לפי היצרנית, הדיו הכלול במארז יספיק להדפסת 13,000 דפים בשחור ו-6,500 בצבע. פרט למדפסת, במארז סופק כבל חשמל, כבל USB וערכת דיו סטנדרטית המכילה 4 צבעים.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

המדפסת שוקלת 4.5 ק"ג ובעלת מידות ממוצעות של 145 מ"מ גובה, 300 מ"מ עומק ו-482 מ"מ רוחב. בגוף המדפסת רק שישה כפתורים מקדימה, כאשר בפועל השתמשנו בעיקר בשניים מהם: כפתור ההדלקה/כיבוי וההעתק מסמך. בולט בהיעדרו מסך וחבל שכך, אחרת היינו יכולים לנצל תכונות מתקדמות ישירות מהמדפסת ולא דרך התוכנה הייעודית של Epson. כך גם קורא כרטיס זיכרון נעדר, עוד פתרון די מתבקש ושימושי אילו היה משולב במדפסת. קיבולת מגש הניירות עומדת על 30 דפים- נתון די נמוך, אפילו למשתמש הביתי. גם מזין אוטומטי לא נכח, כך שמשתמשים שיבקשו להעתיק מספר רב של מסמכים ייאלצו לבצע זאת ידנית, כלומר כל עמוד בנפרד.


בקופסא לא סופק דיסק התקנה אך שיטוט מהיר באתר החברה מאפשר להוריד את התוכנה התואמת למדפסת, כולל עזרים מתקדמים לעריכת תמונה. ההתקנה ברורה אם כי מסורבלת מאוד, מורכבת מהמון שלבים ומשום מה אורכת המון זמן בהשוואה למדפסות אחרות שנבדקו. גם ממשק התוכנה לא הכי נגיש והתפריטים מזכירים נראות של לפני עשור – למרות שהתכונות הנדרשות כמו בחירת סוג נייר, איכותו, גבולות שוליים ושאר פונקציות פופולריות זמינות כרגיל.


במארז שקיבלנו לא סופק דיו להחלפה אך מניסיון שלנו מול לא מעט מדפסות אפסון בעל מנגנון החלפת דיו זהה, כמעט בלתי אפשרי לסיים את התהליך עם ידיים נקיות: בעת חליצת הפקק, הדיו נוטה להשפריץ מהפיה וגרוע מכך, לא כל כך קל להסיר את כתמי הדיו שנדבקים לאצבעות. אילו כמה שפשופי סבון היו פותרים את זה, כנראה שאפילו לא היינו מתייחסים לתופעה אבל כרגע, החלפת הדיו בצורה הזאת רחוקה מאוד מלהיות הפתרון הכי אלגנטי או נקי שפגשנו. אגב, גם כאן עניין הלכלוך חזר על עצמו ושליפת הפקק לוותה בהשפרצת טיפות קלות של דיו החוצה. ניתן רק להניח כי מטלת המילוי לא חפה מכתמים סוררים על העור – לתשומת ליבם של חובבי מחסניות הפלסטיק הנשלפות בקלות.


בכל הנוגע לעבודה השוטפת, ניתן רק לחלק מחמאות: שכפולי עמוד נעשו ברגע, הן בשחור והן בצבע ולא עברו יותר מכמה שניות בודדות מלחיצת כפתור ה"העתק" עד קבלת מסמך חדש.

גם הסורק ברזולוציה מקסימלית של 1200X2400 dpi העתיק היטב את המסמכים שביקשנו להעלות למחשב, בשחור ובצבע, ולא זוהו זיופים או חלקים מפוספסים. תמונות ממצלמה מקצועית אמנם הופקו בצורה חיוורת מעט, אך בהתחשב בייעודה של המדפסת למשתמש הממוצע, התוצאה הסופית מתקבלת על הדעת. הסורק יודע לספק מסמכים בפורמטים BMP, JPEG, TIFF, PDF.


המדפסת לא קולנית במיוחד אבל קשה לומר שהיא שקטה – הגוף הפיק רעשים סטנדרטיים בשלבי ההדפסה הפשוטה והתחיל לצווח לקראת הדפסת הפוטו.


ה-L386 צוידה בקישורית WiFi המאפשרת לשלוח הדפסות בצורה אלחוטית ישירות מהמחשב, טאבלט וסמארטפון, ללא צורך בכבל פיזי. בדומה להתקנת התוכנה שנדרשה להפעלת המדפסת דרך כבל USB, ההתחלה לא הייתה מזהירה: לקח זמן רב עד שהמדפסת איתרה את הנתב ועוד כמה דקות ארוכות עד שהצליחה ליצור קשר יציב איתו. גם קבלת פקודות לוקחת זמן רב מהמקובל ואפילו סבלנו מניתוק או שניים, תופעה שבוודאי לא אמורה לקרות זמן כה קצר לאחר ההתחברות הראשונית, פי כמה כשמשווים אותה מול מתחרות בקטגוריית המדפסות הביתיות.

רכיב במדפסת שמאפשר לשמור את תוכן המסמכים שנשלחו להדפסה. ככל שהזיכרון גדול יותר ניתן לשמור כמות גדולה יותר של מסמכים ולהדפיס מסמכים מורכבים במהירות גבוהה יותר. יש יצרנים שמציינים את כמות המסמכים המרבית שאפשר לשלוח להדפסה בבת אחת. הזיכרון נמדד במגה בייטים (MB) למשתמש הביתי יספיק בדרך כלל  זיכרון של 8MB.
מספר הדפים המרבי שניתן לשים במגש המדפסת, משתנה בהתאם לסוג הנייר ולעוביו. הקיבולת המינימלית ברוב המדפסות היא 100 דפים רגילים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות ופירוט ההדפסה ונמדדת ב-dpi (מספר נקודות לאינטש). להדפסת טקסט תתאים רזולוציה של 600dpi. להדפסה של גרפיקה ותמונות תספיק רזולוציה של 2400x1200dpi, ולהדפסת תצלומים באיכות גבוהה מומלצת רזולוציה של 4800x1200dpi.

איכות ההדפסה

(45% מהציון הסופי)
9 מתוך 10
רזולוציית ההדפסה המקסימלית עומדת על DPI 1440X5760, המפיקה מסמכים בעזרת ארבעה צבעים: שחור, כחול, צהוב ומג'נטה. נתחיל מהחדשות הטובות: המדפסת מפיקה תמונות מדהימות תחת מבחן האיכות והדפסה על נייר 15X10 ס"מ מבריק (Glossy) היה מצוין. ההדפסות נערכו תחת פרמטרים של רוויה, טווחי שחור, אבחון גוונים חופפים ונאמנות למקור. התמונות שנשלחו להדפסה כללו בין היתר צילומי משפחה, טבע, תנועה ושילובי צבעים חופפים. בכולם עמד ה- L386 בגבורה ולא החטיא גם בגווני צבעים קשים למדי שמדפסות ביתיות אחרות הפיקו כצבע אחיד ובלתי ניתן לזיהוי בגווניו. הבעיה היחידה שזיהינו היא הנטייה של המדפסת להדפיס גוונים שחורים טהורים כגוון נייבי כהה, שהיה די רחוק מהשחור שהיינו מעדיפים לקבל.
Epson L386: עונה על כל הצרכים


מסמכי טקסט היו סטנדרטיים למדי: הדפסה באיכות טיוטה (Draft) סיפקו על הנייר דיו מועט כמתבקש, אך עדיין אפשרו קריאה שוטפת של הטקסט המודפס. המדפסת המשיכה להפתיע לטובה עם דיו שהתייבש במהירות: כבר ביציאתו מגוף המדפסת הנייר לא פלט שום עקבי דיו, גם כשניסינו בחוזקה להשיג שאריות במריחת אצבע מהירה.

מהירות ההדפסה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10
הכרזת היצרנית עומדת על הדפסת 33 דפי שחור בדקה ו-15 דפים בצבע – על הנייר נתונים לא רעים בכלל. בפועל, המצב מעט שונה: בדקה הצלחנו להפיק 27 דפי שחור בכיסוי 5% טקסט ועוד 8 עמודי צבע מכוסים ברבע מהדף באיכות נמוכה. המשתמש ביתי מלכתחילה לא צריך מהירות גבוהה יותר, כך שלא ייחסנו חשיבות גבוהה מדי לפער שבין ההבטחה למציאות.

כמו שציפינו, מהירות הדפסת פוטו לא מרשימה במיוחד, כשבכמה מקרים לקח למדפסת למעלה מ-2 דקות להוציא דף 15X10 בודד, אם כי בהתחשב בתוצאה הנהדרת, קשה שלא לסלוח. אגב, גם כאן היצרנית סיפקה הבטחה רחוקה מהמציאות – "69 שניות", בדיוק לאותו סוג נייר שנבדק.

נבחנה גם התמודדות ה- L386עם מספר פקודות הדפסה במקביל, בהן המדפסת עמדה בגבורה וידעה להתמודד היטב עם רצף ההדפסות השונות שהובא בפניו, ללא תקיעות או השמטת משימה כלשהי.

יעילות וצריכת מתכלים

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10
היצרנית מבטיחה שהדיו הכלול במארז יספיק להדפסת 13,000 דפים בשחור ו-6,500 בצבע. למען הסביבה לא מיהרנו להדפיס אלפי דפים כדי להוכיח או להפריך את הטענה, אך בהחלט נראה כי ה- L386 מצליח לשמור על צריכת דיו שפויה, כשגם אחרי הדפסת 10 תמונות פוטו תובעניות מאוד ועוד 50 עמודי טקסט, מפלסי הדיו הצביעו על ניצול הגון וחסכוני, למרות הדפסת התמונות המלאות בצבע. נותר רק להאמין כי קצב ניצול הדיו יישאר בעינו בטווח הארוך. לכאן או לכאן, מדובר בקיבולת עצומה שבוודאי תספיק למשתמש הביתי, המדפיס בממוצע 40-50 דפים בחודש. בעניין זה, היצרנית מבטיחה אחריות של עד 30,000 דף או שנה, הראשון מבניהם.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply