חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמת אקסטרים Elephone EleCam Explorer Elite
רזולוציית סטילס: 12 מגה פיקסל
פורמט וידאו: MP4
מסך: כולל מסך
סוג: מצלמת אקסטרים
כרטיס זיכרון: MicroSD
חיבורים: USB 2
מיקרופון: כולל מיקרופון
ציון WiseBuy
7.5
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמת אקסטרים Elephone EleCam Explorer Elite

לירן עבדי | 18.10.2016
הטוב
  • אלטרנטיבה מוזלת ל-GoPro
  • עיצוב קליל וקומפקטי
  • צילום ב-4K
  • מציעה מגוון תכונות ופרמטרים לשינוי
  • מתממשקת עם הסמארטפון
הרע
  • צילומי Still גרועים
  • סוללה שלא מחזיקה יותר מ-45 דקות
  • גוף המצלמה מתחמם מאוד מהר
בשורה התחתונה

וידאו ב-4K, קישורית WiFi המתממשקת עם הסלולר, מגוון אביזרים תומכים ותג מחיר שטורף את הקלפים. ב-EleCam Explorer Elite לא חסרים חסרונות וזיופים המאפיינים מכשירים סיניים, אבל אלו מתגמדים כשמתחשבים בחבילה הכוללת ובסך הכל מדובר מצלמת אקסטרים טובה שתשמש היטב את אוכלוסיית האופנוענים, המדוושים, הגולשים, המטפסים ושאר חובבי הרפתקאות.

הקדמה

אל שוק מצלמות האקסטרים מצטרפת שחקנית חדשה העונה לשם  EleCam Explorer Eliteמבית Elephone הסינית. המכשיר הזעיר כולל וידאו ברזולוציית מקסימלית של 4K (ב-24 פריימים לשנייה) ו-20 מגה פיקסל בצילום תמונות רגילות. גוף המצלמה מגיע בצבעי שחור וכסוף ובמארז כלול כיסוי אטום למים ושאר אביזרים תומכים למגוון שימושים.

איכות הצילום

(60% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

רזולוציות הצילום מגוונות ומציעות בין היתר את האיכויות הפופולריות ביותר, ביניהם 720p ב-120 פריימים לשנייה, 1080p ב-60 פריימים לשנייה, 2K (QHD) ב-30 פריימים לשנייה, וכמובן, גולת הכותרת – תצוגת 4K ב-24 פריימים לשנייה. בתמונות הבודדות (Still), המצלמה מציעה איכויות צילום שנעות בין 20 מגה פיקסל (3840X5120), דרך 12 מגה פיקסל (3024X4032) ועד צילום תמונת VGA  בסיסית (480X640).

נתחיל במה שאהבנו: הווידאו. צילמנו כמה סרטונים ברזולוציות שונות ובכולם התקבלו תוצאות מעולות. ביצועי ה-4K  השביעו את רצוננו, עם צבעים אמיתיים, פירוט מיטבי, סאונד מדויק ורצף תמונות נטול קטיעות. אחריו הצטיין ה-p1080 ב-60 פריימים לשנייה, למרות שבחושך הוא פחות הבריק וניצול התאורה המלאכותית "הכתימה" את התמונות בגוונים חמים מדי. אחד הפיצ'רים שהכי סיקרן אותנו היה לבחון ה-720p ב-120 פריימים לשנייה אבל לדאבוננו, היה הגרוע מבין כולם: הסרטון לא הפסיק "לקפוץ" בין הפריימים, תקלה שממש מכאיבה לעיניים ולמעשה לא מאפשרת לצפות בסרטון כראוי.

בצילום תמונות בודדות, התוצאות נעו בין בינוניות לגרועות. באור יום עוד קיבלנו תמונות שאפשר לסלוח להן, למרות המון מריחות צבע וגוונים סמוכים לצבע המקורי. כשירדה החשיכה, הצילומים הפכו קטסטרופליים: הצבעים היו חסרי חיים, התמקדות באובייקטים בולטים כמעט ולא פעלה והחיוורת הכללית שאפיינה את התמונות בתנאי תאורה קשים חשפו את אחת מנקודות החולשה הבולטות ב- Explorer Elite. גם תחת תאורה מלאכותית קיבלנו תמונות דהויות עם אפקט שהאפיל כל תמונה. כמו במצלמות אקסטרים רבות, גם כאן העדשה הרחבה מעניקה לצילומים עיוות עין-דג אשר "מעגל" במקצת קצוות כל תמונה שנלקחה.

EleCam Explorer Elite

EleCam Explorer Elite

EleCam Explorer Elite

EleCam Explorer Elite

EleCam Explorer Elite

EleCam Explorer Elite

EleCam Explorer Elite

EleCam Explorer Elite

EleCam Explorer Elite

חשוב להדגיש: הציון שהוענק למצלמה בקטגוריה זו התבסס רבות על ייעודה המקורי – הפקת סרטונים, ובכך ייחסנו חשיבות פחותה לצילומים הרגילים, גם אם הם חלק בלתי נפרד מהחבילה.

נוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-Explorer Elite מגיעה בקופסה מלבנית נאה שמשדרת מקצועיות, לא מהמאפיינים הבולטים של רוב המכשירים המגיעים מסין. התלהבנו גם ממגוון האביזרים המצורפים למארז: החל ממעמד לקסדה, תושבת לאופניים ולחצובה, דרך תושבת מייצב ועד לדבק דו"צ ואזיקונים לאבטוח, שאגב, נעטפו בניילון נפרד והעניקו עוד נפח של רצינות למוצר. אפילו ספרון ההדרכה ראוי לציון: למרות שנכתב באנגלית בלבד, הוא דק להפליא אך ברור מאוד, מפורט דיו ונמנע מהסברים מפרכים. המצלמה מגיעה עם מגן פלסטיק שקוף שאמור למנוע חדירת מים עד 30 מ' עומק ולוודאי תהיה שימושית מאוד עבור גולשי גלים, סקי מים, ושאר רודפי פעילויות אקסטרים שמעורבים בהם מים.

גוף המצלמה קטן מאוד, אפילו בשוק מצלמות האקסטרים, ומידותיו קומפקטיות להפליא: עם 4.1 ס"מ גובה, 5.9 ס"מ רוחב ומשקל של 55 גרם, המכשיר נראה ומרגיש יותר כמו קופסת גפרורים מאשר מצלמת וידאו 4K. ארבעה כפתורים בלבד נמצאים בגוף המצלמה: כפתור mode/הדלקה/כיבוי הנמצא בחזית המצלמה ליד העדשה, מקש בחירה בראש המכשיר ומקשי חצים לבחירה בצד. בגב המצלמה מסך 2 אינץ' מסוג TFT ברזולוציה של 240X960. בצד השני כניסת MicroUSB לטעינה והעברת קבצים, כניסת Micro HDMI להזרמת וידאו במסכים תומכים וחריץ לכרטיס זיכרון מסוג MicroSD לאחסון המדיה.

נתחיל מהמסך: למרות שמידותיו מספקות, איכות התצוגה בסיסית למדי וזוויות הצפייה מוגבלות מאוד. גם בהירות המסך חלשה ותחת אור השמש קשה לצפות בו. רק בזכות האפליקציה הייעודית, הצלחנו לראות במסך הסמארטפון לאן העדשה מכוונת. בכל הנוגע לממשק, תפריט ההגדרות מפורט מאוד ומציע לא פחות משבעה מסכים בהם ניתן לשלוט במגוון פרמטרים: גודל רזולוציה, הפעלת/כיבוי OSD, HDR, הפעלת מייצב תמונה, צילום בהילוך איטי, מצב "מכונית", הגדלה וצמצום של חדות ובהירות, איזון גווני הלבן ועוד. מצבים שאינם התפריט כוללים צילום וידאו, תמונה וגלריה, כלומר צפייה בתכנים. בכל הנוגע לדפדוף התמונות והוידאו, הבדיקה שלנו נעשתה באמצעות כרטיס MicroSD Class 4 בקיבולת 32GB, שהצליחה להציג תמונות וסרטונים במהירות לא רעה, אם כי ניתן להאיץ את התהליך באמצעות רכישת כרטיס זיכרון מהיר יותר, כדוגמת 6Class  ומעלה. לפי היצרנית, 32GB היא קיבולת הזיכרון המקסימלית, אם כי "קיימים דגמי כרטיסים 64GB ו-128GB הנתמכים גם כן".

אגב מחברים, כבל המיקרו-USB לא נכנס ויוצא בקלות. ומה שנסלח בפעמים הראשונות, התגלה כבעיה סדרתית: גם אחרי שבוע של שימוש אינטנסיבי, המשכנו להיאבק בכניסת הטעינה ושום הכנסה והוצאה של הכבל לא הקלה על זו שאחריה. בשורה התחתונה מדובר באי-נוחות של ממש- כבל טעינה לא אמור להתנגד כל כך למשתמש.

לבעלי סמארטפון, ל- Explorer Eliteאפליקציה ייעודית (זמינה בחינם ל-iOS ואנדרואיד) המאפשרת לשלוט על המצלמה באמצעות הסלולרי, תהליך סנכרון קליל המתבצע באמצעות WiFi. ההתממשקות לקחה מס' שניות והאפליקציה פשוטה אבל שימושית: גודל רזולוציה של וידאו ותמונות ניתנים לשינוי במהרה, צפייה ומחיקת התוכן ועוד כמה פיצ'רים קטנים ונחמדים שמגדילים את האינטואיטיביות עם המצלמה. היינו מרוצים עוד יותר מהאפליקציה אם הייתה מאפשרת לצלם בספונטניות, אלא שפשוט בלתי אפשרי להתגבר על העיכוב המוגזם שבין מה שמציגה העדשה להצגת התמונה בסמארטפון. דבר נוסף שלא עושה חסד עם האפליקציה: היא לא זוכרת את הגדרות הצילום והוידאו האחרונות בהן עשינו שימוש ותמיד חוזרת לברירת המחדל (וידאו ברזולוציה K2, צילום תמונות ב-16 מגה פיקסל).

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

הסוללה, שעומדת על קיבולת של mAh1050, נשלפת וניתנת להחלפה. מכסה הסוללה נשלף במלואו – חיסרון למבולגנים מביננו ובכלל, מוטב היה אילו המכסה היה נשלף חלקית ולא נפרד לחלוטין מגוף המצלמה.

לטובת חיסכון באנרגיה, המצלמה מכבה עצמה לאחר 5 דקות ללא שימוש. למרות שהיצרנית מבטיחה 75 דקות של צילום וידאו ב-1080p, בפועל הצלחנו לסחוט בין 40-50 דקות. צילום ב-4K כבר בזבז משאבים בקצב כמעט-כפול, שלא לדבר על כך שגוף המצלמה התחמם במהירות וכרטיס הזיכרון שנשלף לאחר הצילום פשוט בער לנו באצבעות. בהשוואה למצלמות אקסטרים מתחרות, אין מדובר בתוצאה רעה מדי אך ספק אם תספק את המשתמש הממוצע.

חיסרון נוסף התגלה במחוון הסוללה: הוא מזייף לעייפה, כשלא אחת הוצגה קיבולת של שני-שליש ולאחר כיבוי והדלקה של המצלמה, המחוון הציג סוללה טעונה במלואה. במקרה אחר, המחוון אותת על כוחות סוללה אחרונים אך לאחר הדלקה מחדש, אבחן את הסוללה כמלאה לחלוטין ואחרי כמה דקות של שימוש, שוב אותת לנו כי הסוללה ריקה. המחוון ההססן הביא אותנו לתחושת אי-וודאות תמידית בנוגע למתי באמת עלינו להטעין את המצלמה ואזעקת השווא הללו מביאות איתן הרגשה של חוסר מקצועיות מובהקת.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply