סקירת wisebuy - מיקרוגל Samsung MC287TCTCSQ סמסונג
- שני מכשירים באחד: גם מיקרוגל וגם אובן
- חימום עוצמתי ובזמן קצר
- מגיע עם צלחת השחמה שהצטיינה בביצועים
- מידות גדולות ביחס למיקרוגל רגיל
- יש צורך לנקות את הצלחת ההשחמה בעדינות אחרי כל חימום
- צלחת ההשחמה מתעוותת קלות תוך שימושים ספורים
נוחות השימוש
(60% מהציון הסופי)נפתח במידות המכשיר: גובה 31 ס"מ, רוחב 51.8 ס"מ, עומק 49.5 ס"מ (כולל ידית) ומשקל של 17.8 ק"ג הופכים אותו לגדול וכבד ממתחריו הטיפוסיים, שיודעים לחמם בעזרת גלי מיקרו בלבד. מצד שני, עיצוב מוקפד יותר והמיקרוגל מתהדר בעיצוב נירוסטה בגימור מוברש המעניק לו מראה חדשני ומרענן מהעיצוב הסטנדרטי שהתרגלנו להכיר. בקרבי המכשיר ניתן לזהות את ציפוי הפנים הקרמי בו סמסונג מתגאים, המאופיין במשטח חלק והיותו אנטי-בקטריאלי וחסין מפני שריטות. בחזית המיקרוגל מקשי התכניות הפופולריות, חוגת הזמן ותצוגת LED כחולה. במארז קיבלנו את משטח הגלגלים המוכר, צלחת מסתובבת, רשת עליונה ותחתונה לבישול שתי מנות בו זמנית וצלחת השחמה, המשמשת להשחמת המזון במצבי בישול משולב מיקרוגל/גריל.

ביצועים
(40% מהציון הסופי)ביצועי המיקרוגל היו מספקים מאוד ובזכות הספק גבוה של 900W, לא נדרש זמן ארוך מהמקובל כדי לחמם את המנה הממוצעת ורוב סוגי המזון דרשו לא יותר מדקה וחצי-שתיים של חימום. גם על מנות גדולות לא נאלצנו להתפשר, כשחיממנו במקביל מנת בשר מלאה ומעלייה קערת מרק רחבה ולשתיהן הספיקו לא יותר מדקה וחצי של חימום. טכנולוגיית Slim Fry מבית היצרנית מבטיחה לחמם אוכל ללא טיפת שמן. בפועל, אכן בשום חימום מזון מכל סוג לא הזדקקנו לקורטוב שמן כדי להפוך את המנה שלנו לפריכה וטרייה, אם כי חשוב לזכור כי גם בחימום באובן רגיל אין באמת צורך שכזה, אלא אם אתם נמנים על מכורי השמן.

צלחת ההשחמה התגלתה כמפתיעה גדולה והרשימה לטובה בכל סוגי המאכלים: בשר שנצלה על האש והוקפא לאחר מכן, הצליח לשחזר את טעמיו העסיסיים וריחות הגחלים שדבקו בו. גם ירכי עוף שהוכנו לפני מספר ימים והושארו במקרר, הופשרו ברגע ותוך 8 דקות יצאו מהמיקרוגל רכים וטעימים להפליא. גם במבחן התוספות צלחת ההשחמה המשיכה להשיג תוצאות מצוינות: תפוחי אדמה לוהטים יצאו נימוחים ורכים מבפנים ושעועית ירוקה שהוקפצה לפני כן עם סויה ושומשום יצאה נפלא אחרי כמה דקות בודדות של חימום משולב.
עוצמת החום המשולבת בין המיקרוגל לגריל בסך 2900W הוכיחה את עוצמתה בעיקר במאכלים שיצאו מהמקפיא: במכשיר אובן אחר, תהליך הפשרת הצ'יפס וחימומו ארכו יותר מרבע שעה, בזמן שבמיקרוגריל הנוכחי הספיקו לו בדיוק 8 דקות כדי להכין צ'יפס פריך וזהוב, בדיוק לפי המתכון הקלאסי. מדובר בחיסכון משמעותי בזמן שחסך חצי מההמתנה שהתרגלנו להכיר. גם נתח דג סלמון עסיסי שנאפה מראש, חומם מחדש והמחיש בצורה מדויקת את טעמיו הנפלאים, כמעט כאילו הרגע יצא מהתנור לראשונה. תוצאות דומות קיבלנו ממשולשי פיצה שהוקפאו קודם לכן, כשבתוך 7 דקות של חימום גריל התחלנו לקבל גבינה מבעבעת.
תופעה שפחות אהבנו היא ההתעוותות הקלה שצלחת ההשחמה סופגת אחרי כל חימום. מדובר בהתנפחות טיפוסית אשר שכיחה גם במגשי תנורים ומופיעה כאן בעיקר בשתי קצות העיגול המנוגדים, שלרוב מתיישרות אחרי כמה שעות, אך העיוות מובחן מאוד ולא תמיד חוזר לעצמו כפי שהיה קודם לכן.




