סקירת wisebuy - טאבלט Apple iPad Air 16GB WiFi אפל
- ביצועים חלקים ומהירים
- מסך נפלא
- רמקולים מעולים
- מצלמה ראשית טובה
- ממדים נוחים ביחס לגודל המסך
- עושר רב של יישומים
- מתחמם בשימוש ממושך
- חיי סוללה פחות מרשימים מדורות קודמים
- תלות ב-iTunes להעברת קבצים
iPad Air הוא הטאבלט הטוב ביותר שפגשנו השנה בגזרת הטאבלטים בעלי המסכים הגדולים. הטאבלטים מבוססי אנדרואיד אמנם מציעים חופש פעולה והתאמה אישית רבים יותר, אבל אייפד-אייר מעניק את החוויה העשירה והמהודקת ביותר, כמעט בלי פספוסים: הוא לא רק מהיר, נוח להפליא ויעיל, אלא גם דק וקל משמעותית מכל מתחריו הישירים. הוסיפו לזה מסך חד ומדויק, זוג רמקולים מופלאים ומצלמה איכותית, וקיבלתם, בפשטות, טאבלט מצוין באמת.
הדור החמישי של סדרת הטאבלטים של Apple הושק בנובמבר 2013 וזכה לשם iPad Air. כפי שמרמז שמו, אפל עיצבה אותו מחדש (לאחר 4 דורות ללא שינויים בולטים) ובעיקר צמצמה את ממדיו ומשקלו.
מפרט ה-Air כולל את המעבד Apple A7 כפול הליבה במהירות 1.3GHz ובארכיטקטורת 64 ביט, זיכרון RAM בנפח 1GB, מאיץ גרפי PowerVR G6430, מסך Retina בגודל 9.7 אינוש ברזולוציית 1536x2048, מצלמת 5 מגה פיקסל ראשית ומצלמה קדמית ברזולוציית 1.2 מגה פיקסל וכמובן מערכת ההפעלה iOS7 החדשה.
iPad Air זמין בגוון גרסאות – Wi-Fi בלבד או Wi-Fi LTE, וכן בנפחי אחסון של 16, 32, 64 ואף 128GB.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)עם כל מכשיר חדש שלה, Apple מוכיחה שנתונים טכניים אינם חזות הכל. למרות שהמעבד של ה- iPad Air מציג מהירות שעון צנועה של 1.3GHz ושתי ליבות בלבד, לעומת מעבדי 2.3GHz מרובעי ליבות או אף מתומני ליבות אימתניים אצל חלק מהמתחרים, ביצועי האייפד אייר לא רק שאינם משתרכים מאחור – אלא שהם עוקפים בריצה קלה את המתחרים האנדרואידיים.
בכל מבחן שבו העמדנו אותו, החל בניווט בתפריטים, כניסה ליישומים, ניגון וידיאו, משחקים ומה לא, iPad Air סיפק עבודה חלקה, מהירה במיוחד ונטולת כל רמז לקרטוע או השהייה. האנימציות המרשימות של iOS7 רצות להן בקלילות ומעניקות תחושה אוורירית וקטיפתית לכל חוויית השימוש בטאבלט. היה תענוג לזפזפ בין האפליקציות הרבות שהתקנו, לדפדף בין עמודי הבית או לגלול בדפדפן האינטרנט.
בכל מבחן שבו העמדנו אותו, החל בניווט בתפריטים, כניסה ליישומים, ניגון וידיאו, משחקים ומה לא, iPad Air סיפק עבודה חלקה, מהירה במיוחד
כדי לשפר את צריכת הסוללה, הוסיפה אפל מעבד נוסף בשם M7 שאחראי על חישובי המיקום והתזוזה השונים (חיישני תנועה, מצפן וג'ירוסקופ). מעבד זה מפחית את העומס מהמעבד הראשי, מה שיכול להסביר גם כן את הביצועים הנהדרים של המכשיר.
לאחר שימוש ממושך של למעלה מרבע שעה רצופה הלך האייפד והתחמם, בעיקר בגבו המתכתי – כנראה תוצאה של היותו דק כל כך. לא הגענו לטמפרטורה מוגזמת, אך אין ספק שבימי הקיץ יהיה קצת לא נעים לאחוז בו תוך כדי צפייה בסרט.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)המסך ב- iPad Air. נותר זהה לדגם הקודם – כלומר, משובח לחלוטין. גודלו 9.7 אינטש והרזולוציה הגבוהה שלו מספקת צפיפות של 264ppi. יחד עם הארת LED ופאנל IPS איכותי, המסך הזה מציג תמונה חדה מאוד (כולל בטקסטים קטנים), בהירות גבוהה וצבעים נאמנים למקור. רגישותו למגע, כמו תמיד אצל Apple, מושלמת.
יש לציין שאפל דבקה בטאבלטים שלה ביחס תצוגה של 4:3, לעומת טאבלטים מבוססי אנדרואיד או Windows שמגיעים לרוב ביחס תצוגה רחב – 16:9 או 16:10. למרות שמסכים רחבים מתאימים יותר לצפייה בסרטים, לטעמנו בשימוש שוטף יחס תצוגה 4:3 הרבה יותר נוח, ומציג תוכן רב יותר לרוחב המסך כאשר התצוגה במצב אנכי.
המסך מציג תמונה חדה מאוד (כולל בטקסטים קטנים), בהירות גבוהה וצבעים נאמנים למקור. רגישותו למגע, כמו תמיד אצל Apple, מושלמת
ניידות ונוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)אולי היו לנו ציפיות גדולות מדי, אבל אפשר להאשים בכך את אפל עצמה: המילה Air בשמו של המוצר גרמה לנו לצפות לטאבלט קליל במיוחד. בפועל, מדובר בהפחתה מאוד משמעותית במשקל ביחס לדור הקודם – 469 גרם בלבד (או 478 גרם בגרסת ה-LTE) לעומת 652 גרם ב-iPad 4, אבל עדיין יש לו משקל ונוכחות, ואחיזה בו לאורך זמן מחייבת מנוחה ליד. אך או כך, זהו ללא ספק הטאבלט הדק (7.5 מ"מ) והקל ביותר שפגשנו בגזרת גודל-המסך שלו, ועל כך מגיעות ברכות לאפל.
מבחינה עיצובית, השינוי משמעותי ביותר בעינינו בא לידי ביטוי במסגרת הכסופה-מבריקה סביב היקף המכשיר, אלמנט שלא בטוח שאהבנו. חזית האייפד נותרה די זהה לדורות הקודמים, בתוספת הצרת היקפים למסגרת המסך שסייעה להצר את רוחב הטאבלט כולו ב-1.62 ס"מ ביחס ל-iPad 4. גב הטאבלט כסוף-מט או אפור עם הלוגו המבריק במרכז, כאשר בגרסה התומכת בסלולר נמצא חלק הפלסטיק השחור למעלה, הכולל את רכיב האנטנה.
השינוי משמעותי ביותר בעיצוב בא לידי ביטוי במסגרת הכסופה-מבריקה סביב היקף המכשיר. חזית האייפד נותרה דומה לדורות הקודמים, למעט הצרה של מסגרת המסך
בפאה בימנית של האייפד אייר, בחלק העליון, נמצאים שני לחצני עוצמת שמע נפרדים וכן מתג עגול וקשיח שנועד לנעילת המסך או להשתקה, לבחירתכם. בפאה העליונה מימין נמצא לחצן ההפעלה והכיבוי ומשמאל ממוקם שקע האוזניות; בתחתית הטאבלט נמצא שקע Lightning לטעינה וחיבור למחשב, ומשני צדדיו זוג הרמקולים. הלחצנים השונים מתכתיים ומגיבים היטב ללחיצה. לחצן הבית בקדמת המכשיר נותר כשהיה – ולמרות הציפיות, לא קיבלנו חיישן טביעות אצבע השנה בלחצן זה.
בפאה בימנית של האייפד אייר, בחלק העליון, נמצאים שני לחצני עוצמת שמע נפרדים וכן מתג עגול וקשיח שנועד לנעילת המסך או להשתקה
זוג הרמקולים שבתחתית מכשיר היממו אותנו לרגע; למרות שהטאבלט שבו אנו משתמשים ביומיום כולל רמקולים די טובים, אין ספק ש- iPad Air הוא אחד המוצלחים ביותר בתחום האודיו שפגשנו, אם לא הטוב ביותר. הרמקולים חזקים להפליא ומפיקים צליל צלול יחסית ומפורט מאוד, ללא צרימות או עיוותים בולטים, ועם טווח תדרים מרשים שכולל אפילו באסים. תענוג.
אפילו המצלמה הפתיעה לטובה. לא ציפינו להרבה ממצלמת 5 מגה פיקסל, אבל קיבלנו ממנה יותר משקיווינו. המצלמה עולה תוך פחות מ-2 שניות, וזמן הצילום עצמו מהיר כברק; ניתן לצלם רצף מהיר של תמונות כמעט ללא השהייה ביניהן. איכות התמונות טובה עד מצוינת, ביחס למצלמת טאבלט; אמנם יש גרעיניות באזורים חשוכים, אבל התמונות בכללותן מפורטות היטב, חדות ובעלות גוונים טבעיים ויפים. הצלחנו אפילו להפיק כמה צילומי תקריב מרשימים. צילום הוידיאו מתבצע ברזולוציית 1080p והסרטונים שצולמו היו גם הם מעולים, חדים וחלקים.
בדף הפייסבוק שלנו תמצאו גלריית תמונות שצילמנו עם ה- iPad Air.
עם הפחתת משקל של 183 גרם ביחס לדור הקודם ועובי של 7.5 מ"מ בלבד, אייפד אייר הוא ללא ספק הטאבלט הדק והקל ביותר שפגשנו בגזרת גודל-המסך שלו
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)אייפד אייר מצויד בסוללה פנימית בהספק של 32.4Whr. Apple טוענת שלמרות ההפחתה בממדי הטאבלט, iPad Air מסוגל לספק את אותם חיי סוללה אליהם התרגלנו מהדורות הקודמים – 10 שעות פעולה רציפה.
בפועל, נראה שחיי הסוללה בכל זאת צנועים יותר; כאשר המסך פועל בבהירותו המרבית (ובשימוש מתון מאוד), הסוללה החזיקה לכ-7 שעות בלבד. בשימוש סטנדרטי תוכלו לטעון את הטאבלט פעם בשלושה-ארבעה ימים, אך עדיין יש כאן ירידה מסוימת ביחס למה שהורגלנו.
תודה לעידן גל שהשאיל לנו את המכשיר לבדיקה