חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טאבלט Toshiba Excite Write AT10PE-A-104 טושיבה
מערכת הפעלה: Android
תמיכה ברשת סלולרית: ללא
גודל מסך: 10.1 אינטש
משקל: 630 גרם
זיכרון RAM: 1GB
מהירות מעבד: 1.3GHz
מספר ליבות: 4 ליבות
מצלמה קדמית: 1.2 מגה פיקסל
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טאבלט Toshiba Excite Write AT10PE-A-104 טושיבה

עידו אשפיז | 14.11.2013
הטוב
  • תמיכה בעט ייעודי בצורה נהדרת
  • רמקולים טובים מאוד
  • מפרט מרשים ובעל פוטנציאל עתידי
  • סט חיבורים מוצלח
הרע
  • ממשק אטי ומתסכל
  • איכות חומרים פושרת
  • חיישן בהירות מציק
  • מטען גדול וכבד בעל חיבור קנייני
בשורה התחתונה

זהו טאבלט בעל מפרט מכובד ומעלה שמתחרה ויתחרה במכשירים שימשיכו לצאת ב-2014. איכות הביצועים סבירה ומעלה, ואנחנו מקווים בשביל המכשיר שיחולו בו שיפורים עם הגרסאות העתידות לצאת של אנדרואיד, כי הרמה כרגע לא מספקת בשביל מכשיר עם כזה פוטנציאל. 

Toshiba Excite Write מתחרה ישירות בגלקסי טאב 10 של סמסונג, בתור מכשיר עם עט ייעודי, ועל אף מגבלותיו כרגע הוא עולה על מתחרהו באופן חד משמעי לדעתנו. המכשיר יתאים מאוד לאנשים לומדים, בעיקר סטודנטים אבל גם תלמידים צעירים יותר יוכלו להיעזר בו בקלות. היכולת להחזיק את כל המחברות, ספרים ושיעורי בית במקום אחד קל וקטן הופכת את החיים לקלים יותר, מניסיון.

הקדמה

טושיבה השיקה לאחרונה סדרת טאבלטים חדשה המונה שלושה דגמים: Excite Pure, Excite Pro, Excite Write. שלושת המכשירים בעלי מסך מגע בגודל 10.1 אינטש אך זו התכונה המשותפת היחידה לשלושתם. ה-Excite Pure חלש מהשניים האחרים גם במעבד וגם באיכות המסך; ה-Excite Pro וה- Excite Write הם למעשה אותו טאבלט – רק שאחד תומך בעט הייעודי והאחר לא.

המפרט המשותף להם כולל מעבד מרובע ליבות מסוג
Tegra 4, 2GB זיכרון RAM ומסך בגודל 10.1 אינטש ברזולוציית 1600x2560 המקנה לו צפיפות מעולה של 229 פיקסלים לאינטש. נוסף לכך יש למכשיר 32GB של נפח אחסון פנימי ולצדו חריץ הרחבה ייעודי לכרטיסי Micro-SD. קישוריות המכשיר כוללת Bluetooth 4.0 ו- Wi-Fi בתקני ac/a/b/g/n המתקדמים. המצלמה הראשית שבגב המכשיר היא ברזלוצית 8 מגה פיקסל ובחזית יש מצלמה נוספת בת 1.2 מגה פיקסל.

מערכת ההפעלה היא
Android בגרסת Jelly Bean.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

אם לשפוט לפי המפרט בלבד, Excite Write הוא אחד הטאבלטים החזקים כיום. טושיבה לא חסכה באף רכיב ויצרה טבלט עתיר יכולות. המעבד מסוג טגרה 4 מרובע הליבות מלווה כאן ב-2GB של זיכרון RAM, ומעבד גרפי מסדרת GeForce בעל 72 ליבות שטוען לכתר המעבד הגרפי הטוב ביותר. כאמור, מפרט מצוין לכל דבר ועניין. היכולות של המכשיר נרתמות היטב למשימות מורכבות – אפליקציות כבדות עולות במהירות ורצות בלי בעיות בכלל (פיפא 2014 למשל, פועל ללא דופי).  מצד שני, פעולות פשוטות ביותר עוברות לאט להרגיז. בין הלחיצה על כפתור מגירת האפליקציות ועד שהיא נפתחת עוברת שנייה לפחות. באותה השהייה מרגיזה מגיב גם כפתור הבית. אנו רגילים להשהיות האלה במכשירים שכוללים ממשק-עלי משלהן על אנדרואיד, אבל במכשיר הזה טושיבה באמת הגדישה את הסאה. האטיות והתגובה האיטית להחריד ביחס לחומרה במכשיר הזה כמעט לא הגיוניות. אולי בגרסאות האנדרואיד הבאות (4.3 או 4.4 המתקרבת) טושיבה תעדכן את המכשיר והדברים האלה ישתפרו, ואולי Launcher חיצוני יצליח להעלים חלק מהבעיות; מה שבטוח במצב הנוכחי השימוש במכשיר ממש מעיק.

בעיה משונה נוספת שנתקלנו בה – חוסר חיבה לקבצי
PDF. קבצים שנפתחו במכשירים אחרים, באמצעות אותה אפליקציה (Adobe Reader) פשוט לא הוצגו כאן וקיבלנו מסך לבן וזהו. גם האפליקציות המובנות של המכשיר לא תמיד פתחו את הקבצים כמו שצריך.

הגלישה ב-
Toshiba Excite Write משונה. מצד אחד הלשוניות נפתחות לאט ובאותו חנק כללי שמאפיין את פעילותו הכללית של המכשיר, מצד שני הדפים עצמם נטענים במהירות משביעת רצון. הרצה של קבצי סרטים באיכות גבוהה עוברת היא היטב. גם קבצי 1080p מסוג MKV רצים מצוין על המכשיר דרך אפליקציה שיודעת להתמודד איתם (VLC למשל).

לצד ביצועי הוידיאו המשובחים, טושיבה שילבה במכשיר צמד רמקולים מצוין של
Harman-kardon. הסאונד במכשיר לא חזק במיוחד אך הוא מגיע לעוצמות מספקות והוא איכותי להפליא. בתפריט ההגדרות של הטבלט אפשר ל"העצים" את חווית הצפייה וההאזנה למכשיר באמצעות שלל אפשרויות שטושיבה מציעה. אפשר להפעיל או לבטל את ה-DTS או להפעיל אפשרות להגביר צלילים חלשים במיוחד כדי שיורגשו יותר בהאזנה. אפילו עצמת האזנה אוטומטית (בדומה לבהירות אוטומטית) קיימת פה. מרשים בהחלט.

Toshiba Excite Write
טושיבה שילבה במכשיר צמד רמקולים מצוין של Harman-kardon. הסאונד במכשיר לא חזק במיוחד אך הוא מגיע לעוצמות מספקות והוא איכותי להפליא

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

קשה היה לנו להתייחס כראוי לאיכות התצוגה. במקרה הזה קיים פער עצום בין הנתונים לבין הביצוע. מדובר במסך 10.1 אינטש בעל רזולוציה מרשימה של 2560x1600 פיקסלים שמפיקה 299 פיקסלים לכל אינטש ויחס של 16:10. עד כאן מספרים מרשימים.

אי אפשר לקחת מהמסך את החדות שלו, זו נגזרת ישירות מהרזולוציה והיא אכן יוצאת דופן, התמונות חדות להפליא והטקסט נראה כאן מצוין באמת. מצד שני, גווני המסך נוטים לאדום באופן ברור מאוד וכזה שממש מציק – בעיקר מול מסכי טקסט על רקע לבן. גם זוויות הצפייה לא טובות, ולמעשה בכל זווית שאינה ניצבת במדויק למסך – תקבלו גוון אחר. עלה בנו חשד שכל החלקים הבעייתים נובעים ממדבקת הגנה כלשהי על המסך, אך מהתבוננות מעמיקה על אזור המסגרת של המכשיר לא הצלחנו לגלות אם יש מדבקה כזו, ובלתי אפשרי לנסות לגרד אותה מהמסך בכוח סביר ומעלה, אז אנחנו לא משוכנעים שהיא אכן קיימת. נותרה התעלומה.

Toshiba Excite Write
אי אפשר לקחת מהמסך את החדות שלו, זו נגזרת ישירות מהרזולוציה והיא אכן יוצאת דופן, התמונות חדות להפליא והטקסט נראה כאן מצוין באמת. מצד שני, גווני המסך נוטים לאדום באופן ברור מאוד

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מידות המסך מכתיבות את מידות יתר המכשיר, וטושיבה לא עשתה מאמץ לצמצם במסגרת בשום כיוון. מידותיו של ה-  Toshiba Excite Write הן 261.6x177.8x10.2 מ"מ ומשקלו: 671.3 גרם. מדובר במידות ממוצעות לקטגוריה. לנו הוא היה די נוח לאחיזה גם לאורך וגם לרוחב ולמרות משקל לא מבוטל, הוא לא הכביד עלינו במיוחד.

איכות החומרים של המכשיר קצת אכזבה אותנו. גוף המכשיר מחוספס ובצבע כסף. לפי טושיבה מדובר בגוף אלומיניום, אך מבלי לקרוא בעיון את המפרט היינו מוכנים להישבע שמדובר בפלסטיק צבוע כסף; לפחות ככה זה מרגיש. החספוס שכנראה נועד למנוע החלקה של המכשיר יוצר תחושה פחות נעימה ממכשירים שמבוססים על פטנט דומה כמו הטאבלטים מסדרת
Nexus. איכות ההרכבה טובה ולא הורגשו אזורים רופפים או בעייתים בפוטנציה.

Toshiba Excite Write
מידות המכשיר ממוצעות לקטגוריה, ועם משקל של 671 גרם הוא בסך הכל לא מכביד במיוחד. איכות החומרים ממוצעת, אך איכות ההרכבה טובה

למכשיר שלל יציאות וחיבורים: חיבור
Micro-USB, Micro-HDMI, כניסת Micro-SD התומכת בעד 32GB (בנוסף ל-32 המובנים במכשיר), חיבור אזניות ומיקרופון וחיבור קנייני למטען. שלושת החיבורים הראשונים מצויים תחת מכסה בצידו השמאלי-אחורי של המכשיר. מצד אחד מדובר בסט חיבורים עשיר מאוד בשביל טאבלט כזה, ומצד שני, אפשר היה לצמצם את חיבור החשמל ה-HDMI וה-USB לחיבור יחיד, ועל הדרך גם להימנע מקיומו של מטען ייעודי וכבד שמתסכל לסחוב. בצד שמאל של הטאבלט, מעל כיסוי החיבורים, ממוקמים לחצני הווליום. הם דקים אך בולטים מספיק ונוחים מאוד ללחיצה. בפינה העליונה השמאלית נמצא כפתור ההפעלה של המכשיר – הוא קטן אך נוח ללחיצה גם הוא.

Toshiba Excite Write
למכשיר שלל יציאות וחיבורים: חיבור
Micro-USB, Micro-HDMI, כניסת Micro-SD התומכת בעד 32GB (בנוסף ל-32 המובנים במכשיר), חיבור אזניות ומיקרופון וחיבור קנייני למטען


קישוריות המכשיר טובה – מעבר ל-
GPS ישנה תמיכה ב-Bluetooth 4.0 ו-Wi-Fi בתקני ac/a/b/g/n, וכאן חשוב לציין שזהו בין הטאבלטים הראשונים שפגשנו התומכים בתקן ac החדיש. המכשיר לא כולל שבב NFC, וחבל.

ל-
Toshiba Excite Write מצלמת 8 מגה פיקסל ולצדה פלאש לד יחיד. למצלמה יש מפתח צמצם מרשים של f2.2 אך בפועל התמונות ברמה דומה עד זהה ליתר המכשירים הסלולריים הבינוניים. הטווח הדינמי לוקה בחסר ונראה שמפתח הצמצם הגדול פועל לרעת המצלמה בתמונות קונטרסטיות – החלקים הבהירים פשוט נשרפים. בצילומים פחות תובעניים מצלמה מצליחה לשמור על גוונים מאוזנים וחדות לא רעה.  צילום הוידיאו יכול להתבצע ברזולוציית 1080p או 720p ובקצב של 30 פריימים בשנייה. איכות הסרטים לגמרי לא רעה, יחסית לקטגוריה. מפתח הצמצם עוזר יותר בסרטי וידיאו ומצליח להשיג תמונה טובה וחדה יחסית, גם בתאורות בעייתיות מעט יותר.

גם מבחינת תוכנת הצילום, טושיבה לא עשתה שום מאמץ – מדובר בממשק המצלמה הפשוט של אנדרואיד שהוא אחד הדברים הבודדים שפחות טובים באנדרואיד נקי מאשר בגרסאות של היצרניות או אפליקציות חיצוניות. גם מצלמה קדמית יש למכשיר, וגם היא פשוטה למדי, 1.2 מגה פיקסל ברזולוציה של
720p.

אחד הדברים שהפריעו לנו במכשיר הוא חיישן התאורה האוטומטית. שינויי התאורה אגרסיביים וחדים והם גורמים לריצודים קלים במסך בזמן הקצר בו הוא מתאים את עצמו לתאורה החיצונית.

Toshiba Excite Write כולל עט ייעודי בטכנולוגיה הקרויה TruPen. העט מוסיף ממד נוסף לשימוש בטאבלט והופך אותו לכלי עבודה של ממש לסטודנטים או אפילו חובבי ציור. העט עצמו עבה יחסית באזור האחיזה אך קצהו דק למדי. הוא מאוד נוח לאחיזה, אך אין לו מקום ייעודי בטאבלט, בניגוד למה שקיים ב- Galaxy Note של סמסונג. תפקוד העט עם המכשיר מעולה. זמן התגובה מהיר יחסית, והכתיבה מדויקת להפליא. נוסף על כך, לעט יש צמד לחצנים שהופך אותו לפונקציונלי עוד יותר; האחד סמוך לאצבע המורה, והשני בקצה השני של העט. אפשר להתאים את השימוש שלהם בהתאם לאפליקציה בה עושים שימוש. באפליקציה המובנית של טושיבה הראשון לא עושה כלום באופן משונה, והשני משמש כמחק – כיאה למיקום שלו. באפליקציות חיצוניות ניתן להגדיר את השימוש בהם בהתאם ליכולות האפליקציה.

ברמת התוכנה הנלווית לעט, גילינו מקלדת ייעודית שמאפשרת כתיבה ידנית, בעברית או אנגלית – והיא מבצעת את ההמרה מכתב יד. היכולת הזו היממה אותנו באיכות שלה. זיהוי כתב היד שלה בשתי השפות פנומנלי, וגם אנשים עם כתב יד בעייתי (עד גבול מסוים) יוכלו לעשות שימוש באפשרות הזו. מי שסובל מהקלדה על מסך מגע עשוי בהחלט להינות מהיכולות לכתוב מיילים שלמים בכתב יד.

עוד בגזרת העט יש אפליקציה ייעודית לשרבוט או כתיבה. לא מדובר באפליקציה שתוכל להחליף לגמרי מחברות לימודים, אבל שרבוט אקראי פה ושם היא תכיל היטב. לאוכלוסיה הלומדת יש אפליקציית סורק, בערך. האפליקציה מיועדת ללוחות לבנים או דפים, ומאפשרת צילום ועריכה של מה שצולם – כדי שאפשר יהיה להוסיף לכתוב עליו על גבי המכשיר. הרעיון טוב והביצוע לא רע גם כן, אם כי קיימות אלטרנטיבות עדיפות.

Toshiba Excite Write
תפקוד העט עם המכשיר מעולה. זמן התגובה מהיר יחסית, והכתיבה מדויקת להפליא. המקלדת הייעודית שמאפשרת כתיבה ידנית, בעברית או אנגלית מבצעת את ההמרה מכתב יד, והיכולת הזו היממה אותנו באיכות שלה


אפליקציות נוספות שטושיבה צרפה למכשיר הן מנהל קבצים חביב, נגן מולטימדיה שיודע לזהות גם מיקומי רשת ולנגן מכולם ואף לשתף את המולטימדיה שעליו. עוד נמצא מנהל אפליקציות מיותר שלא עובד בישראל כלל וקורא ספרים אטי ומתסכל. באופן כללי לקח לנו פחות מיום לחפש אלטרנטיבה עדיפה על האפליקציות המובנות של טושיבה, פשוט כי תמיד יש אלטרנטיבה טובה יותר.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

חיי הסוללה בטאבלט הזה סבירים ותו לא. הוא יגיע לסוף יום העבודה עם הלשון בחוץ, אבל הוא יגיע. ישנן סיטואציות שמקצרות את משך פעולת הסוללה יותר מאחרות, כמובן. משחקים, למשל, הופכים את צריכת הסוללה לאגרסיבית בהרבה. אנחנו הצלחנו להפיק מסוללת הליתיום-פולימר (המפיקה 33 וואט לשעה) ימי לימודים ארוכים בהם המסך דולק 6-7 שעות ונשארנו עם קצת עודף לפרק קצר של חצי שעה של וידיאו. זה נשמע מכובד, אבל מטאבלט מבוגר בשנתיים אנחנו מפיקים יותר זמן-סוללה על בסיס קבוע. אז התוצאות לא גרועות, אבל יש טובות מהן בימינו.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

רמת העמידות של ה- Toshiba Excite Write טובה למדי. למרות שהגוף עשוי אלומיניום שלא מרגיש איכותי במיוחד – עדיין מדובר בחומר עמיד למדי. מסך המכשיר מצויד בזכוכית גורילה 2 העמידה בשריטות. באופן משונה טושיבה השאירה חריר לחיבור שרוך נשיאה בצדו הימני של המכשיר. לא ברור לנו מי נושא טבלט על שרוך, אבל שיהיה.

Toshiba Excite Write
רמת העמידות של ה- Toshiba Excite Write טובה למדי. למרות שהגוף עשוי אלומיניום שלא מרגיש איכותי במיוחד – עדיין מדובר בחומר עמיד למדי. מסך המכשיר מצויד בזכוכית גורילה 2 העמידה בשריטות

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טאבלטים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply