סקירת wisebuy - מצלמה Canon EOS 700D/ Rebel T5i קנון
- חיי סוללה מעולים
- מסך מגע קליל ומגיב נהדר
- איכות תמונה פנטסטית
- זמן אתחול וזמן מחזור מהירים
- אין וידאו ב-4K
- ללא קישורית Wi-Fi
- שינויים מינוריים לעומת קודמו
ה-700D בנויה למי לצלמים מתחילים שרוצים את השליטה הידנית יחד עם הנוחות של המצב האוטומטי. ה-700D היא לא המצלמה החדשה ביותר בסדרה או המשוכללת ביותר של החברה, אך בקנון דאגו לצייד אותה במעבד תמונה איכותי ומהיר, חיי סוללה נדיבים ותפריט נוח שיעשה חיים קלים לצלמים החובבים. אם טרם רכשתם את הדגם שהושק לפניו ותסכימו לוותר על וידאו ב-4K, הרי לכם בחירה מנצחת.
דגם ה-700D משתייך למשפחת מצלמות ה-DSLR מבית Canon ומזכיר בפרטיו הטכניים את קודמו, ה-650D: חיישן 18 מגה פיקסל, מעבד תמונה DIGIC 5, רגישות חיישן (ISO) בטווח 12800 – 100 (עד 25,600 ב- boost) ובעלות מהירות תריס זהה של 1/4000. אל המצלמה צורפה עדשת קיט mm 18-55 בעלת מפתח צמצם של f/3.5-5.6 שעל פי הבטחת היצרן, עברה שדרוגים מהעדשה הקודמת, בעלת המאפיינים הזהים על הנייר. המצלמה מתופעלת באמצעות מסך מגע בגודל 3 אינץ', בעלת תושבת ייעודית (Hot Shoe) וניתן לאחסן בה תמונות באמצעות כרטיס זיכרון SD. הקישוריות הזמינות: כניסת HDMI, כניסת A\V Out / USB וכניסה נפרדת למיקרופון.
איכות צילום
(35% מהציון הסופי)סדרת ה- EOSהמשובחת זכתה לנצר מרהיב: התמונות שצולמו ב-D700 היו מפורטות מאוד והצבעים נאמנים למקור. בזכות הרוויה ההגונה והניגודיות המדויקת הופקו צילומי טבע יפיפיים. גווני השחור לא כיכבו במיוחד, לאחר שהציגו תוצאות הפכפכות: לעיתים הגוונים הכהים הציגו הדרגתיות מדויקת להפליא ולפעמים זייפו ונעו על גווני הכחול-כהה ואפור חסר חיים.
המיקוד האוטומטי עבד נפלא באובייקטים קרובים וברוב גדול מהמקרים החיישן לכד עבורנו את הנקודה הנכונה בה ראוי להתמקד. המבזק מצדו נתן את הטון כשהזדקקנו לו, אם כי ברוב המקרים גילינו שעדיף בלעדיו. ניצול התאורה המלאכותית מסביב התבצע יופי ורק כאשר ממש התעקשנו להוסיף תאורה, מצאנו לנכון להשתמש במבזק העוצמתי, שלעיתים התגלה כחזק מדי ובעל נטייה להחוויר תמונות, אך אם תעברו למצב ידני, תוכלו להנמיך את עוצמתו.
בין מצבי הצילום המיוחדים שמציעה המצלמה ניתן למצוא גווני אפור, מיקוד עדין, "עין הדג", העצמת גוונים בולטים וכדומה, בהם לא מצאנו עניין רב שכן רובם שיפצו את התמונות בצורה מלאכותית וגסה למדי, כך שהעדפנו להשאיר את המטלה לתוכנות ייעודיות ומקצועיות יותר.
וידיאו וקול
(15% מהציון הסופי)איכויות הווידאו המוצעות במצלמה כוללות צילום ב-Full HD (1080p) במהירויות 30, 25, ו-24 פריימים לשנייה ו- 720p במהירויות 50 ו-60 פריימים לשנייה. הלהיט התורן, רזולוציית 4K, נעדר מהמכשיר אך קנון ידועה באימוץ טכנולוגיות שכאלה מאוחר, ומעדיפה להשאיר את הרזולוציה הגבוהה לדגמים היותר מתקדמים שלה. נתחיל מהמיקרופון, שלא היה מהאיכותיים שיצא לנו לפגוש. הוא אמנם זיהה מגוון צלילים בצורה חדה וברורה אך רוחות קלות מאוד מקשות עליו לסנן רעשים, היות והוא מובנה על גוף המצלמה ונקלט רעש רב מהאחיזה בה וכך יצא שרוב הסרטונים שהקלטנו לוו ברעשי רקע לא רצויים.
בכל הנוגע לאיכות התמונה, ביום ובלילה זכינו לסרטונים שאינם בולטים בייחודם אך בהחלט סיפקו איכות וידאו ראויה למצלמת DSLR שאינה מכוונת לקהל המקצוענים אך בהחלט יכולה לעורר את תשומת ליבם.
מצלמות קנון תומכות באופן לא רשמי בתוכנה בשם Magic Lantern המרחיבה את יכולות המצלמה משמעותית, ולמעשה משלימה את החוסר הטכנולוגי של הדגמים הזולים של החברה. בכך למשל, ניתן לצלם וידאו ב-RAW, לעשות צילום Time Lapse, להגדיר את רגישות המיקרופון, להגדיר פולו פוקוס אוטומטי ועוד פונקציות רבות. התוכנה אינה נתמכת רשמית על ידי קנון אך היא מסוגלת להפוך את הדגם הפשוט הזה למתקדם בהרבה ללא כל עלות.
בכדי לצלם סרטונים כראוי יש לרכוש כרטיס זיכרון מהיר (Class 10), אחרת צילומי וידאו יופסקו לאחר מעט יותר מ-10 שניות של הקלטה, בשל הבדלי המהירויות של כתיבה וקריאת הנתונים בין המצלמה לכרטיס.
נוחות שימוש
(30% מהציון הסופי)גוף המצלמה עשוי פוליקרבונט נעים למגע והגימור הנאה הצליח להשכיח מאיתנו את העובדה שמדובר בפלסטיק, אם כי נקודות מסוימות חושפות את חומר הגלם הזול, כמו בגג המבזק, במכסה הסוללה ובשאר פתחי הקישוריות. מסך המגע בגודל 3 אינץ' קל מאוד לתפעול: המגע זיהה את הוראות האצבע במהירות ובאופן מדויק שהזכירה לנו מסכי סמארטפונים. הודות לגודל המסך ויחס הרוחב/גובה שלו (3:2), הממשק מאפשר גם לבעלי אצבעות שמנמנות לתפעל אותו בנוחות. את המסך ניתן לסובב על צירו (וכך להציג למצולמים את התמונה), וכן כלפי הצלם וקיבועו בגוף המצלמה, כך שהוא יכול להחליף בקלות את העינית במסך, לצורך צילומים חפוזים וספונטניים יותר.
בגוף המכשירים כפתורים רבים המהווים קיצורי דרך לפעולות שגרתיות, כמו שינוי תקריב, ISO, הפעלת/ביטול מבזק, מצבי תמונה, בהירות ועוד. הכפתורים עזרו לנו במרבית הפעולות השימושיות אם כי נדרש תהליך לימוד קצר בכדי לזכור את מיקומם ושימושם בעל פה. בניגוד ל-D650, כאן גלגל המצבים בראש המצלמה מסתובב 360 מעלות, מה שהקל על העניין המעיק במעבר בין שני קצוות המעגל, בעיה ידועה לשמצה בדגם הקודם שכעת טופלה והשבחים ל-Canon על ההקשבה לרחשי הלקוחות.
מלבד המצלמה, עוד במארז מטען ייעודי של החברה, סוללה Canon מקורית, כבל USB להעברת קבצים, עדשת קיט, רצועת עורף והוראות הדרכה. כמצלמת DSLR חצי-מקצועית, ייעודה מן הסתם לא להיכנס אל שום כיס ממוצע ולא ציפינו זאת ממנה, לכן צורפה רצועת העורף שהייתה רחבה ונוחה על הצוואר. גם משקל המצלמה העומד על 580 גר' (כולל סוללה וכרטיס זיכרון) לא היווה טרחה עבורנו.
זמן אתחול וזמן מחזור
(10% מהציון הסופי)מרגע הדלקת המצלמה, הפקנו צילום בודד תוך פחות משניה, תוצאה מעולה עבור ה-D700, שמצליחה להתמודד בכבוד מול אירועים רגעיים בהם אין רגע להשתהות. גם המעבר לווידאו והקלטה נעשה בפחות משניה, עוד תוצאה שיש להתגאות בה. זמן המחזור עומד בממוצע על 0.3 שניות בין תמונה לתמונה. הנתון נמדד על פני 20 תמונות באיכות RAW+ JPEG.
סוללה
(10% מהציון הסופי)סוללת Li-ion בקיבולת של mAh 1120 צורפה למצלמה. לשמחתנו גילינו שמדובר בסוללה חסכונית למדי שעברה יום שלם וגדוש בצילומים וסרטוני 1080p ורק ממש לקראת הערב דיווחה על איבוד רבע סוללה. תוצאות מעולות התקבלו גם למחרת, כשעבדנו איתה ממש עד הערב ובעיקר בשעות החשיכה, במפגש חברתי שכלל 300-400 קליקים ורק ממש מאוחר גילינו שהשתמשנו ב-50% סוללה בלבד.