חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Fuji FinePix XP170
מותג: Fuji
סוג מצלמה: קומפקטית
זום אופטי: 5
גודל חיישן: 1/2.3 אינטש
מייצב תמונה: כולל, בחיישן
סוג עינית: ללא
חיבורים: USB 2.0, HDMI mini...
טווח זום: 28-140 מ"מ
ציון WiseBuy
8.2
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Fuji FinePix XP170

עידו אשפיז | 06.04.2013
הטוב
  • עמידות בתנאים קיצוניים
  • יכולת שיתוף תמונות עם מכשירים ניידים
  • תמונות טובות יחסית למגבלות העדשה בגוף הקשיח
הרע
  • מסך מיושן ולא מוצלח
  • סרטי וידיאו פושרים
  • עיוותי עדשה
  • חיי סוללה קצרים
בשורה התחתונה

זו מצלמה קשיחה מוצלחת יחסית. איכות התמונה היא אף פעם לא הצד החזק ביותר של המצלמות האלה, מהרבה סיבות מוצדקות. השיקול ברכישה כזו היא ויתור על האיכות תמורת מצלמה שתגיע איתכם לכל מקום – וזו בהחלט אחת כזו. התחושה שקיבלנו מהמצלמה הזו היא פשוטה – היא כאן כדי לעזור לסמרטפון שלכם. המסך פושר, אין GPS, אין חיבור ישיר לרשתות חברתיות – אבל אפשר להעביר את התמונות בקלות רבה למכשיר שכבר יש כמעט לכל אחד. היא עושה את כל הדברים האלה בקלות ובאיכות שעולה על מצלמות סלולריות בדרך כלל, וכוללת גם זום אופטי מסוים.

המצלמה תתאים לכל טיול שהוא יותר מהליכה בשביל. מסלולי מים, טיולי ג'יפים מלאי בוץ, רכיבה מאובקת על אופניים, סקי; בכולם היא תעמוד בכבוד ותשרוד כדי לספר לסמארטפון שלכם, כשתהיו ליד שקע חשמל.

הקדמה

סדרת המצלמות המוקשחות של פוג'י מונה חמישה דגמים. שלושת הדגמים הבכירים בסדרה חולקים את רוב המפרט הטכני: 14 מגה פיקסל, זום אופטי x5, מסך בגודל 2.7 אינטש וחיישן CMOS בגודל 1/2.3 אינטש. הדגמים נבדלים זה מזה בערך המוסף:XP100 היא רק מצלמה מוקשחת. XP150 כוללת גם מקלט GPS, וה-XP170 שאותה בדקנו הפעם, כוללת יכולת העברת תמונות אלחוטית, ישירות לסמרטפון או לטאבלט.

האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
זום אופטי מאפשר לקרב או להרחיק את האובייקט המצולם מבלי לפגום באיכות התמונה. זאת בשונה מזום דיגיטלי שמקרב ומרחיק את האוביקט באמצעות תוכנה ופוגם באיכות התמונה (ראו המחשה). טווח הזום מבוטא במכפלה כגון x3, x4 המציינת פי כמה ניתן להתקרב לאובייקט. במצלמות קומפקטיות רבות הזום האופטי הוא לפחות x3, אבל מומלץ לבחור מצלמה עם זום אופטי גדול יותר כדי שניתן יהיה לצלם אובייקטים מרוחקים מבלי להתקרב אליהם פיזית.  
Global Positioning System מצלמה עם מקלט GPS מובנה מסוגלת לקלוט את המיקום המדויק בכל זמן נתון ולשמור את נקודות הציון בתמונות המצולמות. לאחר הצילום ניתן לקטלג את התמונות לפי האזורים בהם צולמו, להעלות אותן לשירותים מבוססי מיקום שונים (כמו Google Earth) וכדומה.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

לא היינו מלאי ציפיות לגבי איכות הצילום ב- XP170. העדשה קטנה וממוקמת מאחורי זכוכית מגן, והחיישן קטן וסטנדרטי. במבחן התוצאות, איכות הצילום טובה בסך הכל; יש אמנם חסרונות לא מעטים, אך יחסית למצלמה שאמורה לשרוד בתנאים קשים – היא אמורה להספיק.

הטווח הדינמי פושר, וקשה לקבל צילום של נוף עם שמיים כחולים, למשל. השמיים נשרפים והופכים ללבן ואפור די מהר. רמת הפירוט גם היא אינה מצטיינת, ומבט בוחן בתמונות מגלה שגם תמונות שצולמו בתאורה טובה עוברות תהליכי חידוד יתר בניסיון ליצר פרטים יש-מאין. בגודל קטן-בינוני לא צריכה להיות בעיה לפתח תמונות, אך מעבר לכך הפגמים יהיו ברורים יותר. הצבעים המופקים קצת רוויים מדי, אך בגבולות הטעם הטוב.

העדשה המזערית (זום X5) חסרת השפעה של ממש על איכות התמונה מבחינת חדות ויציבות. החדות הסבירה נשמרת לכל אורכי המוקד, ומייצב התמונה עושה פה עבודה טובה, אם כי לא בטוח שהוא ממש נדרש עבור זום קטן כזה. באופן מפתיע, גילינו עיוותים אופטיים בחלק מהפריימים. קצוות התמונה נמתחו והתעוותו כשהמצלמה לא ניצבה באופן מוחלט לאובייקט. ייתכן והדבר נגרם כתוצאה מזכוכית המגן; לטעמנו אפשר היה להימנע מזה.

סולם רגישויות ה-ISO שמוצע ב- Fuji XP170 מגיע ל-3200, ורובו שימושי. אמנם ב-1600 ו-3200 חלק מהתמונות רועש למדי, אך יצאו לנו גם כמה תמונות לא רעות בכלל, במצבים שלא חשבנו שהמצלמה תעמוד בהם. בין 100-800 התמונות יוצאות בסדר גמור בכל תאורה.

הפלאש במצלמה חזק משציפינו ומאיר בצורה די טובה חללים בינוניים ומטה. למרות עוצמתו הוא לא מזיק מדי לעור הפנים בצילום פורטרטים, והתמונות יוצאות בצבעים טבעיים. בצילום בתנאי תאורה קשים גילינו שאין למצלמה מנגנון אוטומטי שמדליק נורת עזר שתסייע להתמקד באובייקט. יש נורה כזו אך ניתן להפעילה ידנית, ואפילו סתם להשתמש בה כפנס.

צילום המקרו של המצלמה אינו שונה מהקו הפושר הכללי. אפשר לצלם אובייקטים ממרחק של כ-4 ס"מ. המיקוד לא תמיד מצליח בניסיון ראשון, ואפקט טשטוש הרקע כאן כמעט לא קיים: הרקע כמובן לא נהנה מהמיקוד של האובייקט, אך כיוון שהמרחק גדול יחסית, והטשטוש חלש מאוד, לא מתקבל אפקט חזק במיוחד.

מצבי הצילום של המצלמה הזו מעורבבים מעט. ישנם מצבים אוטומטיים מלאים (מזהה סצנה ורגיל), מצב P לשליטה חלקית, ויתר המצבים הם בעצם סצנות ייעודיות מהן אפשר לבחור. בין המצבים המעניינים שנמצאים כאן יש מצב בו מצולמות שתי תמונות ברצף, כשהשנייה עם פלאש והראשונה בלי; את צמד התמונות אפשר לערוך בשלב מאוחר יותר לתמונה אחת מוצלחת יותר. המצלמה לא מציעה לעשות זאת בעצמה. ישנם מספר מצבי צילום תת ימי, אך לא הזדמן לנו לבדוק אותם לעומק.

את צילום הפנורמות המצלמה מבצעת ממש לא רע. מהניסיונות שלנו לייצר פנורמה של 360 מעלות, רוב המקרים הצליחו באחוזים גבוהים. היו מדי פעם תקלות בתפירה, אך בסך הכל המנגנון יעיל.

במצלמה יש מצב צילום לילה על גבי חצובה. זהו מצב בו המצלמה יודעת לתת עדיפות לחשיפות ארוכות תחת ההנחה שהיא יציבה. הגענו לזמני חשיפה של 4 שניות, ולמען האמת זהו מצב צילום מאוד נוח שלא קיים בכל דגם. המעבד לא תמיד מקבל את ההחלטות החכמות ביותר במצב הזה ולפעמים זמני החשיפה לא תואמים את הסצנה, אבל תוך כמה ניסיונות אפשר להגיע לתוצאות טובות.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם ה- XP170. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.

Fuji XP170

ISO 100, f/6.2, 1/750 sec

Fuji XP170

ISO 200, f/3.9, 1/9 sec

Fuji XP170

ISO 800, f/6.2, 1/1100 sec

Fuji XP170

ISO 1600, f/6.2, 1/2000 sec

Fuji XP170

ISO 3200, f/8, 1/1300 sec

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
החצובה היא מתקן סטטי בעל שלוש רגליים שעליו מבריגים את המצלמה. החצובה מאפשרת צילום יציב ומדויק.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

פוג'י XP170 מציעה יכולות וידאו מרשימות על הנייר, 1080p בקצב של 30 פריימים לשנייה – נתונים שלא קיימים בכל מצלמת כיס.

למרות הנתונים המרשימים, הביצוע קצת פחות מוצלח. הסרטים לא חדים ונטולי פירוט. אם תנסו להקפיא סרט באמצע כדי לראות את הפרצוף המצחיק שמישהו עשה – כנראה שלא תצליחו, ותקבלו סתם תמונה מרוחה. גם הטווח הדינמי לא מרשים וצילום על רקע בהיר עלול לגרום לאבדן של פרטים רבים. מצד שני הסרטים מתנגנים היטב ובאופן חלק, ללא שום הפרעה. המיקוד זריז והזום האופטי זמין ועושה את עבודתו בשקט מופתי.

המיקרופון בינוני ברגישותו ומקליט לא רע צלילים שנמצאים קרוב אליו. ממרחק של יותר משלושה מטרים מעט מאוד צלילים נקלטים. מצב הוידיאו זמין בכל עת על ידי לחיצה על הכפתור הייעודי בגב המצלמה.

חיתוך חלק מסוים מתוך התמונה. לעיתים ישנו חלק מוצלח בתמונה אך שאר הרקע פחות מעניין אותנו, ואנחנו מעדיפים לחתוך את החלק המעניין או המוצלח מתוך הרקע, ולהשאיר רק אותו. אחת המעלות של ריבוי הפיקסלים, הוא האפשרות לבצע קרופ, חיתוך של חלק מהתמונה, ועדיין להישאר עם מספיק פיקסלים כדי להדפיס את התמונה המתקבלת בגודל סביר.

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

יחסית למצלמה קטנה, Fuji XP170 היא מצלמה די כבדה שמשקלה 205 גרם כולל סוללה וכרטיס זיכרון. ברורה לנו הסיבה למשקל הזה (היותה קשיחה ואטומה למים, כמובן), אך עדיין מדובר במשקל ראוי לציון. מידות המצלמה סבירות יותר – 102.7x71.3x27.4 מ"מ.  לא הרבה יותר גדול ממצלמה קומפקטית רגילה. המצלמה נכנסת בקלות לכיס ומורגשת רק מבחינת משקל.

העיצוב הכללי של המצלמה די קרבי. הקווים אגרסיביים, ישנם ברגים חשופים  והחיבור לסרט הנשיאה הוא ידית מתכת ארוכה שמחוברת בשני ברגים. אין סיבה של ממש לכל זה, פרט לתחושה הכללית. רוב המצלמה עשויה פלסטיק קשיח, חלקם במראה טבעי וחלקם נראים מתכתיים יותר. המצלמה זמינה בכחול או בכתום.

Fuji XP170
העיצוב הכללי של המצלמה די קרבי. הקווים אגרסיביים, ישנם ברגים חשופים  והחיבור לסרט הנשיאה הוא ידית מתכת ארוכה שמחוברת בשני ברגים

המצלמה דלה בכפתורים ומתגים, ורוב השליטה נעשית דרך התפריטים הפנימיים. זה מעט מעיק וגורם לכך שלוקח יותר זמן להגיע למצב הצילום הרצוי, אך זוהי נגזרת של שכבות ההגנה של המצלמה. התפריטים עצמם לא שונים מהנהוג בפוג'י: תפריט ראשי שמתחלק לשניים – אחד לקריטריוני צילום ואחד להגדרות כלליות. התפריט די פשוט ואינטואיטיבי.

בין הכפתורים הקיימים נמצאים כפתור הפעלה, הדק צילום וכפתור קטן נוסף לעבור לממשק שליחת התמונות לסמרטפון או טאבלט. היכולות לוותר על נשיאת מחשב או איתור מחשב כשיוצאים לטייל עם המצלמה הזו הופך אותה לכלי משלים מצוין לסמארטפון. צריך רק להתקין את האפליקציה על הטלפון הסלולרי או הטאבלט מבעוד מועד, ובכל מקום אפשר יהיה לשלוח את התמונות למכשיר בקלות. אין צורך ברשת אלחוטית חיצונית, כיוון שהחיבור הוא ישיר בין המכשירים. העברת התמונות זריזה מאוד, והממשק של האפליקציה חביב גם כן.

השליטה בזום מתבצעת באמצעות מתג קפיצי קטן בראש המצלמה. אין ממש טווח תנועה של המתג הזה, ולא ניתן לשלוט בקצב התנועה של העדשה. זה לא נורא כל כך, כי אין לה הרבה לאן לנוע.

Fuji XP170
השליטה בזום מתבצעת באמצעות מתג קפיצי קטן בראש המצלמה. אין ממש טווח תנועה של המתג הזה, ולא ניתן לשלוט בקצב התנועה של העדשה. זה לא נורא כל כך, כי אין לה הרבה לאן לנוע

הכפתורים בגב המצלמה קצת יותר בולטים מהמוכר לנו, והם לא מאוד גדולים. לא בטוח שהם יתאימו לשימוש עם כפפות עבות, אבל ייתכן שבדוחק זה אפשרי. באופן כללי, המצלמה הפגינה שרידות לא רעה כלל במבחנים הפשוטים שלנו. נפילות מגבהים של עד מטר וחצי, על מגוון משטחים – לא ממש השאירו סימנים על המצלמה. וגם שעה בפריזר לא השפיעה בשום צורה. טבילה במים המצלמה שרדה די בקלות. גם תחת מים זורמים, וגם בעומק הצנוע של אמבטיה.

המסך של ה- XP170 קטן, 2.7 אינטש, ובעל רזולוציה נמוכה של 230 אלף פיקסלים. יש מצלמות מתחרות לזו עם מסכים טובים בהרבה, וגם אם נתעלם מהתחרות, המסך עצמו לא מספיק מוצלח. קל להבחין שהרזולוציה נמוכה וגם הבהירות שלו לא מספיק טובה' מה שגורם לשימוש תחת שמש ישירה להיות בעייתי למדי. אין עינית במצלמה הזו.

Fuji XP170
המסך של ה- XP170 קטן, 2.7 אינטש, ובעל רזולוציה נמוכה של 230 אלף פיקסלים, ואיכותו פושרת. הלחצנים שלצדו מועטים ולכן הניווט בתפריטים אינו נוח במיוחד

הצד הימני של המצלמה מהווה כולו מכסה לסוללה, לכרטיס הזיכרון ולחיבור כבלים חיצוניים (Micro HDMI, Micro-USB). המכסה הזה כולל מנעול אבטחה כפול שצריך לפתוח בשלבים: תחילה יש להוריד את המנעול התחתון ואז את העליון. לא ניתן להפוך את הסדר, אחרת המכסה לא יפתח. זה פיתרון פשוט יחסית לעניין האבטחה של המכסה, שלא יפתח בשום תנאי. המנעולים הם בעצם בריחי הזזה קטנים שמעל ומתחת לכל אחד מהם מספר. המספרים מייצגים את סדר הפעולות,  הדרוש כדי לפתוח או לסגור את המכסה.

נוסף על כך, מדי פעם כשמדליקים את המצלמה, היא מתריעה ומבקשת לוודא שהמכסה נעול היטב. כנראה שאין אינדיקציה חשמלית ודאית למצב המנעולים, אז הפיתרון הוא התראה. זה קצת מציק, אבל לא נורא.

הערכה כוללת סוללה, מטען חיצוני, שרוך נשיאה, כבל USB וספרות הדרכה.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

פוג'י XP170 נדלקת תוך 1.4 שניות ומוכנה לצילום. היא נכבית תוך שנייה. בחלק הזה היא בהחלט מפגינה זריזות יחסית.

גם קצב הצילום טוב – תמונה כל שתי שניות בערך, בלי פלאש. עם פלאש זמן ההמתנה עולה ל-3 שניות בין הצילומים. הצילום הרציף מגיע לקצב של 10 צילומים בשנייה, ולמקסימום של 12 צילומים. במצב זה התמונות הן בגודל של 3 מגה פיקסל. צילום ברזולוציה גבוהה נעשה בקצב מקסימלי של 3 תמונות בשנייה, גם כן עד 12 תמונות. אלו תכונות סבירות ביותר למצלמת כיס, שיכולות להיות מאוד שימושיות בזמן הפעילויות שהמצלמה הזו מיועדת אליהן.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

סוללה

(10% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

המצלמה מצויד בסוללה בעלת קיבולת של 940mAh, שאיכשהו הצליחה להספיק לנו ל-220 תמונות. כשתדהמתנו מהנתון החלש שככה, בדקנו את אתר היצרן וגילינו שהיעד שלה הוא 300 תמונות לסבב טעינה. זה מספר מועט מאוד של תמונות, בטח ובטח יחסית למצלמה שאמורה להיות זמינה בטיולים. יש טובות ממנה בהרבה מבחינה זו.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply