חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Asus VivoBook S400 : סנונית ראשונה

מאיר דויטש | 23.11.2012
הטוב
  • עיצוב נאה, גוף אלומיניום מהודר
  • מסך מגע בעל תגובה טובה
  • מהירות הדלקה וחזרה לפעולה ממצב שינה
הרע
  • אין כרטיס גרפי ייעודי
  • תגובת מקשי המקלדת מעט חלשה
  • מרגיש קצת כבד
  • הגימור החיצוני נוטה להישרט
בשורה התחתונה

ה- VivoBook הוא סנונית ראשונה במחשבי מגע המיועדים למערכת ההפעלה 8 מבית מיקרוסופט. ככזה, הוא לא אכזב אותנו משום בחינה, אבל גם לא ריגש אותנו מדי. מהירות התגובה בחזרה ממצב שינה ומסך המגע שמגיב היטב הופכים אותו למחשב נוח לתפעול.

הקדמה

המחשב הראשון שנפל לידינו שמתהדר במערכת ההפעלה חלונות 8 מבית מיקרוסופט ובמסך מגע, הואAsus VivoBook S400. כצפוי, היינו נרגשים לקראתו. אסוס הייתה מהחברות הראשונות שהשיקו רשמית מחשבי Windows 8 בישראל, ומיהרה להכניס לשוק את הדגמים הראשונים שלה. מדובר באולטרה-בוק מתכתי, דק ולא כבד,שתומחר על ידי אסוס באופן נוח יחסית לקטגוריה.

מבחינת חומרה, מצאנו כאן מעבד i5-3317U במהירות 1.7MHz, זיכרון DDR3 במהירות של 1600MHz ובנפח של 6GB, כרטיס גרפי HD 4000 של אינטל (על הלוח הראשי), מסך מגע LED בגודל 14 אינטש וברזולוציה של 1366X768, כונן קשיח בנפח של 500GB ובמהירות של 5,400 סל"ד ומצלמתHD  לשיחות וידיאו. אריזת האלומיניום של המחשב אינה כה דקיקה ועוביו מגיע ל- 2.1 ס"מ בחלק העבה. גם המשקל לא קל במיוחד – 1.8 ק"ג.

המחשב מצויד במערכת הפעלה Windows 8 Pro בגרסת 64 ביט.

כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
תוכנה המקשרת בין המשתמש, החומרה ויישומי התוכנה, ומפקחת על פעולתו של המחשב.
טכנולוגיית מעבדים שהולכת והופכת לסטנדרט, המאפשרת מרחב זיכרון גדול יותר מאשר בטכנולוגיה מהדור הקודם (32 ביט) - ולמעשה תומכת ביותר מ-4GB זיכרון, ובכך משפרת ומאיצה את ביצועי המחשב. מעבדי 64 ביט יכולים לבצע מספר גדול יותר של פעולות בכל מחזור שעון ולאחסן מידע רב יותר ממעבדי 32 ביט. בנוסף הם מסוגלים לנהל כמות עצומה של זיכרון בצורה מהירה וחלקה בהרבה ממעבדי 32 ביט. למעבדי 64 ביט יש יתרון חשוב בחישובים וביישומים גראפיים מורכבים.חומרת 64 ביט מסוגלת לתמוך "לאחור" בתוכנות שנכתבו בקוד של 32 ביט, אך יעילותה הרבה היא בעבודה עם תוכנה שנכתבה במקור ל-64 ביט, כמו גרסה של מערכת ההפעלה ויסטה.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ראשית, לקחנו כאן בחשבון שמדובר במערכת הפעלה בת שבועיים ולכן היינו סלחניים עם המחשב הזה; ההסתכלות הכוללת שלנו על הביצועים היתה יותר מבחינת החוויה מאשר מבחינת בדיקה טכנית ספציפית.

במבחן העבודה היומיומית, S400 התגלה כמחשב מהיר ויעיל, כאשר נשמרת ההבטחה של אסוס לכניסה למצב עבודה ממצב שינה תוך כשתי שניות. לא התקשינו לעבוד במספר תוכנות במקביל – משחק, גלישה בשני דפדפנים עם מספר רב של לשוניות פתוחות, דואר אלקטרוני וצפיה במסמכים. מדד חווית המשתמש של חלונות עומד על 4.8, כאשר הכרטיס הגרפי הוא זה שמקבל את הציון הנמוך. לא הצלחנו להריץ מבחנים אחרים.

מבחינת היכולת להריץ סרטי HD, לאחר שמצאנו תוכנה מתאימה, המחשב לא התקשה להריץ סרט MKV באיכות 1080p ללא קפיצות, במסך מלא ועם פס קול, כך שאת המבחן הזה הוא צלח בקלות.

אין התחממות משמעותית של המחשב בפעולה ממושכת. פתחי האוורור נמצאים באמצע חלקו התחתון של גוף המחשב, כך שהם נאטמים כאשר המחשב מונח על הברכיים. לא הבחנו ברעש של המאווררים בעת השימוש.

Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Asus Vivo s400 מצויד במסך מגע בגודל 14 אינטש, עם רזולוציה סטנדרטית של 1366X768. המסך מתפקד היטב מבחינת צבעים וחדות, אך זויות הצפייה סבירות ולא יותר מזה. גימור המסך מבריק (כצפוי ממסך מגע), והאור משתקף עליו כך שעבודה באור יום מלא קשה. רמת הבהירות של המסך גבוהה ומפצה מעט על כך.

Asus VivoBook S400
למחשב מסך מגע בגודל 14 אינטש שמתפקד היטב מבחינת צבעים וחדות, אך זוויות הצפייה סבירות ולא יותר מזה. גימור המסך מבריק ומציג השתקפויות, אך הבהירות הגבוהה מפצה על כך מעט

מסך מבריק מחמיא יותר לתצוגה, מפני שהזכוכית בקדמת המסך מעמיקה את הצבעים ומחדדת את התמונה, מה שהופך את המסך לאידיאלי לצפייה בסרטים ולמשחקים.חסרונו של המסך הוא בהשתקפות של אור חיצוני עליו. לעומתו, מסך מט מונע השתקפויות ומתאים יותר להצגת טקסט ולשימוש בתאורה סביבתית גבוהה.    מתאים בעיקר להצגת סרטים ולמשחקים

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

כפי שכבר ציינו, VivoBook S400 אינו מחשב קל או דק במיוחד (לפחות ביחס לציפיות שלנו), ויתכן שהאשמה טמונה במסך המגע שמוסיף משקל מסוים. עם זאת הוא די דק, ויחסית לאולטרה-בוק עם מסך בגודל 14 אינטש לא מדובר במחשב מגושם.

מבחינה עיצובית VivoBook מזכיר מעט את חבריו מסדרת ZenBook היוקרתית יותר, וכולל גימור של אלומיניום מוברש (אך לא בצורה מעגלית כמו ב-ZenBook), ציר מרכזי רחב המחבר בין המסך לגוף המחשב, מקלדת מרווחת ומשטח מגע גדול.

Asus VivoBook S400
המחשב אמנם גדול יחסית, אך דק ולא מגושם. מבחינה עיצובית הוא כולל גימור של אלומיניום מוברש, ציר מרכזי רחב המחבר בין המסך לגוף המחשב ומקלדת מרווחת

המקלדת אינה מכילה תאורה אחורית. יש מרווח מספק בין המקשים, הם גדולים מספיק ובעלי כיתוב ברור בשתי השפות, אם כי מי שאינו מורגל בהקלדה על מקלדת שטוחה עלול למצוא את ההיזון-החוזר מעט חלש מדי. לוח המקשים ממוקם עמוק יחסית בשל גודלו של משטח העכבר, שהוא רחב, נוח מאוד לתפעול ובעל רגישות גבוהה.

אין מקשים פיזיים ייעודיים לשליטה על הקול או הבהירות והכל מבוצע על ידי צירופי מקשים. לנו זה לא ממש הפריע. המקש הפיזי היחידי שישנו הוא מקש הכיבוי וההדלקה.

Asus VivoBook S400
מקשי המקלדת גדולים מספיק ומרווחים, אם כי מי שאינו מורגל בהקלדה על מקלדת שטוחה עלול למצוא את ההיזון-החוזר מעט חלש מדי. משטח העכבר רחב, נוח מאוד לתפעול ובעל רגישות גבוהה

הרמקולים, כפי שכבר הורגלנו במחשבים דומים של אסוס, נמצאים על החיבור בין המסך לגוף ומספקים צליל ברור, חד וגם חזק מספיק בשביל מחשב נייד.

כמה מילים על מערכת ההפעלה. חלונות 8 שונה במספר דברים ממה שהורגלנו במערכות קודמות. ראשית – מדובר במערכת שמעודדת שימוש במסך מגע, עם מסך בית ובו אריחים (Tiles) דינמיים שמציגים מידע. לדוגמה, האריח של הדוא"ל מציג את כותרת ההודעה האחרונה שהתקבלה, האריח של אנשי קשר מציג תמונות אקראיות שלהם, האריח של חנות היישומים מציג את מספר העדכונים הקיימים וכן הלאה. המערכת היא מערכת בוסרית, ואת זה ניתן לגלות בשל המספר הנמוך של היישומים הזמינים בחנות וכן בשל בעיות תאימות מסוימות. למשל, בדגם שהיה ברשותנו לא הצלחנו להתקין Office, גם כזה שהיה אמור להיות מותאם לחלונות 8 על גבי המחשב.

מבחינת חווית השימוש ב-Asus S400 עצמו, נוכל לספר שאהבנו את השימוש במסך המגע, ובמיוחד את היכולת להשתמש בו אינטואיטיבית ביישומים שהותאמו אליו במיוחד (כדוגמת תוכנת הדוא"ל החדשה המאפשרת הגדלה מהירה של תוכן ההודעה על ידי צביטת המסך). מסך הבית מספק מידע מיידי רלבנטי, ללא צורך להיכנס לתוכנות השונות. מסך המגע הגיב מצוין ברוב הפעמים, ובפעמים בהן השתהה נטינו לייחס זאת לבעיה מינורית שתטופל כנראה בעדכונים הקרובים. בהחלט היינו שמחים להשאיר את המחשב הזה ברשותנו ולהמשיך לבחון את האפשרויות החדשות.

Asus VivoBook S400
אהבנו את השימוש במסך המגע, ובמיוחד את היכולת להשתמש בו אינטואיטיבית ביישומים שהותאמו עבורו. מסך המגע הגיב מצוין ברוב הפעמים

מבחינת חיבורים, יש שלוש כניסות USB (אחת מהן 3.0), חיבור HDMI, חיבור VGA ורשת. חיבור החשמל, כניסת הרשת, ה- VGA, HDMI והUSB 3.0- נמצאות בצד הימני קרוב למסך, ואילו חריר נעילת המחשב בכבל, שתי כניסותUSB  נוספות, כניסת האוזניות/מיקרופון וחריר כרטיס הזיכרון נמצאים בחלקו השמאלי של המחשב. הכניסות מרווחות וממקומות היטב, ובהחלט יש כאן סט חיבורים מספק.

יחידת המידע הבסיסית ביותר. בעברית – סיבית.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הסוללה המובנית ב- VivoBook S400 היא בקיבולת של 44WHr. בשימוש הרגיל שלנו, שכלל חיבור אלחוטי, גלישה מרובה ושימוש באפליקציות המובנות, קיבלנו ארבע שעות שימוש כאשר בהירות המסך הייתה ברמה מקסימלית. אלו חיי סוללה סבירים למחשב בגודל הזה, וכמובן שמסך המגע לוקח כאן את שלו.

כאן המקום לציין שהסוללה קבועה בגוף המחשב, ולא ניתן להחליפה עצמאית.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

אסוס VivoBook S400 אינו כולל אמצעי אבטחה מיוחדים פרט ליכולת נעילה של כבל אליו, אבל החיבור החזק של הגוף למסך ומבנה האלומיניום נסכו בנו הרגשה טובה לגבי עמידותו. מקשי המקלדת שקועים היטב במקומם ויש הרגשה שיחזיקו מעמד זמן רב. לעומת זאת, נראה לנו שגב המסך רגיש לטביעות אצבע וגם לשריטות (המחשב הגיע אלינו כבר שרוט).

Asus VivoBook S400
החיבור החזק של הגוף למסך ומבנה האלומיניום נסכו בנו הרגשה טובה לגבי עמידותו. מקשי המקלדת שקועים היטב במקומם ויש הרגשה שיחזיקו מעמד זמן רב. לעומת זאת, נראה לנו שגב המסך רגיש לשריטות

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply