סקירת wisebuy - Lenovo IdeaPad S206 : נוצץ אך לא זהב
- ממדים נוחים
- רמקולים טובים
- עיצוב נחמד לחובבי הז'אנר
- ביצועים בסיסיים
- מקלדת איומה
- עכבר בעייתי
- תצוגה בינונית
- זמן סוללה קצר
מי שעיצב את ה- IdeaPad S206 של Lenovo כנראה בחר לאמץ באופן מילולי מידי את הקלישאה "לא כל הנוצץ זהב". מדובר במחשב שפרט לנצנצים שמעטרים אותו ולעובדה שהוא מגיע גם בצבעים לא שגרתיים (כמו ורוד), אין לו הרבה מה להציע. ליתר דיוק, יש לו בדיוק עוד דבר אחד להציע: רמקולים טובים. פרט לכך, בכל שאר המדדים מדובר במחשב בעייתי מאוד שמציג ביצועים ואיכות תצוגה בינוניים, עכבר ומקלדת בעייתיים ביותר וזמן סוללה קצר.
המחשב מתאים, אולי, לבני נוער שרוצים מחשב בעל מראה ייחודי, ואינם זקוקים לביצועים גבוהים או למקלדת טובה. הוא יכול להתאים גם למי שזקוק למחשב נייד רק כדי לקרוא אי-מיילים ולהתחבר לרשתות חברתיות, אך אם לכך הוא נועד, נשאלת השאלה במה הוא עדיף על טאבלט. לפחות המחשב שאנחנו קיבלנו היה בצבע ורוד, אז יכולנו פשוט להסתכל עליו ולחייך.
IdeaPad S206 הוא נטבוק מבית לנובו המיועד לשימושים בסיסיים. הוא משתייך לסדרת IdeaPad של החברה, ששמה דגש על צרכים בידוריים ועיצובים מעניינים (להבדיל מסדרת ThinkPad העסקית וחמורת הסבר). תת-סדרת ה-S אליה משתייך ה- S206 היא סדרה של מחשבים דקים במחירים נגישים יחסית, המיועדים בעיקר לגלישה ועבודת מיילים, וכן לצרכים בידוריים קלים.
מפרט המחשב שבדקנו כלל מעבד AMD E1-1200 עם מהירות שעון של 1.4GHz, זיכרון בנפח 2GB, כרטיס גרפי Radeon HD Graphics המובנה במעבד, כונן קשיח בנפח 320GB, מסך בגודל 11.6 אינטש, קישוריות Bluetooth ו- Wi-Fi, מצלמת רשת ומיקרופון מובנים.
המחשב הגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium בגרסת 32 ביט.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)לנובו ציידה את ה-IdeaPad S206 בחומרה שמתאימה לשימושים צנועים למדי. המעבד, E1-1200 AMD הוא מעבד כפול ליבה למחשבים קטנים ולנטבוקים, והוא מגיע עם כרטיס גרפי מובנה. בשילוב עם זיכרון בנפח 2GB מדובר בחומרה בסיסית למדי, שאין לצפות ממנה לגדולות ונצורות.
ואכן, בעת השימוש פעילות המחשב התגלתה כאטית למדי. זמן התגובה של פעולות שגרתיות היה ארוך יחסית, אפילו בהשוואה למקובל בגזרת הנטבוקים. טעינת תוכנות משרדיות ארכה זמן רב מהרגיל, אך העבודה עליהן הייתה טובה. כמו כן, גלישה בדפדפן אינטרנט מרובה טאבים הייתה סבירה, אך לעיתים המעברים בין הלשוניות היו אטיים.
מבחינת ריבוי משימות, לא הצלחנו להוציא מה- S206 הרבה יותר מעבודה על תוכנת אופיס במקביל לגלישה באינטרנט ואולי גם האזנה למוזיקה. במצב זה הורגשה האטה מסוימת בפעילות המחשב, אך היא הייתה נסבלת. פעילות המחשב הייתה אופטימאלית כאשר עבדנו רק על תוכנה אחת בכל פעם.
לאור נתונים אלה, לא ציפינו שהמחשב יצליח להריץ סרטי HD, אך הופתענו כאשר הצלחנו לצפות בו בסרטי HD 720p בפורמט MKV. תחילת הסרט סבלה מהיתקעויות וקפיצות, אך כעבור כחצי דקה התמונה התייצבה, וניתן היה להמשיך לצפות בסרט כמעט ללא הפרעות. בסרטי 1080p כבר לא הצלחנו לצפות, שכן התמונה סבלה ממריחות ותקיעות קיצוניות.
התחממות המחשב לאורך זמן הייתה סבירה, ולא הפריעה לעבודה עליו. עם זאת, פעילות המאווררים נשמעה לפרקים בעוצמה די חזקה, והעבודה על ה- S206 התגלתה כרועשת למדי.
ציוני תוכנות הבנצ'מארק השונות שהרצנו על המחשב תאמו את התרשמותנו ממנו, והיו לא גבוהים. במבחן הביצועים של PCMark05 קיבל המחשב את הציון 2486, ובמדד חוויית המשתמש של Windows – את הציון 3.4.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)לנובו IdeaPad S206 מצויד במסך מבריק בגודל 11.6 וברזולוציה של 1366x768. מדובר במסך בינוני למדי. הצבעים מעט דהויים, הבהירות אינה מספקת, והתצוגה כולה בעלת גוון מעט כחלחל. כמו כן, חדות התמונה אינה מהגבוהות שקיימות כיום בשוק. בנוסף, המסך המבריק סופח כמות רבה של השתקפויות, גם בהשוואה למסכים מבריקים אחרים.
זווית פתיחת המסך עומדת על כ-130 מעלות, מה שמספיק בהחלט לעבודה על שולחן, אבל בעבודה על הברכיים חשנו לפעמים שאנחנו זקוקים לקצת יותר מזה. זווית הצפייה הצדית סבירה. צפייה מזווית של 45 מעלות הייתה אפשרית, אך לוותה בפגיעה מורגשת בתצוגה. עם זאת, במהלך העבודה על המחשב חשנו שזווית הצפייה הייתה מספקת למרבית הפעולות היומיומיות. זווית הצפייה העלית הייתה מעט קטנה לטעמנו, ובמצבים רבים הורגש פער בין עוצמת הבהירות בחלקו העליון של המסך לבין עוצמת הבהירות בחלקו התחתון, כתלות בזווית המסך.
המסך בינוני למדי. הצבעים מעט דהויים, הבהירות אינה מספקת, והתצוגה כולה בעלת גוון מעט כחלחל. כמו כן, חדות התמונה אינה מהגבוהות שקיימות כיום בשוק
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)IdeaPad S206 הוא מחשב בעל מראה סטנדרטי ופינות מעוגלות, שזמין רכישה בצבעים לבן, אפור, כחול, אדום וורוד. אנחנו קיבלנו לסקירה את הגרסה הוורודה הזוהרת והמרעננת המגיעה עם מקלדת בצבע לבן. המעטפת עשויה פלסטיק רך יחסית, בעל מרקם נעים מאוד שמזכיר גומי. אזור מנוחת הידיים מכוסה בפלסטיק מבריק, חלק ונעים מאוד למגע. בגרסתו הוורודה של המחשב אזור זה הוא בצבע לבן עם נצנצים, שמאוד מתאים ללוק הזרחני הכללי.
המחשב מוגדר על-ידי לנובו כ- Mini notebook. מדובר בהגדרה שאינה מתחייבת, ואינה מתייגת אותו כנטבוק, אך מדגישה את מידותיו האטרקטיביות. היקף המחשב הוא 29.9x19.2 ס"מ, עוביו 2.7 ס"מ, ומשקלו 1.3 ק"ג. למרות שהוא מעט גדול מהנטבוקים הסטנדרטיים, עדיין מדובר במחשב קל ונוח לנשיאה.
IdeaPad S206 הוא מחשב בעל מראה סטנדרטי ופינות מעוגלות, שזמין רכישה בצבעים לבן, אפור, כחול, אדום וורוד. עוביו 2.7 ס"מ ומשקלו 1.3 קילוגרם
מנגד, חוויית השימוש במחשב רחוקה מלענות על ההגדרה "נוחה", ולאורך השימוש בו מצאנו מספר כשלים משמעותיים, כאשר הבולט בהם נוגע למקלדת. מקלדת המחשב היא אחת המקלדות הבעייתיות ביותר שנתקלנו בהן לאחרונה, וכמעט שלא מצאנו משהו טוב להגיד עליה. ראשית, סימוני האותיות בעברית על גבי המקשים הלבנים מופיעים בצבע כתום חיוור שכמעט אינו נראה על הרקע הלבן. כתוצאה מכך, ההקלדה בעברית היא פחות או יותר הקלדה עיוורת. שנית, תגובת המקשים רחוקה מלהיות מדויקת, והפידבק שהם מחזירים הוא כמעט אפסי. הדבר הוביל לטעויות הקלדה רבות מספור. לבסוף, סידור המקשים על גבי המקלדת סובל מכמה מקשים מוקטנים, ביניהם מקש ה- Enter, ה-CapsLock, ה-BackSpace וה-Delete . הדבר היחיד שאנו יכולים לומר לטובתה של המקלדת היא שמרקם המקשים חלק ונעים למגע.
לצערנו, משטח העכבר אינו טוב בהרבה מהמקלדת, אם כי רמות התסכול שחווינו אל מולו היו מעט פחותות בהשוואה לאלה שנגרמו מהשימוש במקלדת. מדובר במשטח גדול למדי, שכל שטחו לחיץ. במרכז המשטח בחלקו התחתון מסומן קו קטן; לחיצה על המשטח מימין לקו משמשת כלחיצה על מקש עכבר ימני, ולחיצה על המשטח משמאל לקו – כמקש עכבר שמאלי. מרקם המשטח חלק מאוד, וזהה למרקם של סביבתו. מדובר במרקם נעים מאוד למגע כאשר הוא נקי. עם זאת, מספיק מעט אבק או שמנוניות כדי לפגוע בתחושה הנעימה שלו. מבחינת הפרדה, המשטח מופרד היטב מסביבתו באמצעות חריץ דק לכל אורכו. המשטח תומך במולטי מגע שהתגלה כלא מדויק במיוחד, והוא אינו כולל פסי גלילה. עם זאת, הסיבה המרכזית לתסכול בעת שימוש במשטח העכבר היא סנכרון לא מלא בין תנועת האצבע על המשטח לבין תנועת הסמן על גבי המסך. כתוצאה מכך, נוצרת התחושה שסמן העכבר נגרר בעצלתיים על גבי המסך, ושטווח התנועה שלו אינו תואם לתנועת האצבע על גבי משטח העכבר.
מקלדת המחשב בעייתית ביותר. סימון העברית חיוור, תגובת המקשים רחוקה מלהיות מדויקת, והפידבק שהם מחזירים הוא כמעט אפסי. הדבר הוביל לטעויות הקלדה רבות מספור. גם משטח העכבר לא נוח במיוחד
המחשב מצויד במקש ייעודי אחד, הממוקם על גבי הדופן הימנית של המחשב (בנוסף, כמובן, למקש הכיבוי, שנמצא מעל הפינה השמאלית העליונה של המקלדת). מדובר במקש המפעיל את אשף הגיבוי והשחזור המכונה OneKeyRecovery, גם כאשר המחשב דלוק, אך גם כשהוא מכובה. כמו כן, על-ידי לחיצה על מקשי ה-F ניתן לשלוט על עוצמת הסאונד, בהירות המסך, הקישוריות ומצב תצוגת המסך בעת חיבור לצג חיצוני, וכן לנטרל ולהפעיל את משטח העכבר, המצלמה והמיקרופון ולפתוח את תפריט הכיבוי. מקש נוסף הממוקם על גבי המקלדת בצידה הימני של שורת מקשי ה-F מכונה QS, ומאפשר הפעלה מהירה של תוכנה, תיקיה או אתר אינטרנט לבחירת המשתמש. על מנת להשתמש בפונקציות הסטנדרטיות של מקשי ה-F, יש להקיש עליהם בשילוב עם מקש ה- FN.
בהתאם למחשב שמיועד בעיקר לצרכים בידוריים, ובניגוד לאיכויותיו הנמוכות במדדים האחרים, הרמקולים ב- S206 התגלו כמפתיעים לטובה. עוצמת השמע חזקה יחסית לגודל המחשב, ונשמעת היטב בחדר שקט. איכות השמע גם היא לא רעה. באסים לא מתנגנים בצורה הכי איכותית, אבל האזנה למוזיקת פופ שגרתית התגלתה כנעימה ביותר. הרמקולים ממוקמים בקדמת המחשב, ולמרות המיקום המועד לפורענות, הם אינם נוטים להיחסם בעת עבודה על הברכיים.
Lenovo IdeaPad S206 מצויד במצלמת רשת ברזולוציית HD 720p. בעת צילום מתקבלת תמונה מעט מפוקסלת, שבתאורת חדר סטנדרטית מאבדת מעט מצבעיה. כמו כן, תנועת האובייקט המצולם אינה נתפסת כרציפה, ומדי פעם מופיעות תקיעות וקפיצות. מדובר בצילום שמספיק לשיחות וידיאו בסיסיות ביותר, בעיקר עם חברים. שיחות למטרות עבודה פשוט ייראו לא רציניות עם המצלמה הזאת.
החיבורים ב- S206 כוללים יציאת USB 2.0 וקורא כרטיסים SD/MMC מצדו הימני של המחשב, וחיבור HDMI, חיבור USB 3.0 וחיבור אחד לאוזניות או מיקרופון בצדו השמאלי. בולטים בהיעדרם שני חיבורים הנפוצים כמעט בכל מחשב נייד שמיוצר כיום: חיבור LAN לרשת קווית וחיבור VGA לצג חיצוני. עם זאת, חשוב לציין כי מדובר בשני חיבורים שהשימוש בהם הולך ופוחת, וסביר שבקרוב נתחיל לראות יותר ויותר יצרניות שמוותרות עליהם במחשבים הקטנים.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)הסוללה ב- Lenovo IdeaPad S206 היא סוללה פנימית, וכדי להחליף אותה יש לפנות למעבדה. לפי הצהרות החברה, הסוללה אמורה להספיק לכ-3.5 שעות של עבודה. בבדיקה שלנו במהלך עבודה שכללה עריכת מסמך בתוכנת Word וגלישה באינטרנט אלחוטי, החזיקה הסוללה מעמד במשך שעה ו-45 דקות בלבד. מדובר בנתון עלוב למדי, במיוחד בהתחשב בכך שמדובר במחשב קטן יחסית שצריכת החשמל שלו לא אמורה להיות מאוד גבוהה.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)באופן מפתיע, איכות החומרים והבנייה ב-S206 עושה רושם לא רע. למרות שרוב חלקיו החיצוניים של המחשב עשויים פלסטיק, הם נראים יציבים ואינם ניתנים לכיפוף בקלות. החיבורים השונים גם הם נראים חזקים, ואפילו צירי המסך יציבים למדי ועמידים בפני טלטלות קלות. אם לדקדק, ניתן לציין לשלילה את העובדה שהציפוי המבריק של אזור מנוחת הידיים נוטה לספוח טביעות אצבע, אך נראה כי בסך הכל יש לו פוטנציאל להחזיק מעמד במשך פרק זמן סביר.
מבחינת הסדרי האבטחה, לא תמצאו כאן הפתעות, והאבטחה מסתכמת באפשרויות הרגילות של Windows להגנה באמצעות סיסמה ובתוכנת OneKeyRecovery מבית לנובו לגיבוי ושחזור קבצים.