סקירת wisebuy - Lenovo U310 : אולטרה-בוק ממוצע
- ביצועים טובים
- עיצוב מרשים (גם אם לא מקורי)
- ניידות גבוהה
- איכות חומרים בינונית בפנים המחשב
- משטח עכבר לא מוצלח במיוחד
- הסדרי אבטחה דלים
לנובו U310 הוא אולטרה-בוק בעל ביצועים טובים למדי יחסית לז'אנר, והעיצוב החיצוני שלו אלגנטי מאוד. חיי הסוללה, המסך ואיכות הבנייה פחות מוצלחים, אך אינם גרועים בשום אופן. לא הצלחנו למצוא שום סיבה קריטית שבגללה שווה לקנות דווקא את המחשב הזה. מצד שני, לא מצאנו שום "דיל ברייקר" – כזה שיגרום לנו לצאת נגדו באופן ברור. לסיכומו של עניין המחשב מתאים יותר לעבודה מאשר לפנאי, והוא מציע ביצועים מהירים באריזה אלגנטית ולא כבדה מדי.
Lenovo IdeaPad היא סדרת מחשבים ניידים הביתיים של לנובו. הדגם U310 שייך לסדרת המחשבים בגודל 13.3 אינטש, והוא זמין בשלושה צבעים: אפור גרפיט (כמו זה שבדקנו), כחול ואדום. הסדרה אמורה להצטיין בביצועים ובמראה אלגנטי.
מפרט הדגם שקיבלנו כלל מעבד Intel Core i5 3317u, זיכרון DDR3בנפח 4GB, מאיץ גרפי משולב Intel HD Graphics 4000, מסך מבריק בגודל 13.3 אינטש, כונן קשיח בנפח 500GB במהירות 5400 rpm המשולב עם דיסק SSD בנפח של עד 32GB ועוד.
המחשב הגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium SP1 בגרסת 64 ביט.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)Lenovo U310 מגיע ערוך לעבודה. חמוש במעבד Core i5 3317u מהדור השלישי של אינטל, אין הרבה דברים שהוא לא יכול לעשות. מדובר במעבד כפול ליבה בעל מהירות שעון של 1.7GHz הניתן להמהרה עד 2.6GHz. המעבד יוצר בליתוגרפיית 22 ננומטר, בעל 4 נימים וזיכרון מטמון סביר של 3Mb. המעבד מלווה במאיץ הגרפי של אינטל, HD Graphics 4000. לא מדובר במאיץ הגרפי החזק ביותר בנמצא, אך בין המאיצים המובנים בלוח-אם, הוא בהחלט נחשב למוצלח.
כדי לייעל את המערכת עוד, הדיסק הקשיח המובנה הוא דיסק היברידי המכיל מחיצה של 500GB דיסק רגיל במהירות של 5400rpm ועוד מחיצת SSD בנפח 24GB. השילוב הזה הופך את פעולת כל הדיסק לזריזה יותר מדיסק רגיל, אך קצת פחות מדיסק SSD לא היברידי. במבחן המציאות, העבודה על המחשב הזה אכן זריזה יחסית, אם כי בהשוואות פשוטות מול מחשבים ישנים יותר לא הורגש שיפור דרמטי מספיק.
החומרה שתיארנו לעיל בהחלט מספיקה בשביל לבצע פעולות יום יומיות פשוטות בקלות יחסית וללא תקלות. גלישה מרובת לשוניות, ניגון קבצי MKV של 1080p בנגן VLC וכיוצא בזה עברו ללא קשיים מיוחדים, וכך גם שימוש בתוכנות אופיס. התקנו על המחשב גם את המשחק Starcraft II, ולמרות שלא מדובר במשחק חדש ותובעני במיוחד הצלחנו להריץ אותו על המחשב כאשר הפירוט הגרפי גבוה מאוד והמחשב התמודד עם זה ללא כל קושי. אז אולי זה לא מחשב לגיימרים, אבל את המשחק הממוצע הוא כנראה יצליח להריץ בצורה סבירה ומעלה.
במדד חווית המשתמש של חלונות המחשב מקבל ציון סביר של 4.9, כאשר החוליה החלשה בשרשרת היא המאיץ הגרפי. במבחן של PCmark7 הוא זכה בציון חביב של 3516.
החומרה החזקה יחסית ודקיקותו של המחשב הופכים את פליטת החום שלו למורגשת למדי, בעיקר תחת מאמץ, אז החום הנפלט מצדו השמאלי של המחשב מורגש היטב. מבחינת רעש תחת מאמץ הופתענו לטובה – שומעים את המאוורר, אך בעוצמה נסבלת בהחלט. דווקא הרעש בשימוש השוטף מטריד יותר, מעין רחש בלתי פוסק עולה מהמחשב, גם הוא אמנם שקט יחסית – אך כשהסביבה שקטה גם כן, הרחש הזה הופך למרגיז במיוחד.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)Lenovo U310 מצויד במסך בגודל 13.3 אינטש בעל רזולוציה מקסימאלית של 1366x768, והוא מסך כלל לא רע. הצבעים בו טובים אם כי דהויים מעט, והוא סובל מנטייה כללית לגוונים קרים אך לא מדובר בנטייה מוגזמת. המסך עצמו מבריק – מה שמצד אחד תורם לתחושת החדות המצוינת במסך הזה, אך ניסיון להוריד את הבהירות ממלא את המסך השתקפויות המקשות למדי על שימוש בו.
זווית הפתיחה של המסך עומדת על כ-130 מעלות. זווית הפתיחה הזו אינה מספיקה לעבודה עם המחשב על הברכיים, כיוון שניסיון לצפייה במסך מזווית שאינה ניצבת לו במדויק גורר מיד עיוות בצבעים.
זוויות הצפייה צרות למדי. בזווית של כ-30 מעלות לכל צד ניתן לצפות במסך בצורה סבירה, אך מעבר לכך מתחילים לאבד פרטים רבים. זה לא המסך המוצלח ביותר מבחינה זו, אך כיוון שמדובר במחשב קטן ואישי, אין כאן לטעמנו פגיעה קריטית באיכויות המחשב.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)לנובו U310 מגיע במידות גבוליות יחסית לגודל המסך שלו. מצד אחד הוא דק להפתיע, ומצד שני הוא גדול: 33.3x22.5x1.8 ס"מ למסך 13.3 אינטש. לנובו הרחיבו את היקף המחשב בלא מעט בשביל להצליח לדחוס אותו באריזה כה דקה. כשהמחשב סגור ניתן לחשוב שמדובר בדגם 14 אינטש, וכשהוא פתוח קשה להבין למה הוא לא כזה. המסך מוקף מסגרת שחורה מבריקה ברוחב של 2 ס"מ ונראה שאפשר היה לנסות לצמצם אותה לטובת שטח מסך. בקטגוריית המשקל המחשב סביר גם כן: 1.6 ק"ג הם לא הרבה, אך קיימים מחשבים רזים ממנו.
מעטפת המחשב עשויה מתכת בצבע אפור גרפיט (זמין בצבעים נוספים), היא נעימה מאוד למגע ואלגנטית להפליא לטעמנו. השראת העיצוב של המחשב ברורה מאוד: לוח מקשים על גבי משטח כסוף גדול בתוספת מסך בתוך מסגרת שחורה יוצרים מראה דומה להחריד ל-MacBook.
גוף המחשב מבפנים אמנם עשוי פלסטיק, אך הוא נראה מתכתי לכל דבר ועניין, ובהחלט נראה איכותי. בתוך הגוף שקועה המקלדת, וכאן מתגלה ההבדל בין מראה לתחושה. המקלדת מרגישה כמו יחידה נפרדת מהמחשב, ובזמן הקלדה היא שוקעת במרכז בצורה מורגשת. השקיעה הזו הופכת את ההקלדה לפחות נוחה כיוון שיש תחושת רכות משונה. גם ההרגשה שמדובר במחשב בעל רמת גימור גבוהה חולפת כשמגלים שלמעשה כל הציר האנכי המרכזי בגוף המחשב מתכופף בקלות יתרה תחת לחץ.
המקלדת עצמה מגיעה בתצורת מקשים נפרדים, ללא פד ספרות. המקשים בגודל ממוצע וחלקם התחתון מעוגל, בניגוד למקשים המרובעים הנפוצים יותר. הם נעימים למגע ומרווחים היטב. ברגע שמתרגלים לשקיעה הקלה במרכז, ההקלדה עליהם הופכת לנעימה ושקטה. למקלדת 12 מקשי פונקציות לשליטה מהירה בעצמת השמע, בהירות המסך, כיבוי משטח העכבר, שליטה בתקשורת האלחוטית ועוד. בפינה השמאלית העליונה ישנו כפתור הדלקה וכיבוי; הוא שטוח אך נוח ללחיצה. בקצה הפאה השמאלית יש כפתור זעיר וקשה ללחיצה עליו ציור של חץ, והוא פותח תוכנת גיבוי ושחזור של לנובו. ניתן לגבות ולשחזר באמצעותו את המחשב בצורה קלה מאוד.
משטח העכבר הגדול מופרד היטב מסביבתו, ושקוע כמילימטר בגוף המחשב. צמד הכפתורים שלו ממוקמים בעצם תחת המשטח עצמו – כך התקבל משטח גדול במיוחד יחד עם שני כפתורים. אך אליה וקוץ בה, בגלל שהכפתור הימני נמצא תחת חלק מהמשטח, לחיצה עליו מתקבלת לפעמים כלחיצה רגילה ולפעמים כלחיצה על הכפתור הימני. שני הכפתורים קשיחים למדי ללחיצה; זה פחות קריטי למקש השמאלי, שכן גם נגיעה נקודתית בכל מקום במשטח מתפקדת כלחיצה. נוסף על כך, המשטח לא מבדיל כראוי בין מחוות הרב-מגע, ולא אחת ניסיון גלילה בשתי אצבעות תורגם באופן מרגיז ביותר להגדלה/הקטנת המסך.
הרמקולים ממוקמים בתחתית המחשב – מה שפוגע בנקודת הפתיחה שלהם כיוון שהצליל חסום מלכתחילה. עצמת הרמקולים טובה יחסית למיקומם, אך איכותם בינונית. הצלילים מעט מתכתיים ולחלוטין נטולי באס. ניסיון למקם את המחשב על משטח שאינו מוצק וישר (מזרון, ספה) יחסום מיידית את הרמקולים. באופן כללי הרמקולים בסדר, ובהחלט אפשר לשמוע בהם קצת מוזיקה אם אין ברירה, אך שמענו מוצלחים מהם.
למחשב סט חיבורים סטנדרטי יחסית: מימין חיבור 2.0 USB, כניסת אזניות ומיקרופון ושקע טעינה. משמאל צמד חיבורי USB 3.0, יציאתHDMI וכניסת רשת. בולטים בהיעדרם חיבורי VGA וכונן אופטי. הראשון כנראה חולף מהעולם, והשני לא תמיד קיים בניידים דקים כאלה.
ל- Lenovo U310 מצלמת רשת מובנית לצד נורת לד זעירה שמהווה חיווי לכך שהמצלמה פועלת. המצלמה מצלמת תמונות עד רזולוציה של 1280x720. הצילום נעשה באמצעות התכנה Cyberlink YouCam. איכות התמונות סבירה, לרוב אין רעש מיותר אך לא תמצאו כאן פרטים רבים או חדות יוצאת מגדר הרגיל. תכונה חביבה של המצלמה היא יכולותיה לשמש כמצלמת אבטחה. היא מזהה אף את התזוזה הקלה ביותר ומצלמת מינימום של 3 שניות וידיאו, באיכות שמגיעה גם כן לרזולוציה של 1280x720.
המחשב מגיע מצויד במספר תוכנות מוגבלות זמן (אנטי וירוס של מקאפי ל-30 יום, Office Starter) ותוכנות פונקציונאליות כמו גוגל כרום.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)לנובו U310 מצויד בסוללת 3 תאים בלבד, אם כי כזו האמורה להחזיק עד 7 שעות לפי הצהרת היצרן.
בלתי אפשרי להגיע לזמן הזה בפועל, באופן לא מפתיע. אפילו בשעתיים סטטיות בהן כל מה שהמחשב עשה הוא להחזיק קובץ PDF פתוח בבהירות כמעט מינימלית, כאשר אפילו מתאם הרשת האלחוטית כבוי – הוא איבד כ20% מהסוללה והעריך את זמן הסוללה הנותר בכ-3 שעות. כן הצלחנו להפיק מהמחשב כ-3 וחצי שעות עבודה סטנדרטית, שכללו בעיקר גלישה באינטרנט ומעט מוזיקה כאשר בהירות המסך בינונית. מדובר בנתון זמן סביר – אך בהחלט יש מוצלחים ממנו בשוק.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)המחשב משדר עמידות גבוהה יחסית, פרט לציר האנכי המרכזי שלו שסובל מרכות מוגזמת. המעטפת החיצונית של המחשב קשיחה ואיכותית מאוד, ובהחלט תשמור על המחשב כשהוא סגור. חיבור המסך למחשב איתן יחסית ואינו זז כשמזיזים את גוף המחשב מצד אחד, ומצד שני, כשפותחים את המסך – הוא אינו מתרומם עם יחד שאר המחשב, בדיוק כמו שצריך.
הסדרי האבטחה דלים ביותר, ולא כוללים אפילו חריר קנסינגטון.