חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Casio Exilim EX-ZR200
סוג מצלמה: קומפקטית
רזולוציה: 16.1 מגה פיקסל
זום אופטי: 12.5
גודל חיישן: 1/2.3 אינטש
סוג סוללה: Li-Ion
מייצב תמונה: בחיישן
סוג פוקוס: אוטומטי בלבד
סוג עינית: ללא
ציון WiseBuy
8.7
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Casio Exilim EX-ZR200

עידו אשפיז | 13.07.2012
הטוב
  • מהירה כשד
  • חיי סוללה מעולים
  • מראה אלגטי
  • צילום וידיאו איכותי
הרע
  • ביצועי פלאש פושרים
  • תוצאות בינוניות בתנאי תאורה חלשים
  • לחצן הפעלה קטן ושקוע
  • תפריטים מעט מיושנים
בשורה התחתונה

קסיו לא מגדירה אותה ככה בדיוק, אך לדעתנו מדובר בפוינט-אנד-שוט קטלנית, השולפת המהירה בקטגוריה. איכות התמונה ממוצעת פלוס, אבל מהירות הצילום נמצאת בכמה דרגות מעל המתחרות. כל מי שמוצא את עצמו בוהה במצלמה שניות ארוכות אחרי לחיצה על ההדק, ימצא בדגם הזה מזור לכל מכאוביו. היא תתאים למי שמחפש מצלמה קומפקטית, ידידותית וזריזה מאוד, או למי שממש מכור לתחום צילומי ה-HDR המסוגננים אבל לא רוצה להשקיע ביצירתם יותר מדי.

הקדמה

לקסיו יש סדרת מצלמות מהירות, המאופיינות בזמני המתנה קצרים במיוחד בין צילומים והפעלות. היא מציעה מספר דגמים המשלבים עדשות וחיישנים שונים, ליצירת מגוון אמיתי. המצלמה שבדקנו, ZR200,  היא האחות הגדולה במשפחה, שמונה גם את ZR20 בעלת עדשת הזום X8, ואת האחות האתלטית שמיועד לצילום גולף. כן, גולף.

EX-ZR200 מצוידת בעדשת זום אופטי X12.5 בטווח של 24-300 מ"מ, חיישן CMOS בגודל 1/2.3 אינטש וברזולוציית 16.1 מגה פיקסל, צילום וידיאו ב-p1080, צמד מעבדים לפעולה מהירה במיוחד ומסך בגודל 3 אינטש.

אחסון התמונות מתבצע על 55MB של זיכרון פנימי, או על כרטיס זיכרון מסוג SD\SDHC\SDXC.

זום אופטי מאפשר לקרב או להרחיק את האובייקט המצולם מבלי לפגום באיכות התמונה. זאת בשונה מזום דיגיטלי שמקרב ומרחיק את האוביקט באמצעות תוכנה ופוגם באיכות התמונה (ראו המחשה). טווח הזום מבוטא במכפלה כגון x3, x4 המציינת פי כמה ניתן להתקרב לאובייקט. במצלמות קומפקטיות רבות הזום האופטי הוא לפחות x3, אבל מומלץ לבחור מצלמה עם זום אופטי גדול יותר כדי שניתן יהיה לצלם אובייקטים מרוחקים מבלי להתקרב אליהם פיזית.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

הופתענו לטובה מאיכות הצילום בדגם הזה. EX-ZR200 לא בהכרח מצליחה לעשות מה שאחרות לא, אבל ניסיון העבר שלנו עם קאסיו לא הותיר אותנו פעורי פה, והמצלמה הזו בהחלט מצליחה לתקן את רשמי העבר.

הצילומים חפים כמעט לחלוטין מבעיות כמו הילות סגולות באזורי קונטרסט ועיוותי צבע דומים. במבט כללי קשה היה להבחין ברעשים דיגיטליים או פגמים אחרים. הצבעים לא רעים ונאמנים למציאות בסך הכל, אם כי מעט חסרי חיות. מבט מעמיק גם הוא אינו מרעיש עולמות. בהגדלה המקסימלית הרעשים בולטים יותר, בעיקר באזורים הלא ממוקדים בתמונה. הרעש אינו מוגזם ומאפשר פיתוח תמונות בגודל בינוני בקלות יחסית.

למרות הבטחת החברה לצילום HDR איכותי, לא נרשמה שום  פריצת דרך שאינה קיימת אצל המתחרים. בצילומים מרובי ניגודיות המצלמה לוכדת סדרת תמונות (7-8 בפחות משנייה אחת) והופכת אותן לתמונה יחידה האמורה לשקף את כל חלקי התמונה, הכהים והבהירים כאחד. בפועל, מתקבלות תמונות לא רעות, אך ההבדל בינן לבין תמונות שצולמו במצב האוטומטי הפשוט די זניח.

אכזבה קלה נוספת נרשמה ממייצב התמונה. המצלמה מציגה הגדלה מכובדת של X12.5, ובקצה הרחוק של העדשה יש צורך בייצוב מסויים. זה מתקבל כמעט ורק במצב האוטומטי החכם, וביתר אפשרויות הצילום פשוט צריך להחזיק חזק ולקוות לטוב.

צילום המקרו הגון למדי. הוא מתאפשר ממרחק של כ-2 ס"מ, אם כי הוא דורש מספר ניסיונות עד שהמיקוד מתבצע במקום הנכון. התמונות המופקות נאות מאוד ובעלות אפקט בוקה טוב למדי. לעומת זאת, ניסיונות לצילום טלה-מקרו העלו חרס בעיקר, והעדשה סירבה להתמקד כראוי.

גם הצילום בתוך הבית לא מאוד שימח אותנו. הפלאש המובנה חלש למדי, וכדי לייצר אשליית תאורה טובה במקומות חשוכים המצלמה מעלה את ה-ISO ל-400-800. השילוב של השניים לא טוב ואמנם התמונות נראות מוארות, אך הן באיכות ירודה וסובלות מרעש דיגיטלי רב. הפלאש החלש מפריע פחות בצילום פורטרטים, בתמונות כאלה פני המצולם שומרת על גוון עור טבעי ונאה. באופן כללי ניתן לומר שסקלת ה-ISO של המצלמה הזו אינו מהמשובחים שראינו. הוא נע בין 80-3200 כשבפועל בין 400 ל-800 מתחילים להרגיש את הרעש.

Casio EX-ZR200 מתיימרת להיות יותר מאשר מצלמת פוינט-אנד-שוט פשוטה, לכן היא מאופיינת במספר גדול למדי של מצבי צילום. מתוך מצבי הצילום הקלאסיים ניתן למצוא כאן את M,A,S. בנוסף יש מצב אוטומטי מלא המכונה "אוטומט פרימיום" ולצדו מצב "אוטומטי" בלבד המאפשר שליטה ב- ISO.

עוד על חוגת המצבים ניתן למצוא HDR ו-HDR-Art. השני הוא המצב המעניין והייחודי למצלמה הזו. בדומה למצ HDR, המצלמה לוכדת מספר תמונות והופכת אותן לתמונה יחידה בעלת אפקט המוכר לחובבי הז'אנר (ראו דוגמה מצורפת בהמשך). חשוב לציין ששימוש בפונקציה זו גורע מעט מאיכות התמונה, אם כי פחות ממה ששיערנו, ובסך הכל גם רעש-דיגיטלי יכול להתקבל כחלק מהאפקט הזה. יחסית לתמונה שעוברת עיבוד זריז על גבי המצלמה, הופתענו למדי. התוצאה לא רעה, ובצורה שאינה שונה מאוד מתמונות שהושקע בהן זמן רב לקבל אפקט דומה. ניתן לבחור 3 דרגות לעוצמת האפקט, שלושתן מוצלחות.

עוד מצבי צילום שקיימים במצלמה הם פנורמה, צילום מיטבי, ו-SR. הפנורמה חביבה אך מחייבת חצובה. התמונות לא בדיוק עוברות עיבוד, הן פשוט מוצמדות זו לזו, ותנועה חדה אחת הורסת את הפריים. בצילום המיטבי המצלמה בוחרת את מה שלדעתה הוא הפריים המוצלח ביותר מתוך כמה שהיא לוכדת ברצף; מצב חביב, שנדמה שאף פועל היטב. קשה לשפוט כיוון שאין גישה לתמונות שלא נבחרו. SR הוא מצב המאפשר צילום עם זום דיגיטלי נוסף על האופטי. כך מתקבלת הגדלה של X25 בעת הצילום. כידוע, זום דיגיטלי הוא אשליה ותו לא, והתמונות במצב זה גרועות למדי.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם ה- ZR200. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.

Casio EX-ZR200

HDR, ISO 80, f/3, 1/1600 sec

Casio EX-ZR200

ISO 80, f/3, 1/800 sec

Casio EX-ZR200

ISO 800, f/5.2, 1/100 sec

Casio EX-ZR200

ISO 1600, f/7.9, 1/160 sec

Casio EX-ZR200

ISO 3200, f/4, 1/125 sec

צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
החצובה היא מתקן סטטי בעל שלוש רגליים שעליו מבריגים את המצלמה. החצובה מאפשרת צילום יציב ומדויק.
זום דיגיטלי מאפשר לקרב ולהרחיק את האובייקט המצולם באמצעות תוכנה פנימית תוך פגיעה באיכות התמונה. לכן, בבחירת מצלמה יש להתעלם מהזום הדיגיטלי ולהתמקד בזום האופטי בלבד.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

צילום  הוידיאו ב- Casio EX-ZR200 מתבצע ברזולוציית 1080p ובקצב של 30 פריימים בשנייה. גם בימינו, אלו נתונים מצוינים שלא כל מצלמה קומפקטית מציעה.

איכות סרטוני הוידיאו שצילמנו היתה טובה למדי. התמונה חדה ותנועת הסרטים חלקה ונטולת מריחות. זמן המיקוד יכול היה להיות טוב יותר, אם כי לא מדובר בבעיה אקוטית. הזום האופטי זמין לצילום הוידיאו, ואף מואט מאוד כדי למנוע קפיצות מיותרות וכנראה גם כדי לשמור על שקט יחסי ממנועי העדשה. הניסיון הזה עובד חלקית, בהחלט שומעים את מנועי העדשה בתנועה, אם כי פחות מדגמים אחרים.

למצלמה מיקרופון סטריאופוני רגיש יחסית שלוכד היטב את הצלילים בסביבתו ואף מגביר אותם מעט כדי לחפות על רעשי העדשה.

חיתוך חלק מסוים מתוך התמונה. לעיתים ישנו חלק מוצלח בתמונה אך שאר הרקע פחות מעניין אותנו, ואנחנו מעדיפים לחתוך את החלק המעניין או המוצלח מתוך הרקע, ולהשאיר רק אותו. אחת המעלות של ריבוי הפיקסלים, הוא האפשרות לבצע קרופ, חיתוך של חלק מהתמונה, ועדיין להישאר עם מספיק פיקסלים כדי להדפיס את התמונה המתקבלת בגודל סביר.

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Casio ZR200 היא מצלמה אלגנטית ונאה למדי. הדגם הספציפי שקיבלנו לבדיקה היה בצבע מאוד לא אופייני, לבן-שמפניה, שעליו מורכבים עדשה וסט כפתורים שחורים (המצלמה זמינה גם בשחור, סגול וכחול). היא עשויה כולה פלסטיק, אך מרגישה איתנה למרות זאת ועל אף צבעה הרגיש היא אינה סופחת כתמים ולכלוכים אחרים. ממדי המצלמה סטנדרטיים,104.8x 59.1 x 28.6  מ"מ, ומשקלה מעט כבד יחסית, 205 גרם עם סוללה.

Casio EX-ZR200
זו מצלמה אלגנטית ונאה למדי. הדגם הספציפי שקיבלנו לבדיקה היה בצבע מאוד לא אופייני, לבן-שמפניה. ממדי סטנדרטיים ומשקלה מעט כבד יחסית, 205 גרם

בחזית ישנו גריפ אפור שמקל מעט את האחיזה, כיוון שמאחור הגריפ מסתכם בשלוש בליטות קטנות מפלסטיק. בראש המצלמה נמצאים חוגת המצבים, הדק הצילום מוקף טבעת זום ולצידם כפתור הפעלה וכיבוי וכפתור HS, המעביר למצב צילום מהיר. אפשרות זו זמינה בצילום האוטומטיים והידניים כאחד (פרט לפנורמה ולאוטומטי-פרימיום) והיא מאפשרת ללכוד צרור של  כ-30 צילומים בשנייה אחת.

חוגת המצבים נוחה לשימוש, וגם הדק הצילום וטבעת הזום נוחים למדי. כפתור ההפעלה לעומת זאת שקוע וקטן מדי לטעמנו, וגם כפתור ה-HS יכול היה להיות גדול יותר. נדמה שהוא ממוקם בראש המצלמה רק כדי להימנע מהוספת לחצנים בגב המצלמה, כי אחרת אין היגיון לנוכחותו שם.

המסך בגודל 3 אינטשים ובעל 460 אלף פיקסלים, והוא עושה עבודה טובה מאוד בכל תאורה. נוסף על כך הוא משקף נאמנה את התמונות שצולמו, ללא רווית יתר או בעיות אחרות. עם זאת, התצוגה הכוללת את הפרטים האמורים ואת יתר התפריטים מוצגת ברזולוציה יחסית נמוכה ונראית מעט מיושנת, וחבל. עינית אין בדגם הזה.

על גב המצלמה ניתן למצוא את מקשי הניווט השגרתיים, ובמרכזם כפתור נוסף. בניגוד לדגמים אחרים, כאן מקשי הניווט אינם מהווים קיצורי דרך לאפשרויות נוספות (כמו מקרו למשל), פרט למקש התחתון ששולט בפלאש. לצד מקשי הניווט ישנם כפתורי תפריט, מעבר לצפייה בתמונות, חזרה למצב צילום והקלטת וידיאו. הכפתורים כולם נוחים מאוד ללחיצה על אף היותם שטוחים כמעט לחלוטין. על גבי המסך ניתן להציג מידע מפורט יחסית במהלך הצילום, הכולל את מצב הסוללה, מספר דקות שנותר לצילום וידיאו, מפתח העדשה במ"מ ועוד מעט פרטים.

Casio EX-ZR200
הכפתורים כולם נוחים מאוד ללחיצה על אף היותם שטוחים כמעט לחלוטין. המסך בגודל 3 אינטשים ובעל 460 אלף פיקסלים, והוא עושה עבודה טובה מאוד בכל תאורה

בתחתית המצלמה נמצא תא לאחסון הסוללה וכרטיס הזיכרון. התא נפתח באמצעות לחיצה על מתג קפיצי קטן, ושליפת הסוללה והכרטיס נוחים למדי ואינם מצריכים מאמצים מיוחדים.

בערכת המצלמה נמצאים מטען וכבל חשמל, כבל USB , שרוך נשיאה וספרות הדרכה.

בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

מהירות היא הצד החזק של המצלמה הזו, והוא חזק מאוד. לוקח ל-ZR200 בערך שניה להידלק, וכאן פחות או יותר נגמרים הזמנים שאפשר למדוד ידנית. זמן ההמתנה בין תמונות כמעט ולא קיים (0.27 שניות, לפי קסיו), זאת בתנאי שלא מצלמים עם פלאש, אז הטעינה שלו לוקחת כשנייה יחידה בין צילומים, וגם זה נתון נהדר. במצב HDR אפשר לייצר כ4-5 תמונות ברצף ואז המצלמה תיקח לעצמה כמה רגעים לעיבוד.

הסוד של המצלמה הזו הוא מעבד נוסף. היא פועלת באמצעות צמד מעבדים שעובדים במקביל, כאשר האחד מסוגל לצלם תמונה נוספת בזמן שהשני עדיין מעבד את הצילום הקודם. לעיתים, כיבוי מוקדם מדי של המצלמה יגרור מסך "עיבוד" לפני שהיא תכבה, ואז זמני הכיבוי שלה מתארכים מעט, אל מעבר לשנייה הבודדת שלוקח לה לרוב. הצילום הרציף פה הוא פשוט המצב המהיר, כאמור, זה שמאפשר למצלמה 30 תמונות בשנייה, ברזולוציה הטבעית בה בחרתם לצלם.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

קסיו ZR200 מגיעה עם סוללת ליתיום יון בקיבולת של 1800mAh הנטענת בנפרד מהמצלמה תוך כשלוש שעות. טעינה אחת של הסוללה הספיקה לנו לצילום של מעל 3000 תמונות, לפחות חצי מהן עם פלאש, ועוד מספר דקות של וידיאו. מדובר בהרבה מאוד תמונות, וגם בתחום זה המצלמה עושה חיל.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply