חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טאבלט Acer Iconia Tab A200 16GB
מערכת הפעלה: Android
תמיכה ברשת סלולרית: ללא
גודל מסך: 10.1 אינטש
רזולציית מסך: 1280x800 פיקסל
זיכרון RAM: 1GB
סוג המעבד: A9
מהירות מעבד: 1Ghz
מספר ליבות: ליבה כפולה
ציון WiseBuy
7.9
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
shai 08.01.13
dan 31.07.12
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טאבלט Acer Iconia Tab A200 16GB

אילנה ברודו | 11.04.2012
הטוב
  • חיבור USB תקני
  • חריץ הרחבה Micro-SD
  • מערכת אנדרואיד ICS
  • כפתור פיזי לנעילת כיוון מסך
הרע
  • איכות המסך בינונית
  • עבה ויחסית כבד
  • היעדר יציאת HDMI
  • חיבור טעינה קנייני ולא סטנדרטי
  • היעדר מצלמה אחורית
בשורה התחתונה

תווית המחיר הנמוכה יחסית של ה- Tab A200 בהשוואה לטאבלטים אחרים (1999 שקלים באופיס דיפו, נכון למועד פרסום הסקירה) היא בהחלט פיתוי, אבל אייסר מקריבה למען המחיר הנמוך לא מעט מהפיצ'רים שאנחנו רגילים לראות במחשבי לוח עם מערכת אנדרואיד. המסך הממוצע, היעדר מצלמה אחורית ויציאת HDMI ומעבד שעומד להפוך למיושן תוך חודשים אחדים, הופכים את הטאבלט הזה לאורח בעל תזמון חלש בשוק הטאבלטים, שהתלבש בחגיגיות בחליפת אנדרואיד ICS. גם החליפה הזו, מחמיאה ככל שתהיה, לא תהפוך את ה-Iconia Tab A200 ללהיט.

הטאבלט של אייסר מהווה פתרון משתלם למי שמעוניין בטאבלט לגלישה, מיילים וקריאה בעיקר, אבל המסך הממוצע לצד משקל וגודל מסורבלים יחסית מונעים ממנו מלהיות פתרון מולטימדיה נייד.

הקדמה

חברת אייסר מנסה למצוא את מקומה בשוק הטאבלטים, וממהרת להיות אחת הראשונות להציג טאבלט המצויד במערכת ההפעלה החדשה של גוגל בגרסה 4.0, הידועה בכינוי קסטה (Ice Cream Sandwich).

Iconia Tab A200, שהושק בינואר השנה, זהה בגודלו ל-A500, עם גודל מסך סטנדרטי של 10.1 אינטש, אבל המעבד שודרג למעבד כפול ליבה nVidia Tegra 2 במהירות שעון של 1GHz. עוד כולל הטאבלט זיכרון RAM בנפח 1GB, מאיץ גרפי ULP GeForce, מצלמה ראשית ברזולוציית 2 מגה פיקסל עם תמיכה בשיחות וידיאו, קישורית Bluetooth 2.1 ועוד.

A200 מגיע בתצורת Wi-Fi בלבד (בתקני b/g/n) וללא תמיכה בכרטיס SIM, וניתן לרכישה בנפחי אחסון של 8 או 16GB, אליהם ניתן להוסיף עד 32GB באמצעות כרטיס Micro-SD.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

בשוק שאו-טו-טו יופיעו בו מחשבי לוח עם מעבדים בעלי ארבע ליבות, Iconia Tab A200 הוא מועמד להתיישנות מהירה עם חומרתו הנוכחית. ובכל זאת, את משימותיו כיום הוא עושה כלל לא רע: הצלחנו להפעיל משחקים שדורשים מאמץ מהיחידה הגרפית של המעבד, הרצנו משימות מרובות (כמו האזנה למוזיקה תוך גלישה ברשת והתקנת יישומים חדשים) וסרטונים ברזולוציית 1080p. למרות תקיעות אחדות (בעיקר בעת התקנה ועליה של יישומים), נראה שמערכת ICS של גוגל עושה חסד עם החומרה של ה- A200.

ממצב כבוי עולה ה-A200 תוך מעט מעל חצי דקה, אבל משך טעינת מערכת ההפעלה משתנה כמובן עם היישומים המותקנים עליה. בדפדוף באינטרנט בדפדפן המובנה של ICS, נצפתה איטיות מסוימת בעת ביצוע זום והתרחקות, אך לא באופן חריג.

גרסת ICS של אנדרואיד כוללת בין היתר ממשק חלק יותר ומשופר ודפדוף מהיר יותר, ובאייסר השכילו שלא להעמיס עליה יותר מדי יישומים משלהם. התוספת היחידה והנחמדה היא ממשק "טבעת" שנפתח בלחיצה על צלמית קטנה בתחתית המסך ומעניק גישה מהירה לאפליקציות נבחרות, לפי בחירתכם. תוכלו להתאים אישית את תפריט הטבעת ואנחנו מצאנו אותו נוח למדי.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

אחת הפשרות של אייסר בבניית Iconia Tab A200 היא במסך ה-LCD. הגודל הוא, כאמור, 10.1 אינטש, עם רזולוציה שגרתית של 1280X800 פיקסלים. הבהירות, איכות וחדות הצבעים הם ממוצעים בלבד, ועובדת היותו של המסך מבריק מפריעה באופן משמעותי בעת שימוש במקומות מוארים. באור שמש ישיר עדיף פשוט לא לנסות לראות משהו מעבר להשתקפות האור על המסך – לא סביר שתצליחו. גם זוויות הצפיה ורוויית הצבעים סבירים אך לא מדהימים. בהשוואה לטאבלטים אחרים (למשל Xoom 2  של מוטורולה), הצבעים ב-A200 היו הרבה פחות רוויים וחיים.

המסך מתאים בעיקר לקריאה וגלישה באינטרנט, אך אם חשקה נפשכם במערכת מולטימדיה ניידת אישית, ה-A200 פשוט לא מספק את הסחורה מבחינת איכות התמונה.

Acer Tab A200
הבהירות, איכות וחדות הצבעים הם ממוצעים בלבד, ועובדת היותו של המסך מבריק מפריעה באופן משמעותי בעת שימוש במקומות מוארים. בהשוואה לטאבלטים אחרים, הצבעים ב-A200 היו הרבה פחות רוויים וחיים

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

אייסר לא ידועה בעיצובים שוברי מוסכמות או מובילי טרנד, וגם האייקוניה טאב A200 הוא לא יוצא דופן. הטאבלט דומה לכל טאבלט אחר בצורתו: מרובע עם קצוות מעוגלים מעט. גב המכשיר והדפנות העליונה והתחתונה עשויים פלסטיק קשיח עם מרקם נעים למגע, שמונע החלקה והופך את הטאבלט לנוח יחסית לאחיזה. בגב המכשיר בחלקו התחתון ממוקמים חריצי הרמקולים. הדפנות הצדיות עשויות פלסטיק בציפוי מתכתי. היחידה שקיבלנו היתה באפור טיטניום, אך המכשיר נמכר גם בצבע אדום מתכתי – גוון שונה בנוף השחור-אפור של מחשבי הלוח.

אחד החסרונות הגדולים של Iconia Tab A200 הוא משקלו - 721.2 גרם. גם עודפי הגודל מצדי המסך ועוביו משאירים מקום לשיפור. המידות המלאות הן 175.3 מילימטרים לגובה, 260.1 לרוחב ו-12.5 בעובי.

Acer Tab A200
גב המכשיר והדפנות העליונה והתחתונה עשויים פלסטיק קשיח עם מרקם נעים למגע, שמונע החלקה והופך את הטאבלט לנוח יחסית לאחיזה. היחידה שבדקנו היתה באפור טיטניום, אך המכשיר נמכר גם בצבע אדום מתכתי

המצלמה היחידה כאן היא באיכות מירבית של 2 מגה-פיקסל וללא מבזק. מחשבי לוח אינם ידועים כמצלמות נוחות במיוחד, וכאן אייסר החליטה לחסוך בעלויות הייצור ולהימנע מהתקנה של מצלמה מרובת-פיקסלים ויקרה. המצלמה הקיימת לא מספקת יותר ממצלמת אינטרנט ממוצעת ומיועדת בעיקר לשיחות אינטרנט וצילום עצמי פה ושם.

על הדופן העליונה מוקמו כפתורי עוצמה ומתג לנעילת אוריינטציית המסך. כפתור ההפעלה מסתתר דווקא בחלק העליון של דופן שמאל, אבל לא לקח לנו זמן רב מדי להתרגל למיקומו. לצד לכפתור ההפעלה נמצאת כניסת אוזניות תקנית, חיבור Micro-USB להעברת מידע (ולא טעינה, לצערנו הרב) וגם כניסת USB תקנית, בגודל מלא, שסקרנה אותנו מאוד.

למעט מדי טאבלטים יש כניסת USB, ככל הנראה בגלל עובי הכניסה והמראה שלו, שפוגם בעיצוב. חיבור ה-USB הוא אוצר קטן ומאפשר חיבור של כמעט כל חומרה לאייקוניה טאב A200, החל מכוננים ניידים עצומים בנפחם וכלה בעכבר ומקלדת חיצוניים. רכיבי חומרה כמו מודמים סלולריים אמנם לא נקלטו בדלל העדר תמיכה בדרייברים עבורם למערכת אנדרואיד, אבל בחיבור מקלדת ועכבר אלחוטיים באמצעות מרכזת יחידה הפכנו את ה-A200 למחשב קטן.

מתחת לחיבור ה-USB נמצאת דלתית שמאחוריה חבויה כניסת ההרחבה, שמאפשרת כאמור שדרוג של נפח האחסון ב-32GB נוספים. מתחת לאותה דלתית תמצאו גם כפתור אתחול שניתן ללחוץ עליו עם סיכה או עט בלבד.

על דופן ימין נמצא חיבור הטעינה הקנייני. למרבה הצער, הטאבלט נטען רק באמצעותו ולא באמצעות כניסת ה-Micro-USB, וחבל; תמיכה בטעינה דרך חיבור תקני וסטנדרטי מאפשרת היפטרות מעודפי המטענים שבתיק, וחבל שאייסר מחייבת אותנו לסחוב אחד נוסף עבור הטאבלט שלה.

היעדר חיבורים בתחתית ה-A200 רומז שאין מה להמתין לתחנת עגינה בעלת מקלדת, אבל כניסת ה-USB מחפה על כך באופן חלקי. החיבור שחסר לנו באופן מיוחד הוא HDMI, שמאפשר שידור תכני וידיאו מהטאבלט למסך חיצוני.

בעת שימוש ממושך, מורגשת התחממות מעטה בגב המכשיר, אך לא משמעותית מספיק בשביל להפריע בעבודה רגילה.

Acer Tab A200
על הדופן העליונה מוקמו כפתורי עוצמה ומתג לנעילת אוריינטציית המסך, כניסת אוזניות, חיבור Micro-USB להעברת מידע (ולא טעינה) וגם כניסת USB תקנית

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

הסוללה של ה- Acer Tab A200 היא סוללה פנימית מסוג ליתיום-יון בקיבולת של 3260mAh.

בשימוש סביר ומשולב, הסוללה החזיקה לנו מספר ימים בין טעינות. בשימוש מאומץ בהפעלת יישומים, חיבור אלחוט וניצול החיבורים השונים (USB, Micro-USB, כרטיס זיכרון ו-Bluetooth) הצלחנו לסחוט כמעט שמונה שעות פעילות רצופה – זמן סוללה טוב מאוד.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

גב הפלסטיק של ה-A200 מתכופף בלחץ, אבל לא מן הנמנע שדווקא גמישות יחסית זו זה מה יציל אותו משבירה בנפילות. היות המסך בולט מעט מעל מארז מרמזת שזכוכית הגורילה ממנה עשוי לא תציל אותו מהתנפצות אם ייפול עם פניו מטה, אבל לפחות מפני שריטות נפוצות הוא חסין.

דלתית ההגנה על חריץ ההרחבה מועדת לפורענות ולא נוחה מדי לפתיחה ובמיוחד לסגירה. בעודה נפתחת לפעמים בטעות בתיק (בגלל חוט טועה או נייר אקראי), מאתגר לסגור אותה לאחר מכן.

Acer Tab A200
גב הפלסטיק של ה-A200 מתכופף בלחץ, אבל לא מן הנמנע שדווקא גמישות יחסית זו זה מה יציל אותו משבירה בנפילות


 


 


המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Office Depot

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טאבלטים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply