סקירת wisebuy - LG P420 : ליקויים בנוחות השימוש
- ביצועים טובים
- מסך גדול ביחס למימדי המחשב
- מערכת SRS לשיפור איכות הסאונד
- הפעלת תצוגת זכוכית מגדלת בלחיצת כפתור
- תצוגה בעלת זווית צפייה צרה
- מקלדת לא נוחה
- משטח עכבר בעייתי
- מיקום בעייתי של מצלמת הרשת
LG P420 מציג ביצועים טובים ועיצוב מעניין, אך סובל מכמה ליקויים חמורים שפוגמים בחוויית השימוש ובנוחות העבודה. המרכזיים שבהם הם המקלדת הבעייתית ומשטח העכבר שלא תמיד מגיב כראוי. גם התצוגה אינה מרשימה.
אנשים הסובלים מלקויות ראייה עשויים למצוא את המחשב נוח בגלל המקשים השחורים שבולטים על פני המשטח הלבן שמקיף אותם, ובזכות האפשרות להפעיל תצוגת זכוכית מגדלת בלחיצה אחת.
LG P420 הוא מחשב בעל מסך בגודל 14 אינטש שמצויד במסגרת דקה במיוחד, ובזכותה גודלו הפיזי הוא כשל מחשבים עם מסך בגודל 13.3 אינטש (בדומה ל- Asus U40SD). הוא מעוצב בקווים נקיים וישרים, והמעטפת שלו היא בגימור חלק ומט בצבע לבן.
המחשב שקיבלנו לסקירה צויד במפרט הכולל מעבד Intel Core i5-2410M מסדרת הדור השני של מעבדי אינטל, עם מהירות שעון של 2.3 GHz, זיכרון DDR3 בנפח 4GB, כרטיס גרפי Nvidia GT 520M, כונן קשיח בנפח 500GB, כונן אופטי DVD Super Multi, קישוריות Bluetooth ו- Wi-Fi, מצלמת רשת ומיקרופון מובנים.
המחשב הגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium בגרסת 64 ביט.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)החומרה בה מצויד ה- LG P420 מתאימה ביותר למשתמשים סטנדרטיים, שרוצים מחשב שיעמוד בקצב שלהם וישמר רמת ביצועים גבוהה. מעבד ה- Core i5-2410M הוא מסדרת מעבדי ה- Sandy של אינטל, שנחשבת חזקה ואיכותית. הכרטיס הגרפי כאן הוא כרטיס ברמת כניסה, שמתאים למשימות סטנדרטיות, אך יתקשה להתמודד עם משחקים תובעניים.
בעת עבודה שוטפת חשנו מדי פעם בהשהיות קלות בתגובות המחשב, אך נראה כי לא מדובר בבעיה של ביצועים, אלא בבעיה של סנכרון עם משטח העכבר. אם נתעלם מתופעה מעיקה זו, ניתן לומר שהמחשב התמודד היטב עם פעילות משרדית שכללה עבודה על תוכנות משרדיות וגלישה בדפדפן אינטרנט מרובה טאבים. טעינה של תוכנות כבדות יותר, כמו תוכנה לעריכת תמונות, הייתה מהירה, והעבודה עליה הייתה נוחה. צפייה בסרטי HD 720p בפורמט MKV התאפשרה באיכות טובה, וכך גם צפייה בסרטי HD 1080p.
מבחינת ריבוי משימות, לא הייתה כל בעיה לעבוד במקביל על שתי תוכנות משרדיות, דפדפן אינטרנט מרובה טאבים ותוכנה לעריכת תמונות, תוך צפייה בסרט HD 720p בפורמט MKV. צפייה במקביל בשני סרטי HD 720p גרמה להאטה קלה בתגובות המחשב, וטעינה של דפי אינטרנט לקחה זמן רב מהרגיל.
עבודת המחשב הייתה שקטה במידה בינונית; קולם של המאווררים לא גבר על קולו של מזגן שפעל בחדר, אך לא ניתן לומר כי פעילותם הייתה חרישית לחלוטין. כעבור כשעה של עבודה הורגשה התחממות קלה בתחתית המחשב, בעיקר בפינה הימנית העליונה. יחסית למחשבים אחרים בקטגוריה התחממות זו הייתה סבירה בהחלט.
במבחן הביצועים של PCMark05 קיבל המחשב ציון טוב של 6764. במדד חווית המשתמש של Windows קיבל המחשב ציון של 4.7.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)LG P420 מצויד במסך מבריק בגודל 14 אינטש וברזולוציה של 1366x768. איכות התצוגה אינה מהטובות שניתן למצוא כיום: החדות אינה מושלמת, וכך גם איכות הצבע. לעיתים חשנו גם שהבהירות המקסימאלית אינה מספיקה. המסך המבריק סבל מהשתקפויות, אך בהשוואה למסכים מבריקים אחרים, כמותן הייתה קטנה.
בעיה משמעותית בתצוגה של ה- P420 היא זווית הצפייה הצרה שלו. גם הזווית הצדית וגם הזווית העילית צרות ביותר, ולאורך העבודה על המחשב חשנו שכל תזוזה קלה מובילה להופעת כתמים כהים באזורים שונים במסך. כמו כן, לא הצלחנו למצוא זווית שבה איכות התצוגה היא מיטבית בכל שטח המסך. זווית פתיחת צג המחשב גם היא צרה, ועומדת על כ-110 מעלות. בשילוב עם זווית העלית הצרה, מדובר בחסרון משמעותי, שבא לידי ביטוי בעיקר בעת עבודה על הברכיים.
איכות התצוגה אינה מהטובות שניתן למצוא כיום: החדות אינה מושלמת, וכך גם איכות הצבע. לעיתים חשנו גם שהבהירות המקסימאלית אינה מספיקה. גם זוויות הצפייה צרות מאוד
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)כפי שציינו, המסגרת הדקה ב- LG P420 מאפשרת לצייד אותו במסך בגודל 14 אינטש, ולשמור על מימדים של מחשב בעל מסך של 13.3 אינטש. מידותיו של המחשב הן 22.1x33.3 ס"מ, עוביו בחלק העבה ביותר עומד על 3.15 ס"מ ומשקלו 1.99 ק"ג.
המחשב מצויד במסך בגודל 14 אינטש, אך ממדיו הם כשל מחשב בעל מסך 13.3 אינטש. הוא מעוצב בקווים נקיים וישרים, והמעטפת שלו היא בגימור חלק ומט בצבע לבן
המקלדת מצוידת במקשים שטוחים וחלקים. הם מופרדים ביניהם לחלוטין על ידי מרווחים נאים, ומוגבהים מעל המשטח הלבן שמתחתיהם. צבעם השחור גורם להם לבלוט מעל משטח זה. סידור המקשים נוח, ולא נצפו מקשים קטנים או בעלי מיקום בעייתי. למרות כל זאת, בעת העבודה מתגלה ההקלדה כמאוד לא נוחה. ראשית, קצהו התחתון של המחשב, עליו מונחות הידיים בעת הקלדה, הוא זוויתי, והדבר יוצר לחץ לא נעים על פרק כף היד. שנית, תגובתיות המקשים בעייתית, והדבר גורם לפספוסים רבים וללחיצות כפולות בעת הקלדה.
משטח העכבר תומך במולטי-מגע, ובצידו הימני ממוקם פס גלילה שאיננו מסומן. צבעו ומרקמו זהים לאלו של סביבתו, וגבולותיו מסומנים על ידי מסגרת דקה הבולטת מעט מעל למשטח. ההפרדה הזו אינה מספקת, ולא פעם קרה שפספסנו את המשטח. עם זאת, בעיית ההפרדה היא הבעיה האחרונה של העכבר הזה. בעיה חמורה הרבה יותר קשורה לתגובתיות שלו: במשך רוב זמן העבודה מגיב משטח העכבר כראוי, אך מידי פעם הוא פשוט "מדלג" על פעולות. במצבים אלה, סמן העכבר על הצג מגיב להזזת האצבע על משטח העכבר, אך לא מגיב ללחיצה על פקד מסוים (למשל, על פקד גלילה בדפדפן אינטרנט). מיותר לציין שהדבר פוגם מהותית בנוחות התפעול. מקש העכבר המאוחד שתחת למשטח
נוח יחסית, אך מעט נוקשה.
הקצה התחתון של המחשב זוויתי ומכאיב ליד, ותגובת מקשי המקלדת בעייתית, והדבר גורם לפספוסים רבים וללחיצות כפולות. משטח העכבר נוטה לדלג על פעולות מפעם לפעם והפרדתו מהמשטח סביבו אינה מספקת
פרט למקש הכיבוי אין ב- P420 מקשים ייעודיים. לחיצה משולבת על מקש ה-FN ועל מקשי ה-F מפעילה פונקציות שונות. הסטנדרטיות שבהן כוללות נטרול של משטח העכבר, מעבר למצב שינה, שליטה על מצב הקישוריות, שליטה על מצב תצוגת המסך בעת חיבור לצג חיצוני והשתקת הסאונד. פונקציות אחרות מעט פחות נפוצות, ומאפשרות לשלוט על מצב המאווררים (על-ידי מעבר בין שני מצבים: Normal ו- Silent), לשלוט על תצורת השמע (יוסבר בהמשך), ולהפעיל תצוגה של זכוכית מגדלת אשר מגדילה את התצוגה באזור מסוים במסך. לחיצה על מקשי F1 או F2 בשילוב עם מקש ה-FN מאפשרת הפעלה מהירה של תוכנות שונות (למשל, של דפדפן האינטרנט). שליטה על בהירות המסך ועל עוצמת השמע מתאפשרת על ידי לחיצה משולבת על מקש ה- FN ועל מקשי החיצים.
הרמקולים ממוקמים בקדמת המחשב, ומצוידים בטכנולוגית SRS שמאפשרת לשפר את חווית השמע. ניתן לעבור בלחיצת כפתור בין שלוש תצורות סאונד. הבסיסית ביותר, SRS Off, מאפשרת איכות שמע סטנדרטית למחשבים ניידים. התצורה השנייה, SRS TruSurround HD, מספקת צליל מעט יותר מלא ואמיתי, אך גם מתכתי ולעיתים אף עמום. התצורה השלישית, SRS WOW HD, מייצרת צליל מלא יותר, עמוק יותר ועוצמתי יותר. גם הוא נשמע מתכתי, ולעיתים אף מעט מוגזם. שתי התצורות האחרונות משפרות באופן משמעותי את איכות הסאונד, אך שתיהן לא מצליחות להגיע לאיכות טובה באמת. הן מתאימות בעיקר למשחקים ולסרטונים קצרים, ופחות להאזנה למוזיקה או לצפייה בסרטים ארוכים. מבין שתיהן, תצורת ה- SRS TruSurround HD נשמעת אמיתית יותר. תצורת ה- SRS WOW HD מצליחה להגיע לעוצמות שמע גבוהות יותר, אך בעת עבודה על הברכיים נחסמים פתחי הרמקולים, ואיכות הצליל נפגעת באופן משמעותי (מה שלא קורה בתצורות האחרות, באופן משונה).
סט החיבורים ב- P420 מקיף למדי. מצידו הימני של המחשב ניתן למצוא שני חיבורי USB, חיבור למתח חשמלי וכונן אופטי. מצידו השמאלי של המחשב ניתן למצוא חיבורUSB נוסף, חיבור HDMI, חיבורVGA לצג חיצוני, חיבור LAN לרשת קווית וחיבורים למיקרופון ולאוזניות. בקדמת המחשב ממוקם קורא כרטיסים SD/SDHC/MMC. מיקום החיבורים נוח והמרווחים ביניהם מספקים.
סט החיבורים במקיף למדי. מצידו השמאלי של המחשב ניתן למצוא חיבורUSB , חיבור HDMI, חיבורVGA לצג חיצוני, חיבור LAN לרשת קווית וחיבורים למיקרופון ולאוזניות
מצלמת הרשת במחשב ממוקמת במקום לא שגרתי ומעט בעייתי. כנראה בגלל מסגרת המחשב הדקה, בחרו ב- LG למקם את המצלמה בפינה השמאלית התחתונה של המסך, ולא מעל הצג במרכז המסך, כמקובל במרבית המחשבים הניידים. כתוצאה מכך, זווית הצילום שונה מהרגיל, והאדם המצולם נצפה מכיוון מטה (במקום מלמעלה). בנוסף, בגלל שהמצלמה ממוקמת בצד המסך, ולא במרכזו, הדמות המצולמת מופיעה בצידה השמאלי של התמונה, ובמרכז התמונה נראה הרקע שמאחורי הדמות. בעיה נוספת הקשורה במיקום המצלמה היא שלא פעם נכנסות האצבעות המקלידות לתוך הפריים, ומסתירות את היושב מאחוריהן.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)LG P420 מצויד בסוללת ליתיום-יון בעלת שישה תאים. בעת שימוש משרדי סטנדרטי שכלל עבודה על שני קבצי אופיס וגלישה באינטרנט אלחוטי, הספיקה הסוללה לכשלוש שעות ועשרים דקות של עבודה רצופה. מדובר בנתונים לא רעים שמאפשרים זמן עבודה ממושך יחסית ללא חיבור לחשמל.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)חלקו הפנימי של המחשב נראה יציב, ואינו מתכופף בתגובה ללחיצה. עם זאת, בעת הקשה עליו, נשמעים קולות של חלקיקי פלסטיק רוטטים, כנראה מהאזור שמתחת למקלדת. החיבורים של מסגרת המחשב נראים חזקים מאוד ואיכותיים. מנגד, צירי המסך רופפים למדי, והמסך נוטה לרעוד בעת הקלדה ממושכת.
הסדרי האבטחה כוללת חריר קנסינגטון ואפשרויות סטנדרטיות של הגנה באמצעות סיסמא. בנוסף, LG ציידה את המחשב בכמה תוכנות שעשויות לסייע לשמור על המידע שבו, ביניהן, מערכת גיבוי ושחזור ומערכת לאיתור תקלות. לתוכנות אלה לוקח זמן רב להיטען, אך הן די ידידותיות.
חלקו הפנימי של המחשב יציב, אך בהקשה עליו נשמעים קולות של חלקיקי פלסטיק רוטטים, כנראה מהאזור שמתחת למקלדת. החיבורים של מסגרת המחשב נראים חזקים מאוד ואיכותיים