חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Fuji FinePix XP30
מותג: Fuji
סוג מצלמה: קומפקטית
רזולוציה: 14.2 מגה פיקסל
גודל חיישן: 1/2.3 אינטש
סוג סוללה: ייחודית
מייצב תמונה: כולל
חיבורים: USB 2.0
טווח זום: 28-140 מ"מ
ציון WiseBuy
7.1
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Fuji FinePix XP30

ברק ברודו | 13.10.2011
הטוב
  • מצלמת מתחת למים
  • עמידה בתנאי שטח קשים
  • איכות תמונה טובה בתנאי תאורה טובים
  • תפעול פשוט
הרע
  • רעש (גרעיניות) כבר מרגישות ה-ISO בינונית
  • תוצאות גרועות בתנאי תאורה קשים
  • כמעט ואין אפשרות לקביעת פרמטרים ידנית
  • משך חיי סוללה קצר מאוד
בשורה התחתונה

אנשים הנוטים למצוא עצמם בתנאי שטח קשים לרוב יימנעו מלקחת מצלמה מפחד שזו תיהרס או תפגע. העמידות הגבוהה של Fuji XP30 מבטיחה גם לקהל הספורטאים האתגריים ביותר שהמצלמה תשרוד ואף תשגשג בתנאים שבהם ימצאו עצמם. אין שום צורך בידע בצילום ולו הבסיסי ביותר על מנת להשיג תוצאות טובות עם המצלמה כל עוד תנאי התאורה נוחים ואין למשתמש כוונה להגדיל מאוד את התמונות. בתנאי תאורה קשים, לעומת זאת, איכות התמונות והוידיאו יורדת באופן דרמטי ובכל מקרה לא היינו ממליצים להדפיס את התמונות בגודל העולה על בינוני.

המצלמה מיועדת לאנשים המחפשים מצלמה עמידה שתשרוד במקומות בהם מצלמות אחרות לא יעזו לדרוך ותביא צילומים ממקומות ורגעים שעד כה קשה היה לצלם – כמו מפגש פנים אל פנים עם דולפין בשונית האלמוגים באילת.

הקדמה

FinePix XP30 היא מצלמת כוון וצלם' קומפקטית מבית פוג'י העמידה במיוחד בתנאי שטח קשים. בין היתר, המצלמה יכולה לפעול עד 5 מטרים מתחת למים, והיא עמידה לזעזועים, אבק וטמפרטורת קפיאה עד 10 מעלות מתחת לאפס. מעבר לעמידות המיוחדת המצלמה היא די סטנדרטית לסוגה –  14.2 מגה פיקסל, בעלת יכולות הסרטת וידיאו בהפרדה גבוהה HD (7201280X), מצוידת במצבי צילום אוטומטיים ושפע של מצבי צילום יעודיים להשגת תוצאה אופטימלית.

עוד תכונה שמציבה את המצלמה בחזית הטכנולוגיה היא העובדה שהיא כוללת GPS מובנה שמאפשר הוספה של תיוג מקום לתמונה, יצירת יומן תמונות העוקב אחרי התמונות על המפה וגם מידע על המרחק והכיוון של המיקום הנוכחי מהתמונה האחרונה שצולמה. הזום האופטי מגיע להגדלה של פי 5 וטווח הצילום נע בין 28 מ"מ בטווח הרחב ל-140 מ"מ בטווח הצר.  

האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
שיטת שידור באיכות גבוהה במיוחד המותאמת להצגה במסכים תומכים (פלזמה ו-LCD).
Global Positioning System מצלמה עם מקלט GPS מובנה מסוגלת לקלוט את המיקום המדויק בכל זמן נתון ולשמור את נקודות הציון בתמונות המצולמות. לאחר הצילום ניתן לקטלג את התמונות לפי האזורים בהם צולמו, להעלות אותן לשירותים מבוססי מיקום שונים (כמו Google Earth) וכדומה.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

רוב התמונות שצילמנו ב- FinePix XP30 היו באיכות סבירה ומעלה. המצלמה עובדת היטב במצב אוטומטי מלא ובהנחה ואתם יודעים מראש את מצב הצילום הנדרש (כמו שקיעה, נוף, פרופיל בלילה וכו') התוצאות יכולות להיות טובות אף יותר. ישנו רק מצב צילום אחד שמאפשר התערבות ידנית בצילום: מצב P (Program) שמאפשר למשתמש לשנות את ה-ISO (רגישות לאור). בכל שאר מצבי הצילום אין למשתמש שום שליטה על אף גורם מגורמי הצילום מעבר להחלטה אם להשתמש במבזק המובנה או לא. למצלמה רגישות ISO המגיעה עד 3200. בפועל מתחילים להבחין ברעש דיגיטלי בצילומים כבר מ-ISO 400 ובמידה ועולים גבוה יותר הרעש נעשה כמעט בלתי נסבל. תמונות שצולמו ב-ISO  1600 ומעלה היו כמעט בלתי שמישות.

בהתחשב באיכות ה-ISO  הגבוה הפושרת, אין זה מפתיע שהמצלמה תעדיף בתנאי תאורה קשים להשתמש במבזק כמעט בכל צילום. הפלאש מאיר אנשים וחללים באופן סביר, אך עדיין היו מצבים בהם קיבלנו תוצאה שרופה מדי. כאמור המצלמה מעדיפה שימוש בפלאש על מהירות איטית או ISO גבוה יותר, כך שבמידה והאובייקט מרוחק תקבלו תמונה בה החלק הקדמי של הצילום מואר עד שרוף, והאוביקט שלכם נתון בחשכה. לרוב, צילומי לילה או צילומים בתנאי תאורה קשים יצאו לוקים מבחינת הצבעוניות והנאמנות למקור, במיוחד צילומי נוף, אפילו כשניסינו צילום לילה בחשיפה ארוכה תוך שימוש בחצובה (אחד ממצבי הצילום המוצאים). בתנאי תאורה טובים הצילומים לרוב יצאו חדים יחסית והצבעים היו חיים ובולטים. הייצוב האוטומטי סביר, אבל בהתחשב במיתוג המצלמה כמצלמת ספורט ציפינו ליכולת פיצוי גבוהה יותר.

הפוקוס האוטומטי ב- XP30 איטי ומסורבל. בצילומי פעולה, ספורט או סתם תנועה יכול לקחת לפוקוס האוטומטי עד מספר שניות על מנת לקבוע מהו האובייקט עליו יש להתמקד. קטע מרגש במיוחד, כמו דולפין המתקרב למרחק נגיעה, יהפוך ללא יותר משתיים או שלוש תמונות, חלקן מטושטשות עקב חוסר היכולת של המצלמה להחליט מהו אוביקט הצילום. גם בצילום סטטי לחלוטין נתקלנו במצב בו לקח לפוקוס האוטומטי בין חצי שנייה לשנייה להחליט מהו הפוקוס הנכון ועדיין יצאו תמונות מטושטשות לעיתים קרובות מידי. בעיה נוספת שנתקלנו בה היא מדידת אור לא אחידה. תמונות של אותה סצנה שצולמו בהפרש של מספר שניות הציגו תוצאות שונות מבחינת חשיפה והפרדת צבעים.

למצלמה 20 סצנות צילום ברמות אוטומציה שונות. המצב הראשון נקרא 'צילום חכם אוטומטי' ובו המצלמה בוחרת באופן אוטומטי מבין שש הגדרות שונות למצבי צילום אפשריים ומשנה את הגדרות הצילום בהתאם, החל מהצמצם וה-ISO וכלה בפלאש. שאר המצבים כוללים סצנות צילום שנקבעו מראש כמו פורטרט, מקרו, ספורט, נוף, נוף לילה, שקיעה, נוף פנורמי וכו'. בהנחה ואתם יודעים מראש מהם תנאי התאורה בהם אתם עומדים לצלם ניתן בהחלט להשתמש באופציה זו שכן היא מסוגלת לדיוק רב יותר בתוצאה בהשוואה לצילום חכם אוטומטי. ניתן לשנות את סוג ה'סרט' במצלמה לקבלת צילום רווי, צילום בגווני ספיה וצילום מונוכרומטי (שחור לבן).

בצילום תת-מימי התוצאות היו מעורבות. קיבלנו כמה צילומים מוצלחים למדי, אבל המצלמה לא מתמודדת היטב עם צילום מתוך המים החוצה והיו מספר מקרים של חשיפת יתר גם בתוך המים וגם מחוץ להם, במיוחד במעבר מהיר מצילום בתוך המים לצילום מחוץ להם. לא הצלחנו להבחין בהבדל בין מצב צילום תת-מימי רחב, לצילום תת ימי מאקרו, לצילום תת ימי רגיל, כך שלרוב פשוט נשארנו במצב אוטומטי מלא. נקודה נוספת שכדאי לדעת היא שלמרות שהמצלמה עובדת היטב בתוך המים ומחוצה להם טיפות על העדשה עדיין יוצרות נקודות עיוות כך שצילום בגשם או תחת מפל מים הוא עדיין בעייתי.

לפניכם מספר תמונות שצולמו עם ה- Fuji XP30. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.

Fuji XP30

ISO 100, f/4.9, 1/70 sec

Fuji XP30

ISO 100, f/6.2, 1/320 sec

Fuji XP30

ISO 200, f/3.2, 1/2 sec

Fuji XP30

ISO 400, f/8, 1/60 sec

Fuji XP30

ISO 800, f/4.9, 1/60 sec

מדד המצביע על רגישות חיישן התמונה לאור. ככל שהמדד גבוה יותר, כך המצלמה תוכל לצלם תמונות בתאורה נמוכה יותר, אולם החיסרון של מדדים גבוהים הוא בכך שחיישן התמונה מייצר "רעש" (פגיעה באיכות התמונה). בכל מצלמה דיגטלית יש מספר דרגות ISO שנעים במידות 50, 100, 200, 400, 800, 1600 ואף יותר. למשתמש הממוצע יספיק טווח של 100 עד 400.  בכל המצלמות הקומפקטיות המצלמה קובעת בעצמה את הרגישות הרצויה בהתאם לתנאי הצילום (Auto), ובמצלמות המתקדמות יותר וכן במצלמות חצי מקצועיות ומקצועיות ניתן לשלוט ברגישות באופן ידני.
החצובה היא מתקן סטטי בעל שלוש רגליים שעליו מבריגים את המצלמה. החצובה מאפשרת צילום יציב ומדויק.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
אפקט נפוץ הצובע את התמונה בגוונים חומים ומעניק לה מראה של תצלום ישן.
מצב בו חיישן המצלמה נחשף זמן רב מדי לאור בגלל צמצם פתוח מדי או מהירות תריס גבוהה מדי, וכתוצאה מכך התמונה יוצאת "שרופה", כלומר שהחלקים המוארים נראים לבנים לגמרי וחסרי פרטים.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

פוג'י XP30 מסוגלת להסריט וידיאו באיכות 720p HD בקצב של 30 פריימים לשנייה בפורמט Motion JPEG (בסיומת AVI). המצלמה כוללת כפתור ייעודי לצילום וידיאו – לחיצה אחת כדי להתחיל ולחיצה נוספת כדי להפסיק. זמן ההסרטה המקסימלי ב-HD הוא כ-12 דקות וזמן ההסרטה המקסימלי באיכות VGA הוא כ – 30 דקות.  

הווידיאו שהמצלמה מפיקה דומה באיכותו לתמונות הסטילס. בתנאי תאורה טובים הוא באיכות סבירה: הצבעים היו חיים, התנועה חלקה יחסית והתמונה חדה ללא רעשי לוואי. עדיין ניתן היה לראות קווים סגולים בחשיפה למקורות תאורה חזקים ומעבר התמונה היה רוטט ולא יציב כאשר המצלמה בתנועה, דבר מפתיע ממצלמה שנועדה לעבוד בתנאי שטח קשים. בתנאי תאורה חלשים ההקלטות פשוט גרועות – הגרעון בולט מאוד ויש בהחלט מצבים (כמו בבר-קריוקי לדוגמה) בהם הדרך היחידה לדעת מה נראה בסרט הוא אם הייתם במקום. הקלטת הקול נעשית במונו דרך מקרופון הממוקם בפאנל השמאלי של המצלמה ואיכות הקול אינה טובה – ניתן להבחין בשפע של רעשי לוואי גם בצילום רגיל וגם בצילום תת ימי, ביניהם גם רעשים של המצלמה כמו שימוש בזום.

במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Fuji XP30 גדולה במעט מכרטיס ביקור ועובייה 23.9 מ"מ. משקלה ללא הסוללה הוא כ-148 גרם והיא כבדה יחסית למצלמות אחרות בגודלה, בעיקר בגלל תוספת האטמים שהופכים אותה עמידה למים, הגוף העמיד ובולמי הזעזועים הפנימיים. גוף המצלמה עשוי מתכת ללא שום אזור המוגדר לצורך אחיזה. המצלמה זמינה בצבעים כחול, כתום, ירוק, כסף ושחור.

Fuji XP30
המצלמה גדולה במעט מכרטיס ביקור ועובייה 23.9 מ"מ. גופה עמיד וכולל בולמי הזעזועים הפנימיים. גוף המצלמה עשוי מתכת והיא זמינה בצבעים כחול, כתום, ירוק, כסף ושחור

העדשה ממוקמת בקדמת המצלמה בחלקה השמאלי העליון. ניתן לאחוז את המצלמה ולתפעל אותה ביד אחת, אם כי הדבר לא נוח ובמידה ורוצים לשנות דבר מה בתפריט יש צורך בשתי ידיים. חשוב לשים לב למיקום יד שמאל, שכן מיקום העדשה הופך פלישה אפשרית של אצבע לפריים לסיכון ממשי. מיקום כפתור הווידיאו גרם לכך שלפחות פעם אחת בזמן שימוש במצלמה ביד אחת הוא נלחץ בטעות על ידי אגודל ימין.

המצלמה נוחה יחסית לשימוש והגענו כמעט לכל הפונקציות באופן אינטואיטיבי. השליטה נעשית נוחה במיוחד בזכות הזמינות של ממשק משתמש בעברית, שלמרות בעיות מסויימות (היפוך עברית במספר מקומות), עדיין הופך את רוב התפריטים למובנים גם למי שלא בקי ברזי עולם הצילום. העובדה שהמצלמה אוטומטית כמעט לחלוטין, כל שנדרש הוא לכוון וללחוץ על כפתור הצילום – נוח במיוחד לצלמים מזדמנים או כאלו שלא רוצים להתעסק בהגדרות הצילום.

למצלמה מעט כפתורים: בפאנל העליון של המצלמה יש את כפתור ההפעלה, כפתור צילום ומתג זום (הנע ימינה ושמאלה). על הפאנל האחורי נמצא את כפתור צילום וידיאו, כפתור התפריט הראשי והניווט בו, כפתור ה-Playback וכפתור אחורה. כל הכפתורים הללו נוחים לשימוש אם כי כפתור הוידיאו ממוקם באזור בו קל יחסית ללחוץ עליו בטעות עם אגודל ימין.

Fuji XP30
בפאנל העליון של המצלמה יש את כפתור ההפעלה, כפתור צילום ומתג זום הנע ימינה ושמאלה

המסך, בגודל 2.7 אינטש וברזולוציה של 230 אלף פיקסלים, הוא חד ומציג הבדלי צבעים באופן טוב אם כי הוא פחות נוח לשימוש באור שמש מלא, והוא מראה פסים כאשר הוא מכוון על תאורה חזקה (שמש ביום או פנס חזק בלילה). למצלמה אין עינית ותצוגת האובייקט המצולם נעשית באמצעות המסך בלבד, כך שבשמש ישירה תיאלצו בעיקר לנחש מה אתם מצלמים.

כרטיס הזיכרון והסוללה ממוקמים באותו חלל בצד ימין של המצלמה, מאחורי פתח המוגן באטם גומי. מתג הפתיחה של תא הסוללה / כרטיס הזכרון לא נפתח בקלות (וזה הגיוני מאחר ועליו לשמור על אטימות למים). מאחר ואחת מנקודות החוזק של המצלמה היא עמידה בטלטלות ונפילות עד מטר וחצי בדקנו אותה בזריקה למים ועל משטחים שונים מגובה שבין 10 ל 15 ס"מ (בהוראות הבטיחות מזהירים מפני מכה שעלולה לפגוע באטימות למים). המצלמה המשיכה לפעול ללא בעיות גם במקרים בהם מצלמה עדינה יותר הייתה שובקת חיים.

Fuji XP30
הכפתורים השונים נוחים לשימוש, אם כי כפתור הוידיאו מועד ללחיצה בטעות עם אגודל ימין. המסך, בגודל 2.7 אינטש, חד ומציג הבדלי צבעים באופן טוב אך הוא פחות נוח לשימוש באור שמש מלא

למצלמה יש אפשרות להעלות סרטונים ותמונות ליוטיוב ופייסבוק, אך מאחר והמצלמה עושה זאת רק כאשר היא מחוברת למחשב ולאחר התקנה של תוכנה נוספת לא ראינו צורך רב בתכונה זו. ה-GPS שהמצלמה מציעה איטי ולא תמיד יעיל. המצלמה כמובן לא קולטת אותות לווינים בתוך מבנים, כך שבכל צילום פנים אין טעם לנסות. בפעם הראשונה שתנסו להפעיל את ה-GPS בסט צילום תחת כיפת השמיים אתם עלולים להמתין מספר דקות עד שהמקלט ימצא לוויין. מזל שבפעמים הבאות שה-GPS מופעל זה לוקח הרבה פחות זמן.

הערכה כוללת את המצלמה, מטען ותוכנות לצפייה וטיפול ראשוני בתמונות. כמו כן ניתן למצוא בה רצועת יד – תוספת חשובה בהתחשב במקומות אליהם ניתן לקחת את המצלמה, כמו לשחייה בים. בהתחשב בעובדה שהמצלמה לא צפה (למעשה היא די כבדה) לא היינו רוצים שהיא תיפול לנו מהיד ותשקע לעולמים.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
Global Positioning System מצלמה עם מקלט GPS מובנה מסוגלת לקלוט את המיקום המדויק בכל זמן נתון ולשמור את נקודות הציון בתמונות המצולמות. לאחר הצילום ניתן לקטלג את התמונות לפי האזורים בהם צולמו, להעלות אותן לשירותים מבוססי מיקום שונים (כמו Google Earth) וכדומה.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

אתחול המצלמה מהיר יחסית: כשנייה וחצי לערך מרגע שלחצנו על כפתור האיתחול ועד שניתן להתחיל לצלם (חלק מהזמן הוא הזמן בו לוחצים על הכפתור הדורש לחיצה ממושכת לפני שהמצלמה נדלקת). לוקח למצלמה פחות משנייה לשמור תמונה באיכות מירבית לזיכרון – המסך מחשיך לרגע, מציג בקצרה את התוצאה וחוזר לתצוגה חיה.

צילום רציף ב-XP30 הוא איטי יחסית – כ-0.8 תמונות בשנייה, כך שבצילומי תנועה או ספורט (ריצה או שחיה) השגנו מעט פריימים יחסית והיו מקרים בהם פיספסנו את הפעולה לגמרי עקב מציאת פוקוס איטית. בצילום ווידאו זמן השמירה היה מהיר יחסית גם כאשר הוידיאו היה ארוך ולכן כבד יותר.  

סוללה

(10% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

המצלמה מגיעה עם סוללת ליתיום יון מסוג NP-45A בקיבולת של 660mAh. בטעינה מלאה הצלחנו לצלם רק כ-200 תמונות, לפחות חצי מהן עם פלאש, וכמה דקות של וידיאו באיכות HD. חשוב לציין שהפעלת אופציית ה-GPS מרוקנת את הסוללה במהירות גבוהה בהרבה כך שיש להביא זאת בחשבון כאשר מפעילים אותה.

דבר נוסף ששמנו לב אליו הוא שבצילום מתמשך המצלמה נוטה להתחמם מעט בדומה לטלפון בשימוש ממושך, למרות שהדבר לא הפריע בשום צורה לצילום, ובמקומות קרירים יכולה להיות אף נעימה (כזכור, המצלמה והסוללה מותאמות לעבוד גם במינוס עשר מעלות).

Global Positioning System מצלמה עם מקלט GPS מובנה מסוגלת לקלוט את המיקום המדויק בכל זמן נתון ולשמור את נקודות הציון בתמונות המצולמות. לאחר הצילום ניתן לקטלג את התמונות לפי האזורים בהם צולמו, להעלות אותן לשירותים מבוססי מיקום שונים (כמו Google Earth) וכדומה.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply