חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Asus K53SJ : עובד בלי להזיע

הטוב
  • ביצועים טובים
  • עיצוב מתכתי מהודר
  • מימדים ומשקל נוחים ביחס לגודל המסך
  • זווית פתיחה רחבה של צירי המסך
  • שקט מאוד וכמעט ואינו מתחמם
  • איכות בנייה גבוהה
הרע
  • המקלדת רועשת ומעט זולה
  • מקשי העכבר רעשנים
  • בהירות המסך בינונית
  • איכות רמקולים מאכזבת
  • מיקומי החיבורים לא אופטימאליים
בשורה התחתונה

K53SJ הוא מחשב Low-Budget קלאסי. קשה להתפעל ממנו, בעיקר לאור המקלדת הבעייתית, אבל יש לו כמה נקודות חשובות לזכותו כמו הביצועים הטובים, הגימור המתכתי הקשיח והעובדה שהוא לא מתחמם. לבעלי תקציב בינוני-נמוך הוא מהווה אופציה ראויה בהחלט, אם כי אינו מומלץ למרבים להקליד.

הקדמה

סדרת K של אסוס, שהושקה ב-2009, כוללת מחשבי מיינסטרים שמציעים מפרטים עדכניים לצד מחיר ידידותי לכיס. K53SJ הוא אחד מהדגמים החדשים בסדרה, והוא מציע כמה תכונות מעניינות כמו סידור מחודש של הרכיבים הפנימיים כדי למנוע התחממות באזור כפות הידיים, וגוף מתכתי עמיד לשריטות.

מפרט המחשב שבדקנו כלל מעבד Intel Core i3-2310M במהירות 2.1GHz, ערכת השבבים HM65 Express, מאיץ גרפי Nvidia GT 520M, זיכרון DDR3 בנפח 4GB ובמהירות 1333MHz, מסך בגודל 15.6 אינטש, כונן קשיח בנפח 500GB, צורב DVD (או בלו-ריי – אופציונאלי) ועוד.

המחשב הגיע עם ערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium בגרסת 64 ביט.

המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.
טכנולוגיית מעבדים שהולכת והופכת לסטנדרט, המאפשרת מרחב זיכרון גדול יותר מאשר בטכנולוגיה מהדור הקודם (32 ביט) - ולמעשה תומכת ביותר מ-4GB זיכרון, ובכך משפרת ומאיצה את ביצועי המחשב. מעבדי 64 ביט יכולים לבצע מספר גדול יותר של פעולות בכל מחזור שעון ולאחסן מידע רב יותר ממעבדי 32 ביט. בנוסף הם מסוגלים לנהל כמות עצומה של זיכרון בצורה מהירה וחלקה בהרבה ממעבדי 32 ביט. למעבדי 64 ביט יש יתרון חשוב בחישובים וביישומים גראפיים מורכבים.חומרת 64 ביט מסוגלת לתמוך "לאחור" בתוכנות שנכתבו בקוד של 32 ביט, אך יעילותה הרבה היא בעבודה עם תוכנה שנכתבה במקור ל-64 ביט, כמו גרסה של מערכת ההפעלה ויסטה.

ביצועים

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Asus K53SJ מגיע עם מעבד מהדור השני של אינטל, בעל 2 ליבות ו-4 נימים ו-3MB זיכרון. זהו מעבד בסיסי יחסית שלא תומך בהמהרה דינמית, אך כולל בתוכו מאיץ גרפי משולב HD 3000. לשימושים גרפיים מתקדמים יותר המחשב משתמש במאיץ הנפרד של Nvidia, מאיץ ברמת כניסה עם 1GB זיכרון, תמיכה ב-CUDA ובשידור Blu-Ray מלא דרך יציאת ה- HDMI, פענוח וידיאו Full HD ותמיכה ב-DirectX11.

כמו במחשבים ניידים אחרים של אסוס, גם כאן תוכלו לבחור בין מספר פרופילי ביצועים: מצב חיסכון בסוללה, מצב משרד שקט, מצב בידור ומצב ביצועים גבוהים. בדקנו את המחשב בעיקר בפרופיל הביצועים הגבוהים שלו כדי לעמוד על יכולותיו המקסימאליות; המצבים האחרים יפחיתו מעט את הביצועים אך יספקו חיי סוללה טובים יותר, או התאמה למולטימדיה (כמו שיפור צבעי המסך).

את מבחן השימוש היומיומי שלנו צולח המחשב בהצלחה. הוא הריץ במקביל דפדפן עם למעלה מעשר לשוניות, תוכנת עיבוד תמונות, שני נגני מוזיקה, תוכנת Word ושני נגני וידיאו (אחד מהם הריץ קובץ באיכות HD 720p). לא ניכרה כל האטה והמעבר בין התוכנות היה מהיר ורציף. מבחן הוידיאו היה מוצלח גם כן, וסרט בפורמטMKV  ובאיכות 1080p התנגן באופן חלק. אז החומרה כאן אמנם אינה מהחזקות כיום בשוק, אבל למי שלא חייב עבודה מסיבית אלא שימוש יומיומי, ה-K53SJ בתצורה שנבדקה מספק את הסחורה ללא בעיה.

בחנו את ביצועי המשחק של המחשב עם המשחק Need For Speed. המשחק פעל בהגדרות הסטנדרטיות טוב בדרך כלל, אם כי מפעם לפעם חווינו גמגומים קלים וירידה זמנית בקצב הפריימים, במיוחד כאשר היתה תוכנה כלשהי פעילה ברקע (אפילו דפדפן). משחקים ותיקים יותר ופחות תובעניים ירוצו כאן בקלות רבה יותר. אגב, קליק ימני על קובץ המשחק מעניק אפשרות לבחור עם איזה מאיץ גרפי להפעילו – עם זה המשולב או עם ה- GT 520M של Nvidia, לשיקולכם.

במבחן הביצועים של PCMark05 קיבל המחשב ציון נאה של 5671 נקודות. במדד חוויית המשתמש של Windows הוא קיבל את הציון 4.7, כאשר המעבד והמאיץ הגרפי קיבלו ציון גבוה של 6.4.

אסוס מתפארת במערכת קירור מתוחכמת, שמלבד צינורות פליטה ומאווררים, היא גם כוללת סידור מחודש של לוח האם כך שהאזור הנגיש למשתמש, סביב משטח העכבר היכן שמונחות כפות הידיים, לא יתחמם. הניסיון שלנו מוכיח שאסוס הצליחה בכך מעל למצופה: המחשב כמעט ולא מתחמם כלל, גם לא בחלקו התחתון, המשטח העלי נשאר קריר לגמרי ואפילו המאווררים שקטים מאוד, והתקשינו לשמוע אותם.

Matroskaפורמט פופולרי וחופשי לקובצי וידיאו, בעיקר באיכות HD. קובץ ה-MKV הוא למעשה "קונטיינר" שמסוגל להכיל מגוון של קבצים – קובץ הוידיאו, קובצי האודיו, הכתוביות וכדומה. מכשירים התומכים בנגינת קובצי MKV מסוגלים לפתוח את הקובץ ולפענח את תכולתו.
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

איכות התצוגה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ל- K53SJ יש מסך 15.6 אינטש סטנדרטי, ברזולוציה של 1366X768 פיקסלים ובגימור מבריק. הוא מציג תמונה טובה למדי גם אם לא מלהיבה, עם חדות סבירה וצבעים נאים למדי, אך לא ממש מדויקים. הגימור המבריק מהווה בעיה בסביבות מוארות מאוד, אך כיוון שזה מחשב שנועד בעיקר לבית לא תוטרדו מכך יתר על המידה. פחות מצאה חן בעינינו רמת הבהירות של המסך, שלטעמנו אינה גבוהה מספיק.

זוויות הצפייה הצדיות סטנדרטיות, ובסך הכל ניתן לצפות במחשב בשניים. זווית פתיחת צירי המסך רחבה ונדיבה מאוד, ובזכותה ניתן להשתמש במחשב ולצפות במסך כהלכה הן על השולחן והן על הברכיים.

Asus K53SJ
חדות המסך סבירה וצבעיו נאים למדי, אך לא ממש מדויקים. הגימור המבריק גורם להשתקפויות, והבהירות לטעמנו אינה גבוהה מספיק. צירי המסך נפתחים לזווית רחבה מאוד

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

ניידות ונוחות השימוש

(25% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

ביחס למחשב מסוגו, Asus K53SJ מציג מימדים סבירים בהחלט. עוביו נע בין 2.8 ל-3.5 ס"מ ומשקלו מתחיל ב-2.6 קילו עם סוללת 6 תאים. בסך הכל הוא מאפשר ניידות סבירה בתוך הבית או לטווחים קצרים, אבל מן הסתם לא מיועד לנסיעות תכופות. העיצוב שלו מהודר ואטרקטיבי מאוד לטעמנו, במיוחד ביחס לתג המחיר; הוא מצויד במעטפת אלומיניום בגימור מט, עם תבנית מחוספסת בעדינות בחלק החיצוני וגימור מוברש בפנימי, ובצבע חום עמוק ומרשים (זמין גם בשחור, אדום, ורוד, ירוק, צהוב וכחול).

Asus K53SJ
העיצוב מהודר ואטרקטיבי, במיוחד ביחס לתג המחיר; המחשב מצויד במעטפת אלומיניום בגימור מט, עם תבנית מחוספסת בעדינות בחלק החיצוני וגימור מוברש בפנימי. הוא זמין בשלל צבעים

המקלדת כאן מאכזבת. היא מגיעה בתצורת מקשים נפרדים (Chiclet), המקשים שחורים בגימור מט עם טקסטורה טובה ומופרדים היטב ביניהם. יש גם פד לחצני ספרות בצד. פריסת המקשים הגיונית ונוחה דווקא, ומבחינה זו אין לנו תלונות. עם זאת, המקשים קטנים מדי לטעמנו, והתגובה שלהם רדודה ולא מספקת. המשטח שתחת המקלדת מבריק ומסנוור, וגם גמיש מדי ונע בכל לחיצה. הצליל שמפיקים המקשים רעשני ונשמע זול במקצת. כשהגהנו את הסקירה הזו, שהוקלדה כולה ב-K53SJ, גילינו מעל ל-15 מילים שהוחמצו בהן אותיות אקראיות – תופעה שלא אמורה לקרות באף מקלדת ובאף מחשב.

אין מקשי קיצור ייעודיים במחשב, אך בעזרת צירוף מקש ה-Fn ומקשים אחרים ניתן לבצע את מרבית הפעולות הנפוצות, בשינוי בהירות המסך ועוצמת השמע ועד כיבוי מיידי של המסך, נטרול משטח העכבר, הפעלת המחשבון או המצלמה ואף שליטה על נגני המוזיקה. לפעולת לחצני הפונקציות מצורף חיווי מעוצב ונאה על גבי המסך.

משטח העכבר גדול למדי, שקוע מעט (מה שמעניק לו הפרדה טובה מסביבתו) ובעל מרקם חלק. היינו שמחים לחספוס קל של המשטח לשיפור האחיזה, אך בסך הכל הוא נוח לתפעול ומגיב במדויק ובהירות טובה למגע האצבע. המשטח אינו כולל פסי גלילה אך תומך במולטי מגע לגלילה בשתי אצבעות, סיבוב התמונה בתנועת מחוגה, זום בתנועת צביטה ועוד. המקשים שתחת המשטח כסופים וגדולים, הם מעט קשיחים ללחיצה ופעולתם רעשנית מאוד.

Asus K53SJ
המקלדת מאכזבת: מקשיה אמנם מופרדים היטב אך קטנים ובעלי תגובה רדודה. במהלך ההקלדה החמצנו אותיות רבות. משטח העכבר גדול, חלק ומדויק ותומך במולטי מגע. הלחצנים שתחתיו נוקשים ורעשניים

הרמקולים נמצאים מתחת גריל שחור מוארך מעל המקלדת. הלוגו של Altec Lansing מילא אתנו בציפייה, אבל לצערנו הסאונד מאכזב מאוד באיכותו. אסוס צרפה את תוכנת Sonic Focus שמבצעת עיבוד דיגיטלי לצליל בכמה פרמטרים שניתן להגדיר לפי טעמכם (בהירות הקול, סראונד, בס), אך השיפור המסוים לא מציל את המצב ולעיתים גם גורע. עוצמת השמע גבוהה דיה. יש לציין שבצפייה בסרטים איכות הצליל מספקת, ועיקר האכזבה היא בהאזנה למוזיקה.

מצלמת הרשת היא ברזולוציית VGA, ומפיקה תמונות באיכות בינונית-נמוכה. תוכנת המצלמה המצורפת חביבה ומאפשרת אפקטים שונים, אך לא שיתוף ברשתות חברתיות.

סט החיבורים סטנדרטי למחשבים מסוג זה, אך מיקומם תמוה ולרוב לא מוצלח. מימין נמצאים כניסות לאוזניות ולמיקרופון ושתי כניסות USB, וכן הכונן האופטי, מקדימה ישנו חריץ לכרטיסי זיכרון מסוג SD/MMS/MS, ועד כאן הכל בסדר. משמאל, לעומת זאת, מצאנו שקע USB, וכן חיבורי HDMI, VGA, LAN  ושקע המטען – כולם קרובים הרבה יותר מדי למשתמש. ייתכן והסידור המחודש של לוח האם, שנועד להשאיר את אזור כפות הידיים קריר, גרם לארגון הזה של החיבורים.

משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.
יחידת המידע הבסיסית ביותר. בעברית – סיבית.
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

משך פעולת סוללה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

אסוס K53SJ מצויד בסוללת 6 תאים בקיבולת של 5200mAh, והחברה מבטיחה עד 4 שעות עבודה במצב החסכוני. אנחנו בדקנו אותו בשימוש מתון במצב הביצועים הגבוהים ובבהירות מסך מקסימלית, והגענו לזמן פעולה לא רע של 2:50 שעות.

במצב החסכוני ובשימוש מועט הגענו ל-3 שעות ו-40 דקות, אך יש לזכור שבהירות המסך גם כך אינה גבוהה, ובמצב החיסכון המסך יהיה חשוך וכהה מאוד.

עמידות ואבטחה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מלבד המקלדת, שנראית ומרגישה זולה, איכות ההרכבה של המחשב טובה מאוד ואף למעלה מכך. מעטפות האלומיניום בחוץ ובפנים קשיחות מאוד, ואינן מתכופפות גם בלחיצות חזקות; אסוס מבטיחה שהן גם עמידות בפני שריטות, ושהמקלדת עמידה במיוחד בפני אבק. צירי המסך יציבים מאוד והמסך אינו מתנדנד כלל. גם החיבורים השונים קבועים היטב במקומם. הגימור המתכתי סופח טביעות אצבע באופן מתון בלבד.

מבחינת אבטחה יש כאן חריר למנעול קנסינגטון ואפשרות להגנה על הכונן הקשיח ועל ה-BIOS  באמצעות סיסמה. אין כאן קורא ביומטרי או חיישני נפילה וכדומה. מדובר בסידורי אבטחה מועטים שאופייניים למחשבי מיינסטרים ביתיים.

Asus K53SJ
מלבד המקלדת, איכות ההרכבה טובה מאוד. מעטפות האלומיניום בחוץ ובפנים קשיחות מאוד, ואינן מתכופפות גם בלחיצות חזקות. הגימור המתכתי סופח טביעות אצבע באופן מתון בלבד

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מחשבים ניידים
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply