חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Nikon Coolpix S2500
מותג: Nikon
סוג מצלמה: קומפקטית
רזולוציה: 12.3 מגה פיקסל
גודל חיישן: 1/2.3 אינטש
סוג סוללה: Li-Ion
סוג פוקוס: אוטומטי בלבד
משקל: 117 גרם
חיבורים: USB 2.0
ציון WiseBuy
7.9
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Nikon Coolpix S2500

הטוב
  • מעוצבת, קומפקטית וקלה מאוד
  • איכות טובה למדי באור יום
  • צבעים יפים בתמונות
  • המסך שמיש בשמש
  • לחצנים נגישים
הרע
  • איכות התמונות הכללית פושרת
  • טווח דינמי צר
  • תופעת עיניים אדומות בשימוש בפלאש
  • יחסית אטית
בשורה התחתונה

ניקון S2500 תתאים לצעירים בתור מצלמה ראשונה, או למי שרוצים מצלמה פשוטה לתפעול וקטנה במיוחד שתהיה עמם בכיס, אך אין להם ציפיות מפליגות מאיכות התוצאות. בסך הכל, היא נותנת תמורה הולמת למחירה הזול.

הקדמה

S2500 היא מצלמת "כוון וצלם" אולטרה-קומפקטית מבין ניקון, שמתהדרת בעדשת זום X4 עם זווית רחבה – 27 מ"מ. החברה טוענת שתוכלו להשיג איתה תוצאות מצוינות בקביעות באמצעות מנגנון Scene Auto Selector, מעין מצב אוטומטי משופר שאמור לבחור את תבניות הקבועות במצלמה לפי הסצנה המצולמת, לתוצאות מיטביות.

מפרט המצלמה כולל חיישן CCD בגודל 1/2.3 אינטש וברזולוציית 12.3 מגה פיקסל, עדשה בטווח של 27-108 מ"מ עם צמצם f/3.2-5.9, מסך בגודל 2.7 אינטש, טווח רגישות של 80-3200 וצילום וידיאו ברזולוציית VGA.

המצלמה מאחסנת את התמונות על כרטיסי SD/SDHC/SDXC, ופועלת על סוללת ליתיום-יון נטענת.

האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

את איכות הצילומים שמפיקה ה- Nikon S2500 אפשר למקם באזור המצלמות הסלולריות הטובות כיום בשוק, פחות או יותר. בצד החיובי, היא מצטיינת בצבעים עשירים וחיים, בעיקר בגזרת האדומים, אם כי הירוק שלה נראה קצת זרחני ומלאכותי לפעמים; הזום האופטי מאפשר כמובן התקרבות של פי 4 לנושא, מה שלא מתאפשר באף סלולרי. בתאורה טובה, בעיקר באור יום, מרבית התמונות היו משביעות רצון באופן כללי ונראו חדות ונאות.

מאידך, במבט בוחן גילינו מיד שהחדות ב-Crop 100% אינה גבוהה, והפירוט העדין לקוי בשל מנגנון ניקוי הרעשים האגרסיבי והאופטיקה הזולה. בתמונות עם ניגודיות גבוהה המצלמה נוטה לשרוף בקלות את האזורים הבהירים ולהציגם כמשטחים לבנים בוהקים וחסרי פירוט. בנוסף, הבחנו לעיתים בעיוות כרומטי בדמות הילות סגולות בנקודות המפגש בין אזורים כהים לבהירים בתמונות עם ניגודיות חזקה.

באזורים חשוכים מעט מתגלה גרעיניות גם ברגישות המינימלית, וככל שה-ISO עולה כך התמונה הופכת לרועשת יותר, מה שהופך את התמונות שצולמו בבית להרבה פחות מרשימות. צילומי פורטרטים יצאו ברוב הפעמים לא חדים מספיק, והשיער נראה מרוח או אטום בגוש ולא מפורט. לטעמנו, מעבר ל-ISO 800, שאר טווח הרגישויות אינו שמיש כלל בשל עודף לכלוך דיגיטלי.

בתאורה חלשה המצלמה מעדיפה להפעיל את הפלאש, שעושה עבודה ממוצעת. הוא מאיר כראוי למרחק ל 2-3 מטרים ולא מעוות מדי את צבע פני המצולמים, אך נוטה לא פעם לגרום לעיניים אדומות. צילום המקרו מתאפשר ממרחק רב מדי, של 8 ס"מ לכל הפחות. לא מרשים.

כפי שכבר ציינו, למצלמה מצב אוטומטי רגיל, ולצדו מצב הבורר בין הסצנות הקבועות במצלמה באופן אוטומטי (חביב, אבל לא הבחנו בשיפור משמעותי בשימוש במצב זה). תוכלו גם לבחור ידנית בסצנות הצילום, הכוללות למשל פורטרט, ספורט, נוף, אוכל, מוזיאון, שקיעה, שלג וכדומה. בנוסף ישנו מצב זיהוי פנים חכם, מצב "עקיבת אובייקט" שבו הפוקוס ננעל על המצולם ועוקב אחריו גם כשהוא זז, וכמובן מצב הוידיאו.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצילמנו עם ה- s2500. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.

Nikon CoolPix s2500

ISO 80, f/8, 1/400 sec

Nikon CoolPix s2500

ISO 80, f/5.9, 1/200 sec

Nikon CoolPix s2500

ISO 400, f/3.2, 1/8 sec

Nikon CoolPix s2500

ISO 800, f/3.2, 1/13 sec

Nikon CoolPix s2500

ISO 1600, f/3.2, 1/160 sec

כאשר מצלמים בחושך ומשתמשים בפלאש, קיימת לעתים  תופעה של עיניים אדומות. תופעה זו חריפה במיוחד כאשר הפלאש קרוב לעדשה. כדי לטפל בבעיה, בחלק מן המצלמות הפלאש יורה מספר הבזקים קטנים לפני ההבזק העיקרי מה שגורם לצמצום האישונים ולהפחתת התופעה.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

ניקון S2500 מצלמת וידיאו ברזולוציית 640X480 פיקסלים בלבד (VGA), בעוד מרבית המצלמות כיום (גם בסלולריים) כבר מצלמות באיכות HD 720p לפחות. הצילום מתבצע בקצב טוב של 30 פריימים בשנייה והסרטונים נשמרים בקובץ AVI, בפורמט Motion JPG הפשוט.

ביחס לרזולוציה הנמוכה, איכות התמונה לא רעה, התנועה אמינה וחלקה והצבעים טובים. עם זאת, על מסך מחשב סטנדרטי (שלא לדבר על טלוויזיה), המעבר בין רזולוציית VGA לרזולוציית HD עושה רע לתמונה והיא הופכת לרכה ומרצדת, כך שהצפייה תתאים למסכים קטנים בלבד.

האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

זו מצלמה קטנה מאוד (9.3X5.7 ס"מ) שעובייה 20 מ"מ בלבד ומשקלה 117 גרם, כולל הסוללה – בערך כמו Galaxy S2 ופחות מאייפון 4. היא נכנסת בקלות רבה לכיס וכמעט ולא מורגשת שם. העיצוב שלה נאה ואלגנטי, עם חזית דמוית מתכת בצבע שמפניה, ונגיעות כסופות בלחצנים וסביב העדשה. המצלמה זמינה גם בצבעים שחור, ורוד ואדום.

Nikon CoolPix s2500
זו מצלמה קטנה מאוד שעובייה 20 מ"מ בלבד ומשקלה 117 גרם. העיצוב שלה נאה ואלגנטי, עם חזית דמוית מתכת ונגיעות כסופות. המצלמה זמינה בצבעים שמפניה, שחור, ורוד ואדום

המסך בגב המצלמה קטן יחסית, 2.7 אינטש, וברזולוציה סטנדרטית של 230 אלף פיקסל. הוא מציג תמונה מעט מגורענת, אבל סבירה בסך הכל, והוא שמיש גם בשמש.

לצד המסך נמצאים לחצני התפעול השונים, ובהם גם לחצן ניווט 5 כיווני עגול. כל הלחצנים עגולים, עשויים פלסטיק ובגודל ראוי, והם נלחצים היטב – אם כי מעט צפופים לבעלי אצבעות גדולות. בפאנל העליון יש את לחצן ההפעלה והכיבוי ואת הדק הצילום, המוקף בחוגת זום שנעה בקלות. גילינו שלחצן ההפעלה מעצבן – כדי לכבות את המצלמה מספיקה לחיצה קלה, אבל כדי להדליקה יש ללחוץ קצת יותר זמן – אחרת המצלמה לא מגיבה.

Nikon CoolPix s2500
בפאנל העליון יש את לחצן ההפעלה והכיבוי ואת הדק הצילום, המוקף בחוגת זום שנעה בקלות. גילינו שלחצן ההפעלה לא תמיד מגיב כראוי

תפריט המצלמה פשוט וברור לתפעול, אך אינו תומך בעברית. במהלך הצילום תוכלו לשלוט רק על הפלאש, המקרו, פיצוי חשיפה וטיימר – כולם דרך מקשי הניווט הראשיים; שאר האופציות חבויות בתפריט ה-Menu, ואין כאן תפריט מהיר ומקוצר כמו אצל קנון או Casio.

בתחתית המצלמה נמצאת דלת המסתירה את הסוללה וכרטיס הזיכרון, דלתית קטנה שתחתית נמצא חיבור קנייני לטעינה ולחיבור למחשב, ולצידה – תבריג פלסטיק לחצובה.

ערכה מצלמה כוללת מטען ביתי, כבל USB, כבל AV ושרוך נשיאה ליד. כמו כן מצאנו חוברות הדרכה מפורטות מאוד בעברית ובאנגלית ותקליטור עם תוכנת ארגון תמונות.

Nikon CoolPix s2500
המסך קטן יחסית. הוא מציג תמונה מעט מגורענת, אבל סבירה בסך הכל, והוא שמיש גם בשמש. הלחצנים שלצדו בגודל ראוי ונלחצים היטב, אם כי מעט צפופים לבעלי אצבעות גדולות

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.
החצובה היא מתקן סטטי בעל שלוש רגליים שעליו מבריגים את המצלמה. החצובה מאפשרת צילום יציב ומדויק.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

Nikon s2500 נדלקת ומוכנה לצילום הראשון (לאחר מיקוד) תוך 2.3 שניות, ונכבית תוך 1.7 שניות.

המיקוד עצמו מהיר יחסית, ולרוב לוקח 0.5-0.7 שניות. בזמן הצילום ישנו Shutter lag די מורגש, של כ-0.3 שניות ולעיתים קצת יותר. בין תמונה לתמונה יחלפו כ-3 שניות, שמתארכות לכ-5.6 שניות ארוכות בשימוש בפלאש.

צילום הרצף הרגיל מציג קצב לא רלוונטי במיוחד של כ-0.8 תמונות בשנייה. בנוסף מצאנו כאן גימיק בדמות מצב Multi-shot 16, שמצלם את אותה התמונה 16 פעם במהירות אך מציג את כולן בתצורת רשת על תמונה אחת בלבד.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

למצלמה סוללת ליתיום-יון ייעודית (EN-EL19) בקיבולת של 700mAh, שלדברי החברה תספיק לכ-220 תמונות. את הסוללה אין צורך לשלוף כדי להטעינה – היא נטענת בתוך המצלמה, שאליה פשוט יש לחבר את המטען.


לשמחתנו, המצלמה מציגה זמן סוללה ארוך בהרבה מזה המוצהר. הצלחנו לצלם למעלה מ-900 תמונות, כשליש מהן עם פלאש, ועדיין הסוללה לא התרוקנה כליל. אלו חיי סוללה מצוינים, שמאפשרים לאפסן את המצלמה בתיק לטווח ארוך מאוד ולהשתמש בה בשעת הצורך מבלי לחשוש שהסוללה נגמרה.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Office Depot

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply