חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Panasonic Lumix DMC LX5 פנסוניק
מותג: Panasonic
סוג מצלמה: קומפקטית
רזולוציה: 10.1 מגה פיקסל
זום אופטי: 3.8
סוג סוללה: ייחודית
מייצב תמונה: בעדשה
סוג פוקוס: אוטומטי + ידני
סוג עינית: ללא
ציון WiseBuy
8.8
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
התיש מארץ עוץ 31.07.11
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Panasonic Lumix DMC LX5 פנסוניק

ברק ברודו | 08.06.2011
הטוב
  • זום גבוה בגוף קומפקטי
  • צילום וידיאו HD
  • מסך גדול וחד
  • תפעול פשוט
  • שליטה ידנית מלאה
  • מייצב תמונה אפקטיבי
  • רגישות ISO מרשימה
הרע
  • ניווט מעט איטי בתפריטים
  • קושי מסוים בשליטה בפוקוס הידני
  • פסים על המסך מול מקור תאורה ישיר
בשורה התחתונה

Panasonic Lumix LX5 היא מצלמה קומפקטית מוצלחת מאוד, שנמצאת על קו התפר שבין הצילום המקצועי לחובבני. מהצד המקצועי היא מאפשרת שליטה ידנית מלאה, ומהצד החובבני – מגוון האפשרויות מבטיח שברוב המקרים אפשר יהיה למצוא שילוב פונקציות כלשהו שמתאים למצב ללא צורך בעיבוד נוסף של התמונה. המצלמה קטנה דיה כדי ללוות אותנו בהצלחה לטיול או לאירוע בפארק, אך גודלה מהווה חיסרון אם אתם בוחרים תמיד לצלם במצב ידני, שכן אין אפשרות לשלוט בכל הפרמטרים הנחוצים בו זמנית.

כפתרון למשפחה, בה נמצא בערבוביה את הצלם המתחיל, הצלם החובב הרציני והצלם המקצועי שמחפש אלטרנטיבה קומפקטית, היא מהווה פיתרון טוב, כל עוד לא נרתעים מתג המחיר.

הקדמה

המצלמה האחרונה בקטגורית הקומפקטיות המקצועיות מבית פנסוניק הייתה ה- LX3. המצלמה הזו היתה כה פופולארית, שהיו תקופות ארוכות בהן לא ניתן היה להשיגה בחנויות. היא הציגה מכלול מנצח של תכונות, בהן רגישות גבוהה, זום X2.5 עם ייצוב תמונה, מסך גדול וחד, חיבור Hot Shoe המאפשר תמיכה בפלאש ובעינית חיצוניים והקלטת וידיאו HD. איך אפשר יהיה לשפר את הנוסחה המנצחת הזו? המצלמה החדשה של פנסוניק באה להוכיח שלפחות במקרה הזה, חדש יותר הוא טוב יותר.

Lumix DMC-LX5 כוללת מספר שיפורים, גם חיצונית וגם מתחת למכסה המנוע בהשוואה לקודמתה. בין היתר כוללת המצלמה חיישן משודרג, טווח אורכי מוקד גדול יותר ושליטה משופרת במצלמה, מבלי שיהיה שינוי משמעותי ממבנה הדגם הקודם. הגוף קיבל אזור אחיזה נוח יותר, חוגת שליטה לחיצה וכפתור הקלטת וידיאו. בנוסף, טווח רגישות ה-ISO גדל משמעותית (מ-3200 ל-12800), זמן הקלטת הוידיאו תלוי בגודל הזיכרון הפנוי והסוללה מעט יעילה יותר.

המצלמה פועלת על סוללת ליתיום נטענת ומאחסנת את התמונות על כרטיסי SDHC.

רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

כלל התמונות שצילמנו ב- Panasonic LX5 היו באיכות מצוינת. האלגוריתם לשליטה ברגישות לאור, בצמצם ובמהירות, נותן תוצאות טובות כמעט בכל התנאים. טווח ה-ISO המרשים של המצלמה והחיישן המעולה מבטיחים תמונות חדות גם בתנאי תאורה קשים. הצבעים חיים ובולטים, וקיימת אפילו אפשרות לשנות את טווח הצבעים המתקבל ישירות בזמן הצילום.

גודל החיישן של LX5 הוא 1/1.63 אינטש,  בדומה ל LX3, וכמוה הוא מספק תמונות מעולות ברזולוציית 10 מגה פיקסל, כולל אופציה לצילום ב- RAW. הזום המקסימלי של המצלמה עומד על X3.8, כך שהמצלמה מתאימה יותר לצילומים עירוניים ופורטרטים מאשר לצילומי צפרות.

הצמצם מאפשר ליצור עומק שדה רחב במיוחד, ובתמונות מאקרו ניתן להתקרב עם המצלמה קרוב מאוד אל העצם המצולם ליצירת אפקט של רקע מטושטש. מרחק הפוקוס המינימלי הוא בערך 1.5 ס"מ, אבך במרחק כזה היה לנו קושי להשיג פוקוס על אובייקטים קטנים מאוד שלא באמצעות הפוקוס הידני. ייצוב התמונה עבד מצויין גם במהירויות של 1/5 של שנייה; התחלנו לראות בריחת פוקוס במהירות של 1/2.5.

ל- LX5 מגוון מצבי צילום ברמות שונות של שליטה. מבחר תוכניות הצילום המגוון באפשרות SCN (כולל צילום שקיעה, חוף, לילה וזיקוקים) מבטיח שאלא אם כן אתם מתכננים צילום אמנותי במיוחד, ישנו סיכוי סביר שתוכלו להסתפק בעיבוד הראשוני שנעשה כבר בזמן הצילום. המצלמה כוללת מגוון אפשרויות לעיבוד הצילום, החל מבחירה ב"סרט הצילום" (צבעוני, שחור-לבן, חלק וכו') וכלה באופציות צבעוניות שונות באפשרות My Color Mode, ביניהן מצב רטרו, שחור לבן, שחור לבן מגורען ואפקט חור מנעול. 

אחת התכונות שחיבבנו היתה שהמצלמה לא משתמשת במבזק גם במצב אוטומטי מלא, אלא אם כן המשתמש מבקש זאת על ידי פתיחתו. למרות שהפלאש הקופץ נראה קטן, הוא מתפקד מצוין ומאיר גם חדר גדול יחסית בצורה טובה. למרות זאת, הפלאש עדיין סובל מהרעה החולה של רוב הפלאשים בצילום אובייקט קרוב, ולרוב שורף את תמונת האובייקט המדובר. מאחר ולמצלמה אפשרות להגיע עד ל ISO 12,800 גם צילום לילה נותן תוצאות לא רעות (אם כי מגורענות), כך שברוב המקרים באמת אין צורך במבזק המובנה.

לפניכם מספר תמונות המחשה שצולמו עם ה- LX5. שימו לב שאיכות התמונות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.

Panasonic LX5

ISO 80, f/4, 1/500 sec



Panasonic LX5

ISO 160, f/2, 1/60 sec

Panasonic LX5

ISO 320, f/3.3, 1/60 sec

Panasonic LX5

ISO 800, f/2, 1/10 sec

Panasonic LX5

ISO 3200, f/2.5, 1/25 sec

מדד המצביע על רגישות חיישן התמונה לאור. ככל שהמדד גבוה יותר, כך המצלמה תוכל לצלם תמונות בתאורה נמוכה יותר, אולם החיסרון של מדדים גבוהים הוא בכך שחיישן התמונה מייצר "רעש" (פגיעה באיכות התמונה). בכל מצלמה דיגטלית יש מספר דרגות ISO שנעים במידות 50, 100, 200, 400, 800, 1600 ואף יותר. למשתמש הממוצע יספיק טווח של 100 עד 400.  בכל המצלמות הקומפקטיות המצלמה קובעת בעצמה את הרגישות הרצויה בהתאם לתנאי הצילום (Auto), ובמצלמות המתקדמות יותר וכן במצלמות חצי מקצועיות ומקצועיות ניתן לשלוט ברגישות באופן ידני.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

הוידיאו שהמצלמה מפיקה, ברזולוציית 1280X720, הוא באיכות סבירה ומעלה. הצבעים היו חיים, מעבר התמונה חלק והתמונה חדה ללא רעשי לוואי. בצילומי לילה לא ניתקלנו בגרעון משמעותי והצבעים נשארו נאמנים למדי למציאות. ניתן לצלם עם פוקוס אוטומטי, שהיה מעט איטי לטעמנו, או ידני שמעט לא נוח לשליטה; ברוב בשימושים הפוקוס האוטומטי מספק את הסחורה. הבעיה היחידה שגילינו היתה שבצילום מול מקור אור ישיר חזק (מול השמש ביום או מול זרקור בלילה), נתקלנו בפסי אור אנכיים שהופיעו גם על המסך וגם בהקלטה.

איכות השמע של ה- Dolby Digital Stereo ב LX5 מדהימה – הצלחנו לשמוע קולות בהקלטות שלא שמענו בזמן שצילמנו את הסרט.

באיכות הגבוהה ביותר, 30 דקות של וידיאו ימלאו כרטיס זיכרון של 4GB.

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Panasonic LX5 היא מצלמה קומפקטית מאוד והשליטה בה נוחה ואינטואיטיבית. למרות גודלה הקומפקטי המצלמה לא נכנסת בקלות לכיס המכנס, אך נישאת ללא בעיה בתיק קטן, או על רצועה.

העיצוב לא השתנה משמעותית מהדור הקודם, אך העדכונים הקלים תפסו את תשומת ליבנו. התוספת הבולטת ביותר לעיצוב הייתה ידית האחיזה (גריפ) שהופכת את תפעול המצלמה לנוח בהרבה, וכבר אין את החשש שהמצלמה תחליק מהיד. מעבר לכך נוסף כפתור מהיר להקלטת וידיאו וחוגה לחיצה שמשפרת מאוד את מהירות ונוחות השליטה במצב ידני. למרות היותה עשויה ממתכת ובעלת מבנה מוצק, משקלה עדיין פחות מ-300 גרמים (כולל סוללה וכרטיס זיכרון).

Panasonic LX5
העיצוב לא השתנה משמעותית מהדור הקודם. התוספת הבולטת ביותר היתה ידית האחיזה (גריפ) שהופכת את תפעול המצלמה לנוח בהרבה. למרות היותה עשויה ממתכת ובעלת מבנה מוצק, משקלה עדיין פחות מ-300 גרמים

המצלמה נוחה מאוד לשימוש והגענו כמעט לכל הפונקציות באופן אינטואטיבי. כפתור ההפעלה נוח לתפעול ביד אחת בלבד ובחושך מוחלט, וכפתור צילום הוידיאו מפתה בנוחות הגישה אליו. גלגלת השליטה מזכירה גלגלות של מצלמות DSLR ומשמשת לשינוי מהיר של הצמצם, המהירות והפוקוס. החיסרון היחיד הוא שאותה גלגלת שולטת בכל השלושה, כך שמאבדים משהו במהירות התפעול אם רוצים לשלוט ידנית בכל האלמנטים. למרות נוחותה בשליטה בצמצם ובמהירות, נתקלנו בקושי מסוים בשליטה בפוקוס. הופעת חלונית מוגדלת על המסך האמורה להקל על השגת פוקוס, אך היה צורך בזמן רב למדי להשיגו והגלילה אינה נוחה כמו זו המושגת בבורר פוקוס ידני הממוקם על העדשה. במקום זה, על העדשה ניתן למצוא בורר יחס תמונה (בין 16:9 ,2:3, 4:3 ועד 1:1) דבר שמאפשר משחק נוח עם האופציה הזו.

Panasonic LX5
כפתור ההפעלה נוח לתפעול ביד אחת בלבד ובחושך מוחלט, וכפתור צילום הוידיאו מפתה בנוחות הגישה אליו. לצידם נמצאת גלגלת מצבי הצילום והחיבור למבזק חיצוני או לעינית

המסך גדול וחד – גדלו 3 אינטש והרזולוציה של 460 אלף פיקסלים. הוא מציג הבדלי צבעים באופן טוב מאוד גם באור שמש מלא. לצד המסך יש מספר כפתורים. לכל כפתור יש שימוש בולט אחד המופיע בחריטה עדינה עליו כדי להקל על הזיהוי. אחד מהלחצנים ששימשו אותנו תדיר היה כפתור בחירת ה- ISO שניתן להגדרה מדויקת גם במצב צילום אוטומטי מלא. גלגלת הבחירה, הנמצאת לימין המסך בחלק העליון, מאפשרת שליטה ברוב הפרמטרים הידניים.

ל- LX5 אין עינית, אבל ניתן לחבר אל ה- Hot Shoe שלה עינית אנלוגית או עינית אלקטרונית, או כמובן פלאש חיצוני.

Panasonic LX5
המסך גדול וחד ומציג הבדלי צבעים באופן טוב מאוד גם באור שמש מלא. לצדו יש מספר כפתורים המסומנים כראוי. הגלגלת התפעולית נמצאת לימין המסך בחלק העליון ומאפשרת שליטה בפרמטרים הידניים

תפריטי הניווט לרוב פשוטים וברורים, אך אין חזרה לתפריט האחרון בו היית – בכל כניסה לתפריט יש לגלול כל הדרך עד האופציה הרצויה, דבר שדורש זמן ומעט מעצבן.

המצלמה מגיעה עם סוללה ומטען, כבל USB, כבל להעברת וידיאו ורצועת נשיאה. בקופסה אפשר גם למצוא את מדריך המשתמש בעברית ובאנגלית ושני דיסקים: אחד עם הוראות הפעלה למצלמה, והשני עם תוכנת Silkypix לעריכה פשוטה של תמונות, כולל אפשרות עריכת קובצי RAW.

בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

אתחול המצלמה לוקח 3.2 שניות, וזאת בתנאי שזכרתם להסיר את מכסה העדשה; המצלמה נחמדה מספיק כדי להזכיר לכם במידה ושכחתם.

כאשר המיקוד האוטומטי פועל וצילמנו במצב אוטומטי, זמן המעבר בין תמונה לתמונה הוא כ-2 שניות, ובצילום רציף ניתן להגיע ל-3 תמונות בשנייה. כאשר שיפרנו את איכות התמונות למקסימום (כולל RAW) שמירת התמונות לקחה מעט יותר זמן, וכך גם כאשר הוספנו את אופציית ה-Bracketing המאפשרת שמירה של מספר אופציות חשיפה לכל תמונה.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Panasonic DMC-LX5 באה עם סוללת ליתיום מסוג DMW-BCJ13 בקיבולת של 1250mAh. בטעינה מלאה היא הספיקה לנו לכ- 400 תמונות, כשליש מהן עם פלאש, או כחצי שעה של צילום וידיאו רציף. זהו זמן סוללה ממוצע לקטגוריה.

במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply