סקירת wisebuy - Asus EeePC 1215N : לא עומד בציפיות
- ביצועים כלליים טובים
- אין התחממות משמעותית
- מימדים נוחים וניידות גבוהה
- משטח עכבר נוח
- יציאת HDMI
- חיי סוללה טובים
- ביצועי גרפיקה מאכזבים ביחס למפרט
- זווית ציר המסך מוגבלת
- מקשי העכבר לא נוחים
- הגימור המבריק מושך טביעות אצבעות
1215N הביא עימו חומרה מתקדמת ביחס לחבריו בעולם הנטבוקים האינסופי, כגון מעבד Atom כפול ליבה ומאיץ גרפי Nvidia ION2, שאמורים ביחד לספק ביצועים משופרים. לאור הצפיות, התאכזבנו לגלות שביצועי הגרפיקה נותרו חלשים ולא מספקים. משאר הבחינות מדובר בנטבוק טיפוסי, כולל המקלדת הלא אופטימלית, כך שאיננו רואים סיבה להעדיף דגם זה על פני מתחריו.
Asus, החברה שהוציאה לשוק את מחשב הנטבוק הראשון לפני מספר שנים, מצרפת לשורותיה מחשב נוסף, הפעם בגודל 12.1 אינטש, המשתייך לסדרת EeePC הוותיקה והרחבה.
1215N הגיע אלינו כאשר הוא מצויד במעבד Intel Atom D525, זיכרון DDR3 בנפח 2GB שפועל במהירות 1333MHz, ערכת השבבים Intel NM10, כרטיס גרפי Nvidia ION2 ו- Intel GMA 3150, מסך LED בגודל 12.1 אינטש, כונן קשיח בנפח 320GB הפועל במהירות 5400 סל"ד, קישוריות Wi-Fi בתקן n ו- Bluetooth, מצלמת אינטרנט וקורא כרטיסים.
המחשב מסופק עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium בגרסת 32 ביט.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)Asus EeePC Seashell 1215N מצויד במעבד חדיש למדי, שהושק ברבעון השני של 2010 ומיועד למחשבי נטבוק. הוא כולל 2 ליבות הפועלות במהירות 1.8GHz, 4 נימים (HyperThreads) וזיכרון פנימי בנפח 1MB. הוא מיוצר בליטורגפיית 45 ננומטר וצורך 13W בלבד על מנת לסייע לסוללה להחזיק זמן ממושך יותר. המעבד מכיל בתוכו את המאיץ הגרפי GMA 3150, אך המחשב מצויד גם בערכת השבבים של המאיץ הגרפי Nvidia ION 2, כאשר תוכנה ייעודית של Nvidia קובעת באופן אוטומטי מי משני המאיצים הגרפיים יעבדו בפועל.
יחסית למרבית מחשבי הנטבוק הקיימים בשוק, 1215N מציע ביצועים טובים יחסית. בעבודה היומיומית שכללה שימוש בתוכנות אופיס, דפדפני אינטרנט ונגני מוזיקה, התוכנות השונות עלו במהירות ופעלו ביעילות. את מבחן ריבוי המשימות צלח המחשב ללא קושי, בעיקר משום שהוא כלל לרוב עבודה על תוכנות קלות יחסית, בהתאם לייעודו: הרצנו עליו מספר רב של יישומי אופיס, לצד עשרה טאבים פתוחים בדפדפן האינטרנט אשר מחציתם הריצו סרטוני פלאש, כשבכל העת פעל ברקע נגן מוזיקה.
לאכזבתנו, למרות שה- 1215N חמוש בשני מאיצים גרפיים והרבה תקוות, צפייה בסרט HD באיכות 1080p עלתה בתוהו: התמונה והסאונד קפאו בקביעות ואפילו דילוג מקטע אחד למשנהו ארך זמן רב מדי. פעמים רבות נשמע רק הסאונד ללא תמונה ולהיפך. סרטי HD 720p התנגנו כשורה, אבל ציפינו להרבה יותר ממאיץ גרפי כזה.
המאיצים הגרפיים והמעבד החלש יחסית לא מתוכננים להפעיל את המשחקים החדישים הקיימים כיום בשוק, וזהו גם לא ייעודו של נטבוק. עם זאת, אלו שמעוניינים להעביר את הזמן מפעם לפעם במשחקים שאינם נמנים עם אריות הגרפיקה, כגון SIMS 3, יוכלו להפעילם בהגדרות הנמוכות.
במבחן הביצועים של התוכנה PCMark05 קיבל אסוס 1215N ציון של 2321 נקודות בלבד (נמוך – אבל מרבית הנטבוקים לא עוברים את דרישות הסף כלל), ובמדד החוויות של Windows הציון נקבע על 3.3 נקודות.
פעולת המחשב שקטה יחסית, אך אחרי כשעת עבודה החלו המאווררים להשמיע זמזום עדין ולפלוט חום מפתח האוורור שמשמאל. ההתחממות מינורית בלבד, ולא מנעה מאיתנו מלהניח את המחשב על ברכיים חשופות ולעבוד בנוחות.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)Asus EeePC 1215N מגיע עם מסך בגודל 12.1 אינטש שמציג רזולוציה טובה לעומת נטבוקים אחרים, העומדת על 1366X768. איכות הצפייה במסך טובה והוא מציג חדות נאה וצבעים טובים למדי, אם כי בהירותו לא גבוהה כמו שהיינו רוצים. המסך מגיע עם ציפוי בגימור מבריק שמקשה על העבודה תחת שמש ישירה, בעיקר בשל בהירותו הנמוכה של המסך שנועדה להאריך את חיי הסוללה.
זווית הצפייה הצדיות רחבות, אך ככל שמגיעים לזוויות הרחבות יותר כך מופיעות השתקפויות רבות יותר על המסך. צירי המסך מאפשרים פתיחה עד לזווית של 110 מעלות בלבד, עובדה המגבילה מאוד את מגוון תנוחות הישיבה והצפייה האפשריות.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)Asus 1215N הוא נטבוק בעל מידות גדולות מעט מהרגיל בשל גודל המסך. עוביו באזור הסוללה עומד על 37 מ"מ ומשקלו 1.45 ק"ג, ובסך הכל הוא מצליח לספק ניידות טובה ולא יתקשה כלל להיכנס לתיק ממוצע. גם דגם זה שומר על הקו העיצובי השמרני במקצת של אסוס, ותוכלו לרכוש אותו בצבעים שחור, כסוף ואדום, כולם בגימור מבריק.
המחשב מגיע עם מקלדת בתצורת מקשים נפרדים (Chiclet). בהתאם לגודלו, המקשים במקלדת קטנים יחסית אך בעלי מרווח מספק ביניהם. המקשים שטוחים לחלוטין ובעלי טקסטורה מחוספסת קלות ונעימה למגע. לחיצה עליהם מפיקה רעש מתכתי וזול במקצת, ובנוסף משטח המקלדת גמיש מהרצוי ומתכופף יתר על המידה במהלך הקלדה אינטנסיבית. המקשים הנפוצים כגון Enter ו- Shift הוגדלו במידת מה. סימון המקשים לא אופטימלי לטעמנו; המקלדת עמוסה בלא פחות מ-19 סימני FN שונים, כגון שליטה על בהירות המסך, עוצמת השמע ושליטה בנגני מוזיקה, ובמקביל סימוני האותיות העבריות קטנים ודורשים מאמץ כדי לאתרם.
משטח העכבר מפתיע: למרות גודלו הקטן יחסית של המחשב גילינו כאן משטח עכבר גדול מימדים שלא יבייש אפילו מחשב 15.6 אינטש ממוצע. משטח העכבר נטמע היטב בסביבתו ובעל גבולות ברורים. הוא בעל טקסטורה חלקלקה ומגלה יכולת דיוק גבוהה מאוד. כצו האופנה, המשטח תומך גם ביכולת המולטי-מגע באופן משביע רצון – תוכלו לבצע זום והתרחקות מהתצוגה באמצעות תנועת צביטה, גלילה בשתי אצבעות ועוד. מקשי העכבר מאוחדים למקש אחד ארוך ומאכזב; הוא קשה ללחיצה ומפיק צליל נקישה רם.
כפי שהתרגלנו לראות במחשבים ניידים לאחרונה, הרמקולים מוקמו בתחתית המחשב. לשיטה זו יש יתרון מסוים שכן אם תניחו את המחשב על גבי משטח עץ תקבלו אפקט של תיבת תהודה, אך בעת הנחת המחשב על משטח בד הרמקולים נסתמים והצליל מתעוות. עוצמת השמע טובה ביחס לסטנדרט בנטבוקים, אבל האיכות רחוקה משלמות שכן הצליל חד מאוד ולעיתים גם צורם לאוזן.
סט החיבורים סטנדרטי. בימין המחשב תמצאו חיבורים לאוזניות ולמיקרופון, לצידם שתי כניסות USB, חיבור RJ-45 לרשת חוטית וחריר קנסינגטון. בצידו השמאלי של המחשב מוקמו קורא כרטיסים התומך בפורמטים SDXC/MMC, כניסת USB נוספת, יציאת HDMI, חיבור VGA למסך אנלוגי ושקע ההטענה.
מצלמת הרשת מאפשרת צילום ברזולוציית 0.3 מגה פיקסל בלבד, והתמונות אותם היא מפיקה נראות מגורענות ובעלות איכות ירודה. היא מגיעה עם התוכנה CyberLink YouCam המאפשרת להוסיף אפקטים משעשעים במהלך הצילומים, להעלות את הסרטונים ל YouTube או לשלוח אותם במייל. בנוסף, מגיעה המצלמה עם תריס הסטה שמונע צילומים לא רצויים של המשתמש.
כרגיל במחשבי Asus, 1215N מגיע עם סט תוכנות רחב יחסית ונטול פרסומות. בחלקו העליון של המסך ישנו Dock בעל ממשק חביב עם גישה מהירה לתוכנות אלו. בין היתר תוכלו למצוא תוכנה לסנכרון קבצים עם מחשבים אחרים, גרסה חינמית של Office 2010 Starter המכילה בתוכה את התוכנות Word ו-Excel ותוכנה חביבה לניהול ספריית המדיה במחשב. כמו שאר המחשבים בסדרה, גם כאן מציעה אסוס 500GB לאחסון מידע על גבי שרתיה כבונוס על שרכשתם מחשב מתוצרתה.
1215N מצויד גם במערכת הפעלה קלה משנית, העונה לשם Asus Express Gate Cloud. משך הפעלתה אורך מספר שניות והיא מאפשרת בעיקר גלישה ברחבי האינטרנט וצפייה בתמונות, אך רוב המשתמשים הישראליים לא ימצאו בה שימוש בשל חוסר תמיכתה בעברית.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)Asus 1215N מגיע עם סוללת 6 תאים בעלת קיבולת 5200mAh, שלדברי החברה אמורה לספק אורך חיים של יותר מ-7 שעות.
בפועל, בשימוש שכלל גלישה באינטרנט בבהירות מסך בינונית והאזנה למוזיקה בפרופיל צריכת חשמל מקסימלית, הצלחנו לסחוט מהמחשב חמש שעות ורבע של פעולה, זמן טוב בהתחשב בחומרה החזקה ובכך שהעבודה השוטפת היתה רצופה וטובה. כאשר צפינו בסרט DVD באמצעות כונן חיצוני שחיברנו למחשב, עברו שלוש שעות וחצי בטרם נפחה הסוללה את נשמתה.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)אסוס 1215N מציג איכות בנייה טובה מאוד לרוב. המעטפת הפנימית והחיצונית מתגלות כקשיחות לחלוטין ויש להפעיל כוח רב על מנת לכופף אותן. החיבורים השונים מפגינים עמידות וגם צירי המסך חזקים ומונעים מזעזועי הסביבה להשפיע על תנודות המסך. על אלו מעיבה בעיית ספיחת טביעות אצבעות שקיימת ברוב אזורי המחשב, בשל הגימור מבריק.
כצפוי ממחשב נטבוק, Asus 1215N אינו כולל אמצעי אבטחה, פרט לחריר קנסינגטון למניעה מפני גניבות והגנה על הדיסק הקשיח באמצעות סיסמה.