סקירת wisebuy - Asus UL30A : ניידות לטווח ארוך
- ביצועים טובים לקטגוריה
- עיצוב דק ואטרקטיבי
- איכות שמע טובה
- יציאת HDMI
- תצוגה חדה וללא השתקפויות
- חיי סוללה ארוכים
- איכות המקלדת בינונית
- המסך לא בהיר דיו
- גימור הסופח טביעות אצבע
- יכולות המולטי-מגע בעכבר מוגבלות
Asus UL30A הוא מחשב אולטרה-נייד מעוצב ודק שמספק ביצועים טובים יחסית לקטגוריה. יש אמנם מקום לשיפור בנוחות השימוש ובאיכות הבנייה, בעיקר באזור המקלדת, אבל בסך הכל לתפקוד סטנדרטי הוא מספק את הסחורה.
גולת הכותרת לטעמנו היא זמן הסוללה המרשים שמאפשר עבודה במשך שעות רבות.
לצד סדרת Eee המצליחה שלה, שהביאה לעולם את הנטבוקים, מציעה אסוס מחשבים ניידים סטנדרטיים בשלל תצורות. AL30A הוא מחשב אולטרה-נייד שיכול להתחרות במיני-ניידים, לפחות בכל הקשור בעובי ובחיי סוללה; אסוס מצהירה על עד 12 שעות עם סוללת 8 התאים המצורפת.
המפרט במחשב שבדקנו כלל מעבד Intel Core 2 Duo SU7300 במהירות 1.3Ghz, זיכרון DDR3 בנפח 4GB ובמהירות 1066Mhz, מאיץ גרפי מובנה Intel GMA 4500HD, מסך בגודל 13.3 אינטש, כונן קשיח בנפח 320GB, קישורית Wi-Fi בתקן N ומצלמת קשת מובנית. אין כונן אופטי מובנה וקישורית ה-Bluetooth היא אופציונאלית.
Asus UL30A מגיע עם מערכת ההפעלה Windows 7 Home Premium 64bit, וכן עם מערכת הפעלה משנית מהירה המבוססת על לינוקס.
ביצועים
(35% מהציון הסופי)אסוס ציידה את המחשב במעבד מרמת ביניים, שמבוסס אמנם על סדרת Core 2 Duo אך מסתפק במהירות שעון נמוכה יחסית כדי לשמור על צריכת אנרגיה נמוכה. למעבד הזה שידכה החברה בתבונה זיכרון מהיר ונדיב, ועם שני אלה הציג המחשב ביצועים טובים בהחלט.
מהירות העבודה ב-Windows 7 וביישומים היומיומיים טובה מאוד, וה- Asus UL30A הצליח לשמור על רמת ביצועים טובה גם בתוכנות תובעניות יותר כמו עיבוד תמונה מתקדם. בריבוי משימות בא הזיכרון המהיר לידי ביטוי: דפדפן עם 10 טאבים, אחד מהם מנגן סרטון, נגן מוזיקה, כמה תוכנות משרדיות ותוכנת עיבוד תמונה פעלו כולם בהרמוניה ומבלי לקרטע או להאט את המעבר בין היישומים.
המאיץ הגרפי המובנה יודע להתמודד כראוי עם תכני וידיאו ב-HD 720p ומנגן אותם באופן חלק לחלוטין (בדקנו סרטים בפורמט MKV הפופולרי ובתוכנת MPCHC). למשחקים הוא כמובן לא יתאים, למעט משחקוני פלאש שאינם דורשים ביצועי תלת-מימד.
במשך כל זמן הבדיקה היה המחשב חרישי לחלוטין, ועל אף שפלט אוויר חם מהמאוורר בצידו השמאלי לא שמענו את פעולתו כלל. לאחר שעות של שימוש מתחמם ה- Asus UL30Aבאופן סביר בחלקו התחתון אך לא ברמה שמפריעה להניח אותו על הברכיים, ואזור משטח המקלדת כמעט ואינו מתחמם.
איכות התצוגה
(15% מהציון הסופי)Asus UL30A מצויד במסך בגודל 13.3 אינטש, ברזולוציה של 1366X768 ועם תאורת LED אחורית. המסך מציג תמונה חדה ואיכותית, אבל בהירותו אינה גבוהה כמו שהיינו רוצים (בעיה מוכרת במחשבי אסוס, בעיקר בסדרת Eee, שנובעת כנראה מהרצון לאפשר משך פעולה ארוך יותר). גם זוויות הצפייה רחוקות מלהרשים.
גימור המסך הוא מט ולא מבריק, מה שמאפשר לעבוד עליו מול מקורות אור וגם בחוץ מבלי לסבול מהשתקפויות רבות מדי. למרות הבהירות הבינונית הוא מצליח להישאר קריא באור יום חזק ובשמש ישירה.
המסך נפתח בזווית רחבה ונדיבה שמאפשרת צפייה נוחה ממגוון תנוחות עבודה, על השולחן או על הברכיים.
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)על אף המסך הגדול יחסית שלו, 13.3 אינטש, Asus UL30A משתחל בקלות לקטגורית האולטרה ניידים בזכות עוביו הדק (1.48 עד
כצו האופנה, גם ב- Asus UL30Aמצאנו מקלדת עם מקשים שטוחים המופרדים זה מזה (תצורת Chicklet). גודל המקשים בינוני, הטקסטורה שלהם מחוספסת קלות והסימון ברור, ופריסתם הגיונית ונוחה בדרך כלל. מקשי החיצונים הם בגודל רגיל ואינם מוקטנים, מקש ה-FN ממוקם כיאות מימין למשק ה-Ctrl השמאלי והמקשים הרגילים מוגדלים. מקשי ה-Pages מוקמו בטור מימין המקלדת, סידור שקל להתרגל אליו. עם זאת, חויית ההקלדה נפגמת בשל איכות הבנייה הנמוכה של המקלדת: המקשים רועדים למדי בהקשה עליהם, המשטח התחתון גמיש מדי וזז בעת ההקלדה, והוא גם מבריק ונוטה לסנוור כשאתם יושבים מתחת מקור-אור הקבוע בתקרה.
אין מקשי קיצור ייעודיים ב- Asus UL30A, אך באמצעות צירוף מקשים עם מקש ה-FN תוכלו להגדיר את תאורת המסך ועוצמת השמע, לכבות את המסך בלחיצה אחת, לנעול את משטח העכבר, לכבות ולהפעיל את קישוריות האלחוט, לבחור פרופילי ביצועים ופרופילי תצוגה שונים, להפעיל את מצלמת הרשת ועוד. כל לחיצה כזו מלווה בחיווי גרפי מונפש ומעוצב היטב.
מעל משטח המקלדת נמצאים 2 מקשים כסופים, אחד בכל צד – הימני משמש להפעלה וכיבוי, ותאומו משמאל מעלה את המחשב עם מערכת הפעלה קלה ומבוססת לינוקס, שנטענת תוך 8 שניות בלבד ומציעה גישה מהירה לתכונות בסיסיות כמו דפדפן, נגן מוזיקה וכדומה. הממשק הלינוקסאי חביב ומעוצב, אבל הרזולוציה שלו אינה תואמת למסך (התצוגה מתוחה – ולא ניתן לשנות זאת), ואין תמיכה בעברית.
משטח העכבר זכה לחידוש ששימח אותנו. במקום טקסטורת הבליטות המסורתית החליטה אסוס על היפוך המגמה וציידה את המשטח בטקסטורת שקעים עדינה, שבהחלט משפרת את התחושה. משטח המגע גדול יחסית ומגיב כראוי (בעיקר לאחר שהגברנו את רגישותו בתפריט המתאים). המקשים תחתיו, בתצורת מקש אחיד מוארך וכסוף, מגיבים טוב למדי. העכבר תומך במולטי מגע אבל באופן מוגבל: אפשר לגלול מעלה ומטה באמצעות 2 אצבעות או לבצע קליק-ימני בלחיצה עליו עם 3 אצבעות, אבל לא ניתן לבצע זום בתנועת צביטה, וחבל.
זוג הרמקולים במחשב, מתוצרת Altec Lansing, ממוקמים בגובה המחשב (מתחת למקלדת), כך שבהנחה על הברכיים חלק מהתדרים הגבוהים נחסמים. אף על פי כן מפיקים הרמקולים צליל איכותי יחסית לז'אנר ועוצמה טובה, ולהאזנה אקראית למוזיקה או צפייה בסרטונים הם עושים עבודה יפה.
סט החיבורים ב- Asus UL30A מזכיר נטבוק ממוצע: מימין תמצאו חריץ לכרטיסי זיכרון (SD/MMC/MS/MS-Pro), שקעים לאוזניות ולמיקרופון, 2 חיבורי USB, שקע RJ-45 לרשת קווית וחיבור למטען. משמאל יש כניסת USB נוספת, יציאת HDMI ויציאת VGA אנלוגית. כפי ששמתם לב, אין במחשב הזה כונן אופטי משיקולי ניידות. מעל המסך נמצאים מצלמת רשת ברזולוציית VGA ומיקרופון, שמספקים שיחות וידיאו באיכות ממוצעת.
Asus UL30A מגיע עם סט תוכנות חביב, שלצערנו חלקן לא הותקנו כיאות ולכן לא פעלו אצלנו. מצאנו שם מעין Dock שליטה מעוצב ונאה, תוכנה נוחה למצלמת הרשת, תוכנת עזר לגיבוי ועוד.
משך פעולת סוללה
(15% מהציון הסופי)את ה- Asus UL30Aתוכלו לרכוש עם סוללת 4 תאים או עם סוללת 8 תאים, שמגיעה כברירת מחדל.
אסוס מצהירה על משך פעולת סוללה של עד 12 שעות עם הסוללה הגדולה יותר ועם פרופיל צריכת חשמל חסכוני. אנחנו בדקנו אותו במצב ה-High Performance ובבהירות מסך מלאה, כולל חיבור רציף לרשת אלחוטית; עבדנו על תוכנות אופיס, צפינו פה ושם בסרטונים וגלשנו ברשת. ל-12 השעות אמנם לא הגענו, אבל המחשב הצליח לשרוד עד 6 שעות ו-45 דקות של שימוש רצוף – זמן סוללה מצוין שבשימוש סטנדרטי יותר מאפשר, הלכה למעשה, עבודה במשך כל היום.
יש לציין שסוללת 8 התאים מוסיפה בליטה קלה בתחתית המחשב, שאמנם אינה פוגמת בניידותו אך מעט מציקה בעבודה ממושכת על הברכיים.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)איכות הבנייה של ה- Asus UL30A מעורבת. המעטפת החיצונית נראית קשיחה אבל נכנעת ומתכופת בקלות בלחיצה עליה. בחלק הפנימי המצב הפוך – הפלסטיק המבריק נראה זול אבל דווקא מתגלה כקשיח יותר, למעט משטח המקלדת הגמיש מדי, כזכור. חוזק צירי המסך בינוני והמסך נוטה להתנדנד מעט כשנוגעים בו. החיבורים השונים חזקים ויציבים. ראוי לציין שהן הגימור המבריק הפנימי והן הגימור המוברש החיצוני סופחים טביעות אצבע במהירות רבה והמראה האלגנטי הראשוני מתעמעם במהרה.
סידורי האבטחה במחשב בסיסיים, כצפוי, וכוללים חריר למנעול קנסינגטון ואפשרות לפתיחת נעילת המחשב באמצעות זיהוי פנים עם מצלמת הרשת.