חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Samsung St5500 סמסונג
סוג מצלמה: קומפקטית
רזולוציה: 14.2 מגה פיקסל
גודל חיישן: 1/2.3 אינטש
סוג סוללה: ייחודית
מייצב תמונה: בעדשה
סוג פוקוס: אוטומטי בלבד
סוג עינית: ללא
חיבורים: USB 2.0
ציון WiseBuy
8.1
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Samsung St5500 סמסונג

הטוב
  • איכות תמונה טובה בדרך כלל
  • זום X7 בגוף קומפקטי
  • מסך מגע ענק ונוח
  • מייצב תמונה יעיל
  • Wi-Fi ו-Bluetooth לשיתוף תמונות מהיר
  • יציאת HDMI
  • נוחות תפעול כללית טובה מאוד
הרע
  • סרטוני הוידיאו באיכות פושרת
  • ביצועי הפלאש בינוניים
  • שימוש בכרטיסי Micro SD
  • חיי סוללה קצרים
בשורה התחתונה

למצלמות שעמוסות בגאדג'טים וגימיקים יש נטייה לספק ביצועים פושרים לכל היותר, אבל Samsung ST5500 מוכיחה שאפשר אחרת. איכות הצילום שלה טובה בדרך כלל, לפעמים אפילו טובה מאוד; התפעול נוח וקל ותכונת השיתוף מעניקה ערך מוסף ייחודי. קצת חבל שאיכות הוידיאו מאכזבת ושחיי הסוללה קצרים מדי.

מי שאוהבים לשתף את התמונות והסרטונים שלהם ברשת או בין חברים, ורוצים מצלמה קטנה ויעילה שעושה זאת בילט-אין, סמסונג
ST5500 היא המצלמה בשבילם.

הקדמה

ST5500 של סמסונג היא מצלמה קומפקטית מסדרת ST של החברה, שמציעה מצלמות קומפקטיות מעוצבות עם מיטב חידושי הטכנולוגיה. בסדרה הזו מצאנו דגמים עם מקלט GPS, מסך קדמי וכדומה, והדגם הנוכחי מביא חידוש מעניין נוסף: קישוריות אלחוטיות לשיתוף תמונות ישירות מהמצלמה.

מפרט המצלמה כולל חיישן
CCD בגודל 1/2.3 אינטש וברזולוציה של 14 מגה פיקסל, עדשת Schneider עם זום X7 בטווח של 31-214 מ"מ, מסך בגודל 3.7 אינטש, צילום וידיאו HD, מייצב תמונה אופטי, זיהוי פנים, קישורית Wi-Fi עם תמיכה ב-DLNA ו-Bluetooth.

המצלמה שומרת את התמונות והסרטונים על כרטיסי
Micro SD עד לנפח של 8GB, וכוללת גם זיכרון פנימי מובנה בנפח צנוע של 13MB. היא פועלת על סוללת ליתיום ייעודית.

Global Positioning System מצלמה עם מקלט GPS מובנה מסוגלת לקלוט את המיקום המדויק בכל זמן נתון ולשמור את נקודות הציון בתמונות המצולמות. לאחר הצילום ניתן לקטלג את התמונות לפי האזורים בהם צולמו, להעלות אותן לשירותים מבוססי מיקום שונים (כמו Google Earth) וכדומה.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
Digital Living Network Alliance תקן המאפשר שיתוף והזרמה של תכנים בין התקנים שונים – למשל, בין המחשב האישי או הטלפון הסלולרי לבין מסך הטלוויזיה. העברת התכנים מתבצעת דרך הרשת החוטית או האלחוטית, בהתאם לסוג המכשיר והתמיכה שהוא מציע.

איכות צילום

(45% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

סמסונג ST5500 מעניקה למשתמש בחירה בין מספר מצבי צילום: אוטומטי, אוטומטי עם זיהוי סצנות, חצי ידני (P), ייצוב תמונה כפול וכ-15 סצנות צילום מובנות.

איכות התמונה טובה ביחס לציפיות שלנו למצלמה מסוגה של
ST5500, ובמרבית המקרים היינו מרוצים מהתמונות שהתקבלו. בצילומי חוץ בשעות האור הפיקה המצלמה תמונות חיות, חדות ומפורטות כנדרש. הצבעים יפים וחיים גם הם, אם כי הבחנו בנטייה קלה לכיוון הגוונים הכחולים בחלק מהתמונות. בבחינה מדוקדקת התמונות חדות למדי בכל טווח הזום, הישג לא רע בכלל, והרעש הדיגיטלי מבוקר וכמעט ולא נראה בצפייה רגילה.

בצילום בתוך הבית המצלמה מעלה
ISO או משתמשת בפלאש (לא לעיתים קרובות מדי). האיכות הטובה נשמרת גם בצילומי הפנים; עד ISO 400 התמונות נקיות יחסית ומפורטות כראוי. מכן ואילך ניכרת עלייה משמעותית בכמות הגרעון ואיכות הצבע יורדת מעט, אך הצלחנו להשיג תמונות שמישות גם ב- ISO 800 ואף למעלה מכך.

תמונות שניסינו לצלם בחושך ללא הפלאש אכזבו; המצלמה התקשתה להשיג מיקוד וגם כשהצליחה התמונות היו עמוסות רעש ולכלוך לא נעים. השימוש בפלאש משפר את המצב אך אינו מושלם. המבזק מעט חלש ובעוד האובייקט המרכזי מואר טוב יחסית, האזור סביבו נותר די חשוך. יש לציין לטובה את המייצב האופטי, שעושה עבודה יעילה בהפחתת תמונות מטושטשות כתוצאה מרעידת היד. זיהוי הפנים לעומת זאת לא מוצלח כל כך, לא תמיד מתמקד על פני המצולם כנדרש וגם לא מתאים את החשיפה כך שפני המצולם יוארו כראוי.

מצב המקרו מוצלח מאוד.
ST5500 מאפשרת מיקוד ממרחק מינימלי של 5 ס"מ, ובזכות רזולוציית החיישן הגבוהה (שמאפשרת ביצוע התקרבות וקרופ ללא איבוד האיכות) הצלחנו להפיק כמה תמונות תקריב נהדרות, חדות ועשירות בפרטים.

האופטיקה במצלמה טובה יחסית למה שציפינו. אין הילות סגולות ניכרות לעין בנקודות המפגש בין אזורים קונטרסטיים, ואין עיוותי חבית בולטים בצד הרחב. מצד שני, התאכזבנו מהזווית הרחבה – 31 מ"מ בלבד, שאינה רחבה באמת ותקשה עליכם בצילומי נוף פנוראמיים או בצילום קבוצת אנשים בתוך הבית.

Samsung ST5500
האופטיקה טובה יחסית, אין הילות סגולות ניכרות לעין או עיוותי חבית בולטים. מצד שני, התאכזבנו מהזווית הרחבה – 31 מ"מ בלבד, שאינה רחבה באמת ותקשה עליכם בצילומי נוף פנוראמיים או בצילום קבוצת אנשים בתוך הבית

סמסונג ST5500 מאפשרת למשתמש להגדיר את חדות התמונה לפי טעמו, וכן להוסיף לה שלל אפקטים חביבים – בהם הדמיה של עדשת עין-הדג, החשכת הפינות, נגטיב ואף אפקט Tilt/Shift שמדמה תמונת מיניאטורה.

לפניכם מספר תמונות הדגמה שצולמו עם ה- Samsung ST5500. שימו לב שאיכות התמונות המוגדלות עשויה להיות נמוכה מעט מהמקור בשל המעבר לאינטרנט. לחצו על התמונות להגדלה.

Samsung ST5500

ISO 80

Samsung ST5500

ISO 100, Macro

Samsung ST5500

ISO 400

Samsung ST5500

ISO 800

Samsung ST5500

ISO 1600

מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
חיתוך חלק מסוים מתוך התמונה. לעיתים ישנו חלק מוצלח בתמונה אך שאר הרקע פחות מעניין אותנו, ואנחנו מעדיפים לחתוך את החלק המעניין או המוצלח מתוך הרקע, ולהשאיר רק אותו. אחת המעלות של ריבוי הפיקסלים, הוא האפשרות לבצע קרופ, חיתוך של חלק מהתמונה, ועדיין להישאר עם מספיק פיקסלים כדי להדפיס את התמונה המתקבלת בגודל סביר.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

Samsung ST5500 תומכת אמנם בצילום וידיאו ב-HD, אך איכות הסרטונים קצת מפוקפקת, וחבל. רזולוציית הצילום היא 720p (1280X720), בקצב של 30 פריימים בשנייה. הסרטונים נשמרים בקידוד AVC ובפורמט MPEG-4.

בעוד התמונה חלקה וזורמת למדי ובצבעים טובים, שאר מאפייני התמונה מאכזבים: החדות אינה מספקת, הפירוט לוקה בחסר וניכרים שינויי תאורה תכופים ובולטים – רגע התמונה בוהקת מרוב אור, ובתזוזה קלה של המצלמה היא הופכת לחשוכה מאוד ואז מתאזנת שוב, וכך לאורך כל הסרטון. בצילום בתוך הבית גילינו שרמת הפירוט ירדה עוד יותר וניכר רעש דיגיטלי עמום ולא מחמיא ברקע.

איכות הקלטת השמע טובה בסך הכל. הזום האופטי אמנם זמין, אבל משום מה השליטה עליו גרועה והוא נע בתנועות חדות ומהירות, ללא אפשרות לתפעול אטי ומדויק.

במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.

נוחות שימוש

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ביחס למצלמה עם זום X7, סמסונג ST5500 היא מצלמה קטנה ודקה מהצפוי. עובייה כ-2 ס"מ בלבד ומשקלה 161 גרם (ללא הסוללה). בזכות מימדיה הנוחים היא נכנסת לכל כיס בקלות. העיצוב סטנדרטי לחלוטין, עם גימור מתכתי או דמוי מתכת ונגיעות כרום כסופות. המצלמה זמינה בצבעים שחור, כסוף, אפור וכתום.

Samsung ST5500
זו מצלמה קטנה ודקה ביחס לזום שלה, ובזכות מימדיה הנוחים היא נכנסת לכל כיס בקלות. העיצוב סטנדרטי, עם גימור מתכתי או דמוי מתכת ונגיעות כרום כסופות. המצלמה זמינה בצבעים שחור, כסוף, אפור וכתום

סמסונג טרחו והשקיעו מחשבה בשיפור הארגונומיה ונוחות התפעול של ליין המצלמות החדשות שלהם, וההקפדה על הפרטים הקטנים ניכרת. למשל, תחתית המצלמה זכתה לשיפוע קל של 7 מעלות, מה שמאפשר להעמיד את המצלמה ביציבות בזמן שהיא נוטה מעט אחורה – מצוין לצילום פורטרט עצמי (או זוגי) בהנחת המצלמה על משטח כלשהו. מנגד, הדק הצילום זכה לשיפוע קל קדימה המעניק נגישות טובה וטבעית יותר לאצבע.

גב המצלמה חף ממקשים ומשתרע עליו, מחוף לחוף, המסך הענק שכמותו טרם פגשנו במצלמות כלשהן. זהו מסך מגע רזיסטיבי בגודל 3.7 אינטש (יותר גדול מהמסך של ה- iPhone), בטכנולוגיית AMOLED המצוינת וברזולוציה גבוהה של 800x480. המסך מעניק תצוגה פנורמית נדיבה והוא חד ובעל צבעים נהדרים, אבל למרבה הצער משטח המגע שעליו פוגם באיכותו באופן ניכר. תגובת המסך למגע טובה מאוד, אם כי יש כמובן צורך ללחוץ קלות על המסך ולא די בנגיעה. פונקציה מעניינת במצלמה מאפשרת גישה לתכונות מרכזיות במחוות גלילה על גבי המסך, ובאמצעות חיישן התנועה אפשר גם לדפדף בין התמונות שצולמו בהטיית המצלמה.

Samsung ST5500
גב המצלמה חף ממקשים ומשתרע עליו מסך המגע הענק. הוא מעניק תצוגה פנורמית נדיבה והוא חד ובעל צבעים נהדרים, אך משטח המגע שעליו פוגם באיכותו באופן ניכר. תגובת המסך למגע טובה מאוד

גם בחלקה העליון של המצלמה ממשיכה מגמת החיסכון במקשים: מצאנו שם את הדק הצילום המשופע שאותו חובקת חוגת הזום, מקש ההפעלה והכיבוי ומקש צר ולא נוח המשמש למעבר לצפייה בתמונות שצולמו. חוגת הזום בינונית בלבד ודורשת לחיצה נחושה למדי כדי שתגיב.

ממשק המצלמה מצוין, ולמעשה מזכיר מאוד את ממשקי המצלמות שבטלפונים הסלולריים של סמסונג. על המסך הענק מוצג שפע של מידע אודות פרטי הצילום (צמצם, תריס, רגישות ועוד), ובשוליו נמצאים שלל פקדים המאפשרים גישה מהירה ונוחה לשליטה על הפלאש, המיקוד, טיימר, צילום רצף וכדומה. בחלק התחתון של המסך תוכלו להקפיץ תפריט נגלל שמציג את התכונות המתקדמות: איזון לובן, פיצוי חשיפה, קביעת אזורי מדידה, זיהוי פנים ועוד. בצד ימין נפתח תפריט נוסף שדרכו תוכלו להגיע לתפריט המלא ולתפריטי ה-
Wi-Fi. חיסרון משמעותי אחד בממשק המגע הוא שהוא מבוסס אייקונים ברובו, וההסבר טקסטואלי על תפקודם צץ רק בלחיצה עליהם. אין תמיכה בעברית בתפריטים.

תכונות השיתוף במצלמה עשירות ויעילות. לאחר שתתחברו לרשת האלחוטית הזמינה באזור תוכלו לשלוח את התמונות שזה עתה צילמתם במייל למי שתרצו (יש מקלדת וירטואלית נוחה להפליא להקלדת הכתובת), או להעלותן לרשת החברתית המועדפת עליכם – פיקאסה, פייסבוק או
YouTube. לחלופין ניתן לשלוח את התמונות למצלמת סמסונג תומכת אחרת, לשלוח אותה לטלפון סלולרי או למחשב באמצעות קישורית ה-Bluetooth או אף לשדר אותה לטלוויזיות Samsung עם תמיכה ב-DLNA בהזרמה.

בימין המצלמה נמצא שקע הנתונים הקנייני של סמסונג ויציאת
HDMI קניינית אף היא, מאחורי דלת פלסטיק קשיחה. בתחתית המצלמה נמצאת הסוללה וכרטיס הזיכרון מתחת דלת עם נעילה טובה, וכן שקע הברגה עשוי פלסטיק לחצובה. סמסונג התחכמה כאן, וכרטיסי הזיכרון הנתמכים הם מסוג Micro SD – כמו בטלפונים סלולריים. אנחנו מאוד לא אהבנו זאת משום שהכנסת והוצאת הכרטיס מסורבלות יותר ומחייבות שימוש בציפורניים, ומשום שקוראי כרטיסים שתומכים בפורמט זה עדיין לא נפוצים כמו כרטיסי SD רגילים.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
Digital Living Network Alliance תקן המאפשר שיתוף והזרמה של תכנים בין התקנים שונים – למשל, בין המחשב האישי או הטלפון הסלולרי לבין מסך הטלוויזיה. העברת התכנים מתבצעת דרך הרשת החוטית או האלחוטית, בהתאם לסוג המכשיר והתמיכה שהוא מציע.
החצובה היא מתקן סטטי בעל שלוש רגליים שעליו מבריגים את המצלמה. החצובה מאפשרת צילום יציב ומדויק.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

Samsung ST5500 נדלקת ומוכנה לצילום הראשון (אחרי מיקוד) תוך 3.4 שניות, ונכבית במהירות טובה של כ-1.5 שניות בלבד.

מהירות המיקוד טובה מאוד ביחס למצלמה קומפקטית, והוא היה מוצלח ואמין באופן עקבי. זמני המחזור הרבה פחות טובים: בין תמונה לתמונה תמתינו כמעט 4 שניות, שמתארכות ל-6.5 שניות בשימוש עם הפלאש – קצת יותר מדי זמן המתנה לטעמנו.

המצלמה מציעה מספר מצבי רצף: הסטנדרטי מספק מהירות איטית של 0.7 תמונות בשנייה; המהיר – 6 תמונות בשנייה אך ברזולוציה כמעט לא שימושית של
640X480, או מצב AEB (איטי גם הוא) שמצלם 3 תמונות, אחת בחשיפה רגילה, השנייה בפיצוי חשיפה שלילי והשלישית בפיצוי חשיפה חיובי.

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
6 מתוך 10

Samsung ST5500 מצוידת בסוללת ליתיום-יון בקיבולת של 1100mAh.

החברה לא מספקת נתונים אודות חיי הסוללה הצפויים במצלמה הזו, והיא כנראה יודעת למה: חיי הסוללה פשוט מבישים. הצלחנו לצלם איתה בקושי 190 תמונות לפני שהסוללה שבקה חיים. אם לא די בכך, מחוון הסוללה אינו אמין כלל והוא נע בקיצוניות בין חיווי טעינה כמעט מלא להבהוב אדום והיסטרי שמסמן שהסוללה עוד רגע נפרקת כליל, וחוזר חלילה.

נקודת האור כאן היא המטען – אביזר קטנטן ונוח שמתחבר באמצעות כבל הנתונים למצלמה וטוען אותה ישירות, מבלי שתצטרכו להוציא את הסוללה ולטעון אותה בנפרד.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply