חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Casio Exilim EX FH20
סוג מצלמה: דמוי SLR
זום אופטי: 20
גודל חיישן: 1/2.3 אינטש
מייצב תמונה: בחיישן
סוג פוקוס: אוטומטי + ידני
סוג עינית: ללא
חיבורים: USB 2.0
מרחק פוקוס מינימלי: 50 ס"מ
ציון WiseBuy
8.7
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Casio Exilim EX FH20

רפי רום | 19.02.2009
הטוב
  • מהירה במיוחד, צילום רצף פנטסטי
  • איכות צילום כללית טובה מאוד
  • ISO בינוני שמיש
  • מקרו מצוין
  • צילום וידיאו HD איכותי
  • מסך גדול ואיכותי, עינית אלקטרונית
  • ממשק נוח ומהיר
  • מבנה מסיבי ואיכותי
  • משך פעולת סוללה טוב
הרע
  • ביצועי ISO נמוך לא מושלמים, עקבות ניקוי רעש
  • ISO גבוה רועש
  • רכות כללית בתמונות במבט מקרוב
  • פלאש לא אחיד
  • מנגנון מיקוד לא תמיד אמין
  • בצילום וידיאו, אין אפשרות לבצע זום ולהקליט קול במקביל
בשורה התחתונה

EX-FH20, דמוית ה-SLR החדשה של קאסיו היא מצלמה מרשימה מאוד שנותנת חווית צילום מצוינת, מהירה ונוחה וגם תוצאות יפות. חבל לנו שהחיישן הגדול מהדגם הקודם הוחלף בחיישן בגודל סטנדרטי, אבל בתמורה תקבלו כמה צימוקים כמו זום גדול בהרבה, מסך גדול יותר ומשקל נמוך יותר – והכול בקצת יותר ממחצית ממחיר הדגם הקודם, ולנו זו נראית עסקה הוגנת.

המצלמה הזו מומלצת לחובבי צילום שחשובה להם במיוחד מהירות הצילום – למשל לצילום ציפורים, טיסנים או צילומי ספורט, ושמעדיפים את הנוחות והעדשה הורסטילית להפליא על פני איכות התמונה העדיפה של מצלמת
DLSR.

הקדמה

קאסיו, היא לא מהשמות הראשונים שעולים בראש כשחושבים על מצלמות. אבל נראה שזה הולך להשתנות. לפני שנה הוכיחה קאסיו שהיא בהחלט יודעת פרק בייצור מצלמות, ושאם תמשיך כך יהיה לה מקום של כבוד בקרב יצרניות המצלמות המובילות. דמוית ה-SLR הראשונה של החברה, EX-F1 Pro הפתיעה אותנו לטובה, והצליחה ליצור עניין בשוק בזכות המהירות המדהימה שהציגה בצילום רצף ובצילום וידיאו. את הדגם הנוכחי, EX-FH20 קשה להגדיר כדגם המשך; יותר נכון לומר שאחרי מצלמת ה-Pro, הדגם החדש נועד להיות נגיש לציבור רחב יותר, עם תמחור נוח ופיצ'רים שיקרצו לכולם – כמו עדשת זום גדולה יותר X20 במקום X12, 9 מגה פיקסל במקום 6 וכדומה, וזאת על חשבון ירידה מסוימת במהירויות הגבוהות שאפיינו את הדגם הקודם. 

EX-FH20 היא מצלמה דמוית-SLR שחורה ומסיבית למדי, עם גוף פלסטיק קשיח ומקצועי למראה. המפרט הטכני שלה כולל חיישן CMOS בגודל 1/2.3 אינטש, מסך בגודל 3 אינטש ועינית אלקטרונית, פלאש קופץ, אפשרויות שליטה ידניות מלאות, צילום וידיאו ב-HD ועוד שלל תכונות.

המצלמה פועלת על 4 סוללות AA, ומאחסנת את התמונות והסרטונים על כרטיסי SD/SDHC/MMC.

במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.

איכות צילום

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

במגמה לחסוך בעלויות ולקרב את המצלמה לקהל רחב יותר, בחרו בקאסיו להקטין את החיישן מ-1/1.8 בדגם הקודם ל-1/2.3 אינטש, אך בניגוד להיגיון  – דווקא להעלות את צפיפות הפיקסלים על החיישן (רזולוציה) מ-6 מגה פיקסל ל-9. התוצאה הבלתי נמנעת היא ירידה מסוימת באיכות התמונה ברמת הפירוט, בהתקרבות 100%, אבל במבט כולל המצלמה מפיקה תוצאות טובות.

את בדיקת צילומי החוץ ביצענו ביום נהדר עם שמיים צלולים ושמש לא חזקה מדי,
ו-
EX-FH20גמלה לנו עם תמונות נפלאות. החשיפות רובן ככולן היו מדויקות, והצבעים יפהפיים ומאוד טבעיים עם נטייה קלה ונסלחת לחמימות. המיקוד היה בדרך כלל מוצלח והחדות טובה במבט כללי. מאידך גיסא, במבט קרוב יותר התמונות נראות רכות (ניתן להוסיף חדות בתפריט המצלמה, מה שמשפר מעט את המצב), וניכר קושי של המצלמה להתמודד עם תבניות עדינות מורכבות, כמו למשל נוף של שיח מחטני שנראה מרוח ומטושטש למרות שהמיקוד היה נכון וה-ISO הנמוך שאפשר. הבחנו שהרכות מתגברת בקצה טווח הזום. הילות סגולות וסטייה כרומטית ((CA הופיעו פה ושם, אך לא כתופעה גורפת ולא ברמה שתפריע בהדפסה בגודל סביר.

בתוך הבית המצלמה נצמדה משום מה ל-ISO 400 ברוב התמונות, עם פלאש או בלעדיו. החדשות הטובות הן שהיא הצליחה להפיק תוצאות סבירות ושמישות לגמרי, עם גרעיניות מופחתת וללא יותר מדי איבוד פרטים. גם בחדר כמעט חשוך בחרה המצלמה שלא להעלות את ה-ISO מעבר ל-400, וכנראה שהיא יודעת למה. התמונות במקרה זה יצאו רועשת ביותר, אבל הבחנו שמרבית הרעש הוא "רעש צבעוני" שניתן לתיקון די בקלות (עם תוכנה ייעודית) ועשוי להפוך לגרעיניות יחסית נעימה לעין. המייצב האופטי יעיל ומאפשר תמונות חדות במהירות תריס של עד 1/30, וליציבי-הידיים שבינינו גם במהירויות נמוכות יותר. איזון הלובן האוטומטי לא תמיד דייק, בעיקר בתאורה פלואורסנטית, ונטה לצבוע את התמונה בגוון צהבהב. שמחנו למצוא אפשרות לאיזון לובן ידני ומהיר שפתר את הבעיה.

ביצועי הפלאש מעורבים: הוא מאיר את החדר בצורה נהדרת, באופן אחיד ובתאורה מלאה וחזקה, אך מתקשה להתמודד עם עצמים קרובים ונוטה לשרוף אותם. אנחנו העדפנו להתרחק מהמצולם ולפתוח מעט זום, כך הרווחנו גם זווית מבט טבעית יותר, גם הפרדה נאה מהרקע וגם פלאש שמאיר אך לא שורף את המצולם.

במצב סופר מקרו, שפעיל בטווח עדשה קבוע ולא ניתן לשינוי, תוכלו להתקרב עם המצלמה עד לסנטימטר בודד מהאובייקט. התמונות יצאו מרשימות, חדות ועשירות בפרטים. תכונות אחרות ששווה להזכיר הן זיהוי פנים (עובד היטב), נעילת חשיפה ומיקוד, פיצוי חשיפה של עד 2 סטופים למעלה ולמטה, מהירות תריס ורסטילית מאוד שבין 30 שניות ל-1/4000, ולמי שזה חשוב לו – אפשרות לחתימת זמן על התמונה עצמה. מנגנון חשוב שקיים כאן הוא Dynamic range, שמאזן את התמונה על ידי הבהרה חכמה של האזורים הכהים – בדקנו וזה עובד היטב, מבלי לשרוף את האזורים הבהירים על הדרך.

אם נסכם את סעיף איכות התמונה, את התמונות של EX-FH20 (כמו מצלמות דמויות SLR נוספות ברמה שלה) תרצו לראות ממרחק הגיוני ולא בגודל מלא, כי הפגמים קיימים. במבט כללי ובהדפסות בגודל סביר התוצאות טובות מאוד.

Casio EX-FH20
בצילומי חוץ הפיקה ה- EX-FH20תמונות נפלאות. החשיפות רובן ככולן היו מדויקות, והצבעים יפהפיים ומאוד טבעיים. בתוך הבית המצלמה נצמדה משום מה ל- 400ISO ברוב התמונות. החדשות הטובות הן שהיא הצליחה להפיק תוצאות סבירות ושמישות לגמרי

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.

איכות צילום

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

במגמה לחסוך בעלויות ולקרב את המצלמה לקהל רחב יותר, בחרו בקאסיו להקטין את החיישן מ-1/1.8 בדגם הקודם ל-1/2.3 אינטש, אך בניגוד להיגיון  – דווקא להעלות את צפיפות הפיקסלים על החיישן (רזולוציה) מ-6 מגה פיקסל ל-9 מגה. התוצאה הבלתי נמנעת היא ירידה מסוימת באיכות התמונה ברמת הפירוט, בהתקרבות 100%, אבל במבט כולל המצלמה מפיקה תוצאות טובות.

את בדיקת צילומי החוץ ביצענו ביום נהדר עם שמיים צלולים ושמש לא חזקה מדי, ו- EX-FH20גמלה לנו עם תמונות נפלאות. החשיפות רובן ככולן היו מדויקות, והצבעים יפהפיים ומאוד טבעיים עם נטייה קלה ונסלחת לחמימות. המיקוד היה בדרך כלל מוצלח והחדות טובה במבט כללי. מאידך גיסא, במבט קרוב יותר התמונות נראות רכות (ניתן להוסיף חדות בתפריט המצלמה, מה שמשפר מעט את המצב), וניכר קושי של המצלמה להתמודד עם תבניות עדינות מורכבות, כמו למשל נוף של שיח מחטני שנראה מרוח ומטושטש למרות שהמיקוד היה נכון וה-ISO הנמוך שאפשר. הבחנו שהרכות מתגברת בקצה טווח הזום. הילות סגולות וסטייה כרומטית ((CA הופיעו פה ושם, אך לא כתופעה גורפת ולא ברמה שתפריע בהדפסה בגודל סביר.

בתוך הבית המצלמה נצמדה משום מה ל-ISO 400 ברוב התמונות, עם פלאש או בלעדיו. החדשות הטובות הן שהיא הצליחה להפיק תוצאות סבירות ושמישות לגמרי, עם גרעיניות מופחתת וללא יותר מדי איבוד פרטים. גם בחדר כמעט חשוך בחרה המצלמה שלא להעלות את ה-ISO מעבר ל-400, וכנראה שהיא יודעת למה. התמונות במקרה זה יצאו רועשת ביותר, אבל הבחנו שמרבית הרעש הוא "רעש צבעוני" שניתן לתיקון די בקלות (עם תוכנה ייעודית) ועשוי להפוך לגרעיניות יחסית נעימה לעין. המייצב האופטי יעיל ומאפשר תמונות חדות במהירות תריס של עד 1/30, וליציבי-הידיים שבינינו גם במהירויות נמוכות יותר. איזון הלובן האוטומטי לא תמיד דייק, בעיקר בתאורה פלואורסנטית, ונטה לצבוע את התמונה בגוון צהבהב. שמחנו למצוא אפשרות לאיזון לובן ידני ומהיר שפתר את הבעיה.

ביצועי הפלאש מעורבים: הוא מאיר את החדר בצורה נהדרת, באופן אחיד ובתאורה מלאה וחזקה, אך מתקשה להתמודד עם עצמים קרובים ונוטה לשרוף אותם. אנחנו העדפנו להתרחק מהמצולם ולפתוח מעט זום, כך הרווחנו גם זווית מבט טבעית יותר, גם הפרדה נאה מהרקע וגם פלאש שמאיר אך לא שורף את המצולם.

במצב סופר מקרו, שפעיל בטווח עדשה קבוע ולא ניתן לשינוי, תוכלו להתקרב עם המצלמה עד לסנטימטר בודד מהאובייקט. התמונות יצאו מרשימות, חדות ועשירות בפרטים. תכונות אחרות ששווה להזכיר הן זיהוי פנים (עובד היטב), נעילת חשיפה ומיקוד, פיצוי חשיפה של עד 2 סטופים למעלה ולמטה, מהירות תריס ורסטילית מאוד שבין 30 שניות ל-1/4000, ולמי שזה חשוב לו – אפשרות לחתימת זמן על התמונה עצמה. מנגנון חשוב שקיים כאן הוא Dynamic range, שמאזן את התמונה על ידי הבהרה חכמה של האזורים הכהים – בדקנו וזה עובד היטב, מבלי לשרוף את האזורים הבהירים על הדרך.

אם נסכם את סעיף איכות התמונה, את התמונות של EX-FH20 (כמו מצלמות דמויות SLR נוספות ברמה שלה) תרצו לראות ממרחק הגיוני ולא בגודל מלא, כי הפגמים קיימים. במבט כללי ובהדפסות בגודל סביר התוצאות טובות מאוד.

Casio EX-FH20
בצילומי חוץ הפיקה ה- EX-FH20תמונות נפלאות. החשיפות רובן ככולן היו מדויקות, והצבעים יפהפיים ומאוד טבעיים. בתוך הבית המצלמה נצמדה משום מה ל-ISO 400 ברוב התמונות. החדשות הטובות הן שהיא הצליחה להפיק תוצאות סבירות ושמישות לגמרי

האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.

איכות צילום

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

במגמה לחסוך בעלויות ולקרב את המצלמה לקהל רחב יותר, בחרו בקאסיו להקטין את החיישן מ-1/1.8 בדגם הקודם ל-1/2.3 אינטש, אך בניגוד להיגיון  – דווקא להעלות את צפיפות הפיקסלים על החיישן (רזולוציה) מ-6 מגה פיקסל ל-9. התוצאה הבלתי נמנעת היא ירידה מסוימת באיכות התמונה ברמת הפירוט, בהתקרבות 100%, אבל במבט כולל המצלמה מפיקה תוצאות טובות.

את בדיקת צילומי החוץ ביצענו ביום נהדר עם שמיים צלולים ושמש לא חזקה מדי,
ו-
EX-FH20גמלה לנו עם תמונות נפלאות. החשיפות רובן ככולן היו מדויקות, והצבעים יפהפיים ומאוד טבעיים עם נטייה קלה ונסלחת לחמימות. המיקוד היה בדרך כלל מוצלח והחדות טובה במבט כללי. מאידך גיסא, במבט קרוב יותר התמונות נראות רכות (ניתן להוסיף חדות בתפריט המצלמה, מה שמשפר מעט את המצב), וניכר קושי של המצלמה להתמודד עם תבניות עדינות מורכבות, כמו למשל נוף של שיח מחטני שנראה מרוח ומטושטש למרות שהמיקוד היה נכון וה-ISO הנמוך שאפשר. הבחנו שהרכות מתגברת בקצה טווח הזום. הילות סגולות וסטייה כרומטית ((CA הופיעו פה ושם, אך לא כתופעה גורפת ולא ברמה שתפריע בהדפסה בגודל סביר.

בתוך הבית המצלמה נצמדה משום מה ל-ISO 400 ברוב התמונות, עם פלאש או בלעדיו. החדשות הטובות הן שהיא הצליחה להפיק תוצאות סבירות ושמישות לגמרי, עם גרעיניות מופחתת וללא יותר מדי איבוד פרטים. גם בחדר כמעט חשוך בחרה המצלמה שלא להעלות את ה-ISO מעבר ל-400, וכנראה שהיא יודעת למה. התמונות במקרה זה יצאו רועשת ביותר, אבל הבחנו שמרבית הרעש הוא "רעש צבעוני" שניתן לתיקון די בקלות (עם תוכנה ייעודית) ועשוי להפוך לגרעיניות יחסית נעימה לעין. המייצב האופטי יעיל ומאפשר תמונות חדות במהירות תריס של עד 1/30, וליציבי-הידיים שבינינו גם במהירויות נמוכות יותר. איזון הלובן האוטומטי לא תמיד דייק, בעיקר בתאורה פלואורסנטית, ונטה לצבוע את התמונה בגוון צהבהב. שמחנו למצוא אפשרות לאיזון לובן ידני ומהיר שפתר את הבעיה.

ביצועי הפלאש מעורבים: הוא מאיר את החדר בצורה נהדרת, באופן אחיד ובתאורה מלאה וחזקה, אך מתקשה להתמודד עם עצמים קרובים ונוטה לשרוף אותם. אנחנו העדפנו להתרחק מהמצולם ולפתוח מעט זום, כך הרווחנו גם זווית מבט טבעית יותר, גם הפרדה נאה מהרקע וגם פלאש שמאיר אך לא שורף את המצולם.

במצב סופר מקרו, שפעיל בטווח עדשה קבוע ולא ניתן לשינוי, תוכלו להתקרב עם המצלמה עד לסנטימטר בודד מהאובייקט. התמונות יצאו מרשימות, חדות ועשירות בפרטים. תכונות אחרות ששווה להזכיר הן זיהוי פנים (עובד היטב), נעילת חשיפה ומיקוד, פיצוי חשיפה של עד 2 סטופים למעלה ולמטה, מהירות תריס ורסטילית מאוד שבין 30 שניות ל-1/4000, ולמי שזה חשוב לו – אפשרות לחתימת זמן על התמונה עצמה. מנגנון חשוב שקיים כאן הוא Dynamic range, שמאזן את התמונה על ידי הבהרה חכמה של האזורים הכהים – בדקנו וזה עובד היטב, מבלי לשרוף את האזורים הבהירים על הדרך.

אם נסכם את סעיף איכות התמונה, את התמונות של EX-FH20 (כמו מצלמות דמויות SLR נוספות ברמה שלה) תרצו לראות ממרחק הגיוני ולא בגודל מלא, כי הפגמים קיימים. במבט כללי ובהדפסות בגודל סביר התוצאות טובות מאוד.

Casio EX-FH20
בצילומי חוץ הפיקה ה- EX-FH20תמונות נפלאות. החשיפות רובן ככולן היו מדויקות, והצבעים יפהפיים ומאוד טבעיים. בתוך הבית המצלמה נצמדה משום מה ל- 400ISO ברוב התמונות. החדשות הטובות הן שהיא הצליחה להפיק תוצאות סבירות ושמישות לגמרי

הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.

איכות צילום

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

במגמה לחסוך בעלויות ולקרב את המצלמה לקהל רחב יותר, בחרו בקאסיו להקטין את החיישן מ-1/1.8 בדגם הקודם ל-1/2.3 אינטש, אך בניגוד להיגיון  – דווקא להעלות את צפיפות הפיקסלים על החיישן (רזולוציה) מ-6 מגה פיקסל ל-9 מגה. התוצאה הבלתי נמנעת היא ירידה מסוימת באיכות התמונה ברמת הפירוט, בהתקרבות 100%, אבל במבט כולל המצלמה מפיקה תוצאות טובות.

את בדיקת צילומי החוץ ביצענו ביום נהדר עם שמיים צלולים ושמש לא חזקה מדי, ו- EX-FH20גמלה לנו עם תמונות נפלאות. החשיפות רובן ככולן היו מדויקות, והצבעים יפהפיים ומאוד טבעיים עם נטייה קלה ונסלחת לחמימות. המיקוד היה בדרך כלל מוצלח והחדות טובה במבט כללי. מאידך גיסא, במבט קרוב יותר התמונות נראות רכות (ניתן להוסיף חדות בתפריט המצלמה, מה שמשפר מעט את המצב), וניכר קושי של המצלמה להתמודד עם תבניות עדינות מורכבות, כמו למשל נוף של שיח מחטני שנראה מרוח ומטושטש למרות שהמיקוד היה נכון וה-ISO הנמוך שאפשר. הבחנו שהרכות מתגברת בקצה טווח הזום. הילות סגולות וסטייה כרומטית ((CA הופיעו פה ושם, אך לא כתופעה גורפת ולא ברמה שתפריע בהדפסה בגודל סביר.

בתוך הבית המצלמה נצמדה משום מה ל-ISO 400 ברוב התמונות, עם פלאש או בלעדיו. החדשות הטובות הן שהיא הצליחה להפיק תוצאות סבירות ושמישות לגמרי, עם גרעיניות מופחתת וללא יותר מדי איבוד פרטים. גם בחדר כמעט חשוך בחרה המצלמה שלא להעלות את ה-ISO מעבר ל-400, וכנראה שהיא יודעת למה. התמונות במקרה זה יצאו רועשת ביותר, אבל הבחנו שמרבית הרעש הוא "רעש צבעוני" שניתן לתיקון די בקלות (עם תוכנה ייעודית) ועשוי להפוך לגרעיניות יחסית נעימה לעין. המייצב האופטי יעיל ומאפשר תמונות חדות במהירות תריס של עד 1/30, וליציבי-הידיים שבינינו גם במהירויות נמוכות יותר. איזון הלובן האוטומטי לא תמיד דייק, בעיקר בתאורה פלואורסנטית, ונטה לצבוע את התמונה בגוון צהבהב. שמחנו למצוא אפשרות לאיזון לובן ידני ומהיר שפתר את הבעיה.

ביצועי הפלאש מעורבים: הוא מאיר את החדר בצורה נהדרת, באופן אחיד ובתאורה מלאה וחזקה, אך מתקשה להתמודד עם עצמים קרובים ונוטה לשרוף אותם. אנחנו העדפנו להתרחק מהמצולם ולפתוח מעט זום, כך הרווחנו גם זווית מבט טבעית יותר, גם הפרדה נאה מהרקע וגם פלאש שמאיר אך לא שורף את המצולם.

במצב סופר מקרו, שפעיל בטווח עדשה קבוע ולא ניתן לשינוי, תוכלו להתקרב עם המצלמה עד לסנטימטר בודד מהאובייקט. התמונות יצאו מרשימות, חדות ועשירות בפרטים. תכונות אחרות ששווה להזכיר הן זיהוי פנים (עובד היטב), נעילת חשיפה ומיקוד, פיצוי חשיפה של עד 2 סטופים למעלה ולמטה, מהירות תריס ורסטילית מאוד שבין 30 שניות ל-1/4000, ולמי שזה חשוב לו – אפשרות לחתימת זמן על התמונה עצמה. מנגנון חשוב שקיים כאן הוא Dynamic range, שמאזן את התמונה על ידי הבהרה חכמה של האזורים הכהים – בדקנו וזה עובד היטב, מבלי לשרוף את האזורים הבהירים על הדרך.

אם נסכם את סעיף איכות התמונה, את התמונות של EX-FH20 (כמו מצלמות דמויות SLR נוספות ברמה שלה) תרצו לראות ממרחק הגיוני ולא בגודל מלא, כי הפגמים קיימים. במבט כללי ובהדפסות בגודל סביר התוצאות טובות מאוד.

Casio EX-FH20
בצילומי חוץ הפיקה ה- EX-FH20תמונות נפלאות. החשיפות רובן ככולן היו מדויקות, והצבעים יפהפיים ומאוד טבעיים. בתוך הבית המצלמה נצמדה משום מה ל-ISO 400 ברוב התמונות. החדשות הטובות הן שהיא הצליחה להפיק תוצאות סבירות ושמישות לגמרי

האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות הקומפקטיות, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
במצב צילום אוטומטי או חצי אוטומטי (P), לא תמיד מצליחה המצלמה לקבוע נכונה את החשיפה הרצויה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה, כמו בשלג או בשעת צהריים קייצית, עלול לקרות שהמצלמה מזהה כמות אור רבה ומשתמשת בערכי צמצם ותריס שעלולים להוצי תמונה כהה מאוד, או להיפך - לשרוף את התמונה. לכן קיימת פונקציה של פיצוי חשיפה, כלומר תיקון ידני של החשיפה שמעריכה המצלמה, כך שהתמונה תצא לשביעות רצון הצלם. פונקציה זו מסומנת בדרך כלל באותיות EV.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

EX-FH20 מציעה 2 מצבי צילום וידיאו בגלגלת המצבים: צילום רגיל וצילום High-speed. במצב הרגיל תוכלו לצלם סרטונים ברזולוציה סטנדרטית של 640x480 או HD (720p) ובקצב של 30 פריימים בשנייה. איכות הצילום יוצאת מן הכלל: התמונה חדה ואיכותית, עם תנועה חלקה וזורמת, ללא גרעיניות גם בתוך הבית וללא בעיות מיקוד. גם איכות השמע מצוינת. הקוץ היחיד באליה הזו היא שתאלצו להכריע בין הבחירה להשתמש בזום האופטי במהלך הצילום או להקליט סאונד, מפני שלא ניתן להפעיל את שתי התכונות בו זמנית.

צילום וידיאו במצב High speed יזמן לכם חוויה די מרגשת של צפייה בתהליכים מהירים בהילוך אטי דרמטי. צילמנו זבוב מתעופף מעל לימון, ידיים מקלידות במהירות, מטבע מסתחררת ומים זורמים מברז, ובכל פעם התוצאה מפתיעה ומיוחדת. המצלמה מאפשרת בחירה בין כמה מהירויות – החל ב-210 ועד 1000 פריימים בשנייה, כאשר במהירות "נמוכה" תוכלו לצלם ברזולוציה סבירה של 640X480, ואילו במהירות המקסימלית – ברזולוציה נמוכה של 224X56 בלבד. הצפייה בסרטונים היא בהילוך אטי, ואיכות התמונה טובה למדי אם כי מורגשת גרעיניות גם בסצנות יחסית מוארות. אגב, ניתן לשלוט בפרמטרים כמו איזון לובן, חשיפה ו-ISO גם בצילום הוידיאו ועם קצת השקעה להשיג תוצאות טובות יותר. בצילום מהיר לא ניתן להקליט סאונד או להשתמש בזום.

מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

EX-FH20 מציעה 2 מצבי צילום וידיאו בגלגלת המצבים: צילום וידיאו רגיל וצילום High-speed. במצב הרגיל תוכלו לצלם סרטונים ברזולוציה סטנדרטית של 640x480 או HD (720p) ובקצב של 30 פריימים בשנייה. איכות הצילום יוצאת מן הכלל: התמונה חדה ואיכותית, עם תנועה חלקה וזורמת, ללא גרעיניות גם בתוך הבית וללא בעיות מיקוד. גם איכות השמע מצוינת. הקוץ היחיד באליה הזו היא שתאלצו להכריע בין הבחירה להשתמש בזום האופטי במהלך הצילום או להקליט סאונד, מפני שלא ניתן להפעיל את שתי התכונות בו זמנית.

צילום וידיאו במצב High speed יזמן לכם חוויה די מרגשת של צפייה בתהליכים מהירים בהילוך איטי דרמטי. צילמנו זבוב מתעופף מעל לימון, ידיים מקלידות במהירות, מטבע מסתחררת ומים זורמים מברז, ובכל פעם התוצאה מפתיעה ומיוחדת. המצלמה מאפשרת בחירה בין כמה מהירויות – החל ב-210 ועד 1000 פריימים בשנייה, כאשר במהירות "נמוכה" תוכלו לצלם ברזולוציה סבירה של 640X480, ואילו במהירות המקסימלית – ברזולוציה נמוכה של 224X56 בלבד. הצפייה בסרטונים היא בהילוך אטי, ואיכות התמונה טובה למדי אם כי מורגשת גרעיניות גם בסצנות יחסית מוארות. אגב, ניתן לשלוט בפרמטרים כמו איזון לובן, חשיפה ו-ISO גם בצילום הוידיאו ועם קצת השקעה להשיג תוצאות טובות יותר. בצילום מהיר לא ניתן להקליט סאונד או להשתמש בזום.

במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

EX-FH20 מציעה 2 מצבי צילום וידיאו בגלגלת המצבים: צילום רגיל וצילום High-speed. במצב הרגיל תוכלו לצלם סרטונים ברזולוציה סטנדרטית של 640x480 או HD (720p) ובקצב של 30 פריימים בשנייה. איכות הצילום יוצאת מן הכלל: התמונה חדה ואיכותית, עם תנועה חלקה וזורמת, ללא גרעיניות גם בתוך הבית וללא בעיות מיקוד. גם איכות השמע מצוינת. הקוץ היחיד באליה הזו היא שתאלצו להכריע בין הבחירה להשתמש בזום האופטי במהלך הצילום או להקליט סאונד, מפני שלא ניתן להפעיל את שתי התכונות בו זמנית.

צילום וידיאו במצב High speed יזמן לכם חוויה די מרגשת של צפייה בתהליכים מהירים בהילוך אטי דרמטי. צילמנו זבוב מתעופף מעל לימון, ידיים מקלידות במהירות, מטבע מסתחררת ומים זורמים מברז, ובכל פעם התוצאה מפתיעה ומיוחדת. המצלמה מאפשרת בחירה בין כמה מהירויות – החל ב-210 ועד 1000 פריימים בשנייה, כאשר במהירות "נמוכה" תוכלו לצלם ברזולוציה סבירה של 640X480, ואילו במהירות המקסימלית – ברזולוציה נמוכה של 224X56 בלבד. הצפייה בסרטונים היא בהילוך אטי, ואיכות התמונה טובה למדי אם כי מורגשת גרעיניות גם בסצנות יחסית מוארות. אגב, ניתן לשלוט בפרמטרים כמו איזון לובן, חשיפה ו-ISO גם בצילום הוידיאו ועם קצת השקעה להשיג תוצאות טובות יותר. בצילום מהיר לא ניתן להקליט סאונד או להשתמש בזום.

מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.

וידיאו וקול

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

EX-FH20 מציעה 2 מצבי צילום וידיאו בגלגלת המצבים: צילום וידיאו רגיל וצילום High-speed. במצב הרגיל תוכלו לצלם סרטונים ברזולוציה סטנדרטית של 640x480 או HD (720p) ובקצב של 30 פריימים בשנייה. איכות הצילום יוצאת מן הכלל: התמונה חדה ואיכותית, עם תנועה חלקה וזורמת, ללא גרעיניות גם בתוך הבית וללא בעיות מיקוד. גם איכות השמע מצוינת. הקוץ היחיד באליה הזו היא שתאלצו להכריע בין הבחירה להשתמש בזום האופטי במהלך הצילום או להקליט סאונד, מפני שלא ניתן להפעיל את שתי התכונות בו זמנית.

צילום וידיאו במצב High speed יזמן לכם חוויה די מרגשת של צפייה בתהליכים מהירים בהילוך איטי דרמטי. צילמנו זבוב מתעופף מעל לימון, ידיים מקלידות במהירות, מטבע מסתחררת ומים זורמים מברז, ובכל פעם התוצאה מפתיעה ומיוחדת. המצלמה מאפשרת בחירה בין כמה מהירויות – החל ב-210 ועד 1000 פריימים בשנייה, כאשר במהירות "נמוכה" תוכלו לצלם ברזולוציה סבירה של 640X480, ואילו במהירות המקסימלית – ברזולוציה נמוכה של 224X56 בלבד. הצפייה בסרטונים היא בהילוך אטי, ואיכות התמונה טובה למדי אם כי מורגשת גרעיניות גם בסצנות יחסית מוארות. אגב, ניתן לשלוט בפרמטרים כמו איזון לובן, חשיפה ו-ISO גם בצילום הוידיאו ועם קצת השקעה להשיג תוצאות טובות יותר. בצילום מהיר לא ניתן להקליט סאונד או להשתמש בזום.

במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
במצלמות רבות ניתן לצלם וידיאו באיכות נמוכה עד טובה ובחלקן גם להקליט קול. משך הצילום תלוי בדרך כלל בגודל הזיכרון וברזולוציית הצילום. מבחינת איכות וביצועים, מצלמת סטילס רחוקה מלהוות תחליף ראוי למצלמת וידיאו. אבל מי שמעונין לצלם וידיאו באיכות סבירה שיקפיד לבחור מצלמה עם הנתונים המתאימים. איכות הוידיאו נמדדת ברזולוציה ובמספר פריימים לשנייה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר וככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר, התמונה תראה חלקה ורציפה יותר. לצילום וידיאו באיכות גבוהה בחרו רזולוציית וידיאו של 640x480 ויותר ו-30 פריימים לשנייה. כמו כן, רצוי לבחור מצלמה שבה הזום פעיל בעת צילום הוידיאו.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.

נוחות שימוש

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

EX-FH20 אמנם קלה ביותר מ-100 גרם מקודמתה, אך היא עדיין מצלמה מסיבית ודי כבדה, ומשקלה 513 גרם (כולל 4 סוללות). האחיזה שלה מצוינת בזכות גריפ בגודל מדויק עם ציפוי גומי נוח, ולחובבי הצילום המשקל שלה עשוי דווקא להוות יתרון ביציבות האחיזה ובהפחתת רעידות.

סידור המקשים המצלמה טוב בדרך כלל אך לא מושלם. לחצן הצילום נמצא בדיוק במקום, וסביבו טבעת זום קלה מאוד ללחיצה, שכוללת גם שתי רגישויות כך שניתן לכוון את הזום מהר או לאט. עוד בראש המצלמה תמצאו את מקש ההפעלה וגלגלת מצבים. בשונה מכל מצלמה אחרת שראיתם, הגלגלת לא כוללת את מצבי הצילום הקלאסיים – ידניים, אוטומטיים וכדומה, אלא דווקא את מצבי צילום הרצף שהמצלמה יודעת להציע. בין הגלגלת לעינית האלקטרונית נמצאים שני מקשים למצב צילום ולמצב צפייה, שלא אהבנו במיוחד. ראשית, המיקום שלהם לא אינטואיטיבי, ושנית – היינו מעדיפים לו היה מקש צפייה בלבד, ושהחזרה למצב צילום תהיה עם לחיצה על הדק הצילום.

Casio EX-FH20
EX-FH20 היא מצלמה מסיבית ודי כבדה. האחיזה בה מצוינת בזכות גריפ בגודל מדויק עם ציפוי גומי נוח, ולחובבי הצילום המשקל שלה עשוי דווקא להוות יתרון ביציבות האחיזה


 


גב המצלמה חסכוני יחסית, ולצד המסך הענק יש מקש ניווט ארבע-כיווני עם מקש SET במרכזו, מקש תפריט, תצוגה ומקש BS – לאמור Best Shot, שזה הכינוי של קאסיו לסצנות צילום. לחיצה על המקש הזה תביא אתכם בזריזות למסך עם כמה וכמה סצנות צילום נפוצות המלוות בתמונות אילוסטרציה והסבר מילולי לכל סצנה.

מקש ברירת הפוקוס (מקרו, סופר מקרו, מיקוד ידני, מיקוד אוטומטי), מקש נעילת חשיפה או פוקוס והכפתור שמקפיץ את הפלאש נדדו למיקום לא נוח, בצד שמאל של המצלמה ממש על העדשה. היינו מעדיפים שלפחות מקש המקרו יהיה נגיש יותר.

עדשת הזום שקטה ודי מהירה, והיא עוברת ממצב Wide ל-Tele וחזרה תוך כשלוש וחצי שניות. כפי שציינו, ניתן לשלוט במהירות הזום ולכוון אותו בעדינות או במהירות. מערכת המיקוד מהירה מאוד בדרך כלל, אבל לא מספיק אמינה. פעמים רבות כשניסינו להתמקד (בעיקר כשהזום פתוח למלוא ארכו) המצלמה הודיעה שהמיקוד נכשל, אבל שנייה אחר כך באותו פוזיציה בדיוק המיקוד הצליח בקלות. כשכבר התבצע המיקוד הוא היה כמעט תמיד מדויק ונכון, והמסקנה שלנו – אל תמהרו להאמין למצלמה ותתעקשו להתמקד גם כשנראה שזה לא הולך בפעם הראשונה.

ממשק המצלמה מעולה. לרוב אפשרויות הצילום המיידיות תגיעו בלחיצה על מקש SET שמוביל לתפריט צדי בימין המסך, ודרכו תוכלו לכוון את כל הפרמטרים המידיים כמו חשיפה, פלאש, רזולוציה, איזון לבן, מדידת אור וכדומה. שאר תפריטי העומק נמצאים במקש Menu וכוללים פונקציות שליטה רבות ומגוונות. עם זאת חלק מהתכונות קמצניות קצת; למשל תוכלו לבחור אם להציג את התמונה מייד לאחר הצילום או לא, אבל לא תוכלו לקבוע לכמה שניות תופיע התצוגה – דברים כאלה, קטנים אך קצת מציקים. נציין לטובה שהניווט בתפריטים זריז מאוד ואינטואיטיבי.

במצלמות הקומפקטיות של קאסיו התלוננו רבות שהמסכים גרועים ועושים עוול לתמונות, אבל בדגם הזה אין לנו שום תלונה כזו. המסך גדול מאוד, 3 אינטש, וברזולוציה גבוהה של 230 אלף פיקסלים. הוא מציג את התמונות באיכות נהדרת. גם העינית האלקטרונית טובה למדי עם רזולוציה יחסית גבוהה וצבעים יחסית טובים, אך היא די קטנה ונגישותה לא מושלמת. העינית כוללת גלגלת דיופטר.

בערכת המצלמה תמצאו מכסה לעדשה, רצועת נשיאה איכותית, 4 סוללות אלקליין, כבל USB וכבל A\V וחוברת הדרכה באנגלית.

Casio EX-FH20
המסך גדול מאוד, 3 אינטש, והוא מציג את התמונות באיכות נהדרת. גם העינית האלקטרונית טובה למדי עם, אך היא די קטנה ונגישותה לא מושלמת

בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
יחידת מידה המשמשת למדידת העוצמה של עדשה. הדיופטר, למשל, הוא גם ה"מספר" של משקפיים. במצלמות מסוימות שקיימת בהם עינית אופטית או אלקטרונית, ניתן לכוון את הדיופטר בעזרת גלגלת זעירה לצד העינית, כך שבעלי משקפיים יוכלו לכוון את האופטיקה של העינית בהתאם ל"מספר" שיש להם ולראות אותה ממוקדת.

נוחות שימוש

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

EX-FH20 אמנם קלה ביותר מ-100 גרם מקודמתה, אך היא עדיין מצלמה מסיבית ודי כבדה, ומשקלה 513 גרם (כולל 4 סוללות). האחיזה שלה מצוינת בזכות גריפ בגודל מדויק עם ציפוי גומי נוח, ולחובבי הצילום המשקל שלה עשוי דווקא להוות יתרון ביציבות האחיזה ובהפחתת רעידות.

סידור המקשים המצלמה טוב בדרך כלל אך לא מושלם. לחצן הצילום נמצא בדיוק במקום, וסביבו טבעת זום קלה מאוד ללחיצה, שכוללת גם שתי רגישויות כך שניתן לכוון את הזום מהר או לאט. עוד בראש המצלמה תמצאו את מקש ההפעלה וגלגלת מצבים. בשונה מכל מצלמה אחרת שראיתם, הגלגלת לא כוללת את מצבי הצילום הקלאסיים – ידניים, אוטומטיים וכדומה, אלא דווקא את מצבי צילום הרצף שהמצלמה יודעת להציע. בין הגלגלת לעינית האלקטרונית נמצאים שני מקשים למצב צילום ולמצב צפייה, שלא אהבנו במיוחד. ראשית, המיקום שלהם לא אינטואיטיבי, ושנית – היינו מעדיפים לו היה מקש צפייה בלבד, ושהחזרה למצב צילום תהיה עם לחיצה על הדק הצילום.

Casio EX-FH20
EX-FH20 היא מצלמה מסיבית ודי כבדה. האחיזה בה מצוינת בזכות גריפ בגודל מדויק עם ציפוי גומי נוח, ולחובבי הצילום המשקל שלה עשוי דווקא להוות יתרון ביציבות האחיזה ובהפחתת רעידות


 


גב המצלמה חסכוני יחסית, ולצד המסך הענק יש מקש ניווט ארבע-כיווני עם מקש SET במרכזו, מקש תפריט, תצוגה ומקש BS – לאמור Best Shot, שזה הכינוי של קאסיו לסצנות צילום. לחיצה על המקש הזה תביא אתכם בזריזות למסך עם כמה וכמה סצנות צילום נפוצות המלוות בתמונות אילוסטרציה והסבר מילולי לכל סצנה.

מקש ברירת הפוקוס (מקרו, סופר מקרו, מיקוד ידני, מיקוד אוטומטי), מקש נעילת חשיפה או פוקוס והכפתור שמקפיץ את הפלאש נדדו למיקום לא נוח, בצד שמאל של המצלמה ממש על העדשה. היינו מעדיפים שלפחות מקש המקרו יהיה נגיש יותר.

עדשת הזום שקטה ודי מהירה, והיא עוברת ממצב Wide ל-Tele וחזרה תוך כשלוש וחצי שניות. כפי שציינו, ניתן לשלוט במהירות הזום ולכוון אותו בעדינות או במהירות. מערכת המיקוד מהירה מאוד בדרך כלל, אבל לא מספיק אמינה. פעמים רבות כשניסינו להתמקד (בעיקר כשהזום פתוח למלוא ארכו) המצלמה הודיעה שהמיקוד נכשל, אבל שנייה אחר כך באותו פוזיציה בדיוק המיקוד הצליח בקלות. כשכבר התבצע המיקוד הוא היה כמעט תמיד מדויק ונכון, והמסקנה שלנו – אל תמהרו להאמין למצלמה ותתעקשו להתמקד גם כשנראה שזה לא הולך בפעם הראשונה.

ממשק המצלמה מעולה. לרוב אפשרויות הצילום המיידיות תגיעו בלחיצה על מקש SET שמוביל לתפריט צדי בימין המסך, ודרכו תוכלו לכוון את כל הפרמטרים המידיים כמו חשיפה, פלאש, רזולוציה, איזון לבן, מדידת אור וכדומה. שאר תפריטי העומק נמצאים במקש Menu וכוללים פונקציות שליטה רבות ומגוונות. עם זאת חלק מהתכונות קמצניות קצת; למשל תוכלו לבחור אם להציג את התמונה מייד לאחר הצילום או לא, אבל לא תוכלו לקבוע לכמה שניות תופיע התצוגה – דברים כאלה, קטנים אך קצת מציקים. נציין לטובה שהניווט בתפריטים זריז מאוד ואינטואיטיבי.

במצלמות הקומפקטיות של קאסיו התלוננו רבות שהמסכים גרועים ועושים עוול לתמונות, אבל בדגם הזה אין לנו שום תלונה כזו. המסך גדול מאוד, 3 אינטש, וברזולוציה גבוהה של 230 אלף פיקסלים. הוא מציג את התמונות באיכות נהדרת. גם העינית האלקטרונית טובה למדי עם רזולוציה יחסית גבוהה וצבעים יחסית טובים, אך היא די קטנה ונגישותה לא מושלמת. העינית כוללת גלגלת דיופטר.

בערכת המצלמה תמצאו מכסה לעדשה, רצועת נשיאה איכותית, 4 סוללות אלקליין, כבל USB וכבל A\V וחוברת הדרכה באנגלית.

Casio EX-FH20
המסך גדול מאוד, 3 אינטש, והוא מציג את התמונות באיכות נהדרת. גם העינית האלקטרונית טובה למדי עם, אך היא די קטנה ונגישותה לא מושלמת

בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
יחידת מידה המשמשת למדידת העוצמה של עדשה. הדיופטר, למשל, הוא גם ה"מספר" של משקפיים. במצלמות מסוימות שקיימת בהם עינית אופטית או אלקטרונית, ניתן לכוון את הדיופטר בעזרת גלגלת זעירה לצד העינית, כך שבעלי משקפיים יוכלו לכוון את האופטיקה של העינית בהתאם ל"מספר" שיש להם ולראות אותה ממוקדת.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

נוחות שימוש

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

EX-FH20 אמנם קלה ביותר מ-100 גרם מקודמתה, אך היא עדיין מצלמה מסיבית ודי כבדה, ומשקלה 513 גרם (כולל 4 סוללות). האחיזה שלה מצוינת בזכות גריפ בגודל מדויק עם ציפוי גומי נוח, ולחובבי הצילום המשקל שלה עשוי דווקא להוות יתרון ביציבות האחיזה ובהפחתת רעידות.

סידור המקשים המצלמה טוב בדרך כלל אך לא מושלם. לחצן הצילום נמצא בדיוק במקום, וסביבו טבעת זום קלה מאוד ללחיצה, שכוללת גם שתי רגישויות כך שניתן לכוון את הזום מהר או לאט. עוד בראש המצלמה תמצאו את מקש ההפעלה וגלגלת מצבים. בשונה מכל מצלמה אחרת שראיתם, הגלגלת לא כוללת את מצבי הצילום הקלאסיים – ידניים, אוטומטיים וכדומה, אלא דווקא את מצבי צילום הרצף שהמצלמה יודעת להציע. בין הגלגלת לעינית האלקטרונית נמצאים שני מקשים למצב צילום ולמצב צפייה, שלא אהבנו במיוחד. ראשית, המיקום שלהם לא אינטואיטיבי, ושנית – היינו מעדיפים לו היה מקש צפייה בלבד, ושהחזרה למצב צילום תהיה עם לחיצה על הדק הצילום.

Casio EX-FH20
EX-FH20 היא מצלמה מסיבית ודי כבדה. האחיזה בה מצוינת בזכות גריפ בגודל מדויק עם ציפוי גומי נוח, ולחובבי הצילום המשקל שלה עשוי דווקא להוות יתרון ביציבות האחיזה


 


גב המצלמה חסכוני יחסית, ולצד המסך הענק יש מקש ניווט ארבע-כיווני עם מקש SET במרכזו, מקש תפריט, תצוגה ומקש BS – לאמור Best Shot, שזה הכינוי של קאסיו לסצנות צילום. לחיצה על המקש הזה תביא אתכם בזריזות למסך עם כמה וכמה סצנות צילום נפוצות המלוות בתמונות אילוסטרציה והסבר מילולי לכל סצנה.

מקש ברירת הפוקוס (מקרו, סופר מקרו, מיקוד ידני, מיקוד אוטומטי), מקש נעילת חשיפה או פוקוס והכפתור שמקפיץ את הפלאש נדדו למיקום לא נוח, בצד שמאל של המצלמה ממש על העדשה. היינו מעדיפים שלפחות מקש המקרו יהיה נגיש יותר.

עדשת הזום שקטה ודי מהירה, והיא עוברת ממצב Wide ל-Tele וחזרה תוך כשלוש וחצי שניות. כפי שציינו, ניתן לשלוט במהירות הזום ולכוון אותו בעדינות או במהירות. מערכת המיקוד מהירה מאוד בדרך כלל, אבל לא מספיק אמינה. פעמים רבות כשניסינו להתמקד (בעיקר כשהזום פתוח למלוא ארכו) המצלמה הודיעה שהמיקוד נכשל, אבל שנייה אחר כך באותו פוזיציה בדיוק המיקוד הצליח בקלות. כשכבר התבצע המיקוד הוא היה כמעט תמיד מדויק ונכון, והמסקנה שלנו – אל תמהרו להאמין למצלמה ותתעקשו להתמקד גם כשנראה שזה לא הולך בפעם הראשונה.

ממשק המצלמה מעולה. לרוב אפשרויות הצילום המיידיות תגיעו בלחיצה על מקש SET שמוביל לתפריט צדי בימין המסך, ודרכו תוכלו לכוון את כל הפרמטרים המידיים כמו חשיפה, פלאש, רזולוציה, איזון לבן, מדידת אור וכדומה. שאר תפריטי העומק נמצאים במקש Menu וכוללים פונקציות שליטה רבות ומגוונות. עם זאת חלק מהתכונות קמצניות קצת; למשל תוכלו לבחור אם להציג את התמונה מייד לאחר הצילום או לא, אבל לא תוכלו לקבוע לכמה שניות תופיע התצוגה – דברים כאלה, קטנים אך קצת מציקים. נציין לטובה שהניווט בתפריטים זריז מאוד ואינטואיטיבי.

במצלמות הקומפקטיות של קאסיו התלוננו רבות שהמסכים גרועים ועושים עוול לתמונות, אבל בדגם הזה אין לנו שום תלונה כזו. המסך גדול מאוד, 3 אינטש, וברזולוציה גבוהה של 230 אלף פיקסלים. הוא מציג את התמונות באיכות נהדרת. גם העינית האלקטרונית טובה למדי עם רזולוציה יחסית גבוהה וצבעים יחסית טובים, אך היא די קטנה ונגישותה לא מושלמת. העינית כוללת גלגלת דיופטר.

בערכת המצלמה תמצאו מכסה לעדשה, רצועת נשיאה איכותית, 4 סוללות אלקליין, כבל USB וכבל A\V וחוברת הדרכה באנגלית.

Casio EX-FH20
המסך גדול מאוד, 3 אינטש, והוא מציג את התמונות באיכות נהדרת. גם העינית האלקטרונית טובה למדי עם, אך היא די קטנה ונגישותה לא מושלמת

בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
יחידת מידה המשמשת למדידת העוצמה של עדשה. הדיופטר, למשל, הוא גם ה"מספר" של משקפיים. במצלמות מסוימות שקיימת בהם עינית אופטית או אלקטרונית, ניתן לכוון את הדיופטר בעזרת גלגלת זעירה לצד העינית, כך שבעלי משקפיים יוכלו לכוון את האופטיקה של העינית בהתאם ל"מספר" שיש להם ולראות אותה ממוקדת.

נוחות שימוש

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

EX-FH20 אמנם קלה ביותר מ-100 גרם מקודמתה, אך היא עדיין מצלמה מסיבית ודי כבדה, ומשקלה 513 גרם (כולל 4 סוללות). האחיזה שלה מצוינת בזכות גריפ בגודל מדויק עם ציפוי גומי נוח, ולחובבי הצילום המשקל שלה עשוי דווקא להוות יתרון ביציבות האחיזה ובהפחתת רעידות.

סידור המקשים המצלמה טוב בדרך כלל אך לא מושלם. לחצן הצילום נמצא בדיוק במקום, וסביבו טבעת זום קלה מאוד ללחיצה, שכוללת גם שתי רגישויות כך שניתן לכוון את הזום מהר או לאט. עוד בראש המצלמה תמצאו את מקש ההפעלה וגלגלת מצבים. בשונה מכל מצלמה אחרת שראיתם, הגלגלת לא כוללת את מצבי הצילום הקלאסיים – ידניים, אוטומטיים וכדומה, אלא דווקא את מצבי צילום הרצף שהמצלמה יודעת להציע. בין הגלגלת לעינית האלקטרונית נמצאים שני מקשים למצב צילום ולמצב צפייה, שלא אהבנו במיוחד. ראשית, המיקום שלהם לא אינטואיטיבי, ושנית – היינו מעדיפים לו היה מקש צפייה בלבד, ושהחזרה למצב צילום תהיה עם לחיצה על הדק הצילום.

Casio EX-FH20
EX-FH20 היא מצלמה מסיבית ודי כבדה. האחיזה בה מצוינת בזכות גריפ בגודל מדויק עם ציפוי גומי נוח, ולחובבי הצילום המשקל שלה עשוי דווקא להוות יתרון ביציבות האחיזה ובהפחתת רעידות


 


גב המצלמה חסכוני יחסית, ולצד המסך הענק יש מקש ניווט ארבע-כיווני עם מקש SET במרכזו, מקש תפריט, תצוגה ומקש BS – לאמור Best Shot, שזה הכינוי של קאסיו לסצנות צילום. לחיצה על המקש הזה תביא אתכם בזריזות למסך עם כמה וכמה סצנות צילום נפוצות המלוות בתמונות אילוסטרציה והסבר מילולי לכל סצנה.

מקש ברירת הפוקוס (מקרו, סופר מקרו, מיקוד ידני, מיקוד אוטומטי), מקש נעילת חשיפה או פוקוס והכפתור שמקפיץ את הפלאש נדדו למיקום לא נוח, בצד שמאל של המצלמה ממש על העדשה. היינו מעדיפים שלפחות מקש המקרו יהיה נגיש יותר.

עדשת הזום שקטה ודי מהירה, והיא עוברת ממצב Wide ל-Tele וחזרה תוך כשלוש וחצי שניות. כפי שציינו, ניתן לשלוט במהירות הזום ולכוון אותו בעדינות או במהירות. מערכת המיקוד מהירה מאוד בדרך כלל, אבל לא מספיק אמינה. פעמים רבות כשניסינו להתמקד (בעיקר כשהזום פתוח למלוא ארכו) המצלמה הודיעה שהמיקוד נכשל, אבל שנייה אחר כך באותו פוזיציה בדיוק המיקוד הצליח בקלות. כשכבר התבצע המיקוד הוא היה כמעט תמיד מדויק ונכון, והמסקנה שלנו – אל תמהרו להאמין למצלמה ותתעקשו להתמקד גם כשנראה שזה לא הולך בפעם הראשונה.

ממשק המצלמה מעולה. לרוב אפשרויות הצילום המיידיות תגיעו בלחיצה על מקש SET שמוביל לתפריט צדי בימין המסך, ודרכו תוכלו לכוון את כל הפרמטרים המידיים כמו חשיפה, פלאש, רזולוציה, איזון לבן, מדידת אור וכדומה. שאר תפריטי העומק נמצאים במקש Menu וכוללים פונקציות שליטה רבות ומגוונות. עם זאת חלק מהתכונות קמצניות קצת; למשל תוכלו לבחור אם להציג את התמונה מייד לאחר הצילום או לא, אבל לא תוכלו לקבוע לכמה שניות תופיע התצוגה – דברים כאלה, קטנים אך קצת מציקים. נציין לטובה שהניווט בתפריטים זריז מאוד ואינטואיטיבי.

במצלמות הקומפקטיות של קאסיו התלוננו רבות שהמסכים גרועים ועושים עוול לתמונות, אבל בדגם הזה אין לנו שום תלונה כזו. המסך גדול מאוד, 3 אינטש, וברזולוציה גבוהה של 230 אלף פיקסלים. הוא מציג את התמונות באיכות נהדרת. גם העינית האלקטרונית טובה למדי עם רזולוציה יחסית גבוהה וצבעים יחסית טובים, אך היא די קטנה ונגישותה לא מושלמת. העינית כוללת גלגלת דיופטר.

בערכת המצלמה תמצאו מכסה לעדשה, רצועת נשיאה איכותית, 4 סוללות אלקליין, כבל USB וכבל A\V וחוברת הדרכה באנגלית.

Casio EX-FH20
המסך גדול מאוד, 3 אינטש, והוא מציג את התמונות באיכות נהדרת. גם העינית האלקטרונית טובה למדי עם, אך היא די קטנה ונגישותה לא מושלמת

בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
בליטה בגוף המצלמה בצד ימין, במקום שבו מחזיקים במצלמה, המשמשת כידית אחיזה. הבליטה מעניקה אחיזה נוחה ויציבה יותר למצלמה.   במצלמות רפלקס, המונח "גריפ" מתייחס לחלק נפרד מהמצלמה, ומתחבר אליה בחלקה התחתון. הגריפ מאפשר למצלמה שימוש בסוללות אצבע רגילות, הוא מוסיף לה כפתורי שליטה ומאפשר אחיזה נוחה יותר במצלמה בצילום במצב "פורטרט".
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
מצבי צילום מובנים במצלמות דיגיטליות, שאמורים להביא לתוצאה מיטבית בתנאי תאורה מסוימים מבלי שהמשתמש יצטרך להתעסק בפרמטרים כמו חשיפה, רגישות, תריס, צמצם וכדומה - את כל זאת מבצעת המצלמה באופן אוטומטי בהתאם לסצנה שנבחרה.דוגמאות לסצנות נפוצות במצלמות: שקיעה, ילדים, חיות מחמד, מסיבה, מתחת למים, תאורה אחורית, חוף הים, שלג ועוד.במצלמות רבות ישנו מצב אוטומטי עם זיהוי סצנות, כלומר - במקום שהמשתמש יבחר בסצנה המבוקשת, המצלמה עצמה מזהה את הסצנה באופן אוטומטי ומתאימה את עצמה; כך לממשל אם מתקרבים אל פרח המצלמה עוברת למצב מאקרו.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. מצלמות מגיעות ביחסי מקרו שונים הנמדדים בס"מ.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
יחידת מידה המשמשת למדידת העוצמה של עדשה. הדיופטר, למשל, הוא גם ה"מספר" של משקפיים. במצלמות מסוימות שקיימת בהם עינית אופטית או אלקטרונית, ניתן לכוון את הדיופטר בעזרת גלגלת זעירה לצד העינית, כך שבעלי משקפיים יוכלו לכוון את האופטיקה של העינית בהתאם ל"מספר" שיש להם ולראות אותה ממוקדת.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

כמו קודמתה, גם EX-FH20 מתהדרת בביצועים זריזים במיוחד, שמקרבים אותה לרמה של מצלמת DSLR מבחינה זו.

זמני האתחול והכיבוי לא מרשימים – כ-3.5 שניות עד שהזום הענק נשלף או מתקפל פנימה, אך מרגע שהמצלמה מוכנה לפעולה היא זריזה להפליא. המיקוד כאמור מהיר וה-Shutter lag כמעט ואינו מורגש, 0.08 שניות. אם תכבו את התצוגה המקדימה שאחרי הצילום, תוכלו לצלם בקצב מפתיע של בערך 2 תמונות
ב-3 שניות – ואנחנו לא מדברים על מצב רצף אלא על צילום רגיל, לחיצה אחר לחיצה. זמן הכתיבה לכרטיס פשוט פנטסטי והמצלמה מוכנה כהרף עין לתמונה הבאה. החדשות היותר טובות הן, שביצועי הפלאש אפילו מרשימים עוד יותר. תשכחו מהמתנה מעצבנת אחרי צילום עם פלאש; המבזק במצלמה הזו נטען מוכן להבזק הבא תוך בערך שנייה. כדי לצנן קצת את ההתלהבות נדייק ונאמר שאת התוצאות המהירות ביותר תקבלו בזווית הרחבה של העדשה, אך גם כשהזום פתוח ביצועי המצלמה עדיין מהירים ביחס למקובל.

צילום הרצף הוא גולת הכותרת של המצלמה הזו, ואכן תוכלו לתפוס את הרגע במהירות כמעט מופרכת של עד 40 תמונות בשנייה (אפשר לבחור בין 3, 5, 15, 30 או 40 תמונות בשנייה). יתרה מזאת, ישנו מצב של Precorder שמשמעותו היא שהמצלמה מתחילה למעשה לצלם עוד בשלב החצי-לחיצה, לפני שלחצתם סופית על ההדק; כך שגם אם אחרתם במחצית השנייה את הצילום המצלמה תשמור כמה פריימים לפני הלחיצה ותציל לכם את התמונה.

ואם זה לא מספיק, תוכלו לצלם צילום רצף גם עם פלאש, בקצב מדהים של 7 תמונות ב-3 שניות (בפועל המצלמה מסוגלת לצלם רק 5 תמונות לפני שהפלאש זקוק לזמן כדי להיטען). המקום היחיד בו המצלמה מאכזבת הוא בצילום RAW, בו לוקח לה כמה שניות ארוכות כדי לשמור את התמונה.

על הנייר, EX-FH20 פחות מהירה מקודמתה שהציעה מהירות מקסימלית של 60 תמונות בשנייה, אבל בינינו – מי באמת צריך מהירויות כאלה? גם 40זה יותר ממה שתצטרכו.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

כמו קודמתה, גם EX-FH20 מתהדרת בביצועים זריזים במיוחד, שמקרבים אותה לרמה של מצלמת DSLR מבחינה זו.

זמני האתחול והכיבוי לא מרשימים – כ-3.5 שניות עד שהזום הענק נשלף או מתקפל פנימה, אך מרגע שהמצלמה מוכנה לפעולה היא זריזה להפליא. המיקוד כאמור מהיר וה-Shutter lag כמעט ואינו מורגש, 0.08 שניות. אם תכבו את התצוגה המקדימה שאחרי הצילום, תוכלו לצלם בקצב מפתיע של בערך 2 תמונות ב-3 שניות – ואנחנו לא מדברים על מצב רצף אלא על צילום רגיל, לחיצה אחר לחיצה. זמן הכתיבה לכרטיס פשוט פנטסטי והמצלמה מוכנה כהרף עין לתמונה הבאה. החדשות היותר טובות הן, שביצועי הפלאש אפילו מרשימים עוד יותר. תשכחו מהמתנה מעצבנת אחרי צילום עם פלאש; המבזק במצלמה הזו נטען מוכן להבזק הבא תוך בערך שנייה. כדי לצנן קצת את ההתלהבות נדייק ונאמר שאת התוצאות המהירות ביותר תקבלו בזווית הרחבה של העדשה, אך גם כשהזום פתוח ביצועי המצלמה עדיין מהירים ביחס למקובל.

צילום הרצף הוא גולת הכותרת של המצלמה הזו, ואכן תוכלו לתפוס את הרגע במהירות כמעט מופרכת של עד 40 פריימים בשנייה (אפשר לבחור בין 3, 5, 15, 30 או 40 פריימים בשנייה). יתרה מזאת, ישנו מצב של Precorder שמשמעותו היא שהמצלמה מתחילה למעשה לצלם עוד בשלב החצי-לחיצה, לפני שלחצתם סופית על ההדק; כך שגם אם אחרתם במחצית השנייה את הצילום המצלמה תשמור כמה פריימים לפני הלחיצה ותציל לכם את התמונה.

ואם זה לא מספיק, תוכלו לצלם צילום רצף גם עם פלאש, בקצב מדהים של 7 פריימים ב-3 שניות (בפועל המצלמה מסוגלת לצלם רק 5 פריימים לפני שהפלאש זקוק לזמן כדי להיטען). המקום היחיד בו המצלמה מאכזבת הוא בצילום RAW, בו לוקח לה כמה שניות ארוכות כדי לשמור את התמונה.

על הנייר, EX-FH20 פחות מהירה מקודמתה שהציעה מהירות מקסימלית של 60 פריימים בשנייה, אבל בינינו – מי באמת צריך מהירויות כאלה? גם 40fps זה יותר ממה שתצטרכו.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

כמו קודמתה, גם EX-FH20 מתהדרת בביצועים זריזים במיוחד, שמקרבים אותה לרמה של מצלמת DSLR מבחינה זו.

זמני האתחול והכיבוי לא מרשימים – כ-3.5 שניות עד שהזום הענק נשלף או מתקפל פנימה, אך מרגע שהמצלמה מוכנה לפעולה היא זריזה להפליא. המיקוד כאמור מהיר וה-Shutter lag כמעט ואינו מורגש, 0.08 שניות. אם תכבו את התצוגה המקדימה שאחרי הצילום, תוכלו לצלם בקצב מפתיע של בערך 2 תמונות
ב-3 שניות – ואנחנו לא מדברים על מצב רצף אלא על צילום רגיל, לחיצה אחר לחיצה. זמן הכתיבה לכרטיס פשוט פנטסטי והמצלמה מוכנה כהרף עין לתמונה הבאה. החדשות היותר טובות הן, שביצועי הפלאש אפילו מרשימים עוד יותר. תשכחו מהמתנה מעצבנת אחרי צילום עם פלאש; המבזק במצלמה הזו נטען מוכן להבזק הבא תוך בערך שנייה. כדי לצנן קצת את ההתלהבות נדייק ונאמר שאת התוצאות המהירות ביותר תקבלו בזווית הרחבה של העדשה, אך גם כשהזום פתוח ביצועי המצלמה עדיין מהירים ביחס למקובל.

צילום הרצף הוא גולת הכותרת של המצלמה הזו, ואכן תוכלו לתפוס את הרגע במהירות כמעט מופרכת של עד 40 תמונות בשנייה (אפשר לבחור בין 3, 5, 15, 30 או 40 תמונות בשנייה). יתרה מזאת, ישנו מצב של Precorder שמשמעותו היא שהמצלמה מתחילה למעשה לצלם עוד בשלב החצי-לחיצה, לפני שלחצתם סופית על ההדק; כך שגם אם אחרתם במחצית השנייה את הצילום המצלמה תשמור כמה פריימים לפני הלחיצה ותציל לכם את התמונה.

ואם זה לא מספיק, תוכלו לצלם צילום רצף גם עם פלאש, בקצב מדהים של 7 תמונות ב-3 שניות (בפועל המצלמה מסוגלת לצלם רק 5 תמונות לפני שהפלאש זקוק לזמן כדי להיטען). המקום היחיד בו המצלמה מאכזבת הוא בצילום RAW, בו לוקח לה כמה שניות ארוכות כדי לשמור את התמונה.

על הנייר, EX-FH20 פחות מהירה מקודמתה שהציעה מהירות מקסימלית של 60 תמונות בשנייה, אבל בינינו – מי באמת צריך מהירויות כאלה? גם 40זה יותר ממה שתצטרכו.

זמן אתחול וזמן מחזור

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

כמו קודמתה, גם EX-FH20 מתהדרת בביצועים זריזים במיוחד, שמקרבים אותה לרמה של מצלמת DSLR מבחינה זו.

זמני האתחול והכיבוי לא מרשימים – כ-3.5 שניות עד שהזום הענק נשלף או מתקפל פנימה, אך מרגע שהמצלמה מוכנה לפעולה היא זריזה להפליא. המיקוד כאמור מהיר וה-Shutter lag כמעט ואינו מורגש, 0.08 שניות. אם תכבו את התצוגה המקדימה שאחרי הצילום, תוכלו לצלם בקצב מפתיע של בערך 2 תמונות ב-3 שניות – ואנחנו לא מדברים על מצב רצף אלא על צילום רגיל, לחיצה אחר לחיצה. זמן הכתיבה לכרטיס פשוט פנטסטי והמצלמה מוכנה כהרף עין לתמונה הבאה. החדשות היותר טובות הן, שביצועי הפלאש אפילו מרשימים עוד יותר. תשכחו מהמתנה מעצבנת אחרי צילום עם פלאש; המבזק במצלמה הזו נטען מוכן להבזק הבא תוך בערך שנייה. כדי לצנן קצת את ההתלהבות נדייק ונאמר שאת התוצאות המהירות ביותר תקבלו בזווית הרחבה של העדשה, אך גם כשהזום פתוח ביצועי המצלמה עדיין מהירים ביחס למקובל.

צילום הרצף הוא גולת הכותרת של המצלמה הזו, ואכן תוכלו לתפוס את הרגע במהירות כמעט מופרכת של עד 40 פריימים בשנייה (אפשר לבחור בין 3, 5, 15, 30 או 40 פריימים בשנייה). יתרה מזאת, ישנו מצב של Precorder שמשמעותו היא שהמצלמה מתחילה למעשה לצלם עוד בשלב החצי-לחיצה, לפני שלחצתם סופית על ההדק; כך שגם אם אחרתם במחצית השנייה את הצילום המצלמה תשמור כמה פריימים לפני הלחיצה ותציל לכם את התמונה.

ואם זה לא מספיק, תוכלו לצלם צילום רצף גם עם פלאש, בקצב מדהים של 7 פריימים ב-3 שניות (בפועל המצלמה מסוגלת לצלם רק 5 פריימים לפני שהפלאש זקוק לזמן כדי להיטען). המקום היחיד בו המצלמה מאכזבת הוא בצילום RAW, בו לוקח לה כמה שניות ארוכות כדי לשמור את התמונה.

על הנייר, EX-FH20 פחות מהירה מקודמתה שהציעה מהירות מקסימלית של 60 פריימים בשנייה, אבל בינינו – מי באמת צריך מהירויות כאלה? גם 40fps זה יותר ממה שתצטרכו.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

לעומת ה-Pro EX-F1, הדגם הנוכחי אינו משתמש בסוללת ליתיום ייעודית אלא ב-4 סוללות AA רגילות, אך משך פעולת הסוללות עדיין טובים מאוד. בדקנו את המצלמה עם סוללות נטענות בהספק 2700mAh, והצלחנו לצלם כ-500 תמונות, כשליש מהן עם פלאש – והסוללה טרם התרוקנה. ראוי לציין שמד הסוללה שמופיע על הצג אינו אמין במיוחד, ולאחר שהציג סוללה ריקה לגמרי חזר לסוללה כמעט מלאה לאחר כיבוי והפעלה מחדש.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

לעומת ה-Pro EX-F1, הדגם הנוכחי אינו משתמש בסוללת ליתיום ייעודית אלא ב-4 סוללות AA רגילות, אך משך פעולת הסוללות עדיין טובים מאוד. בדקנו את המצלמה עם סוללות נטענות בהספק 2700mAh, והצלחנו לצלם כ-500 תמונות, כשליש מהן עם פלאש – והסוללה טרם התרוקנה. ראוי לציין שמד הסוללה שמופיע על הצג אינו אמין במיוחד, ולאחר שהציג סוללה ריקה לגמרי חזר לסוללה כמעט מלאה לאחר כיבוי והפעלה מחדש.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

לעומת ה-Pro EX-F1, הדגם הנוכחי אינו משתמש בסוללת ליתיום ייעודית אלא ב-4 סוללות AA רגילות, אך משך פעולת הסוללות עדיין טובים מאוד. בדקנו את המצלמה עם סוללות נטענות בהספק 2700mAh, והצלחנו לצלם כ-500 תמונות, כשליש מהן עם פלאש – והסוללה טרם התרוקנה. ראוי לציין שמד הסוללה שמופיע על הצג אינו אמין במיוחד, ולאחר שהציג סוללה ריקה לגמרי חזר לסוללה כמעט מלאה לאחר כיבוי והפעלה מחדש.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

לעומת ה-Pro EX-F1, הדגם הנוכחי אינו משתמש בסוללת ליתיום ייעודית אלא ב-4 סוללות AA רגילות, אך משך פעולת הסוללות עדיין טובים מאוד. בדקנו את המצלמה עם סוללות נטענות בהספק 2700mAh, והצלחנו לצלם כ-500 תמונות, כשליש מהן עם פלאש – והסוללה טרם התרוקנה. ראוי לציין שמד הסוללה שמופיע על הצג אינו אמין במיוחד, ולאחר שהציג סוללה ריקה לגמרי חזר לסוללה כמעט מלאה לאחר כיבוי והפעלה מחדש.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply