חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Samsung Omnia: יש לכם סבלנות?

הטוב
  • מסך מגע גדול
  • נפח זיכרון פנימי נדיב, כולל חריץ הרחבה
  • עיצוב מלוטש ואלגנטי
  • איכות שמע מצוינת
  • Wi-Fi
  • מקלט GPS מובנה
  • חיישן תנועה
  • מצלמת 5 מגה פיקסל משוכללת ואיכותית
  • דפדפן Opera נוח וגלישה מהירה
  • שפע תוכנות ועזרים
הרע
  • ממשק אטי
  • איכות מסך לא מלהיבה, דוהה באור יום
  • סטיילוס לא נוח
  • איכות שמע בינונית באוזניות המצורפות
בשורה התחתונה

סמסונג מעלה את ה-Omnia על ראש שמחתה, והוא אכן המכשיר המרשים ביותר בגלריית מכשירים שלה. על הנייר, לא חסר לו כלום והוא סמארטפון עשיר במיוחד בתכונות שגם נראה טוב. גם כשמשווים את היתרונות מול החסרונות שלו הוא לכאורה יוצא מנצח. ועדיין החסרונות שלו מקשים עלינו להתלהב ממנו באמת.

המסך שלו מחוויר לעומת רוב המכשירים המתחרים,  והכי מעצבן – הוא פשוט אטי, ברמה שגרמה לנו תסכול, אם כי נכון שהוא אינו שונה בזה משאר הסמארטפונים ברמה שלו. לסיכומו של דבר, האומניה אינו מביא בשורה חדשה באמת ואינו מתעלה על ה-
Diamond של HTC למשל, אבל הוא מכשיר מרשים בפני עצמו – בתנאי שיש לכם סבלנות אליו.

הקדמה

Omnia, שהושק זה עתה בארץ, הוא מכשיר הדגל של חברת סמסונג והמתחרה הרציני שלה בקטגוריית הסמארטפונים עם מסכי המגע. לעומת ה-TouchWiz שהיה בעיקר טלפון גאדג'ט ורק חימם את השטח, Omnia הוא כבר התותח הכבד של סמסונג, והיא מכנה אותו "מכשיר All-in-one אמיתי". ואכן, המפרט שלו ללא ספק מרשים ביותר, כראוי לשמו (Omnia בלטינית - הכול). הוא כולל מעבד מתוצרת Marvell במהירות שעון של 624MHz, זיכרון ROM 128MB ו-RAM 256MB, נפח אחסון למשתמש 8 או 16GB ותמיכה בכרטיס הרחבה של עד 8GB נוספים, מסך מגע בגודל 3.2 אינטש, תקשורת טלפונית בארבע רשתות GSM וגלישה סלולרית ב-HSDPA במהירות של עד 7.2Mbps, תקשורת אלחוטית Wi-Fi ו-Bluetooth סטריאופוני, מצלמה ראשית בת 5 מגה פיקסלים ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידיאו, מקלט GPS מובנה, מד תאוצה, חיישן תאורה, נגן מוזיקה ווידיאו, רדיו FM, יציאת טלוויזיה, מקש מגע אופטי שמשמש כעכבר  ועוד.

עיצוב המכשיר מזכיר את ה-TouchWiz, עם מסגרת כרום-כהה נוצצת שמקיפה מסך מגע גדול ומוארך, ושלושה מקשים מתחתיו על משטח מתכת מוברשת כהה. לעומת האלגנטיות המושכת של החלק הקדמי, גב המכשיר קיבל מכסה פלסטיק שחור וסתמי למדי, למרות הטקסטורה המוברשת שלו.

מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

בתחום הטלפוניה אין לנו שום טענות – Omnia עושה עבודה מצוינת. בשיחות, עוצמת השמע ואיכות הקול ראויים לשבח, וגם הספיקר הממוקם בחזית המכשיר לא מאכזב ומפיק עוצמה גבוהה.

בנגינת מוזיקה ברמקול החיצוני איכות הצליל טובה יחסית אם כי מוגבלת בתדרים, והעוצמה טובה. אכזבה מסוימת נרשמה כשחיברנו את זוג האוזניות המצורף; למרות העיצוב העתידני שלהן ושרוולי הסיליקון הלבנים שאמורים לאטום את האוזן מפני צלילים חיצוניים, איכות השמע שלהן בינונית עד סבירה בלבד. אגב, כשחיברנו אוזניות אחרות (את אלו של ה-TouchWiz עם שרוולי הסיליקון הגמישים) נהנינו מאיכות שמע נפלאה, כך שהאשם הוא באוזניות ולא במכשיר.



Samsung Omnia

בשיחות, עוצמת השמע ואיכות הקול ראויים לשבח, וגם הספיקר הממוקם בחזית המכשיר לא מאכזב ומפיק עוצמה גבוהה. אכזבה מסוימת נרשמה כשחיברנו את זוג האוזניות המצורף; איכות השמע שלהן בינונית עד סבירה בלבד

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

יחסית לסמארטפון מתקדם ועתיר טכנולוגיה, מידותיו של ה-Omnia צנועות. הוא אמנם קצת ארוך משציפינו אך הוא צר ולכן יושב היטב בכף היד. הוא דק יחסית – 12.5 מ"מ עוביו, ומשקלו סביר, 122 גרם. אנחנו העדפנו לשאת אותו בתיק ולא בכיס בגלל אורכו וגם בגלל החשש לשלומו של מסך המגע.

מסך המגע, בגודל 3.2 אינטש, מציג רזולוציה של 400x240 ותומך בעד 65 אלף צבעים. בכך הוא נופל משמעותית ממסכים מרהיבים ועתירי פיקסלים שראינו, למשל ב-HTC Diamond או ב-iPhone, והוא ללא ספק אינו חד כמוהם. עם זאת הוא מציג תמונה טובה למדי והפורמט המוארך שלו התגלה כנוח ביישומים השונים. החולשה העיקרית של המסך היא באור יום, ואפילו לא בשמש ישירה; גם ביום מעונן המסך הופך בחוץ לאנמי ודהוי ומקשה על השימוש בו. כמסך מגע הוא מתפקד היטב ומגיב ברטט קל למגע (ניתן לביטול). חיישן תנועה מזהה את כיוון החזקת המכשיר ומסובב לפיו את כיוון התצוגה תוך כדי אפקט נאה אך ממושך מדי.



Samsung Omnia

הוא אמנם קצת ארוך משציפינו אך הוא צר ולכן יושב היטב בכף היד. הוא דק יחסית ומשקלו סביר, 122 גרם. מסך המגע, בגודל 3.2 אינטש, מציג רזולוציה של 400x240 ותומך בעד 65 אלף צבעים. בכך הוא נופל משמעותית ממסכים מרהיבים ועתירי פיקסלים שראינו


 


מתחת למסך ישנו משטח צר של מתכת מוברשת שמאכלס את שני מקשי החיוג וניתוק, וביניהם מקש ריבועי שחור שהוא גם משטח אופטי. המקשים גדולים ונוחים לשימוש וללחיצה. המשטח האופטי מגיב היטב למגע, וניתן להפעיל אותו כמקש ניווט באמצעות החלקה של האצבע עליו לכיוון הרצוי, או משמש כעכבר – ממש כמו במחשב נייד. כשחושבים על זה, אין סיבה לשלב עכבר כזה דווקא במכשיר שמתהדר במסך מגע, אבל אם כבר הוא חביב למדי ומתפקד לא רע.

בראש המכשיר נמצא מקש הפעלה קטן ולצדו חריר לאתחול המכשיר. השמאליים שבינינו יברכו על מיקומו של מקש ההפעלה (שמשמש גם למעבר מהיר למצב המתנה ובחזרה) – מימין, כך שבאחיזה בכף יד שמאל הוא נגיש לאצבע המורה; הימניים שבינינו יאלצו לכופף מעט את האצבע כדי להגיע אליו. בצד ימין של המכשיר יש מקש גישה מהיר למנהל היישומים, שני מקשי עוצמה שנמצאים נמוך מהמקובל ומקש דו-שלבי למצלמה; בשמאל נמצא שקע Mini-USB רב תכליתי לטעינה, אוזניות ויציאת הטלוויזיה. חריץ ההרחבה לכרטיסי הזיכרון, מסוג Mini-SD, מוסתר מתח מכסה הסוללה ותאלצו להסיר את הסוללה כדי להכניס או להוציא את הכרטיס ממנו – קצת מעצבן, אבל כיוון שיש במכשיר זיכרון פנימי ענק, סביר להניח שלא תזדקקו כלל בכרטיס זיכרון.

לערכת המכשיר מצורף סטיילוס נשלף עם מכסה, שנראה כמו מקל קסמים חלקלק ואלגנטי כשהוא סגור. כשפותחים אותו הוא מתארך וחושף את ראש ה"עט". אנחנו מצאנו אותו כלא נוח במיוחד מפני שהוא אינו עשוי מקשה אחת וחלקיו מתנדנדים בעת השימוש בו. גם העובדה שאין לו מקום ייעודי בגוף המכשיר מסרבלת את כל החבילה וגורמת לו להיות מועד לאבידה.

מערכת ההפעלה של המכשיר מתחלקת לשניים. המערכת הראשית היא Windows Mobile 6.1Proffesional, על יתרונותיה וחסרונותיה: היא עשירה מאוד, מלאה בתוכנות (אופיס, יומן, נגן מוזיקה ווידיאו, דפדפן אינטרנט, תוכנת דואר, מסרים מיידיים ועוד) וכמובן מאפשרת התקנה של תוכנות צד שלישי, ועם זאת היא סובלת מאטיות מסוימת ומסרבול אופייני. מעליה נמצא הממשק של סמסונג (TouchWiz UI) שחוצץ בין המשתמש ל-WM ברוב השימושים ואמור להציע ממשק נוח ונגיש יותר.

את עמוד הבית תוכלו להגדיר בשלושה אופנים: ממשק ה-Widgets שמאפשר גרירה והזזה של פריטים על שולחן העבודה, עמוד בית עם כמה וכמה קיצורי דרך לתוכנות השכיחות, או עמוד בית אינטראקטיבי שכולל פס גלילה בחלקו העליון ומאפשר גישה לקיצורי דרך לפי נושא: יישומים, אנשי קשר מועדפים והגדרות. קצת חבל שממשק ה-Widgets המדליק כשלעצמו אינו מסוגל לעבוד במקביל לעמודי הבית האחרים שפחות מלהיבים, אך בסופו של דבר פרקטיים ונוחים יותר.

הניווט בתפריטים השונים מתבצע באפקטי מעבר נאים, וניכרת השקעה גם בעיצוב התפריטים והתוכנות השונות – אם כי עדיין יש לסמסונג הרבה מה ללמוד מהממשק המדהים ויזואלית של HTC. אבל הבעיה האמיתית, כרגיל, טמונה באטיות. למרות המעבד המהיר, Omnia לא מצליח לסחוב כראוי את זוג מערכות ההפעלה המורכבות שעליו וביצועיו עצלים וסובלים מהשהיות ואטיות כללית מתסכלת. בכך הוא מיישר קו עם כל הסמארטפונים בעלי מסכי המגע שסקרנו, שסובלים כולם מאטיות דומה. הבחנו גם שלאחר שימוש לא ממושך מדי, כמו 10 דקות שיחה המכשיר נוטה להתחמם.


Samsung Omnia

את עמוד הבית תוכלו להגדיר בשלושה אופנים: ממשק ה-Widgets שמאפשר גרירה והזזה של פריטים על שולחן העבודה, עמוד בית עם קיצורי דרך, או עמוד בית אינטראקטיבי שכולל פס גלילה ומאפשר גישה לקיצורי דרך לפי נושא. הניווט בתפריטים השונים מתבצע באפקטי מעבר נאים, אבל הבעיה האמיתית, כרגיל, טמונה באטיות


 


נקודה נוספת שחשוב לדעת היא שאמנם את רוב התכונות תוכלו לבצע באצבע בממשק העליון של סמסונג, אבל לא תוכלו לברוח מהשימוש בעט הסטיילוס משום שרבות מהפונקציות פועלות מתוך מערכת ההפעלה Windows Mobile, עם התפריטים והמקשים הקטנטנים,והשימוש באצבע בלבד פשוט בלתי אפשרי.

המקלדת היא מקלדת QWERTY מלאה בעברית, רוסית, ערבית או אנגלית, ולמרות שהמקשים הוירטואליים שלה מוארכים וצרים כדי להיכנס בפורמט המסך, היא בסך הכול די נוחה אחרי שמתרגלים אליה, והרטט הקל שמתקבל כמשוב מקל על ההקלדה. אם אתם כותבים דווקא באנגלית תוכלו לנסות את אחת משלל אפשרויות ההזנה שבמכשיר, החל מהמקלדת הזעירה של WM ועד זיהוי כתב יד.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

נאמן לקונספט של מכשיר "הכול כלול", הסמארטפון המתוחכם של סמסונג הוא גם מכשיר מולטימדיה עשיר ומתקדם. ראשית, הוא כולל מצלמת 5 מגה פיקסל שכוללת פלאש, מייצב תמונה, זיהוי פנים ואוטו-פוקוס. בתפריטי המצלמה מצאנו 13 סצנות צילום מובנות, איזון לבן, בהירות, זיהוי חיוך, פנורמה ועוד. למצלמה לוקח קצת יותר מ-3 שניות לעלות, אבל מכאן ואילך התפקוד שלה זריז למדי. בתנאי תאורה טובים המיקוד מהיר, ועיבוד התמונה נעשה כמעט מיידית, אם כי כרגיל במצלמות-טלפון יש השהייה ((Shuter-lag של כשנייה בין הלחיצה לבין הצילום בפועל.

איכות התמונות המתקבלת מצוינת – התמונות הופיעו מפורטות מאוד, איכותיות ובצבעים יפים. שמחנו לראות שגם בתוך הבית קיבלנו תוצאות נאות ולא רועשות מדי, אך ביצועי הפלאש לא מרשימים.



Samsung Omnia

איכות התמונות המתקבלת מצוינת – התמונות הופיעו מפורטות מאוד, איכותיות ובצבעים יפים. שמחנו לראות שגם בתוך הבית קיבלנו תוצאות נאות ולא רועשות מדי


 


המכשיר מצלם סרטוני וידיאו בפורמט MP4, ברזולוציה של עד 640X480. ברזולוציה המקסימלית האיכות לא הרשימה, וניכרו תופעות מריחה וקטיעות ברצף הצילום. כשהורדנו את הרזולוציה ל-320X240 האיכות הייתה דווקא טובה מאוד יחסית למצלמת טלפון והתופעות המטרידות כמעט ונעלמו.

את התמונות והסרטונים שצילמתם תוכלו להציג במכשיר בשלוש תוכנות שונות – "אלבום מדיה" הפשוט, "מצגת תמונות" שהיא מעין תוכנת ניהול קבצים נוחה עם חלוקה לתיקיות ולאלבומים, ומאפשרת הצגת מצגת שקופיות עם אפקטים ומוזיקה ברקע, ואפילו תוכנה בשם "מסגרת דיגיטלית" שכשמה כן היא – מדמה את המכשיר למסגרת דיגיטלית כולל שעון, מצגת, החלפת תמונות לפי תזמון ועוד.

נגן המוזיקה נוח לשימוש וכולל את כל התכונות המוכרות: הצגת תמונת אלבומים, חיפוש לפי קטגוריות, אפשרויות השמעה ואיקולייזר עם תבניות מוכנות. גם תוכנת הרדיו טובה והקליטה במכשיר מצוינת. תוכנות נוספות שתוכלו למצוא במכשיר – תוכנת הניווט של סלקום, חבילת תוכנות אופיס, מסנג'ר, תוכנה לסריקה חכמה של כרטיסי ביקור דרך המצלמה, לוח שנה, ממיר חכם, תוכנת המפות של גוגל, עורך וידאו קורא RSS ועוד תוכנות רבות.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

הגלישה באינטרנט נעשית עם הדפדפן Opera Mobile בגרסה המותאמת למכשיר. זהו דפדפן נוח מאוד, עתיר פונקציות ובגלישה באתרי WAP הוא גם מהיר ביותר. ניתן לנווט בעמוד בהחלקה של האצבע לכיוון הרצוי, לבצע זום דינמי בגלילת האצבע על בר בלתי נראה בצד ימין של המסך, ותגובת המכשיר חלקה ומהירה. בגלישה באינטרנט רגיל, עם חבילת DATA, שמחנו מאוד לגלות שהגלישה פשוט מצוינת. דפים מורכבים מוצגים באופן מושלם, נטענים במהירות טובה והניווט בתוכם פשוט תענוג. האכזבה היחידה נרשמה כשגילינו שאין תמיכה בפלאש, אך עניין זה יכול ועשוי להיפתר בגרסאות התוכנה הבאות.

ניתן כמובן להגדיר חשבונות דואר אלקטרוני ולקבלם ישירות למכשיר. הגדרת החשבון של ספקיות דואר שכיחות מתבצעת בקלות ובמהירות לאחר שהמכשיר מציע השלמה אוטומטית לרוב ההגדרות, ולמשתמש נותר רק להזין שם וסיסמה.

Omnia מסתנכרן באופן מלא עם האאוטלוק ועם Windows Media Player בחיבור למחשב (בוויסטה זה פועל אוטומטית, ב-XP תצטרכו להתקין את ActiveSync). כמו כן ניתן להגדיר חיבור כ-Mass Storage, ולקבל גישה ישירה אל הקבצים המאוחסנים בכרטיס או על המכשיר עצמו ללא תיווך תוכנה נוספת.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

עד לא מכבר, מי שקנה סמארטפון או מכשיר על מסך מגע היה לוקח בחשבון שהסוללה שלו תחזיק מעמד מקסימום עד שעות הערב המוקדמות. כיום רוב הסמארטפונים כבר כוללים סוללה שמסוגלת להחזיק יום ומחצה לפחות, וכך גם ה-Omnia שמצויד בסוללה  חזקה של 1400mAh.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

איכות הבנייה של ה-Omnia מעולה. למעט גב הפלסטיק הסתמי הוא בנוי מחומרים מעולים ומעניק תחושה של עמידות טובה. שקע ה-Mini USB מחופה בכיסוי פלסטיק קשיח, אך עדשת המצלמה נותרה חשופה. מסך המגע אמנם רגיש לטביעות אצבע אך להתרשמותנו הוא עמיד למדי בפני שריטות. בכל מקרה היינו ממליצים לרכוש עבורו נרתיק תואם.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply