סקירת wisebuy - Samsung Soul: מסך קטן גדול
- עיצוב מרהיב
- מקשי ניווט במסך מגע ייעודי
- מצלמת 5 מגה פיקסל מעולה באור יום
- נגן מוזיקה מוצלח
- מסך דוהה בשמש
- איכות ועוצמת שמע בינוניות
- ממשק אוזניות לא סטנדרטי
Soul של סמסונג הוא טלפון מתקדם ומעוצב היטב, שמספק את התאווה לגאדג'טים במלואה: הוא יפה תואר, דקיק ואלגנטי; יש לו מסך מגע משני חדשני שגם עובד היטב, והוא מצויד במצלמה איכותית ונגן מוזיקה מעולה. מנגד, איכות השמע שלו לא מרשימה, הסוללה חלשה ומערכת ההפעלה לא מספיק מהירה. מומלץ לחובבי גאדג'טים וסטייל, פחות למי שמחפשים טלפון ענייני וזריז.
חברת סמסונג הקוריאנית ממשיכה את קו המכשירים הדקים במיוחד שלה, שזכה להצלחה רבה בעולם, והשיקה לאחרונה את מכשיר הדגל של הסדרה לשנת 2008 – ה-Soul. שמו של הדגם הוא בעצם ראשי תיבות של המילים The Spirit Of The Ultra. הדגם הזה זכה להצלחה מרובה בעולם ונמכר ביותר ממיליון יחידות במהלך החודש הראשון להשקתו.
Soul הוא טלפון דור 3.5 יפהפה בתצורת סליידר, המעוצב בקו מינימליסטי ואלגנטי במיוחד בגימור מתכת מוברשת כהה ושחור מט. חוץ ממראה אטרקטיבי, מציע Soul חידוש טכנולוגי מעניין בדמות מסך המגע המשני (המכונה Magic Touch על ידי היצרנית), המשמש כמקשי ניווט אינטראקטיביים. בנוסף כולל המכשיר מצלמת 5 מגה פיקסל ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידיאו, מסך בגודל 2.2 אינטש, קישוריתBluetooth סטריאו, נגן מוזיקה ווידיאו, רדיו FM וחריץ הרחבת זיכרון לכרטיסי MicroSD, בנוסף לזיכרון הפנימי בנפח 128MB.
איכות הקול ושמע
(15% מהציון הסופי)Soul סובל מתופעה שכבר ראינו במכשירי טלפון/גאדג'ט דומים: בין כל הפונקציות הייחודיות והמרשימות, סעיף איכות השמע בשיחות הוזנח. בשיחות שערכנו שמענו את הצד השני באיכות סבירה עד טובה אך העוצמה הייתה קצת חלשה, ולעתים קרובות ניסינו לשווא להגביר את הוווליום כדי לשמוע טוב יותר. הספיקר מאכזב עוד יותר ומלבד עוצמה לא מספקת הוא מפיק גם צליל לא איכותי וצורמני למדי.
בתחום השמעת המוזיקה, המכשיר מתהדר במגבר דיגיטלי בשם ICE Power מבית Bang&Olufsen שאמור להפיק צליל נקי ואיכותי במיוחד. באוזניות המצורפות השמע אכן משובח – צלול, רחב ועשיר בבאס, כך שהוא יוכל להחליף בקלות נגן המוזיקה ייעודי. בספיקר, לעומת זאת, הצליל חלש מדי ומתעוות קשות בעוצמה המרבית.
נוחות השימוש
(35% מהציון הסופי)הנדסת האנוש של גוף המכשיר מעולה. המידות שלו מדויקות ונוחות להפליא על אף שהוא אינו קל (
המסך גדול ואיכותי מאוד – גודלו 2.2 אינטש, ברזולוציה של 240X320, והוא תומך ב-16 מיליון צבעים. בתאורת חדר הוא נראה נפלא, אבל כשיצאנו החוצה אל אור השמש הוא דהה מאוד והשימוש בו הפך לבעייתי.
מתחת למסך, בפאנל הקדמי הראשי, נמצאים מקשי החיוג וניתוק, מקשי ה-Soft Keys ומסך המגע המשמש כמקשי הניווט. ברוח המינימליזם, המקשים אינם אלא סימון מואר על פני משטח מתכת אחיד, אך הם מגיבים היטב ובנפרד זה מזה. מרגיז שאי אפשר לתכנת את פעולתם של ה-Soft keys, והם משמשים האחד להודעות והשני לגישה לאינטרנט. לפני שנגיע למסך המגע החדשני נסקור את שאר המקשים: בימין המכשיר נמצא מקש הצילום הדו-שלבי, לצד חריץ ההרחבה, ובצד שמאל נמצאים מקשי העוצמה לצד שקע הטעינה והאוזניות. אגב, מקשי העוצמה ממוקמים בחלק התחתון של הסליידר, כך שכשהמכשיר פתוח הם נמצאים למטה – מיקום קצת משונה, אבל אפשר להתרגל.
עם פתיחת הסליידר מתגלה לוח המקשים, העשוי גם הוא משטח מתכת מוברשת יפהפה המופרד בבליטות כסופות. ההפרדה בין המקשים טובה, והמקשים עצמם די מרווחים ונוחים בסך הכול. חוץ ממקשי הספרות מצאנו שם מקש מחיקה, מקש לשיחות וידיאו ומקש גישה לתפריט קיצורי דרך מהיר, הניתן לתכנות על ידי המשתמש.

מתחת למסך, בין המקשים האחרים, שוכן משטח נגיעה אקטיבי שהוא גם מסך OLED, המציג את מקשי הניווט. מעבר לאפקט הוויזואלי המלהיב, מסך המגע הזה הוא גם פונקציונאלי מאוד, שכן מקשי הניווט משתנים בהתאם למסך בו הם נמצאים. למשל, במצב מצלמה הם הופכים לפונקציות שונות כמו מקרו, פלאש ופיצוי חשיפה; בנגן המוזיקה הם הופכים למקשי מולטימדיה, וכן הלאה ביישומים אחרים. האייקונים מופיעים באופן ברור מאוד במסך, ומגיבים למגע באפקט ויזואלי וברטט קצר וממכר. הבעיה היחידה במסך המגע הזה הוא שאין עוד ממנו: לו אנחנו מהנדסים בסמסונג, היינו מוותרים כליל על המקשים בפאנל הקדמי ומשתמשים במסך מגע אחד גדול, מפני שתפעול המכשיר דורש הקשה על מקשי המגע אך גם על מקשי החומרה לסירוגין, והמעבר בין לחיצה למגע עשוי לבלבל.
מערכת ההפעלה של המכשיר, שגרסה שלה כבר ראינו ב-F480, מצוינת – היא נוחה מאוד, מעוצבת להפליא ועשירה בפונקציות. אין בה זכר לתפריטים המסורבלים והלא אינטואיטיביים שאפיינו בעבר את מכשירי החברה, והיא בהחלט מערכת הפעלה בוגרת ומלוטשת. עם זאת, נראה שהיא קצת כבדה עבור המעבד של המכשיר והיא מעט אטית. בין שאר התכונות שמצאנו בה, נציין את האפשרות ליצור ערכות תצוגה (סקינים) ולהתאים באופן אישי את צבעי הרקע, הגופן, סט המחוונים ואפילו צבע האייקונים של מסך המגע; וכן אפליקציות כמו קורא RSS, עורך תמונות, עורך וידיאו ועוד.
יישומי מולטימדיה
(20% מהציון הסופי)נתחיל מהסוף: המצלמה של ה-Soul היא ככל הנראה מצלמת-הטלפון הטובה ביותר שיצא לנו לראות, והאיכות שלה מתקרבת מאוד למצלמה דיגיטלית רגילה – לפחות בתנאי תאורה טובים.
עם לחיצה ארוכה על מקש הצילום בצד המכשיר (כאשר הסליידר פתוח) תוכנת המצלמה נטענת והיא מוכנה לפעולה. תפעול המצלמה מתבצע כאשר המכשיר מוחזק בצורה אופקית. תכונות המצלמה עשירות מאוד וכוללות את כל מה שאתם מצפים למצוא במצלמה רגילה: אוטו-פוקוס, תכניות צילום, מקרו, מבזק LED עוצמתי, צילום רצף, זיהוי פנים וזיהוי חיוך, איזון לובן, מדד חשיפה, הגדרת ISO ומייצב תמונה. בכך היא דומה למצלמה שבדקנו ב-F480 של סמסונג.
איכות התמונה בתנאי תאורה טובים מעולה ביחס למצלמת טלפון. החשיפות מדויקות, הטווח הדינמי רחב מהרגיל, החדות טובה והצבעים טבעיים. אתגרנו את המצלמה עם צילומי מקרו ועם סצנות קונטרסטיות מאוד, והופתענו שוב ושוב מהביצועים המצוינים של המצלמה. גם המיקוד ותהליך שמירת התמונה המהירים למדי תורמים לחוויית הצילום. מובן שבבחינה מדוקדקת של קרופ 100% יתגלו הפגמים והעיבוד הדיגיטלי של התמונה (אחרי הכול, מדובר בטלפון עם מצלמה ולא ההיפך), אבל בהדפסות עד גודל בינוני תקבלו תוצאות נפלאות.
היינו שמחים לבשר לכם שגם בתאורה חלשה תקבלו תמונות טובות, אבל לצערנו גם ה-Soul סובל מירידה חדה באיכות התמונה בתנאי תאורה קשים. הצבעים פחות טובים, ניכרים עקבות מנגנון הניקוי של הרעש הדיגיטלי וגם המיקוד לא תמיד מוצלח. נציין לטובה את פלאש ה-LED העוצמתי שמצליח להאיר חדר בינוני בקלות ובאופן אחיד למדי, ומשמש גם כנורת עזר למיקוד.
מצלמת הוידיאו מסוגלת לצלם ברזולוציה מקסימלית של 320X240 פיקסלים (QVGA) בפורמט MP4, והאיכות סבירה לגמרי – למעשה, גבוהה יותר משציפינו.
נגן המוזיקה במכשיר נוח מאוד, ומאפשר קטלוג הרצועות לפי פרמטרים שונים, השמעה אקראית או חוזרת ואיקולייזר עם תשע הגדרות קבועות, וכן מזעור הנגן לרקע המאפשר להמשיך ולהשתמש ביישומים אחרים במכשיר. הנגן תומך במגוון רחב למדי של פורמטים:MP3, AAC, AAC+, WMA, AMR, eAAC .
נגן הרדיו מאפשר שמירה של תחנות בזיכרון, סריקה ידנית או אוטומטית והשמעה דרך הרמקול במכשיר, ואיכות הקליטה טובה. במפרט מצוין שהרדיו במכשיר תומך ב-RDS, אך אנחנו לא זכינו לראות אותו פועל. חבל שאי אפשר לקבוע תדר בצורה ידנית אלא חייבים לסרוק את הסקאלה עד ההגעה אל התדר הרצוי.
גלישה וסנכרון
(10% מהציון הסופי)ב-Soul אין קישורית Wi-Fi וחבל, אך הגלישה מתבצעת בדור 3.5. הדפדפן במכשיר נוח מאוד, ומאפשר צפייה טובה בדפי HTML רגילים בזכות "תצוגת התאמה חכמה" המסדרת את הדף באופן שיתאים למסך. חבל שפונקציית "דף מנחה", שראינו ב-F480, נעדרת מהדפדפן במכשיר הזה. ניתן לשנות את גודל התצוגה, אך כדי לעשות זאת יש לחטט בתפריט; היה עדיף לו היה הדבר מתבצע באמצעות מקשי העוצמה (שוב, כמו ב-F480). שמנו לב גם שבטעינת דפים מורכבים וארוכים יחסית, כמו עמוד ראשי של פורטל אינטרנט, נוצר עומס רב על הזיכרון ותגובות המכשיר הופכות אטיות.
המכשיר כולל תמיכה בדוא"ל כולל קבלה ושליחה של קבצים; ניתן להגדיר חשבונות של ספקיות ישראליות באופן מהיר וקל. ישנה בעיה מסוימת עם קבלת מיילים בעברית, המופיעים במכשיר כג'יבריש. במכשיר מותקנת תוכנת צפייה במסמכי אופיס המסוגלת להציג קובצי Word, Excel, PowerPoint ו-PDF, כך שתוכלו לפתוח ולהציג את מרבית הקבצים המצורפים שתקבלו במייל.
סנכרון הנתונים מול המחשב האישי מתבצע באמצעות תוכנת Samsung PC-Studio 3, שהתגלתה כנוחה ואינטואיטיבית להפליא ומאפשרת גם גישה לזיכרון המכשיר, הפעלת קובצי מולטימדיה ועוד.
משך פעולת סוללה
(10% מהציון הסופי)היצרנית מבטיחה הרים וגבעות בסעיף זה: עד 407 שעות המתנה ועד 6 שעות ו-25 דקות שיחה. המציאות, למרבה האכזבה, לא מתקרבת אפילו להבטחה, וסוללת המכשיר (ליתיום-יון, 880mAh) שרדה אצלנו יום אחד בלבד בשימוש מסיבי, ויום ומחצה בשימוש רגיל.
עמידות
(10% מהציון הסופי)איכות הבנייה של ה-Soul היא מהמשובחות. גוף המתכת חזק וקשיח ומשדר עמידות גבוהה, ומנגנון הסליידר מעולה ומדויק. החלקים שאינם מתכת מוברשת עשויים מפלסטיק בציפוי מטאלי רך מעט ונעים למגע. גם מיקום המצלמה, מתחת לסליידר, מגן עליה מפני שריטות וטביעות אצבע. נקודות התורפה של המכשיר הם שני המסכים, המתכסים במהירות בטביעות אצבעות, וכן פאנל המתכת האחורי שלאחר יומיים של שימוש בלבד התכסה בהרבה מאד שריטות זעירות.