חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
מצלמה Canon EOS 1000D / Digital Rebel XS / EOS Kiss F קנון
מותג: Canon
סוג מצלמה: רפלקס DSLR
רזולוציה: 10.1 מגה פיקסל
גודל חיישן: APS-C
סוג סוללה: Li-Ion
מייצב תמונה: ללא
סוג פוקוס: אוטומטי + ידני
סוג עינית: אופטית
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
יוני 01.04.13
תום 25.10.11
איתי 06.05.11
Dima 20.03.11
zohar 16.03.11
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - מצלמה Canon EOS 1000D / Digital Rebel XS / EOS Kiss F קנון

אוריה גנור | 18.12.2008
הטוב
  • איכות תמונה טובה
  • קלת משקל, נוחה לאחיזה ולשימוש
  • מיקוד מהיר ומהירות צילום גבוהה
  • עינית טובה ונוחה
  • עדשת קיט מיוצבת וטובה
  • ניקוי חיישן אוטומטי
הרע
  • נטייה לחשיפות יתר
  • הפלאש אגרסיבי בשמשו כנורת עזר למיקוד
  • איכות בנייה נמוכה לז'אנר
  • משך פעולת סוללה בינוני
בשורה התחתונה

מצלמת ה-Entry Level מבית קנון, ה-1000D, היא מצלמה טובה ומספקת, שתענה היטב על צרכיו של קהל היעד שלה – צלמים חובבים שמעוניינים במצלמת DSLR טובה ונוחה במחיר סביר.  

ה-1000D משלבת מעבד תמונה משובח, עדשת קיט טובה, נוחות שימוש גבוהה, מהירות מיקוד ומהירות צילום גבוהות בגוף נוח לאחיזה ובמשקל קל יחסית. היינו שמחים לראות מסך טוב יותר ואולי גם איכות בנייה טובה יותר, אך במחיר שבו ה-1000D נמכרת היא בהחלט עולה על הציפיות.

הקדמה

חברת קנון, הייתה ככל הנראה הראשונה בעולם לייצר מצלמות SLR דיגיטליות ברמת Entry Level, שהן מצלמות זולות בהרבה מאחיותיהן המקצועיות, אך כוללות טכנולוגיות ויכולות של DSLR. כיום ניתן לראות כי דמויות ה-SLR הולכות ומתקרבות ליכולותיהן של מצלמות ה-DSLR, ובמקביל מחירן של ה-DSLR הולך ויורד בהדרגה.

ה-1000D מבית קנון שייכת לסדרת ה-EOS הנודעת של החברה, שבה ניתן למצוא בין היתר מצלמות PRO מהטובות בעולם כגון 1Ds Mark 3 שזכתה בכל פרס אפשרי. ה-1000D נמנית עם הדגמים הפשוטים יחסית והזולים יותר בסדרה – שפונים בעיקר לקהל הביתי-חובב, וזכתה בתואר המוצר הטוב ביותר לשנת 2008-2009 על ידי ארגון EISA וללא מעט פרסים נוספים.

ה-1000D היא מצלמת 10.1 מגה פיקסל המצוידת בחיישן CMOS בגודל 22.2 X 14.8 מ"מ, במעבד התמונה המשובח DIGIC 3 ובמאפיינים טכנולוגיים מתקדמים כגון מערכת ניקוי חיישן אוטומטית. ה-1000D נמכרת עם עדשת קיט 18-55 מ"מ בעלת מייצב תמונה אופטי, וכוללת לא פחות משבע נקודות מיקוד. ה-1000D, ככל מצלמות ה-DSLR כוללת אופציה להחלפת עדשות ולחיבור פלאש חיצוני.

ה-
1000D משתמשת בכרטיסי הזיכרון SD ו-SDHC, מופעלת על די סוללת ליתיום ונמכרת בצבע שחור.

האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.

איכות צילום

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

באופן כללי, איכות הצילום של ה-1000D השביעה את רצוננו. את הסקירה ביצענו עם עדשת קיט Canon 18-55mm הנמכרת עם המצלמה. כידוע, לעדשה יש השפעה קריטית על איכות התמונה, ויש לקחת זאת בחשבון.

בצילום באור יום מלא הבחנו שוב באיכויותיו של מעבד ה-DIGIC 3, שתרם להפקת תמונות עשירות ומלאות חיים. התמונות הופיעו בצבעים טבעיים ויפים, הוארו היטב והכילו פרטים רבים ומינון נכון של קונטרסטיות. הפרדת הצבעים של ה-1000D התגלתה גם כן כטובה, ובנוסף התמונות נראו ממוקדות ומדויקות. ל-1000D יש נטייה קלה לחשיפת יתר באור יום מלא, אך לא במידה שגורעת מאיכות התמונה.

בצילום בתוך הבית כאשר לא נעשה שימוש בפלאש, ה-1000D הוכיחה את יכולותיה בתחום הפחתת הרעש הדיגיטלי, ובנוסף שמחנו לגלות כי מייצב התמונה בעדשה אכן אפקטיבי. הרעש הדיגיטלי ניתן להבחנה (באזורים הכהים בתמונה) החל מ-ISO 400, אך אינו מפריע כלל גם ב-ISO 1600. בכל מקרה, את הרעש הדיגיטלי תראו בעיקר כאשר תצפו בתמונות על צג המחשב, אך לא תבחינו בהדפסת התמונות בגדלים סטנדרטיים (10X15, 13X18), ולעיתים גם לא בגדלים גדולים יותר כמו 20X30 למשל.

יכולות איזון לבן של ה-1000D התגלו גם כן כמדויקות, ובכל סוגי התאורה התמונות נראו מאוזנות היטב והופיעו בגוונים נכונים. פלאש המצלמה הרשים אותנו ביכולותיו, אך פחות בדרך פעולתו. הפלאש מכסה את השטח המצולם היטב, אינו יוצר הצללות חזקות מדי או קונטרסטיות חזקה, ובנוסף גם אינו מעוות את צבעי התמונה או את צבע העור של המצולמים.

הפלאש משמש גם כנורת עזר למיקוד בתנאי תאורה קשים, ועושה זאת על ידי הבזקה של מספר פלאשים מהירים רצופים - שאינם ידידותיים כל כך למצולמים. שמחנו לגלות כי בין אם מדובר בצילום מקרוב, בצילום רחב של נוף או בכל צילום אחר – התמונות שצולמו נראו ממוקדות לשביעות רצוננו והכילו פרטים רבים מאוד בזכות חיישן ה-CMOS. מלבד זאת, המיקוד בזמן הצילום כמו גם הצילום עצמו – נעשו בצורה מהירה ביותר ובכך שיפרו גם את נוחות השימוש.

Canon 1000D
בצילום באור יום מלא הבחנו שוב באיכויותיו של מעבד ה-DIGIC 3, שתרם להפקת תמונות עשירות ומלאות חיים. התמונות הופיעו בצבעים טבעיים ויפים, הוארו היטב והכילו פרטים רבים ומינון נכון של קונטרסטיות

מצב בו חיישן המצלמה נחשף זמן רב מדי לאור בגלל צמצם פתוח מדי או מהירות תריס גבוהה מדי, וכתוצאה מכך התמונה יוצאת "שרופה", כלומר שהחלקים המוארים נראים לבנים לגמרי וחסרי פרטים.

תכונות מיוחדות

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Live View: ה-1000D כוללת מערכת Live View, המאפשרת תצוגה מקדימה על גבי המסך לפני הצילום, בדומה למצלמות הקומפקטיות שכולם מכירים. עד לא מזמן, אפשרות זו הייתה שמורה למצלמות דמוי SLR והקומפקטיות בלבד. משתמשים רבים שמעדיפים לחסוך מעצמם את הצילום בעזרת העינית ודאי ייהנו מהשימוש במסך.



ניקוי חיישן:
ה-1000D כוללת מנגנון אוטומטי לניקוי אבק ולכלוך שהצטברו על החיישן. מצלמות DSLR (בניגוד לקומפקטיות ולדמויות SLR) חשופות יותר לצבירת אבק בתוך גוף המצלמה, מהסיבה הפשוטה שבזמן החלפת העדשות חלקה הפנימי של המצלמה חשוף לגמרי. אבק או לכלוך מופיע כנקודות שחורות או אפורות על גבי התמונות המצולמות.

מנגנון הניקוי האוטומטי יפעל כמעט בכל פעם שתכבו את המצלמה, ואין צורך להפעילו בצורה ידנית. מדובר בחסכון של מאות שקלים לאורך הזמן – ניקוי חיישן במעבדה מקצועית עולה בין 100 ל-200 שקלים.

Canon 1000D
ה-1000D כוללת מנגנון אוטומטי לניקוי אבק ולכלוך שהצטברו על החיישן. מצלמות DSLR  חשופות יותר לצבירת אבק בתוך גוף המצלמה, מהסיבה הפשוטה שבזמן החלפת העדשות חלקה הפנימי של המצלמה חשוף לגמרי


 


מייצב תמונה: ה-1000D אינה כוללת מייצב תמונה, אך העדשה המצורפת מצוידת במייצב תמונה, והוא עושה עבודה טובה. המייצב תורם למניעת טשטושים ומריחות בתמונה, ובצילום בתוך הבית או בתנאי תאורה קשים המייצב התגלה כיעיל גם במהירויות סגר נמוכות יחסית כמו 1/20. על גבי העדשה יש כפתור המאפשר להפעיל או לכבות את פעולת המייצב – מומלץ להשאירו דלוק בכל עת.

תכולת הערכה: ה-1000D נמכרת עם עדשת קיט Canon 18-55mm (משתנה מחנות לחנות – מומלץ לבדוק את פרטי העסקה). בנוסף תמצאו בקופסה גם רצועת נשיאה, כבל USB לחיבור למחשב, כבל וידיאו לחיבור לטלוויזיה, סוללת ליתיום ומטען חיצוני, וחוברת הדרכה מלאה ומפורטת בעברית. בונוס נוסף תקבלו בצורת שתי תוכנות עריכה ומדריך מפורט בעברית המוצמד אליהן. התוכנה הראשונה היא תוכנת Digital Photo Professional 3.3 לעיבוד ולצפייה בתמונות בפורמט RAW. התוכנה השנייה היא Picture Style Editor לעריכה בסיסית של התמונות.

רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.
מנגנון המונע או מפחית את הטשטוש בתמונה שנוצר כתוצאה מתזוזה או רעד בעת הצילום. מייצב תמונה חיוני במיוחד בצילום בטווחים רחוקים (זום של x4 ויותר) או בצילום מאקרו, מצבים שבהם המצלמה רגישה יותר לרעידות. יש שני סוגים של מייצבי תמונה - אופטי ודיגיטלי. האופטי יעיל ואיכותי יותר מהדיגיטלי ולכן עדיף עליו, בעיקר אם מדובר בצילום בזום גדול מאוד.

נוחות שימוש

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ה-1000D ידידותית למשתמש ונוחה מאוד לשימוש. המצלמה מעוצבת ככל מצלמת DSLR אחרת, ולשמחתנו היא התגלתה כקלה יותר מרובן ומשקלה עומד על 502 גרם כולל סוללה ואביזרים. איכות הבנייה של ה-1000D טובה, אך ראינו טובות ועמידות ממנה.

המצלמה נוחה מאוד לאחיזה ופריסת הכפתורים עליה נכונה ומדויקת. בראש המצלמה תפגשו את חוגת מצבי הצילום, לצד כפתור ההפעלה והכיבוי, כפתור החשיפה, כפתור ה-ISO הייעודי וכפתור גלילה לבחירת מפתח הצמצם ומהירות הסגר. חוגת המצבים כוללת מצב צילום אוטומטי, מצב צילום ידני וכמה תוכניות צילום אוטומטיות. מצב נוסף ומעניין שמצאנו הוא A-DEP, שלמעשה מחשב את ממוצע עומק השדה באופן אוטומטי. מצב זה אידיאלי לצילום תמונות קבוצתיות ולצילום נופים. במצב זה המצלמה תשתמש בכל נקודות המיקוד על מנת לאתר את היעד הקרוב ביותר והרחוק ביותר (נוף למשל) שימוקדו. בגב המצלמה ולצד כפתורי התפעול השונים (כפתור AF, כפתור אזורי החשיפה וכ"ו) נמצא גם כפתור SET, המשמש בין היתר להפעלת מנגנון Live View.

Canon 1000D
המצלמה נוחה מאוד לאחיזה ופריסת הכפתורים עליה נכונה ומדויקת. בראש המצלמה תפגשו את חוגת מצבי הצילום, לצד כפתור ההפעלה והכיבוי, כפתור החשיפה, כפתור ה-ISO הייעודי וכפתור גלילה לבחירת מפתח הצמצם ומהירות הסגר


 


תפריט המצלמה הראשי מופיע בגב המצלמה תחת כפתור MENU. את כפתור הפלאש תמצאו בצדה השמאלי של ה-1000D, ובסמוך לו (על גבי העדשה) את כפתור ההפעלה של מייצב התמונה ואת כפתור הבחירה בין מיקוד אוטומטי לידני.

ממשק המצלמה שונה לגמרי מהממשק שאותו התרגלנו לראות במצלמות הקומפקטיות מבית קנון. הממשק נוח לתפעול וקל להבנה, כולל תפריט ראשי ובתוכו שבעה תת-תפריטים מסודרים להפליא הכוללים את כל הגדרות המצלמה ומאפייני הצילום הניתנים לשינוי.

מסך המצלמה התגלה כבינוני באיכותו. המסך, בגודל 2.5 אינטש ברזולוציה של 230 אלף פיקסלים, מציג את התמונות שצולמו בצורה סבירה אך לא מרשימה במיוחד. בהירות המסך הסטנדרטית כהה מאוד, ונאלצנו לכוונו לבהירות מקסימלית. על צג המחשב הביתי, התמונות נראו טוב יותר. עינית המצלמה דווקא הפתיעה אותנו לטובה. העינית מעניקה כיסוי של 95 אחוז בלבד, אך איכותה טובה, גודלה נדיב והצפייה בה נוחה.

Canon 1000D
המסך, בגודל 2.5 אינטש ברזולוציה של 230 אלף פיקסלים, מציג את התמונות שצולמו בצורה סבירה אך לא מרשימה במיוחד. בהירות המסך הסטנדרטית כהה מאוד, ונאלצנו לכוונו לבהירות מקסימלית

החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.
רכיב אופטי או דיגיטלי הקבוע בגב המצלמה, ומאפשר צפייה מקדימה בסצנה לפני הצילום.   במצלמות SLR העינית היא אופטית והיא מציגה מראה חד ומדויק מאוד, וקל לזהות בעזרתה את נקודת המיקוד. במצלמות קומפקטיות יש לעיתים עינית אופטית פשוטה שאינה מסוגלת לזהות אזורי מיקוד. יתרונה הוא בעיקר בחסכון בחיי הסוללה.   במצלמות קומפקטיות או דמויות SLR יש לעיתים עינית דיגיטלית המציגה מסך זעיר (המוגדל בעזרת רכיב אופטי). גם עינית זו חוסכת בסוללה בגלל הוויתור על המסך הגדול והבזבזני, אך לא תמיד קל לאבחן את המיקוד בתמונה בעזרתה – תלוי בצפיפות הפיקסלים.

ביצועים

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

בתחום הביצועים ה-1000D השיגה תוצאות טובות. מהירות הסגר הגבוהה ביותר שלה היא 1/4000, והאטית ביותר עומדת על 30 שניות – טווח מהירויות ממוצע וטוב. שמחנו לגלות כי ה-1000D כוללת אופציה ל-Bulb, כלומר – זמן חשיפה (בצילום ידני) לא מוגבל ועל פי רצון הצלם. מפתח הצמצם הקטן ביותר עומד על 36, והגדול ביותר עומד על 3.5 – טווח רחב ונוח.

בצילום רציף צילמה ה-1000D בקצב סביר של שלוש תמונות בשנייה. בצילום רציף אין הגבלה על מספר התמונות המצולמות. בין תמונה לתמונה ללא שימוש בפלאש לא תמתינו יותר משנייה אחת, ובשימוש עם פלאש חולפות כשלוש שניות בלבד בין תמונה לתמונה – זמן מהיר וטוב.

החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.

סוללה

(10% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

סוללת הליתיום של ה-1000D מספקת משך פעולה סביר בלבד. הסוללה אפשרה לנו לחצות את קו 500 התמונות כאשר שליש מהן צולמו עם פלאש. במצלמות DSLR רבות שבדקנו, חצינו בקלות את קו 1000 התמונות – כך שהתוצאה אינה מרשימה במיוחד.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי מצלמות
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply