סקירת wisebuy - Asus Eee : בעיקר בגלל המחיר
- קומפקטי וקל משקל
- ביצועים טובים ביחס לגודל
- קומפקטי וקל משקל
- ביצועים טובים ביחס לגודל
- מתחמם במהירות
- מקלדת לא נוחה
- כונן פנימי קטן מדי
- אין
- bluetooth
- מתחמם במהירות
- מקלדת לא נוחה
- כונן פנימי קטן מדי
- אין
- bluetooth
Eee הוא במובן מסוים הברקה: הוא נותן חוויית מחשוב מוּכֶּרֶת ומלאה במארז קטנטן שקל מאוד לשאת אותו. מסיבה זו אפשר גם להבין את המגרעות שלו ולפטור אותן כמחלות ילדות. אבל חוץ מזה, יש לדעתנו עוד סיבה להצלחה שלו בעולם: הוא פשוט חמוד, החל במידותיו הזעירות וכלה בשמו, והוא גם מוצע במחיר נוח. בשביל מי שצריך את המחשב הנייד שלו נייד באמת, ולא מצפה ממנו ליותר מדי, Eee עשוי להיות בחירה טובה מאוד.
Eee (מבוטא כמו האות E, או פשוט "אִי") של חברת Asus הושק בסוף 2007 והפך מיד ללהיט. עד סוף השנה הוא מכר 300 אלף יחידות והיה לאחד ממתנות הכריסמס הנחשקות ביותר. בפברואר השנה הוא הגיע לישראל.
מדובר במחשב נייד זעיר מקטגוריית האולטרה-ניידים, והוא מצליח להגדיר מחדש את המושג: גודלו כמחברת ממוצעת, ומשקלו כ-
הוא מצויד במסך בגודל 7 אינטש, מעבד Intel Celeron ULV במהירות 512MB, 900MHz זיכרון, כרטיס גרפי מובנה וכונן SSD (Solid-State Disk) בנפח צנוע של 4GB.
ה-Eee מוצע גם בגרסה יקרה יותר עם מסך בגודל 8.9 אינטש, זיכרון בנפח 1GB, מצלמה מובנית (באיכות 0.3 מגה פיקסל) וכונן SSD בנפח 8GB.
ביצועים
(30% מהציון הסופי)הקונספט של ה-Eee ברור, והוא גם משתקף בסלוגן שהצמידה לו החברה: "קל ללמוד, קל לעבוד, קל לשחק" (למרות שעל החלק האחרון לא היינו חותמים) – המחשב הזה נועד ללימודים, עבודה, אינטרנט, אופיס וסרטים – ממש לא למשימות כבדות. בתחום המטלות הצנוע הזה, הוא עומד די בכבוד ומציג פעולה חלקה ושקטה.
קיבלנו את המחשב עם מערכת הפעלה Windows XP, אך הוא זמין גם עם הפצה מותאמת של לינוקס, שעל פי דיווחים פועלת היטב ומהר. בהתחשב במפרט שלו, מובן שלא חשבנו להריץ עליו משחקים או פוטושופ, אבל עם נגינת וידיאו, קריאת מסמכים ומצגות וגם הפעלה של שתיים-שלוש תוכנות במקביל הוא מתמודד היטב.
בעיה אחת העיבה על השמחה: ה-Eee נוטה להתחמם במהירות, כבר מהדקות הראשונות לפעולתו, וכיוון שהוא ממש מתחנן שיניחו אותו על הברכיים עם מידותיו הקטנות ומשקלו הקט, ההתחממות המסיבית הזו הופכת ללא נעימה די במהירות. גם משטח המקלדת מתחמם לאחר זמן מה וההקלדה לאורך זמן אינה נוחה.
ה-Eee הזה נועד ללימודים, עבודה, אינטרנט, אופיס וסרטים – ממש לא למשימות כבדות. בתחום המטלות הצנוע הזה, הוא עומד די בכבוד ומציג פעולה חלקה ושקטה. הבעיה היא שהוא נוטה להתחמם במהירות, כבר מהדקות הראשונות לפעולתו
איכות התצוגה
(20% מהציון הסופי)האם 7 אינטשים מספיקים בשביל עבודה שוטפת עם המחשב? הדעות בשאלה הזו חלוקות: אנחנו מצאנו את המסך נוח וקריא מאוד, ואפילו צפייה בפרק של "אבודים" הייתה חוויה מהנה על המסך הזה; אחרים שראו את המחשב העירו שהמסך קטן מדי ושלא נוח לעבוד אתו.
מהבחינות האחרות המסך מתפקד מצוין, הוא בהיר מאוד ומתמודד היטב עם תאורה בעייתית (בין השאר בעזרת תאורת LED אחורית), מציג תמונה חדה ובצבעים טובים, ותומך ברזולוציות 480X800 או 600X800. במקרים מסוימים קרה שפתחנו חלון הגדרות כלשהו במערכת ההפעלה, וכפתורי האישור או הביטול חרגו מגודל המסך ולא הצלחנו להגיע אליהם – בעיה. בגרסה של לינוקס זה בטח שלא קורה.
האם 7 אינטשים מספיקים בשביל עבודה שוטפת עם המחשב? הדעות בשאלה הזו חלוקות: אנחנו מצאנו את המסך נוח וקריא מאוד, ואפילו צפייה בפרק של "אבודים" הייתה חוויה מהנה על המסך הזה. המסך גם מתמודד היטב עם תאורה בעייתית
ניידות ונוחות השימוש
(25% מהציון הסופי)ב-Asus הבינו את מגמת המזעור המתמשכת, ולקחו אותה צעד אחד קדימה עם מחשב ה-Eee. זהו באמת ובתמים מחשב קטן, מספיק קטן כדי שתכניסו אותו לתיק הצד שלכם ותשכחו מקיומו (מידות: 225×165×35 מ"מ). תוסיפו לזה את המפרט המכובד יחסית (תחשבו לפני כמה שנים מפרט דומה פעל בגאון במחשב ה-PC של כולנו), וקבלתם מוצר שנעים ונוח להסתובב אתו. מבחינת הנדסת אנוש, עם זאת, היו לנו כמה השגות.
המקלדת, למשל, לא מצליחה להיות שימושית באמת, לפחות לא לטווח ארוך. היא אמנם בנויה לא רע, מכילה את כל המקשים שצריך ומסומנת באופן ברור וקריא, אבל המקשים פשוט קטנים מדי. נניח שאפשר להתרגל לזה לאחר זמן מה, אבל מקש הרווח בעייתי עוד יותר, וצריך להקיש עליו במיקום מסוים מאוד כדי שהוא יגיב – בלחיצה במיקומים אחרים הוא פשוט לא יעבוד, ולא משנה כמה חזק תקישו עליו. בהקלדה רציפה זה ממש מעצבן. בנוסף, ההקשה על המקשים רועשת למדי.
המקלדת לא מצליחה להיות שימושית באמת, לפחות לא לטווח ארוך. היא אמנם בנויה לא רע, מכילה את כל המקשים שצריך ומסומנת באופן ברור וקריא, אבל המקשים פשוט קטנים מדי
משטח העכבר קטנטן, אבל נעים למגע ודי מדויק, ובסך הכול נוח למדי. בשני צדדיו נדחסו פסי גלילה אנכי ואופקי, שמוטב היה לו נעדרו לגמרי מהמשטח, שכן בשטח כה קטן הם רק מפריעים. מקשי העכבר הם בעצם מקש כרום אחד עם שני צדדים לחיצים – לא הכי נוח אבל לא נורא.
אין מקשים ייעודיים בדגם הזה, ואת הפונקציות השכיחות כמו שינוי בהירות המסך או שליטה על עוצמת השמע ניתן לתפעל באמצעות צרוף מקשים עם מקש ה-FN. נוריות הבקרה ממוקמות בקצה משטח המקלדת, כלפי חוץ, כך שהן מציצות משפת המחשב גם שהמסך סגור.
הרמקולים ממוקמים משני צדי המסך, ומפיקים שמע בעוצמה חזקה למדי, ובאיכות די טובה.
למרבה האכזבה ל Eee-אין bluetooth, אבל חוץ מזה חיבורי המחשב מגוונים יחסית והמיקומים נבונים ונגישים. בימין המחשב, קרוב למשתמש, נמצא שקע לכרטיס זיכרון – שקע חשוב מאוד בדגם הזה שכן הכונן הפנימי מוגבל למדי, וקל מאוד להרחיב אותו עם כרטיס SD בנפח גדול. חריץ ההרחבה תומך בפורמטים השכיחים ביותר – SD ו-MMC בלבד. חוץ מזה תמצאו 3 שקעי USB (שזה נהדר), שניים בימין ואחד בשמאל; שקע לרשת חוטית (RJ45), שקעים לאוזניות ולמיקרופון ושקע לספק הכוח.
משך פעולת סוללה
(20% מהציון הסופי)סוללת הליתיום 4 תאים המסופקת עם המחשב מספיקה לשעתיים ו-45 דקות של עבודה – שזה בסדר אבל לא מעבר לכך. חשבנו שעם מסך קטן כל כך נקבל משך פעולה ארוך יותר. בנוסף, שמנו לב שהסוללה מתרוקנת מאליה תוך זמן קצר גם כשהמחשב לא בשימוש. המטען קטן למדי כך שאפשר וכדאי לשאת אותו תמיד אתכם.
עמידות ואבטחה
(10% מהציון הסופי)איכות הבנייה של ה-Eee טובה מאוד, ולמרות שאין סידורי אבטחה מתקדמים כמו מזהה טביעות אצבע, הכונן הסטטי (SSD) מבטיח עמידות גבוהה למידע, וגם בבדיקות שלנו המחשב ממשיך לעבוד בלי למצמץ בטלטלות חזקות. גם מבחינות אחרות אין לנו תלונות; ציר המסך חזק וקשיח, החומרים איכותיים והבנייה טובה.