חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Nokia 5230 : מגע - לייט

בן סלור | 25.03.2010
הטוב
  • מסך גדול ואיכותי עם מגע מדויק
  • דפדפן אינטרנט מצוין
  • איכות האזנה טובה למוזיקה ורדיו
  • מקלט GPS מובנה
  • חיי סוללה ארוכים
  • שקע אוזניות 3.5 מ"מ
הרע
  • אין Wi-Fi
  • מצלמה באיכות נמוכה
  • תפקוד איטי בריבוי משימות
בשורה התחתונה

בדומה לקודמו, ה-5800, גם ה-5230 הוא בעל פוטנציאל גבוה שלא ממומש במלואו. ממשק המגע מפתיע לטובה, יכולות המוזיקה טובות והדפדפן נפלא, אבל חוסר בקישורית Wi-Fi מגביל את הגלישה ברשת (אלא אם רכשתם חבילת גלישה גדולה ויקרה) וריבוי משימות גורם לפעולה איטית של מערכת ההפעלה.

5230 יתאים לחובבי מכשירי מגע שמוכנים להתפשר על איכות צילום נמוכה ולוותר על חיבור חינמי לרשתות אלחוטיות.

הקדמה

Nokia 5230 הוא האח החדש של ה- Nokia5800הפופולארי, שנמכר בארץ בהצלחה רבה. מבחינה חיצונית וגם במרבית הפרמטרים מדובר בדגמים דומים מאוד, ולמעשה ה-5230 מהווה דגם מוזל ומופחת תכונות של ה-5800. כמו קודמו זהו מכשיר מולטימדיה דור 3.5 בתצורת בר עם מסך מגע גדול.

המפרט של ה-5230 כולל מסך מגע בגודל 3.2 אינטש, מצלמת
2 מגה פיקסל, מקלט AGPS מובנה, מקלט רדיו עם תמיכה ב-RDS, קישורית Bluetooth בתקן
A2DP, זיכרון פנימי בנפח 70MB וחריץ הרחבה לכרטיס זיכרוןMicro-SD  עד לנפח של 16GB.

קווי המכשיר מעוגלים, והוא עשוי ברובו מפלסטיק בעיצוב ספורטיבי וצעיר - בשונה ממרבית מכשירי המגע כיום שמתהדרים בעיצוב מתכתי ואלגנטי יותר. המכשיר משווק בצבעים לבן-כסוף או שחור-כסוף כהה, ובערכה ישנם כיסויים נוספים לגב המכשיר בצבעים שונים.

נוקיה 5230 מריץ את מערכת ההפעלה סימביאן
S60 במהדורה החמישית

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

איכות השמע בשיחות טובה מאוד ולא נתקלנו בבעיות כלשהן. הצד השני שמע אותנו היטב וגם אנחנו שמענו את בן שיחנו באופן ברור וחזק גם באזורים רועשים. בשיחות דרך הרמקול החיצוני שמענו מצוין, וגם המיקרופון עשה עבודה טובה ולא התבקשנו לעבור ולשוחח דרך האפרכסת, בקשה שקיבלנו במכשירים עם ספיקר מוצלח פחות. כדאי לציין שכאשר דיברנו עם המכשיר כאשר הוא מוחזק על ידי הצוואר (למשל, באמצע שטיפת כלים), המיקרופון נחסם וקיבלנו תלונות שלא שומעים אותנו, כך שבמקרים כאלה מוטב לעבור לספיקר.

בהאזנה למוסיקה ולרדיו, האוזניות המצורפות מעניקות חווית שמיעה טובה בדומה לנגן מוזיקה ייעודי. כבל האוזניות ארוך יחסית וקליטת תחנות הרדיו מצוינת. בהאזנה באמצעות הספיקר החיצוני האיכות סבירה אך בגלל הרמקול הבודד הצליל אינו סטריאופוני.

Nokia 5230


איכות השמע בשיחות טובה מאוד, הצד השני שמע אותנו היטב וגם אנחנו שמענו את בן שיחנו באופן ברור וחזק גם באזורים רועשים. גם בשיחות דרך הרמקול החיצוני שמענו מצוין. בהאזנה למוזיקה באמצעות הספיקר האיכות סבירה אך בגלל הרמקול הבודד הצליל אינו סטריאופוני

מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Nokia 5230 הוא מכשיר בתצורת בר עם מימדים סבירים ומשקל של 113 גרם, משקל סביר למכשיר עם מסך מגע גדול. האחיזה במכשיר בשיחות נוחה, אך הוא מורגש למדי בכיס הג'ינס, בשל עוביו, 15.5 מ"מ. גב המכשיר מכוסה בכיסוי פלסטיק כסוף שנפתח ונסגר ללא בעיות. בערכה מצורפים מספר כיסויים בצבעים נוספים, בערכה שקיבלנו היו כיסויים חלופיים בצבעים כחול וורוד מטאליים.

Nokia 5230
נוקיה 5230 הוא מכשיר בתצורת בר עם מימדים סבירים ומשקל סביר. האחיזה במכשיר בשיחות נוחה, אך הוא מורגש למדי בכיס הג'ינס. עיצוב המכשיר צעיר וספורטיבי, וניתן להרכיב לו מכסי סוללה חלופיים בשלל צבעים

המסך, בגודל 3.2 אינטש וברזולוציה של  640x360 וביחס תמונה רחב 16:9, תומך ב-16 מיליון צבעים ומציג את התכנים השונים בצורה מעולה. תמונות וסרטונים נראים נהדר והגלישה באינטרנט חווייתית. תחת אור שמש ישיר המסך מחזיר השתקפויות ומקשה על השימוש במכשיר. מסך המגע הוא רזיסטיבי עם טכנולוגיית  tactile feedbackשגורמת לרטט עדין בכל הקשה על צג, מה שמוסיף מימד נוסף לחוויית המגע והופך אותה לאינטראקטיבית יותר. דיוק המגע של המסך טוב מאוד, בחירה בקישורי טקסט או תיבות סימון קטנות מתבצעת בקלות והגלילה במסכים השונים מהירה וחלקה.

מתחת למסך נמצאים שלושת מקשי התפעול: מקש הניתוק משמש גם למזעור היישומים הפעילים, מקש התפריט מציג בלחיצה ארוכה את היישומים הפעילים ברקע ומקש החיוג משמש כקיצור ליומן השיחות או כקיצור לחייגן הטלפון, תלוי באיזה מסך הייתם כשלחצתם עליו. המקשים רחבים ונוחים ללחיצה ומוארים כראוי.

Nokia 5230
המסך בגודל 3.2 אינטש מציג את התכנים השונים בצורה מעולה, אך תחת אור שמש ישיר הוא מחזיר השתקפויות ומקשה על השימוש במכשיר. דיוק המגע של המסך טוב מאוד, בחירה בקישורי טקסט או תיבות סימון קטנות מתבצעת בקלות והגלילה במסכים השונים מהירה וחלקה

נעילת המקשים והצג מתבצעת באמצעות מתג הסטה קפיצי הממוקם בדופן הימנית. המקש מגיב היטב ומכבה את המסך מיידית, מה שתורם לחיסכון בצריכת הסוללה. עוד בדופן הימנית נמצאים מקשי העוצמה ומקש הצילום שממוקם כראוי. בדופן השמאלית נמצאים חריץ לכרטיס ה-
SIM ולידו חריץ לכרטיס ההרחבה המאפשר "החלפה חמה" של כרטיס (כלומר, ניתן להוציא ולהכניס כרטיסי זיכרון בזמן שהמכשיר עובד). שני החריצים מכוסים במכסים למניעת כניסת אבק, ופתיחתם אינה נוחה במיוחד.

בחלקו העליון של ה-
Nokia 5230נמצאים שקע Mini-USB המשמש לחיבור למחשב, שקע 3.5 מ"מ לחיבור זוג אוזניות סטנדרטי ומקש הכיבוי וההדלקה המסורתי של נוקיה, שבלחיצה קצרה עליו ניתן לבחור את פרופיל הצלילים הרצוי.

מערכת ההפעלה במכשיר היא סימביאן
S60 במהדורה החמישית. נוקיה ספגו ביקורת רבה על ההתאמה הלא מיטבית של מערכת ההפעלה למכשירי המגע שלה, ולמרות זאת נהנינו למדי מהשימוש במכשיר, הרבה בזכות תכונות וקיצורי דרך שונים המקלים על העבודה. מעבר לכך מדובר במערכת עשירה בתכונות ובעלת אפשרויות התאמה אישית מרובות, שמאפשר גם התקנה של תוכנות מצד שלישי.

על מסך ההמתנה הראשי ניתן להגדיר אנשי קשר נבחרים שיוצגו ברצועה נגללת. כאשר מתקבל דואר אלקטרוני, הודעת
SMS או כשיש שיחה שלא נענתה מאחד מאנשי הקשר הללו, יופיע לידו חיווי מתאים. בתחתית המסך ישנם ארבעה קיצורי דרך נבחרים שניתנים לקביעה אישית, ומתחתם מקשי ה-Soft Keys הוירטואליים שמתחלפים בהתאם לתוכן המוצג על המסך. מעל הפינה הימנית של המסך ישנו אזור-מגע שבנגיעה בו מקפיץ תפריט ממוזער המעניק גישה לתפריטי המולטימדיה השונים ולפתיחת הדפדפן; מגע באזור תצוגת השעון מקפיץ אפשרות להכנסת התראה חדשה לשעון המעורר או גישה לתפריט הקישוריות.

רשימת אנשי הקשר מגוונת מאוד, וניתן להוסיף לכל איש קשר כל מידע שאפשר להעלות על הדעת -מכתובת דוא"ל ותאריך יום ההולדת ועד כינוי,תפקיד בן או בת הזוג ושמות הילדים. היומן נוח לשימוש וניתן להוסיף פגישות או מטלות חדשות בקלות ובנוחות.

נוקיה 5230 מצויד בחיישן תנועה לסיבוב אוטומטי של התצוגה בהתאם לאחיזה בו, ולמקלדת הוירטואלית יש שתי פריסות בהתאם - אנכית בתצורה אלפאנומרית (בדומה למקשי טלפון רגיל) ואופקית בתצורת מקלדת
QWERTY מלאה. בשימוש בתצורה האלפאנומרית ניתן להיעזר בהשלמת טקסט אוטומטית ולהקליד במהירות משפטים ארוכים; בתצורת ה-QWERTY נזקקנו לתקופת הסתגלות קצרה שלאחריה כמות טעויות ההקלדה יורדת, וההקלדה הופכת לנוחה ומהנה.

מהירות הפעולה של המכשיר אינה אחידה: בביצוע משימות פשוטות כמו שיחות, שליחת הודעות, נגן מוזיקה, צילום וכדומה, מערכת ההפעלה והמעבד הולכים יד ביד ועובדים היטב ובמהירות טובה, אבל כשפתחנו כמה יישומים במקביל מהירות התגובה הלכה ונעשתה איטית עד לתקיעת המכשיר במקרים מסוימים.

ערכת המכשיר כוללת זוג אוזניות, מטען ומדריך קצר למשתמש. כבל
USB ותוכנת סנכרון אינם מצורפים.

טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

כמכשיר מולטימדיה, מציע  Nokia 5230יכולות מוזיקה טובות וצפייה נוחה בסרטונים, אך איכות הצילום פושרת למדי.

נגן המוזיקה במכשיר מתקדם ונוח. ניתן לקטלג את המוזיקה לפי פרמטרים, להציג את תמונת האלבום, יש תמיכה בהשמעה אקראית, השמעה חוזרת ורשימת השמעה וכן בפעולה ברקע. כמו כן ישנו איקולייזר עם תבניות מובנות שגם ניתן להתאמה אישית וכן הרחבת סטריאו והעמקת באס. הנגן תומך בפורמטים MP3, WAV, WMA, ו-AAC.

נגן הוידיאו תומך בתצוגת מסך מלא, ובזכות רזולוציית המסך הגבוהה חוויית הצפייה בסרטים טובה. המכשיר תומך בהצגת סרטים בפורמטים WAV, MP4
ו-3GP. א
ם תרכשו כבל מתאים, תוכלו לצפות בסרטנים על גבי המסך הטלויזיה.

נוקיה 5230 מצויד במצלמת 2 מגה פיקסל פשוטה, ללא פוקוס אוטומטי וללא פלאש. ממשק המצלמה נוח ופשוט מאוד לשימוש ומאפשר לשנות את גווני הצבע, איזון הלבן, חשיפה, רגישות לאור, ניגודיות, חדות, צילום עצמי, צילום רצף של 18 תמונות ובחירה בין מספר רב של סצנות צילום. הממשק נהדר - חבל רק שאיכות התמונה אינה מיישרת קו עם רמה זו.

הצילום עצמו מהיר למדי ותוך פחות משתי שניות מרגע הלחיצה מופיעה התמונה על המסך. על גבי מסך המכשיר התמונות נראות לא רע, אך בעת הצגתן על מסך המחשב ניכר הרעש הדיגיטאלי, הצבעים אינם מדויקים וישנן מריחות קלות של צבע.

צילום הוידיאו נעשה ברזולוציה של עד 640
X480פיקסלים ובקצב של 30 פריימים לשנייה. תוצאות הצילום בפועל מאכזבות: תנועת העצמים יחסית חלקה ולא מקוטעת, אך התמונה מרוחה מאוד ומעט מפוקסלת בתנועות מהירות. הדבר ניכר במיוחד בצפייה בסרטונים על גבי מסך המחשב.

Nokia 5230
נוקיה 5230 מצויד במצלמת 2 מגה פיקסל פשוטה, ללא פוקוס אוטומטי וללא פלאש. הממשק נוח והצילום מהיר, אבל איכות התמונות בסיסית וכולל רעש דיגיטאלי, צבעים לא מדויקים ומריחות קלות של צבע. גם צילום הוידיאו אינו מזהיר והתמונה מרוחה ומפוקסלת

ממשק הרדיו מצוין. הוא מאפשר שמירת 20 תחנות וכולל תמיכה ב-RDS. התצוגה הגרפית נעימה למראה וטקסט ה-RDS גולש לרוחב המסך ליד מספר התחנה. הקליטה (בעזרת כבל האוזניות) טובה מאוד.

על מנת לנצל את מקלט ה-
GPS הורדנו את תוכנת Waze החינמית. לצערנו השימוש לא היה חלק ומדי פעם נסגרה התוכנה באמצע הניווט, ללא כל סיבה נראית לעין - אם כי יתכן בהחלט שמדובר בבעיה בגרסת התוכנה עצמה. ל-GPS לקח בין 20 ל-30 שניות להתביית על אותות הלוויין והוא היה מדויק מאוד.

בקטגוריית המשחקים ניתן למצוא את
Roller Rev99 - משחק רכבת הרים מהנה עם כמעט אין סוף שלבים, ואת Dj Mix Tour, משחק בסגנון Guitar Hero.

מדד המצביע על רגישות חיישן התמונה לאור. ככל שהמדד גבוה יותר, כך המצלמה תוכל לצלם תמונות בתאורה נמוכה יותר.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

הדפדפן המובנה עושה עבודה מצוינת בהצגת כל סוגי דפי האינטרנט, כולל תמיכה בפלאש. אפילו עמודים שרוב הדפדפנים מתקשים בהצגתם נראו מצוין וכל הפרטים היו במקומם. מאידך, חיסרון ה-Wi-Fi מורגש ומגביל; סביר להניח שמדובר בצעד שנועד להוריד את עלות המכשיר, ועדיין מכשיר מגע רב תכונות ללא קישורית אלחוט הוא לטעמנו מוצר בעייתי.

הגדרת הדואר האלקטרוני פשוטה מאוד והממשק מצוין ונוח. לאחר שהזנו את השם והסיסמה בחשבון ה-
Gmail שלנו, התבצעו כל ההגדרות בצורה אוטומטית. ההודעות מסודרות בצורה טובה וקל מאוד לדפדף ביניהן, לקרוא אותן ולהשיב עליהן.

באמצעות חשבון ה-OVI ניתן לשתף תמונות וסרטונים שצילמתם במכשיר עם Flickr ולגשת בקלות ל-Facebook, YouTube ועוד. המכשיר אינו כולל תוכנה לצפייה בקבצי אופיס, אך ניתן להוריד אחת שכזו בתשלום.

ניתן לסנכרן את ה-
Nokia 5230עם המחשב האישי ועם תוכנת Outlook  באמצעות התוכנה  Nokia Ovi Suite אך לשם כך תצטרכו לקנות כבל
Mini-USB לחיבור למחשב או להשתמש בקישורית ה-Bluetooth.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
10 מתוך 10

נוקיה 5230 מצויד בסוללת ליתיום-יון בהספק נאה של 1320mAh, והחברה מצהירה על זמן המתנה מרבי של עד 450 שעות, 33 שעות האזנה למוזיקה או זמן דיבור של 4 וחצי שעות. בתקופת הבדיקה גילינו שהמכשיר מצטיין בצריכת חשמל חסכונית, ובשימוש יומי סביר הסוללה החזיקה כמעט 3 ימים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

Nokia 5230 בנוי מחלקי פלסטיק המחוברים היטב ללא תזוזות וללא חלקים רופפים, ומשדר עמידות רבה יותר ממרבית מכשירי המגע שהכרנו. את כל חלקו הקדמי של המכשיר מקיפה מעין טבעת בולטת של פלסטיק קשיח, המגנה על המסך מנפילות וממשטחים מחוספסים עליהם מונח המכשיר.

המסך הגדול מושך טביעות אצבע רבות וכך גם עדשת המצלמה שאינה זוכה למיגון כלשהו.

המכשיר נמסר לסקירה באדיבות hMobile

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply