חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Nokia 6720 Classic : ורסטילי

בן סלור | 11.10.2009
הטוב
  • ספיקר עוצמתי
  • מקלט GPS מובנה
  • מצלמה מצוינת
  • מסך איכותי
  • יכולות מוזיקה מעולות
  • שקע טעינה מואר
הרע
  • אין Wi-Fi
  • המסך קשה לתפעול תחת אור שמש
  • איכות צילום וידיאו בינונית
  • עדשת המצלמה לא מוגנת
  • מעט כבד
בשורה התחתונה

Nokia 6720 Classic מתאים לקהל צעיר המחפש יכולות מוזיקה וצילום, אך גם לקהל הבוגר והעסקי שלא זקוק לתכונות המתקדמות ביותר ומעדיף מכשיר במידות קטנות. העדר ה-Wi-Fi מקשה עליו להיות סמארטפון ראוי-לשמו, אך מעבר לכך הוא מבצע את המטלות המצופות ממנו ברמה טובה.

הקדמה

6720 Classic שהושק לאחרונה ברשת פלאפון הוא סמארטפון חדש של נוקיה שמציע גם יכולות מולטימדיה טובות. זהו מכשיר דור 3.5 בתצורת בר המצטרף לסדרת Classic, שמיועדת לשוק הבינוני ומציעה סמארטפונים בעיצוב קלאסי. באופן מסורתי מכשירי Classic לא מצטיינים בחידושים טכנולוגיים פורצי דרך, אך הם מציעים סט תכונות נאה שממצבים אותם כמכשירי All-in-One בתמחור נוח.

מפרט המכשיר כולל מסך בגודל 2.2 אינטש, מצלמה ראשית ברזולוציית 5 מגה פיקסל ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידיאו, מקלט
GPS, חיישן תנועה, רדיו FM עם RDS, קישורית Bluetooth עם תמיכה בA2DP- ושקע אוזניות 3.5 מ"מ המשמש גם כיציאה לטלוויזיה.

6720 Classic פועל על מעבד במהירות 600Mhz. הוא מגיע עם 128MB זיכרון מובנה ועם חריץ הרחבה לכרטיס Micro-SD עד לנפח של 16GB, ומריץ את מערכת ההפעלה סימביאן s60.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות השמע במכשיר טובה והשיחות נשמעות ברורות וללא כל הפרעות. נוקיה טוענת כי זהו המכשיר הראשון עם שבב מבטל רעשים במיקרופון, כך שהשמע שמתקבל בצד השני יהיה ברור גם בסביבה רועשת. בפועל, לא הבחנו בהבדל מהותי גם אם בדרך כלל נשמענו היטב. הרמקולים ממוקמים משני צידי המכשיר בחלקו העליון, ומספקים עוצמת שמע סבירה ואיכות טובה מאוד בשיחות.

האוזניות המסופקות עם המכשיר אינן מן המשובחות, וחבל שכך, משום שהמוזיקה היא אחת מתכונותיו החשובות של המכשיר. העוצמה באוזניות גבוהה וכך גם בזוג הרמקולים. איכות השמע של הרמקולים בנגינת מוזיקה מספקת, אם כי הוא מתקשה לדייק בצלילים הגבוהים.

Nokia 6720 Classic


איכות השמע במכשיר טובה והשיחות נשמעות ברורות וללא כל הפרעות. המכשיר כולל שבב מבטל רעשים במיקרופון, וגם אם לא הבחנו בהבדל מהותי בדרך כלל נשמענו היטב. הרמקולים ממוקמים משני צידי המכשיר בחלקו העליון, ומספקים עוצמת שמע סבירה ואיכות טובה מאוד בשיחות

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

6720 Classic הוא מכשיר בעיצוב Nokia מובהק, ומזכיר מאוד את classic 3210 אם כי ממדיו גדולים יותר. גודל המכשיר סטנדרטי למכשירי בר והמשקל סביר – 110 גרם – אך בפועל מרגיש קצת כבד. המכשיר מחליק לכיס ללא כל בעיה ולא מורגש מדי כאשר הוא נמצא שם,  וניתן לתפעול קל ביד אחת.

נוקיה העניקו ל-
6720 Classic חידוש עיצובי קטן: חלקו התחתון של המכשיר קעור מעט, מה שלטענת החברה מוסיף לנוחות השימוש. אנחנו לא הבחנו ביתרון מסוים שמעניק הקיעור הקל (אם כי לפחות הוא אינו מפריע), וגם מבחינה עיצובית אין כאן שיפור או גריעה מתצורת הבר השגרתית - בעיקר מפני שהקיעור קל מאוד וכמעט שאינו מורגש.

Nokia 6720 Classic
חלקו התחתון של המכשיר קעור מעט, מה שאמור להוסיף לנוחות השימוש. אנחנו לא הבחנו ביתרון מסוים שמעניק הקיעור הקל וגם מבחינה עיצובית אין כאן שיפור או גריעה מתצורת הבר השגרתית, בעיקר מפני שהקיעור קל מאוד וכמעט שאינו מורגש

לוח המקשים הוא זה המוכר למשתמשי נוקיה ממכשירים קודמים. בתחתית המסך מימין ומשמאל נמצאים שני ה-Soft keys הניתנים לתכנות (צעד מתחשב מצד פלאפון שלא ביטלו את האפשרות הזו), מתחת לימני שבהם נמצא מקש המחיקה המובלט ומתחתיו מקש הניתוק, שמאפשר גם בחירת פרופיל משתמש ומזעור היישום הפעיל באותו הרגע. מתחת למקש ה- Softkeyהשמאלי נמצא מקש התפריט (שלחיצה ממושכת עליו פותחת את חלון היישומים הפתוחים), גם הוא מובלט כמו מקש המחיקה, ומתחתיו מקש החיוג שמשמש גם כקיצור דרך ליומן השיחות. במרכז נמצא מקש הניווט הרב-כיווני. בחלק התחתון נמצא כמובן לוח המקשים האלפאנומריים. לוח המקשים אינו מושלם אך בסך הכול הוא נוח למדי לשימוש. המקשים מעט צרים וההפרדה ביניהם קטנה מדי, מה שמקשה על חיוג עיוור.

Nokia 6720 Classic
לוח המקשים הוא זה המוכר למשתמשי נוקיה ממכשירים קודמים. לוח המקשים אינו מושלם אך בסך הכול הוא נוח למדי לשימוש. המקשים מעט צרים וההפרדה ביניהם קטנה מדי, מה שמקשה על חיוג עיוור

בצידיו העליונים של המכשיר שוכנים זוג הרמקולים הסטריאופוניים. בצד ימין נמצאים מקשי העוצמה שמתפקדים היטב גם כזום למצלמה, כפתור הצילום ממוקם בצורה נוחה – בתחתית הדופן הימנית. בדופן השמאלית נמצא שקע קנייני ל
USB- המחופה בפלסטיק וחריץ הרחבה לכרטיס micro-SD. בחלקו התחתון של המכשיר נמצא שקע האוזניות הסטנדרטי, ולבסוף נזכיר את שקע הטעינה ונעניק לו פיסקה משלו.

אם ניסיתם להכניס את כבל הטעינה למכשיר בחושך, אתם לבטח יודעים שזאת יכולה להיות משימה בעייתית, בגלל הקושי למצוא את החריץ או הכיוון הנכונים. בנוקיה חשבו על כך והוסיפו תאורה מסביב לשקע הטעינה – תכונה פשוטה אך פונקציונאלית ביותר החוסכת את הגישוש באפילה. יפה.

המסך, בגודל 2.2 אינטש וברזולוציה של
320x240, תומך בעד 16 מיליון צבעים ועושה עבודה טובה בתצוגת התפריטים והממשק וכך גם בעת צפייה בתמונות. בהירות המסך נמוכה, ולכן באור שמש ישיר התצוגה דוהה ומקשה על תפעול המכשיר.

מערכת ההפעלה סימביאן 9.3 עובדת מצוין למעט קריסות בודדות שחווינו תוך כדי צפייה בשידורי טלוויזיה והאזנה למוזיקה דרך
שירות MUSIX של פלאפון (שאולי היא אחראית להם). הניווט בתפריטים ובתוכנות השונות מהיר מאוד, ניתן לסדר את התפריטים בצורות רבות ולהתאים את עמוד ההמתנה בצורה מיטבית לאופן השימוש האישי במכשיר. החיפוש בספר הטלפונים מתבצע בצורה מצוינת, והוא מחפש את האותיות אותן מקישים בתוך כל שם איש הקשר; למשל, אם תחפשו את השם ישראל לוי אפשר למצוא אותו גם על ידי הקשת "ישראל" וגם על יד הקשת "לוי".

ערכת המכשיר כוללת זוג אוזניות, כבל
USB, כרטיס זיכרון Micro-SD בנפח 1GB, מטען ביתי ותוכנת Nokia Ovi Suite.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מערכת הפעלה מתקדמת המאפשרת תכונות של יישומים משרדיים כמו סנכרון עם המחשב, משלוח אי-מייל, טיפול במסמכים וכדומה. בשל היותה מערכת הפעלה פתוחה, ניתן להריץ באמצעותה יישומים רבים הניתנים לרכישה ולהורדה באינטרנט.

יישומי מולטימדיה

(15% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Nokia 6720 Classic הוא מכשיר מולטימדיה לייט, שמצד אחד כולל מצלמת 5 מגה-פיקסל מתקדמת, נגן מוזיקה מוצלח ושקע סטנדרטי לאוזניות, ממשק מגוון ונוח, ומצד שני מציע צילום וידיאו נחות ומסך קטן מכדי ליהנות באמת מחוויית מולטימדיה מספקת.

המצלמה הראשית ב-
Nokia 6720 Classicהיא ברזולוציה של 5 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי ועדשת Carl Zeiss וכוללת גם פלאש LED כפול.  ממשק המצלמה פשוט ונוח והגישה לכל האפשרויות קלה. בין הפונקציות שתמצאו שם הן בחירה בין 6 סצנות צילום, איזון לבן ידני, קביעת ערך החשיפה, רגישות לאור, חדות וניגודיות; צילום תמונה פנוראמית, וכן הפחתת תופעת העיניים האדומות, טיימר לצילום עצמי וצילום רצף.

תפקוד המצלמה מהיר למדי: לפוקוס האוטומטי לוקח בערך 2 שניות להתמקד, וזמן שמירת התמונה קצר מ-2 שניות. תמונות שצולמו באור יום נראו נהדר, ולטעמנו זו אחת המצלמות הסלולאריות הטובות בשוק. הצבעים טובים וחזקים, החדות גבוהה ורמת הרעש נמוכה. בתנאי תאורה חלשים האיכות יורדת והפלאש הכפול מועיל למרחקים קצרים בלבד. הצפייה בתמונות מהנה מאוד בזכות הממשק הנאה שאפשר לעבור על תמונות רבות במהירות, והוא עובד בצורה חלקה וטובה. בנוסף ניתן לחלק את התמונות לאלבומים, להוסיף תגיות לכל תמונה ולשלוח את התמונות בצורה פשוטה בהודעה, באי-מייל או ב-
Bluetooth.

Nokia 6720 Classic מצלם וידיאו ברזולוציה של 240X320, ובקצב של 15 פריימים בשנייה. במצב הוידיאו אפשר לבחור בין מצב צילום אוטומטי לבין מצב לילה, לשנות את איזון הלבן ולבחור בין אפקטים שונים כמו שחור-לבן, תשליל וכדומה. הסרטונים באיכות בינונית בלבד –  יש מקום לשיפור החדות ותופעת המריחות, וקצב הצילום של 15 פריימים בשנייה אטי מדי וגורם לתמונה לא חלקה.

Nokia 6720 Classic


המצלמה הראשית היא ברזולוציה של 5 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי ועדשת Carl Zeiss וכוללת גם פלאש LED כפול.  תפקוד המצלמה מהיר למדי ואיכות התמונות באור יום נהדרת, אך בתנאי תאורה חלשים האיכות יורדת והפלאש מועיל למרחקים קצרים בלבד

נגן המוזיקה נוח מאוד לשימוש. ניתן לקטלג את הרצועות על פי שם האמן, שם האלבום, סגנון השיר, שם המלחין וניתן כמובן ליצור רשימות השמעה ולשמור אותן. יש תמיכה בקובצי  MP3, AAC, WMA וניתן כמובן למזער את הנגן בזמן שהוא פועל, ואז מופיעה שורת חיווי בעמוד ההמתנה המציינת את שם השיר המתנגן ואת משך הזמן שלו. הנגן כולל 5 תבניות קול מוגדרות מראש וגם איקולייזר לכוונון ידני בן 8 ערוצים.

את כל קובצי המולטימדיה ב-
Nokia 6720 Classicניתן להפעיל בקלות דרך הגלריה שמעניקה גישה לתיקיות וידאו ותמונות, שירים, קליפים, מולטימדיה ב-Streaming ומצגות.

 Nokia 6720 Classicתומך בשירות MUSIX של פלאפון שמעניק גישה למאגר עצום של שירים, אך כדאי לשים לב שהשירות הזה זמין רק במקומות בעלי קליטה של דור 3 בשל צריכת הנתונים הגבוהה יחסית שהיישום צורך, ולכן בחדר הכושר שנמצא במרתף נתקלנו בבעיות והמכשיר נתקע.

ממשק הרדיו פשוט ונוח. הוא תומך ב-
RDS ואפשר לשמור עד 50 תחנות קבועות בזיכרון. הקליטה מתבצעת כמו בכל המכשירים דרך כבל האוזניות והיא טובה מאוד בשטחים פתוחים, אך לוקה בחסר בתוך מבנים.

מקלט ה-
AGPS שנמצא במכשיר ננעל על אות לוויין במהירות רבה, ותוך כ-20-10 שניות הוא מראה את המיקום הנוכחי. תוכלו לנווט בתוכנת הניווט של פלאפון (בתשלום) או בעזרת תוכנת Waze החינמית. המסך עם זאת אינו גדול ולכן אינו אידיאלי לניווט.

מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
מדד המצביע על רגישות חיישן התמונה לאור. ככל שהמדד גבוה יותר, כך המצלמה תוכל לצלם תמונות בתאורה נמוכה יותר.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הגלישה בדור 3.5 מהירה מאוד ודפדפן האינטרנט המובנה מצוין. הוא מתמודד היטב עם דפי HTML רגילים ותומך ב-JAVA וב-FLASH וניתן כמובן גם להציג את הדפים לרוחב. מקש הניווט הארבע-כיווני משמש לשליטה על מצביע הזז בחופשיות על גבי הדף ומאפשר להגיע בקלות לכל חלקיו. אפשר לגלוש בפייסבוק בקלות בעזרת האפליקציה המותקנת במכשיר, לצפות בסרטונים ב-YouTube על מסך מלא ולגשת לכל אתר אפשרי. חסרונה של קישורית ה-Wi-Fi מורגש מאוד.

המכשיר כולל הגדרות מובנות לרוב שרתי הדואר האלקטרוני ועל ידי הקלדת שם וסיסמה בלבד אפשר לגשת לתיבת הדואר. ניתן להגדיר זמני אחזור דואר (כל 10 דקות לדוגמה) וכך להישאר מעודכנים בכל עת.

הסנכרון עם המחשב האישי מתבצע בקלות בעזרת התוכנה
Nokia Ovi Suite המצורפת. ניתן לסנכרן את האאוטלוק, להעביר קובצי מולטימדיה ואף לסנכרן רשימות השמעה מהמחשב. בלחיצה אחת מתבצע חיפוש של כל החומר החדש על המכשיר שלא נמצא על המחשב והוא מועתק בצורה אוטומטית.

Nokia 6720 Classic מגיע עם שלל יישומים מועילים, בהם: קורא קבצי PDF, מילון רב-לשוני (שמשום מה אינו מגיע עם עברית, אבל דרך אתר ההורדות של נוקיה אפשר להוסיף בחינם גם את שפת הקודש ועוד שפות רבות),  Quick-officeשמאפשרת צפייה בלבד של מסמכי אופיס (כדי ליצור ולערוך מסתמכים תאלצו לרכוש את הגרסה המלאה), Real Player להצגת קטעי וידאו וקישורי זרימה, Messanger, ממיר מדדים (מטבעות, שטח, אורך, הספק וכו') ואפליקציה לקריאה קולית של הודעות כתובות (מכיוון שאין תמיכה לעברית לא מצאנו לכך שימוש).

תכונה משובחת שמצאנו ב-
Nokia 6720 Classic היא השירות Ovi Files, באמצעותו ניתן לגשת דרך הדפדפן במכשיר לקבצים המצויים על המחשב בבית ולצפות בהם; למעשה כל התוכן על המחשב בבית או במשרד הופך לזמין 24 שעות מכל מקום.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Nokia 6720 Classic מגיע עם סוללת ליתיום-פולימר בהספק של 1050mAh. החברה מצהירה על זמן המתנה של עד 420 שעות או קצת פחות מ-7 שעות שיחה. בבדיקה שלנו, ביום עמוס במיוחד עם המכשיר שכלל מוזיקה, משחקים ו-GPS הסוללה החזיקה מעמד עד הערב, ובשימוש סטנדרטי הסוללה החזיקה עד יומיים וחצי, שזהו זמן טוב מאוד.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

Nokia 6720 Classic הוא מכשיר מוצק ועמיד ובאופן כללי בנוי היטב, אך חסרה הגנה לעדשת מצלמה והמסך רגיש לשריטות. כיסוי הסוללה עשוי מתכת ונסגר בצורה מצוינת וכך גם חריץ כרטיס הזיכרון ושקע הסנכרון שמכוסים בצורה טובה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply