חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - iPhone 3GS : חוויית שימוש מעולה

הטוב
  • מסך מולטי-מגע עם רגישות מושלמת
  • ממשק נוח במיוחד ומעוצב
  • פעולה מהירה מאוד
  • שפע יישומים ואפליקציות להורדה
  • גלישה ותוכנת דוא"ל נוחים במיוחד
  • מקלדת וירטואלית מהנוחות בנמצא
  • GPS מובנה
  • מצפן דיגיטלי
  • חיישני תנועה וקרבה
  • Wi-Fi ו-Bluetooth A2DP
הרע
  • מצלמת 3.2 מגה פיקסל באיכות בינונית וללא פלאש
  • רזולוציית המסך לא מספיק גבוהה
  • אין תמיכה בפלאש בדפדפן
  • אין רדיו
  • אין תמיכה בריבוי משימות
  • אין תמיכה במשלוח קבצים ב-Bluetooth
  • תלות רבה בתוכנת iTunes
  • חיי סוללה פושרים
בשורה התחתונה

קשה להתייחס לאייפון במנותק משטף הפרסומים וההתרגשות שהתעוררו סביבו לאחרונה, ולכן ננסה לעשות זאת בקיצור: כן, iPhone 3GS הוא מכונת מולטימדיה וטלפון סלולרי מצוין, כן, הוא מצדיק במידה רבה את הסערה סביבו, וכן, הוא מספק חוויית שימוש שקשה למצוא בכל מכשיר אחר. האם הוא מושלם? ממש לא, והצצה ברשימת החסרונות שלו לעיל מבהירה זאת מייד.

יש כיום לא מעט מכשירים עם מסך איכותי יותר, ממשקים מוצלחים (למשל,
HTC HD2) ותכונות מולטימדיה טובות יותר, אבל אייפון מציע משהו חמקמק שמעבר למפרט היבש - שיק, עיצוב ואיזשהו סמל סטטוס. אם אתם נמשכים לדברים כאלה, iPhone 3GS ייתן לכם את כל החבילה בנוסף לתפקוד מצוין באמת ברוב התחומים.

הקדמה

אחרי המתנה ארוכה, ארוכה מדי, מגיע סוף כל סוף ה-iPhone לארץ הקודש. טלפון המגע של אפל, שהפך לאחד המכשירים הפופלאריים והאהודים בעולם, מגיע לכאן במגוון תצורות ועם שלל מסלולי רכישה. קיבלנו לבדיקה את דגם העל - iPhone 3GS (דור שלישי, מעבד מהיר) עם 32GB זיכרון מובנה.

את העיצוב אין צורך להציג - סביר להניח שרובכם כבר ראו אותו בפרסומות ושלטי החוצות בכל קרן רחוב ותחת כל עץ רענן. המפרט שלו כולל מעבד
Arm Cortex במהירות 600Mhz, תקשורת סלולרית ברשת דור 3.5, מסך מולטי-מגע קפאסיטיבי בגודל 3.5 אינטש, מצלמת 3.2 מגה פיקסל עם אוטו-פוקוס, חיישני תנועה וקרבה, מקלט GPS וזיכרון מובנה בנפח של 8/16/32GB.

כינוי לקבוצת תקני סלולר מתקדמים – כגון WCDMA האירופאי, 1xEV-DO האמריקאי  או TD-SCDMA הסיני המאפשרים מהירויות תקשורת גבוהות יותר מהדור השני – 384kbps  ברשת UMTS.החידוש בדור השלישי הוא במהירות העברת הנתונים הקרובה לזו המסופקת כיום בבית וכן ביכולות השידור של וידיאו ומוזיקה ובשיחת וידיאו (ב- UMTS בלבד).
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

אחרי התלונות הנוקבות שספג ה-iPhone בדורותיו הראשונים על תפקודו החלש כטלפון, ניכר שהחברה לקחה את הדבר לתשומת ליבה, והדגם הנוכחי מציג איכות שיחה שאינה נופלת מטלפונים אחרים.

איכות השמע בשיחות טובה מאוד, עם צליל ברור וצלול ועוצמה טובה. הספיקר פחות מוצלח ומספק צליל סביר אך עוצמה די נמוכה. גם מיקומו האסטרטגי בגוף המכשיר לא מוסיף לו נקודות, ולעיתים מצאנו את עצמנו מסובבים את תחתית המכשיר לכיוונינו כדי להיטיב לשמוע את בן שיחנו.

בנגינת מוזיקה ברמקול החיצוני האיכות סבירה וכך גם העוצמה, אך הצליל נוטה להתעוות בעוצמה המקסימלית. האוזניות מהמצורפות אינן שיא האיכות או הנוחות, אבל הן מספקות חוויית האזנה די טובה. בזכות החיבור הסטנדרטי תוכלו להאזין למוזיקה עם האוזניות המועדפות עליכם ולקבל איכות סאונד טובה מאוד.

iPhone 3GS
איכות השמע בשיחות טובה מאוד, עם צליל ברור וצלול ועוצמה טובה. הספיקר פחות מוצלח ומספק צליל סביר אך עוצמה די נמוכה. מיקומו בגוף המכשיר לא מוסיף לו נקודות, ולעיתים מצאנו את עצמנו מסובבים את תחתית המכשיר לכיוונינו כדי להיטיב לשמוע את בן שיחנו

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

השינויים החיצוניים שעברו על האייפון מגרסאותיו הקודמות מינוריים למדי. הוא נותר מכשיר בתצורת בר בגודל בינוני, עם מסגרת כרום המקיפה אותו וקימורים עגלגלים בפינות. גב המכשיר השתנה מגימור אפור מט לשחור מבריק ועגלגל, שאמנם נראה נהדר אבל מרגיש חלקלק וסופח טביעות אצבע במהירות. ה- iPhone 3GS שוקל 135 גרם ועוביו 1.2 ס"מ.

iPhone 3GS
זהו מכשיר בתצורת בר בגודל בינוני, עם מסגרת כרום המקיפה אותו וקימורים עגלגלים בפינות. גב המכשיר בגימור לשחור מבריק ועגלגל. עוביו 1.2 ס"מ

כשיצא האייפון הראשון, היה המסך שלו חדשני, מרשים ופורץ דרך. היום הוא קצת מחוויר לעומת מסכים מתקדמים שכבר ראינו במכשירים רבים: גודלו 3.5 אינטש, ברזולוציה של 320X480 עם תמיכה בעד 16 מליון צבעים וכמובן תמיכה במולטי מגע. אז נכון שזהו מסך TFT ולא AMOLED, ונכון שהרזולוציה שלו רחוקה מלהרשים, אבל הוא עדיין נראה טוב מאוד, מאפשר צפייה טובה בטקסט, תמונות ווידיאו ועיקר העיקרים - הרגישות שלו למגע קרובה לשלמות. הזכוכית שעליו חלקה ונעימה למגע, והמסך מגיב בדייקנות נהדרת ובאופן מיידי לכל מחווה או מגע קל, מה שמקל על בחירה בתיבות סימון קטנות מאוד ועל ההקלדה במקלדת הוירטואלית. המסך שומר על איכות צפייה טובה גם באור יום.

מתחת למסך נמצא מקש אחד ויחיד, שקוע ועגול, המשמש לחזרה לדף הבית מכל מקום. אפל מאמינה שאת כל שאר התפקודים תוכלו לבצע דרך מסך המגע בלבד, והיא צודקת. המקש עצמו סביר ותו לא, ולטעמנו דורש לחיצה מעט חזקה מהרצוי כדי שיגיב.

בימין המכשיר נמצאים מקשי העוצמה הכסופים והצרים, וכן מתג הסטה קטן שמשמש להשתקה מיידית של המכשיר. בחלק העליון תמצאו את השקע לאוזניות, ומקש צר ומוארך שמשמש למעבר למצב המתנה. בתחתית המכשיר נמצא חריץ לחיבור כבל הנתונים והטעינה, ולצדדיו - הרמקול והמיקרופון המובנים.

כמו בכל מוצרי אפל, הדברים הטובים באמת נחבאים בממשק - ולאו דווקא בעיצוב הנוצץ.
iPhone 3GS זכה לגרסה משודרגת של הממשק המוצלח גם כך שראינו באייפון הראשון, עם תוספות קלות פה ושם - תמיכה במשלוח MMS, שיפור מהירות התגובה ותמיכה מובנית בעברית.

בעוד שאר החברות עמלות על שדרוג, פיתוח ותכנון מתמידים של מערכות ההפעלה שלהם, אפל הצליחה בנונשלנטיות ובלי מהומה ליצור את אחת ממערכות ההפעלה הטובות בשוק, אם לא הטובה ביותר

הממשק של האייפון מצריך עקומת למידה מסוימת, אבל הוא כל כך הגיוני, ברור ובעיקר פשוט, שאי אפשר שלא להתאהב בו. נוסף על כך הוא מלווה בגרפיקה מרשימה ובאפקטים במעבר בין התפריטים או האפליקציות השונות, והכל במהירות מעולה (בזכות המעבד המשופר) ובקלילות. בין התכונות שאהבנו, על קצה המזלג: ממשק הודעות ה-
SMS שמופיע כשיחת צ'אט רצופה, האפליקציות ליו-טיוב ולמזג האוויר, ממשק אנשי הקשר הנוח להפליא ועוד.

יכולות המולטי מגע באות לידי ביטוי בתוכנות רבות, החל בדפדפן, דרך מצגת התמונות ועד למפות של גוגל, והופכות את הניווט לאינטואיטיבי ונוח הפליא. חיישן התנועה עושה גם הוא עבודה טובה ומגיב במהירות למעבר למצב אנכי או אופקי.

המקלדת הוירטואלית ב-
iPhone 3GS לא מסגירה במבט ראשון עד כמה היא מוצלחת - המקשים נראים קצת קטנים מדי, ואין שום מקש פיסוק מלבד מקשי האותיות. עם זאת, אחרי שימוש של כמה דקות, מסתבר שזו המקלדת הטובה ביותר שפגשנו. הריווח בין המקשים שעל המסך, לצד הדיוק המשובח של המסך, מאפשרים הקלדה מהירה במיוחד ונטולת טעויות ללא כל קושי. במקום מקש ייעודי לנקודה תוכלו להקיש פעמיים על הרווח, וזה נוח מאוד, אבל שאר מקשי הפיסוק נמצאים יחד עם מקלדת מקשי הספרות. אמנם רק מקש אחד מפריד ביניכם למקלדת הזו, אבל עדיין היינו שמחים לקצת יותר ורסטיליות ולמקשי פיסוק בתוך מקלדת האותיות. באחיזה במצב אופקי המקלדת הופכת לגדולה ונוחה עוד יותר.

iPhone 3GS
המקלדת הוירטואלית היא הטובה ביותר שפגשנו. הריווח בין המקשים שעל המסך לצד הדיוק המשובח של המסך, מאפשרים הקלדה מהירה במיוחד ונטולת טעויות ללא כל קושי. באחיזה במצב אופקי המקלדת הופכת לגדולה ונוחה עוד יותר

מערכת ההפעלה זכתה, אחרי המנה ארוכה, לעברית מלאה ישירות מבית אפל, ויש לומר שהם עשו עבודה מצוינת. הממשק מתורגם היטב ובאופן מלא.

המכשיר מגיע עם סט נאה של אפליקציות מובנות, אבל כדי ליהנות באמת מיכולותיו תוכלו להוריד ולהתקין אפליקציות ממגוון רחב ביותר שבאתר
AppStore, חלקן חינמיות. שמחנו לגלות גם כמה אפליקציות שימושיות לאתרים ישראלים כמו Rest, יד 2 ועוד.

ערכת המכשיר מינימליסטית וכוללת מטען ביתי, כבל
USB וזוג אוזניות.

טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

iPhone 3GS מצויד במצלמת 3.2 מגה פיקסל עם אוטו-פוקוס ותיוג גאוגרפי. ממשק המצלמה מינימליסטי מאוד, ומאפשר מיקוד אוטומטי או מיקוד בנגיעת אצבע באזור הרצוי במסך. המצלמה נכנסת לפעולה תוך כ-2.5 שניות, המיקוד יחסית מהיר ובין תמונה לתמונה תמתינו כשנייה או שנייה וחצי - יפה. המכשיר גם מצלם וידיאו ברזולוציית 640X480 ובקצב של 30 פריימים בשנייה.

התמונות נראות נאות מאוד על מסך המכשיר, אבל במציאות - על מסך המחשב או בהדפסה, הן מתגלות כרכות, מלאות רעש דיגיטלי ולא מרשימות באופן כללי. גם העדרו של פלאש מקשה על צילום סביר בתאורה חלשה. דווקא איכות הוידיאו טובה למדי, עם תנועה חלקה יחסית, פירוט טוב וסאונד באיכות טובה.

iPhone 3GS
האייפון מצויד במצלמת 3.2 מגה פיקסל עם אוטו-פוקוס ותיוג גאוגרפי. התמונות התגלו כרכות, מלאות רעש דיגיטלי ולא מרשימות באופן כללי. גם העדרו של פלאש מקשה על צילום סביר בתאורה חלשה. איכות הוידיאו דווקא טובה למדי

נגן המוזיקה ב- iPhone 3GSהוא זה שנמצא ב-iPod, וכמוהו והא מוצלח, איכותי ונוח מאוד. השירים במכשיר מקוטלגים על פי מגוון קטגוריות – אמנים, מלחינים, אוספים, ז'אנרים, פודקאסטים, ספרי שמע, וידיאו ורשימות השמעה.

כאשר מחזיקים את המכשיר במצב רוחבי, מתחלפת התצוגה למצב גלילה תלת ממדית בין האלבומים השונים באמצעות תנועת דפדוף עם האצבע על מסך המגע. תוכנת הנגן מאפשרת השמעה ברקע ותומכת בהשמעה אקראית או חוזרת; ישנו אקולייזר עם הרבה מאוד תבניות שמע מוכנות, וכן אפשרות להגבלת עוצמה.
iPhone 3GS תומך בפורמטים AAC, MP3, Audible, Apple Lossless, AIFF, WAV אך אין תמיכה בפורמט WMV מבית מייקרוסופט המתחרה. קחו בחשבון שכל הפורמטים חייבים לעבור בתוכנת iTunes לשם העברתם למכשיר.

נגן הוידיאו נוח לתפעול, עם תצוגת מסך מלא בברירת מחדל, והוא תומך בפורמטים
Mp4, MOV, M4V ובקידוד H.264. אין תמיכה בקובצי DivX או XVid. עוד בולט בהעדרו מקלט רדיו FM - כנראה שלדעת החברה אנשים כבר לא ממש מתעניינים בזה. אנחנו טוענים אחרת. נקודה נוספת שצרמה לנו היא שאי אפשר לשלוח קבצים דרך קישורית ה-Bluetooth.

מקלט ה-
GPS במכשיר מקבל אות לוויין במהירות טובה ומתאים למגוון שימושים - החל בניווט ושימוש בתוכנת Google Maps ועד תיוג גיאוגרפי של התמונות המצולמות. תוכלו להשתמש בתוכנות הניווט של המפעילות או באפליקציות אחרות כמו i-GO ו-Waze החינמית.

מנגנון מיקוד אוטומטי, שלאחר חצי לחיצה על מקש הצילום מתמקד על הפרט הרצוי בסצנה. המיקוד יוצר בידול בין האובייקט לבין סביבתו ומבליט אותו, כך שהוא נראה ממוקד וחד ביחס לרקע.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תשדירי שמע או וידיאו עצמאיים בנושאים מגוונים המופצים ברשת האינטרנט, וזמינים להורדה חינמית. מקליטי הפודקאסטים, כמו הבלוגרים, מדברים על תחומי העניין שלהם (לעתים בשילוב ג'ינגלים, מעברונים ומוזיקה, ממש כמו משדר רדיו או טלוויזיה), מעלים את הקובץ לרשת האינטרנט והגולשים מוזמנים להוריד את הפודקאסט ולקבל עדכון אוטומטי דרך ה-RSS. 
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

כפי שמרמז שמו, מצויד ה- iPhone 3GS בתקשורת סלולרית בדור 3.5 עם מהירות הורדה של עד 7.2Mbps, לצד קישורית Wi-Fi לגלישה ברשתות אינטרנט אלחוטיות. הדפדפן במכשיר הוא Safari, והוא מעניק חוויית גלישה מצוינת, כמעט מושלמת. טעינת הדפים מהירה במיוחד, והם מוצגים על המסך באופן הנכון. הדפדפן תומך במולטי מגע, הגדלה והקטנה בצביטת 2 אצבעות על המסך ועוד. חבל רק שאין תמיכה בפלאש בדפדפן, וכנראה גם לא תהיה בעתיד הנראה לעין.

המכשיר מגיע עם תוכנת דואר נפלאה - קלה מאוד להגדרה, זריזה ונוחה להפליא לשימוש, כולל תמיכה ב-
Push ובקבלה ושליחה של קבצים. המכשיר מציג היטב קובצי אופיס, אבל כדי לערוך ולהכין מסמכים תצטרכו להשתמש באפליקציות ייעודיות כמו Quick Office (בתשלום) או באחרות, חלקן חינמיות.

הסנכרון של ה-
iPhone 3GS עם המחשב מתבצע באופן בלעדי עם תוכנת iTunes. התוכנה עושה אמנם עבודה טובה, אבל התלות הזו בתוכנה אחת ובסנכרון עם מספר מחשבים מוגבל מאוד לא מוצא חן בעינינו. לידיעתכם, יש כמה וכמה תוכנות חלופיות שעושות את העבודה היטב במקום ה-iTunes.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

iPhone 3GS מגיע עם סוללת ליתיום-יון שלדברי החברה מסוגלת לספק עד 300 שעות המתנה, 5 שעות שיחה בדור 3 או 30 שעות האזנה למוזיקה.

במשך תקופת הבדיקה גילינו שחיי הסוללה אינם ארוכים במיוחד - בשימוש אינטנסיבי המכשיר מראה סימני מצוקה כבר לפנות ערב, ובשימוש מתון מאוד הוא שורד לכל היותר עד הבוקר שלמחרת - מה שיחייב אתכם לשאת איתכם את המטען לכל מקום כדי שלא להתקע.

נקודה נוספת שעלולה להציק היא שאין אפשרות להחליף את הסוללה באופן עצמאי, וכאשר היא תחלש בהמשך תאלצו להיעזר בשירותי המעבדה של אפל כדי להחליף אותה בחדשה.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

איכות הבנייה של ה-iPhone 3GS טובה מאוד, והוא נראה עמיד וחזק. החברה טוענת שהמסך עמיד בפני שריטות, ואכן לא זיהינו אף שריטה בתום שבוע של שימוש לא עדין במיוחד (וכפי הנראה המכשיר עבר כמה ידיים לפנינו).

מאידך, כדאי לדעת שאפל מצהירה שהמכשיר לא מיועד לפעול בחום שמעל 35 מעלות, מה שעלול להיות בעיה קשה בקיץ הישראלי. בנוסף, הגימור המבריק של המכשיר סופח טביעות אצבע רבות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply