חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Sony-Ericsson C902: מצלמה מתקדמת

הטוב
  • איכות שמע טובה מאוד
  • מצלמת 5 מגה פיקסל איכותית עם מקשי מגע
  • נגן מוזיקה מעולה
  • חיישן תנועה
הרע
  • מקשים לא נוחים
  • צילום וידיאו בינוני
בשורה התחתונה

C902 הוא מכשיר מולטימדיה טוב מאוד, כמו שסוני אריקסון יודעים לעשות, אבל חוץ מהטריק של פתיחת המצלמה ואיכות צילום מצוינת, הוא לכאורה לא מחדש הרבה. התפריטים מעוצבים, הגלישה נוחה, נגן המוזיקה משובח, איכות השיחה טובה – שום דבר שלא פגשנו כבר במכשירי החברה האחרים. גם החסרונות מוכרים, בהם מקשים לא נוחים, חיבורים קנייניים ואטיות פעולה מסוימת.
הנקודה החזקה באמת בדגם הזה היא ללא ספק המצלמה המעולה שלו, עם התפעול הנוח בעזרת מקשי המגע, והיא כנראה הסיבה הטובה באמת לבחור בו.

הקדמה

חברת סוני אריקסון משיקה עוד טלפון מצלמה מסדרת Cyber-Shot המוצלחת, שקיבל את שמו של מותג הצילום של ענקית המולטימדיה היפנית. כדי להקל על חיינו, בחרו בחברה לסמן את סדרת Cyber-Shot באות C.

C902 הוא יצור כלאיים משונה במקצת. הוא אמנם טלפון מולטימדיה מובהק, עם דגש על המצלמה האיכותית ועם נגן מוזיקה מסדרת ה-Walkman של החברה, אך יש לו גם אוריינטציה עסקית מסוימת בגלל העיצוב הסולידי והמהודר יחסית ויכולותיו בתחום האינטרנט וארגון המידע.

במבט כללי, C902 הוא טלפון דור 3.5 בתצורת בר בגודל בינוני, בצבע שחור ובגימור אלגנטי למדי. הוא כולל כמה חידושים מעניינים כמו מנגנון הפתיחה של המצלמה, מקשי המגע לצד המסך וחיישן תנועה המתאים את כיוון המסך באופן אוטומטי.

המפרט הטכני כולל מסך בגודל 2 אינטש עם מקשי מגע בצדיו, מצלמת 5 מגה פיקסל ומצלמה קדמית נוספת לשיחות וידיאו, נגן מוזיקה ווידיאו, רדיו FM עם RDS, קישורית Bluetooth A2DP, 160MB זיכרון פנימי ותמיכה בהרחבת זיכרון.

מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.
טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

איכות הקול ושמע

(15% מהציון הסופי)
9.5 מתוך 10

כרגיל במכשירי סוני-אריקסון, אין תלונות בסעיף השמע, להיפך. איכות השמע בזמן שיחה מצוינת, הן באפרכסת והן בספיקר החיצוני, והעוצמה גבוהה בשניהם. תענוג.

בנגינת מוזיקה, הרמקול הנמצא בגב המכשיר מפיק סאונד צלול ונעים להפליא (כמובן בעיקר בתדרים גבוהים ובינוניים) ובעוצמה גבוהה מאוד. כשחיברנו את האוזניות המצורפות –בחיבור קנייני, כרגיל, אך עם מחבר 3.5 מ"מ באמצע הכבל המאפשר החלפת האוזנייה – קיבלנו סאונד איכותי מאוד עם באס עשיר ומודגש.

Sony-Ericsson C902
איכות השמע בזמן שיחה מצוינת, הן באפרכסת והן בספיקר החיצוני, והעוצמה גבוהה בשניהם. בנגינת מוזיקה, הרמקול הנמצא בגב המכשיר מפיק סאונד צלול ונעים להפליא כשחיברנו את האוזניות המצורפות קיבלנו סאונד איכותי מאוד עם באס עשיר ומודגש

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

C902 הוא מכשיר במידות סטנדרטיות, אפילו מעט גדול יחסית, אך הוא דק למדי
(10.5 מ"מ), ומשקלו מעט כבד ביחס לגודלו, 107 גרם.

לוח המקשים היה תמיד עניין שנוי במחלוקת במכשירים של סוני אריקסון, ובדגם הזה המצב אפילו בעייתי מהרגיל. המקשים בנויים בהטיה אלכסונית, כלומר חלקו העליון של כל מקש בולט יותר מחלקו התחתון, כך שהמגע עם המקש עצמו מתבצע רק עם הקצה של חלקו העליון. בנוסף, המקשים עצמם צפופים, קטנים וחלקלקים מכדי שיהיו נוחים באמת. גם הלחיצה עליהם נוקשה ולא נעימה במיוחד. לעומת זאת, שמחנו לראות את מקשי החיוג וניתוק, שסוני אריקסון ויתרה עליהם בדגמים רבים לטובת מקשים אחרים – לדעתנו זהו צעד בכיוון הנכון.

Sony-Ericsson C902
C902 הוא מכשיר במידות סטנדרטיות, אפילו מעט גדול יחסית, אך הוא דק למדי (10.5 מ"מ), ומשקלו מעט כבד ביחס לגודלו, 107 גרם.


 


חוץ מלוח המקשים הרגיל, מקשי החיוג וניתוק ומקשי ה-Soft keys (שאינם ניתנים לתכנות, ומפנים אל האינטרנט ואל המולטימדיה במכשיר), ישנם עוד 2 מקשים – מקש מחיקה ומקש גישה אל קיצורי הדרך, וכל זאת בנוסף למקש הניווט המרכזי. מימין המכשיר נמצא מקש הצילום, ומתחתיו – משום מה – מקשי העוצמה; הרבה יותר מתבקש ונוח היה לשים אותם למעלה. בצד שמאל נמצא שקע הטעינה והאוזניות הקנייני; חריץ ההרחבה מתחבא מאחורי מכסה הסוללה, וחייבים לכבות את המכשיר כדי לגשת אליו.

המסך, בגודל 2 אינטש, תומך ב-256 אלף צבעים ברזולוציה של 230X340, והוא מציג תמונה איכותית וחדה מאוד, למרות נטייתו לגוון חמים וצהבהב. שמחנו לראות שהוא מאפשר שימוש באור שמש ישיר ללא בעיה.

מערכת ההפעלה, כרגיל במכשירי החברה, מעוצבת היטב ונוחה מאוד, אבל לעתים מגיבה באטיות מסוימת. למשל, מרגע הסטת הסלייד ועד שהמצלמה מוכנה לעבוד חולפות כארבע שניות.



Sony-Ericsson C902
המקשים בנויים בהטיה אלכסונית, כלומר חלקו העליון של כל מקש בולט יותר מחלקו התחתון. בנוסף, המקשים עצמם צפופים, קטנים וחלקלקים מכדי שיהיו נוחים באמת. גם הלחיצה עליהם נוקשה ולא נעימה במיוחד

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

במבט ראשון לא תראו את עדשת המצלמה והפלאש. כדי לחשוף אותם, בסוני אריקסון הכניסו ב-C902 אלמנט ייחודי ומפתיע: המצלמה נחשפת ומופעלת באמצעות מנגנון סליידר בחלק העליון של המכשיר.

Sony-Ericsson C902
המצלמה נחשפת ומופעלת באמצעות מנגנון סליידר בחלק העליון של המכשיר.



עם הפעלת המצלמה משתנה התאורה הכללית של המכשיר מלבן לכחול, ושתי שורות של מקשי מגע מתעוררות לחיים בצדי המסך. מקשי המגע מאירים באור כחלחל ומציגים את הפונקציות העיקריות של המצלמה בצורה נגישה ומהירה. תוכלו להגדיר שם את מצב הצילום – וידאו או סטילס, את סצנת הצילום, הפעלת המבזק, טיימר לצילום עצמי, סוג המיקוד (יש גם מקרו וזיהוי פנים), וכן גישה מהירה לאלבום המצלמה. במקשי ה-
Soft key תוכלו להגיע לתפריט מורחב הכולל תכונות נוספות, כמו פנורמה, מסגרות, אפקטים שונים, מצב מדידה, איזון לובן וצילום רצף מתוחכם המכונה כאן BestPic – בקיצור, כמעט כל מה שצריך במצלמה רגילה, אם נניח בצד את הזום האופטי.

תפעול המצלמה מתבצע במצב רוחבי, ומקש הצילום נמצא בחלק העליון מימין – לכאורה במיקום הנכון, אלא שמקשי העוצמה, המשמשים לזום דיגיטלי, נמצאים מימין למקש הצילום ולעיתים קרובות טעינו והקשנו עליהם במקום על מקש הצילום – קצת לא נוח, אבל לא נורא. תגובות המצלמה לא מהירות במיוחד, ולוקח לה שנייה או שתיים להתמקד, ועוד כמה שניות לשמור את הקובץ המצולם.

Sony-Ericsson C902
עם הפעלת המצלמה משתנה התאורה הכללית של המכשיר מלבן לכחול, ושתי שורות של מקשי מגע מתעוררות לחיים בצדי המסך. מקשי המגע מאירים באור כחלחל ומציגים את הפונקציות העיקריות של המצלמה בצורה נגישה ומהירה


 


איכות התמונות, ביחס למצלמת-טלפון, מצוינת. אהבנו את הצבעים היפים, החשיפות הנכונות בדרך כלל ובעיקר את החדות הגבוהה וביצועי המקרו המעולים. בתוך הבית קבלנו תמונות לא רעות, עם חדות טובה וצבעים סבירים, והפלאש מאיר היטב עצמים קרובים. לצילומים יומיומיים וביתיים, ה-C902 יכול לשמש כתחליף לא רע למצלמה. אם נהיה קטנוניים, נציין את היעדרו של פלאש קסנון לטובת פלאש רגיל, ואת הגרעיניות שניתן להבחין במבט מדוקדק, אבל בשורה התחתונה מדובר במצלמת-טלפון טובה ואיכותית מאוד. אגב, כדי למקסם את איכות התמונה שצילמתם, אפשר להשתמש בתכונת "תיקון תמונה" המבצעת תיקוני צבע וחשיפה אוטומטיים, או בתוכנת PhotoDJ לעריכה ידנית ולפי טעם המשתמש של התמונה.

חוץ מצילומי סטילס, יודעת המצלמה במכשיר לצלם וידאו בפורמט MP4, ברזולוציה של 240X320 (QVGA) ובקצב של 30 פריימים בשנייה. איכות הוידיאו לא מלהיבה, בעיקר בגלל פיקסול מורגש בתנועה.

C902 קיבל את נגן המוזיקה המצוין המוכר לנו מסדרת Walkman של החברה. ניתן לקטלג את המוזיקה לפי פרמטרים, יש תמיכה בהפעלה רציפה ואקראית, הרחבת סטריאו ואיקולייזר הניתן לכיוון אישי ותצוגה מפורטת של פרטי הרצועה, כולל תמונת האלבום אם יש. ניתן למזער את הנגן לנגינה ברקע, ולחזור אליו באמצעות מקש ה-Soft key הימני המוקדש למדיה.

הרדיו קיבל אייקון משלו בתפריט הראשי, והוא עשיר ונוח מאוד לשימוש. איכות הקליטה מצוינת, ומעבר לכך ניתן לשמור ערוצים באופן ידני או אוטומטי, להגדיר תדר בצורה ידנית ולהאזין לרדיו דרך רמקול המכשיר. כמו כן ישנה כאן תכונת TrackID הדוגמת קטע המשיר המושמע ומחפשת את פרטיו דרך האינטרנט.

בתפריט המולטימדיה מצאנו גם כמה משחקים, אחד מהם – מרוץ מכוניות – מלהיב במיוחד בזכות חיישן תנועה (Accelerometer) שמובנה במכשיר, המאפשר "נהיגה" באמצעות הטיית המכשיר בלבד; וכן מצאנו מנהל הזנות RSS נוח ויעיל מאוד.

טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
טלפון סלולרי שהמסך ולוח המקשים נמצאים בשתי יחידות נפרדות זו על גבי זו, ונפתח במנגנון החלקה כלפי מעלה שחושף את לוח המקשים. תצורה זו מגנה על המקשים מפני הקשות אקראיות, ומאפשרת גם מענה וניתוק שיחות באמצעות הסטת מנגנון ההחלקה.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.
שיטת מדידת האור מהסצנה. ישנן שלוש שיטות עיקריות למדידת האור:מדידה ממוצעת - ממוצע של כמות האור בפריים,מדידת ספוט - מדידת האור בעיקר מהאזור הנבחר (על פי רוב ממרכז הפריים),מדידת מטריצה - אלגוריתם המודד אזורים רבים בתמונה ומנחש על פיהם את החשיפה האידיאלית.
פונקציה שקיימת ברבות מהמצלמות הסלולריות, ומטרתה לכייל את הצבעים בתמונה בהתאם לתאורה בסביבה בה צולמה - אור פלורסנט, נורת ליבון, הלוגן, אור יום בהיר, בין ערביים וכדומה. המצלמה מודדת את האור הלבן בסצנה ובהתאם מאזנת את הצבעים בתמונה כדי שיופיעו טבעיים ככל האפשר.
זום דיגיטלי מאפשר לקרב ולהרחיק את האובייקט באופן מלאכותי באמצעות תוכנה פנימית ולא באמצעים אופטיים. איכות התמונה נפגמת בשימוש בזום דיגיטלי והשימוש בו אינו מומלץ.
צילום פרטים קטנים ממרחק קצר מאוד כגון פרחים, חרקים, מטבעות. חלק מהמצלמות בטלפונים סלולריים מסוגלות לצילום מקרו, בדרך כלל ממרחק מינימלי של כ-5 ס"מ.
נורת פלאש שנמצאת בדגמים מסויימים של טלפונים סלולריים הכוללים מצלמה. פלאש הקסנון חזק יותר ומסוגל להאיר זירת צילום בטווח רחב יותר מפלאש LED פשוט, אך אינו משתווה לביצועי פלאש אמיתי שנמצא במצלמות דיגיטליות.
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

דפדפן האינטרנט המובנה במכשיר מצוין. הוא מתמודד היטב עם דפי HTML רגילים בזכות תכונת SmartFit המתאימה את התוכן בצורה אוטומטית למסך, ומאפשר צפייה רוחבית במסך בעזרת חיישן התנועה. הניווט בעמודים נעשה באמצעות סמן עכבר, כך שהניווט נוח ומוכר. הגלישה במכשיר מהירה בזכות רשת דור 3.5.

C902 תומך בקבלה ושליחה של דואר אלקטרוני. הגדרת הדוא"ל קלה מאוד, ובשרתים ישראליים או חשבונות דוא"ל מוכרים כמו Gmail, ההגדרה פשוטה להפליא – מזינים שם וסיסמה, וזה הכול.

סנכרון המכשיר עם תוכנת ה-Outlook במחשב  מתבצעת באמצעות כבל USB ובעזרת התוכנה Pc-Suite המצורפת.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

המכשיר מגיע עם סוללת ליתיום-יון בהספק של 930mAh, ולדברי החברה מסוגל לספק עד 9 שעות שיחה ועד 400 שעות המתנה. בפועל החזיק המכשיר כיומיים של שימוש – זמן פעולה לא רע בכלל.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

C902 השאיר בנו רושם חיובי מאוד ביחס לעמידותו. הוא בנוי היטב, קשיח ומוצק מאוד ולהרגשתנו הוא יחזיק מעמד בנפילות ומכות ללא בעיה. גם מנגנון הפתיחה שמגן על המצלמה חזק ויציב, אך למרות שהוא לא נראה כמועד להתקלקל, הוא מהווה חוליה חלשה במכשיר.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply