חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
סקירה מקצועית
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - Sony Ericsson K660i: בגלל המוזיקה

בן סלור | 07.08.2008
הטוב
  • מסך מצוין
  • ספיקר חזק ואיכותי
  • נגן
  • Walkman
  • מעולה
  • סוללה חזקה
  • מסך מצוין
  • ספיקר חזק ואיכותי
  • נגן
  • Walkman
  • מעולה
  • סוללה חזקה
הרע
  • מקשים לא נוחים
  • מצלמה בינונית
  • עמידות בינונית
  • מקשים לא נוחים
  • מצלמה בינונית
  • עמידות בינונית
בשורה התחתונה

הK660- הוא דור ההמשך לK610-. נראה כי נעשה מאמץ להקנות לו שיק חדשני ומעוצב יותר, בין היתר על ידי שימוש בזכוכית על כל חלקו העליון של המכשיר.


 


למכשיר פונקציות רבות, שהבולטת שבהן היא נגינת מוזיקה. ב-K660i נגן מוזיקה מתקדם, ספיקר מצוין ואוזניות איכותיות. בנוסף, סוני-אריקסון שיתפו פעולה עם אתר MTV ישראל וישנה אפשרות להוריד תכנים ייחודיים מהאתר שלהם.

כל אלה מייעדים אותו בעיקר לאוכלוסיה הצעירה – נערים וילדים, שיקבלו מכשיר דור 3.5 מגניב במחיר סביר וירוצו להשוויץ לחברים.

הקדמה

ב-2006 שיחררה סוני-אריקסון לאוויר העולם את הK610i-, שהפך ללהיט בישראל. עכשיו מגיע ה-K660i לרענן לנו את הקיץ עם מראה מלוטש יותר, תכונות מתקדמות יותר, ומקשים נוחים יותר (אך עדיין לא נוחים מספיק). ככל הנראה, סדרה זו מכוונת למקסימום ביצועים מול מינימום עלות, עם קריצה לכיוון התוכן על ידי שיתוף הפעולה עם MTV ישראל.

איכות הקול ושמע

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

איכות הקול ועוצמת השמע מצוינים הן מצד המתקשר והן מצד מקבל השיחה. גם הספיקר עושה עבודה מצוינת בשני התחומים. מיקומו של הספיקר לא השתנה מהדגם הקודם, וחבל שכך. הוא ממוקם באמצע חלקו האחורי של המכשיר ולכן אם המכשיר מונח על גבו ובמיוחד על משטח רך, כמעט ולא שומעים אותו.

גם בשמיעת מוזיקה הספיקר מצטיין באיכותו ובעוצמתו. בהאזנה דרך האוזניות המצורפות שומעים פשוט נפלא ואין שום סיבה לקחת נגן מוזיקה בנוסף למכשיר.

Sony Ericsson K660i
איכות הקול ועוצמת השמע מצוינים. גם בשמיעת מוזיקה הספיקר מצטיין באיכותו ובעוצמתו. בהאזנה דרך האוזניות המצורפות שומעים פשוט נפלא ואין שום סיבה לקחת נגן מוזיקה בנוסף למכשיר

מכשירי סלולר רבים כוללים נגן מוזיקה, ומאפשרים האזנה במוזיקה שמאוחסנת בזיכרון הפנימי של המכשיר או בכרטיס הזיכרון דרך הרמקול החיצוני או דרך אוזניות. ניתן לחלק את נגני המוזיקה בטלפונים סלולריים לשני סוגים:נגן מוזיקה בסיסי: מאפשר להשמיע שירים בלבד ולרוב אינו כולל תכונות נוספות מעבר לכך.   נגן מוזיקה מתקדם: מאפשר לנהל, למיין ולקטלג שירים, תומך במגוון רחב יותר של פורמטים וכולל בדרך כלל שיפורי שמע כגון איקולייזר, הדגשת באסים, הרחבת סטריאו וכדומה. מכשיר בעל נגן מוזיקה מתקדם חייב לכלול חריץ הרחבה לזיכרון או זיכרון פנימי גדול כדי לאפשר איחסון של כמות גדולה של שירים. תכונות נוספות החשובות לשימוש במכשיר כנגן מוזיקה הן קיומם של כפתורים ייעודיים ונוחים לשימוש בנגן, אפשרות לחבר אוזניות תקניות כתחליף לאוזניות המסופקות עם המכשיר, וכן תמיכה בתקן A2DP המאפשר האזנה באוזניות סטריאופוניות בעזרת חיבור Bluetooth.  

נוחות השימוש

(15% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

המכשיר בתצורת בר, בעל מידות די סטנדרטיות ומשקל קל של 95 גרם. הוא נוח לאחיזה ולהצמדה לאוזן ויושב נהדר בכיס. המכשיר נמכר במספר צבעים: כחול ירקרק עם שחור, ירוק על לבן, כסוף על שחור ובורדו מבריק על שחור - המכשיר אותו בדקנו. לטעמנו, כולם יפים. כמעט כל חלקו הקדמי של המכשיר מצופה בזכוכית. זה נראה יפה אך מושך טביעות אצבע רבות ולאחר שהמכשיר נכנס לכיס יחד עם צרור המפתחות הוא יצא עם קישוט לא רצוי על המסך.

המסך, בגודל 2 אינטש ברזולוציה של 320x240 ותמיכה ב-262 אלף צבעים, אומנם איננו גדול במיוחד אבל עושה עבודה פנטסטית. הוא חד וברור ומראה תמונות, קובצי וידיאו ודפי אינטרנט בצורה יוצאת מן הכלל.

Sony Ericsson K660i
המכשיר בתצורת בר בעל מידות די סטנדרטיות ומשקל קל. הוא נוח לאחיזה ולהצמדה לאוזן ויושב נהדר בכיס. המסך איננו גדול במיוחד אבל עושה עבודה פנטסטית


 


המקשים הנומריים די נוחים. המרווחים ביניהם טובים, הם מגיבים היטב וניתן לחייג גם מבלי להביט במכשיר. לעומתם, מקשי התפעול שממוקמים ברצועה צרה מתחת למסך – בעייתיים. במרכז הרצועה מקש הניווט הארבע כיווני שמתפקד כראוי אבל מעט רופף ולא מחובר טוב מספיק. בשני צדיו נמצאים מקשי ה-Soft Keys כאשר מתחת  לימני (סלקום חסמה את האפשרות לשנות את תפקודו) נמצא מקש המחיקה, ומתחת לשמאלי – מקש קיצורי הדרך. אין הפרדה בין מקשי ה-Soft Keys למקשים שמתחתם וזה לא נוח במיוחד, בהתחשב בעובדה שגם כך המקשים קטנים מאוד.


בשני קצוות הרצועה נמצאים מקשי החיוג והניתוק שבשל צורתם העגולה נוצרת מעין הפרדה בינם לבין שאר המקשים. לדעתנו היה צריך להשקיע יותר בהנדסת לוח המקשים, שעושה הרושם שהוא בעל עמידות נמוכה ולא נראה שהוא יחזיק מעמד זמן רב ללא תקלות.

Sony Ericsson K660i
המקשים הנומריים די נוחים. לעומתם, מקשי התפעול שממוקמים ברצועה צרה מתחת למסך – בעייתיים. במרכז הרצועה מקש הניווט הארבע כיווני שמתפקד כראוי אבל מעט רופף ולא מחובר טוב מספיק


 


בצדו הימני של המכשיר ישנו כפתור לבקרת עוצמת השמע ומתחתיו כפתור להפעלת המצלמה ולצילום, ונוח מאוד לצלם אתו במצב מאוזן.

הממשק מהיר מאוד ובעל גרפיקה נאה, כפי שאנו רגילים במכשירי סוני-אריקסון. שליחת הודעה מעט מסורבלת ודורשת ביצוע 6 הקשות עוד לפני כתיבת ההודעה עצמה. המכשיר מגיע עם מספר אפליקציות נחמדות בהן TrackID שמקליט קטע משיר (דרך המיקרופון, מהרדיו או מקובץ אודיו) ומספק את פרטיו של השיר, גרסת הסלולר של Google Maps ואפליקציות לעריכת מולטימדיה (VideoDJ, MusicDJ ,PhotoDJ). בנוסף ישנם מספר משחקים נחמדים, ביניהם Rollercoaster Rush 3D שקיבל מאתנו יחס רב במהלך הבדיקה.

טלפונים סלולאריים שאינם כוללים פומית, מנגנון סליידר וכדומה, והמסך, המקשים ושאר האלמנטים נמצאים כולם בגוף אחיד. תצורה זו נפוצה ופופולארית, אך חסרונה הוא שהמקשים חשופים תמיד להקשות אקראיות ויש לדאוג לנעילת מקשים.
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

יישומי מולטימדיה

(20% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

המצלמה ברזולוציה של 2 מגה פיקסל, לא השתנתה מהדגם הקודם והיא מספקת תוצאות בינוניות ביום, וכמובן שפחות מכך בלילה או בתנאי תאורה לא טובים. ישנן אפשרויות עריכה רבות לתמונה ואפשר לשפר אותה לאחר הצילום. חבל שלא נעשה מאמץ להוסיף פלאש למצלמה, משהו חייב לפצות על איכות התמונה הבינונית.

צילום הוידיאו לא יהמם אף אחד באיכותו, והסרטונים שצילמנו אתו לא מרשימים.מצלמת הוידאו מצלמת 15 פריימים בשנייה. אפשר לבחור בין שתי איכויות צילום  176x144ו 128x96 פיקסלים, אורך הסרטון לא מוגבל בזמן והקבצים נשמרים בפורמט GP3. אולי הגיע הזמן שסוני-אריקסון יתחילו להשקיע בתחום זה.



נגן המדיה הוא ה
Walkman-המצוין בגרסה 3.0 שמאפשר להכניס לקטגוריות שונות את קובצי המדיה, ליצור רשימות השמעה ובנוסף איקולייזר והרחבת סטריאו. למכשיר מצורף תקליטור התקנה של תוכנת PC-Suite הכוללת אפשרות להעברת קובצי מוזיקה מהמחשב לטלפון.

דיו עובד היטב ומאוד נוח. חיפוש התחנות מהיר במיוחד, הקליטה טובה וכמובן שיש תמיכה בRDS-. בנוסף, כאשר מאזינים ברדיו לשיר מסוים אפשר להשתמש ב-TrackID שיקליט חלק מהשיר ויספק לנו את כל פרטיו.

ל-660K יש זיכרון פנימי של 32MB והוא מגיע עם כרטיס M2 בקיבולת של 1GB ותומך בקיבולת מרבית של 4GB.

תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).
כל מכשיר סלולרי מצויד בזיכרון פנימי לצורך אחסון מידע, ובחלק מהמכשירים קיים חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון. חשיבותה של יכולת האחסון במכשיר עולה ככל שהשימוש בו כנגן מוזיקה או כמצלמה עולה. מי שמעוניין לעשות שימוש כזה במכשיר, או להשתמש בו לאחסון מידע אחר, מוטב לו לבחור במכשיר עם חריץ הרחבה לכרטיס זיכרון.   יכולת האחסון של המכשירים התומכים בנגינת קובצי מוזיקה נמדדת במגה בייטים (MB), ונעה בדרך כלל בין מגה בייטים בודדים, שמספיקים לשמירה של שיר או שניים, ועד ל-160MB המאפשרים שמירה של 80-40 שירים בתלות בסוג הקובץ ובאיכותו.

גלישה וסנכרון

(10% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

הגלישה במכשיר בדור 3.5 מהירה מאוד. המכשיר מציג דפי WAP בצורה טובה אך בהתמודדות עם דפי HTML הוא אכזב מעט בכך שאת חלקם הוא לא הצליח להציג בניסיון הראשון, והיינו צריכים  להיכנס אליהם מחדש. בנוסף, פריסתם על גבי המסך לא נעשתה בצורה טובה. מקש הניווט הארבע-כיווני משמש לשליטה על סמן הזז בחופשיות על גבי הדף ומאפשר להגיע בקלות לכל חלקיו. בנוסף אפשר לעשות זום פנימה והחוצה בדפדפן - נוח מאוד. במסגרת הסבת המכשיר לעברית שכחו המתכנתים להפוך את כיוון החצים בתפריט הדפדפן והם מופנים ימינה לתוך הטקסט (אפשר להתרגל לזה אבל היינו מצפים לקצת יותר השקעה). ראוי לציין שאיכות המסך הנפלא תורמת רבות לחוויית הגלישה.

ישנה תיבת דוא"ל מובנית (תומכת ב-IMAP, POP3) עם הגדרות מוכנות לספקים נפוצים כגון GMAIL, נטוויז'ן, ברק, אינטרנט זהב וכו'. קל מאוד להגדיר את הפרטים, והתפעול פשוט.

כמו בשאר מכשירי החברה, המכשיר תומך בסנכרון של אנשי הקשר, התזכורות, יומן הפגישות עם המחשב האישי ואפשר לחבר אותו על ידי הכבל המצורף או באמצעות קישורית ה-Bluetooth.

כינוי כולל להתפתחות של רשת הדור השלישי הנפוצה כיום, כשההבדל הוא במהירות תעבורת נתונים גבוהה יותר. בתקן GSM, מדובר ברשתות מסוג HSDPA/HSUPA ואילו ב-CDMA אלה הן רשתות מסוג EVDO.

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

היצרן מצהיר על 9 שעות שיחה או עד 330 שעות המתנה. בפועל המכשיר מחזיק מעמד יומיים מלאים בשימוש אינטנסיבי. הטעינה מהירה ובסך הכול אנחנו מרוצים מהסוללה ומצריכת החשמל.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
6.5 מתוך 10

המכשיר משדר עמידות נמוכה. רצועת המקשים לא מחוברת היטב למכשיר ועושה רושם לא טוב. בנוסף, כל חלקו הקדמי של המכשיר עשוי זכוכית שהתגלתה כבעלת רגישות גבוהה במיוחד לשריטות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply