סקירת wisebuy - משחק טלוויזיה - קונסולה Asus ROG Ally (2023) RC71L Ryzen Z1 512GB RC71L-NH019W אסוס
- קונסולה נוחה לאחיזה בשימוש ממושך
- סורק טביעת אצבע משולב במקש ההפעלה
- תאימות תוכנות ומשחקים כמו במחשב אישי
- רמקולים עוצמתיים וסאונד מרחבי מפתיע
- הרחבת זיכרון עם כרטיס Micro-SD
- מערכת הפעלה מסורבלת, אינה מותאמת לחלוטין
- מתחממת מאוד ומרעישה בזמן גיימינג
- חיי סוללה מגבילים שמחטיאים את נושא הניידות
- אין קייס נשיאה במארז
ה-ROG Ally היא קונסולת משחקים ניידת מבית ASUS התומכת בספריות משחקים פופולריות, ביניהןSteam ,Epic Games , Xbox Game Pass ועוד, מצוידת במעבד Ryzen Z1 Extreme, מסך מגע בגודל 7 אינץ' עם פאנל IPS וקצב ריענון של 120Hz, אחסון פנימי בנפח 512GB ו-16GB של זיכרון RAM. תכונות נוספות כוללות סורק טביעת אצבע, ממשק XG Mobile וממשק Armoury Crate SE מבית היצרנית המבוסס על מערכת הפעלה Windows 11. הקונסולה זמינה בצבע לבן.
קונסולה חיבורים והתקנים
(35% מהציון הסופי)משחקים בלעדיים
(15% מהציון הסופי)גרפיקה וביצועים
(35% מהציון הסופי)נתחיל מה"שרירים": מעבד Ryzen Z1 Extreme בעל 8 ליבות מבוסס ארכיטקטורת Zen 4 עם המאיץ הגרפי RDNA 3 הם בשורה חדשה יחסית של חברת AMD , מערך שאמור לספק ביצועי גיימינג גבוהים - אבל לא תחרותיים מדי והם בהחלט לא המילה האחרונה בשוק. זיכרון ה-RAM עומד על 16GB מסוג LPDDR5 ועל נפח האחסון אחראי כונן SSD בנפח 512GB בממשק PCIe 4.0. לנו נותרו בפועל כ-476GB, שמהם "נחתכים" עוד בערך 100GB עבור מערכת ההפעלה ושאר עזרים חיוניים.
התקנו את המשחקים Hogwarts Legacy ו-Marvel’s Spider-Man Remastered ונותרנו עם פחות מ-230GB פנויים - ועוד לא דיברנו על שאר תוכנות שאתם משתמשים בהם, מקום לקבצים אישיים וכו'. הנפח הפנימי לא נמוך, הוגן לציין, אבל גם לא נדיב במיוחד - וטוב שישנה אופציה להרחבת הזיכרון באמצעות כרטיס MicroSD. בבדיקת המהירות של CrystalDiskMark קיבלנו מהירות קריאה 4325MB/s ומהירות קריאה 1841MB/s, שמשקפים פער מעט תמוה בין שני סוגי המהירויות, לרעת מהירות הקריאה.
סוללה
(15% מהציון הסופי)סוללת 40WHrs שולבה מאחור ובקופסה קיבלנו מטען בהספק 65W בחיבור USB-C. נתחיל מקצב מהירות הטעינה, שהתגלתה כזריזה למדי: כשהשתמשנו במטען המקורי ולא נגענו כלל ב-ROG Ally, בתוך חצי שעה צברנו כ-55% ובתום שעת טעינה כ-89% בסך הכל. טעינה מלאה ארכה בערך שעה ו-10 דקות. ברור שאם תשחקו בקונסולה תוך כדי קצב הטעינה יצנח דרמטית, אבל אז גם תיהנו מביצועי מעבד בהספק 30W.
ההבדלים בזלילת האנרגיה בין זמני גיימינג לכל יתר השימושים האחרים, דרמטי להחריד. אם תדפדפו שגרתית בכרום, תנגנו יוטיוב ברזולוציה 1080p ובבהירות 50% או סתם תשוטטו בין תפריטי המערכת ולאנצ'רים, חיי הסוללה יתגלו כסבירים והקונסולה תציע בקלות 4-4.5 שעות של פעילות. ברגע שתשלבו גיימינג, עקב האכילס ייחשף ובבדיקות שלנו לא הצלחנו לסחוט יותר משעה וחצי של משחק, לא משנה באיזה כותר שיחקנו, גם בהגדרות גרפיקה Low. אולי מיותר לציין, אבל אם תגבירו את הבהירות ותמקסמו את הגדרות הגרפיקה, המצב יחריף ותקבלו זמן משחק של לא יותר מ-60 דקות – ואנחנו אופטימיים. בהתחשב בכך שה-ROG Ally ניידת, הפואנטה די מתפספסת.