חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
טלפון סלולרי Samsung Galaxy S23 Plus 5G SM-S916B/DS 256GB 8GB RAM סמסונג
מותג: Samsung, Samsung
גודל מסך: 6.6 אינטש
טווח מחירים: מעל 2500 ₪
מערכת הפעלה: Android
נפח אחסון פנימי: 256GB
כרטיס SIM: Dual SIM אופציונלי...
שנת הכרזה: 2023
מבנה המכשיר: רגיל
ציון WiseBuy
8.9
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
יעקב 12.03.24
אורי סו 21.10.23
ackermanwinweb 26.09.23
Vadim 19.09.23
דורון 05.09.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy S23 Plus 5G SM-S916B/DS 256GB 8GB RAM סמסונג

לירן עבדי | 01.03.2023
הטוב
  • תצוגת Dynamic Amoled פנטסטית עם קצב ריענון 120Hz
  • צילומים מרשימים ביום ובלילה ומייצב וידאו יעיל
  • ביצועי מערכת מהירים
  • חיי סוללה ארוכים
  • עמידות IP68
הרע
  • טעינת 45W מהירה – אבל יש יעילות ממנה
  • ללא אופציית הרחבת נפח האחסון
  • מתחמם מאוד בגב בזמן גיימינג
בשורה התחתונה
ה-S23 Plus של סמסונג לא מציג חידושים דרמטיים כלשהם אך שומר על מה שעבד היטב בדגם הקודם. כמכשיר הדגל החדש של סמסונג, הוא לא נופל במבחנים החשובים: מעבד עוצמתי ותצוגת Amoled מרהיבה יש, נבחרת העדשות נהדרת, ממשק One UI עושה חיים קלים למשתמש ועמידות בתקן IP68 תצמצם את החשש מפגעי מים. מה מקלקל את החגיגה? טעינה בהספק 45W לא איטית אך גם לא מהירה במיוחד והיעדרה של אופציית הרחבה עלולה לאתגר את אוגרי התמונות והסרטונים למיניהם - בטח אם תבחרו בגרסת ה-256GB. ה-Plus לא מאכזב אבל גם מתקשה להפתיע, מה ששומר עליו במקום טוב בפסגה.
Galaxy S23 Plus 5G SM-S916B/DS 256GB 8GB RAM
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 2,731 ₪
מחיר סופי: 2,732 ₪
מחיר סופי: 2,830 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-17 חנויות>>
הקדמה

ה-S23 Plus הוא מכשיר הדגל החדש מבית Samsung, שנחשב ל"אמצעי" בסדרת Galaxy, בין דגם ה-S ל-Ultra. במפרט: מסך 6.6 אינץ' עם תצוגת Dynamic Amoled X2 ורזולוציית +FHD, ערכת שבבים Snapdragon 8 Gen 2, מערך צילום אחורי בן 3 חיישנים כשהראשי חמוש ב-50 מגה פיקסל וסוללת 4700mAh עם הבטחה לניהול חיי סוללה באמצעות בינה מלאכותית. המכשיר מוצע בצבעי שמנת, שחור, ירוק וסגול וזמין בנפחי אחסון של 128GB ו-256GB.

איכות הקול והשמע

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

חריץ הסים מציע הכנסה של שני כרטיסי SIM במקביל וישנה גם תמיכה ב-eSIM, הכרטיס הדיגיטלי שמאפשר לגשת לרשת נתונים סלולרית בלי שצריך להכניס כרטיס פיזי. חשוב לציין שבחריץ אין תושבת לכרטיס זיכרון, כלומר לא תוכלו להרחיב את נפח האחסון של ה-S23 Plus. מאכזב. מצד החייגן המובנה של סמסונג יש חדשות טובות – עם המכשיר שלפנינו אפשר להקליט שיחות, שאח"כ נשמעות צלולות וברורות.


Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה


הספיקרים מצוינים. הם עוצמתיים, הציגו פירוט מרשים ובהאזנה לפודקסטים בזמן ששוטפים כלים או בצפייה בסדרה Wednesday באפליקציית נטפליקס, לא צריך יותר מדי. ברור שבגיימינג כנראה תבקשו לשלב אוזניות אלחוטיות אם תרצו לקבל חווית סאונד יותר היקפית, אבל לצורך הבסיסי והמקובל הרמקולים של ה-S23 Plus ראויים מאוד.

נוחות השימוש

(35% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מידות המכשיר: אורך 15.8 ס"מ, רוחב 7.6 ס"מ, עובי 7.6 מ"מ ו-196 גרם, כלומר אין שום נותן שחורג מהסטנדרט, אולי רק כמה גרמים עודפים, גם אם דגם ה-Plus מעולם לא התיימר לקומפקטיות. שלושת העדשות ששולבו מאחור קטנות יחסית, מוצבות בשורה סימטרית ואין להן את הבולטות החיצונית המוגזמת שמעטרת לא מעט מכשירים שיצאו לאחרונה. המכשיר נוח ביד, מקש ההפעלה בגישה מצוינת לאגודל ומקשי הווליום שולבו מעט מעליו. הגב לא חלק מדי לטעמנו למרות הזכוכית ובסך הכל אין כשלים בעניין ממדי המכשיר ונוחות התפעול הבסיסית שלו ביום-יום.


Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה


נתחיל מביצועי המכשיר ומערכת השבבים Snapdragon 8 Gen 2 בארכיטקטורת 4nm לא מפשלת. היא מחוזקת ב-8GB זיכרון RAM ואין מטלה קשה מדי עבור המכשיר שלפנינו. נתחיל בבדיקת הביצועים של GeekBench 5.0 עם 4802 נקודות ב-Multi-Core, תוצאה מחמיאה מאוד. עברנו לגיימינג וב-3DMark קיבלנו 3526 נקודות במבחן Wild Life Extreme התובעני. באותו מבחן בגרסת ה-Stress הבחנו בירידה דרסטית בלופ השני ומשם ירידה הדרגתית ומתונה יותר, תוצאה שאמורה לגרום לגיימרים לחשוש מעט אם התכוונתם לשחק שעות עם ה-S23 Plus. מצד שני, כששיחקנו במשחק המרוצים Asphalt 9: Legend קרוב ל-20 דקות לא הרגשנו גמגומי מערכת – אולי מלבד התחממות המכשיר בצורה מורגשת מאחור, בעיקר באזור העדשות.

Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה


ועוד מילה על נפח האחסון: המכשיר זמין בשתי תצורות, 256GB ו-512GB ומאחר ואין כאן אופציה להרחבת נפח האחסון עם כרטיס זיכרון, נמליץ ללכת הגרסה המורחבת. למה? כבר בפתיחת הקופסה, הממשק, מערכת ההפעלה סביבו ושאר אפליקציות חומדות מהנפח סביבות 40-42GB, כלומר המשתמש כבר מתחיל את נפח האחסון שלו עם 200GB בפועל, עוד לפני שבכלל פתח את חנות האפליקציות. התקנתם כמה אפליקציות מחייבות, עוד כמה סרטים, סדרות וכמה אלבומים שתרצו לגשת אליהם במהירות – ונפח האחסון כבר צונח ל-170-180GB. וכל זה עוד לפני שהתחלנו לדבר על האפליקציות שחומדות נפח אחסון בקצב מוגבר כמו וואטסאפ ורשתות חברתיות.

Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה


עוברים לתצוגה. מסך 6.6 אינץ' עם יחס גוף/צג של 87.6% מגישים תצוגת Dynamic AMOLED 2X מרהיבה עם רזולוציה מקסימלית של 2340X1080 פיקסלים (+FHD), קצב ריענון 120Hz, תמיכה בתקן +HDR10 ובהירות 1750nits בשיא. זה לא רק מרשים על הנייר וקשה להתלונן; התצוגה מצוינת, הן מבחינת עומק הצבעים, פירוט השחורים, החדות הגבוהה ומפגש מול תאורה טבעית ישירה לא גורמת לתצוגת ה-AMOLED להזיע, שגם מציגה בהירות אדפטיבית שמגיבה במהירות וביעילות.

קצב הריענון המקסימלי עומד על 120Hz, מה שמקנה לטלפון את חווית השיטוט החלקה שנרצה לקבל במכשיר פרימיום ב-2023. התנועה חלקה מתגלה בזמנים נדרשים, כמו ברגעי שיטוט בין תפריטים מקבילים, גיימינג או גלילה מהירה באתרי תוכן והמצב הדינמי דאג להוריד את קצב הריענון כשהמכשיר לא נדרש לכך. ניתן גם לנעול את התצוגה ל-60Hz אם תבקשו לחסוך בחיי סוללה. מה עוד בענייני המסך? תצוגת Always On כמקובל, מצב "חשוך", תצוגת "מגן נוחות עיניים" ויתר מצבי צפייה מובנים כמו "ססגוני" המובנה, "טבעי" שמצמצם את הרוויה, איזון בין הצבעים הקרים והחמים או שליטה ידנית על ערכי RGB.

Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה

ממשק One UI 5.1 התלבש על אנדרואיד בגרסה 13 האחרונה ומי שכבר פגש במכשיר או שניים מבית סמסונג, תידרש ממנו התאקלמות אפסית ל-S23 Plus. האייקונים עברו ריענון קוסמטי קל, התפריטים מסודרים בקלות עם חיפוש שמציע תכונות סמוכות, ערכות הנושא מגוונות ופיצ'ר החלוניות וורסטילי למדי, בין אם תבקשו להשתמש בו כגישה מהירה לאפליקציות שאתם משתמשים בהם בתדירות גבוהה, בין אם זה להפעלת משימות, או שסתם תבקשו בו כדי להציץ בתזכורות הקרובות שלכם. יש גם Samsung Pay בנמצא והעוזרת Bixby אמורה לשרת אתכם בשוטף, מי שהצליח להעדיף אותה על פני Assistant של גוגל. בנושא החיבורים האלחוטיים תמצאו בלוטות' 5.3 ו-Wi-Fi שגם תומך בתקן 6e. יש במארז גם חיישן קירבה NFC, לתשלום ללא מגע וכן תמיכה ב-DeX כמובן, מול מכשירים תואמים.

מקנחים באבטחה וב-S23 Plus שולבו צמד חיישנים, סורק טביעת אצבע וסורק פנים, כשהראשון שולב מתחת למסך. באופן די מפתיע, חיישן הפנים הציל את סורק האצבע יותר מדי פעמים. למה הכוונה? שמנו לב להמון רגעים ביום-יום בהם הנחנו את האגודל במקום הייעודי, קיבלנו את ההודעה "טביעת האצבע לא תואמת" ברגע מהיר – ומה שהציל את הסיטואציה ובפועל זיהה אותנו היה חיישן הפנים המוצלח שהקפיץ את מסך הפתיחה וחסך מאיתנו עוד שניה-שתיים של ההתעקשות שלנו להזדהות דרך האגודל. במילים אחרות, זה לא שהחיישן לא טוב - כמו שסורק הפנים גנב את ההצגה והיה מהיר ממנו. ברגעי בחושך גילינו עליונות של סריקת האצבע, כשלסורק הפנים לוקח 2-3 שניות לאתר את פרצופנו בתנאי תאורה עמומים, שלא להתייחס לזה שמעת לעת קיבלנו הודעת "הפנים לא תואמות" מתישה.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה

(30% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מערך הצילום האחורי כולל 3 עדשות אחוריות; המרכזית רחבה בעלת 50 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/1.8 ומייצב תמונה, השנייה טלפוטו בעלת 10 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.4, מייצב תמונה וזום אופטי 3X והשלישית אולטרה-רחבה בעלת 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם f/2.2 שמבטיחה גם ייצוב וידאו מתקדם. העדשה הקדמית רחבה בעלת 12 מגה פיקסל ומפתח צמצם f/2.2 עם מיקוד אוטומטי.


Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה

Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה
Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה
Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה
Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה
Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה
Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה
Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה
Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה
Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה
Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה


יש לנו בעיקר חדשות טובות באגף העדשות והתמונות יעידו על כך: חשיפה מצוינת, אולי נטייה קלה לרוויה בצילומים בערב בבית אבל לא מוגזמת מדי, מיקוד שלא התעקש להתביית על אלמנטים שלא ביקשנו ורק צילומי הדיוקן היו סבירים בלבד, עם טשטוש מאוד מלאכותי ונוקשה. גם הפירוט טוב, תודות לחדות לא אגרסיבית מדי והצבעים מצוינים, מאוד תואמים למקור ולא מתאמצים להגיש פריים נוצץ או נועז מדי.

Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה
Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה
Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה
Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה
Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה


כשצילמנו בשעות הערב "מצב לילה" גם הרשים ולמרות שלא הזדקקנו לו בהרבה מקרים, הוא החזיר את החיוורות לכמה תמונות שצילמנו בשעות מאוחרות. קשה להתחמק משאריות אור קלות של הילת פנסי הרחוב, אבל הם לא היו דומיננטיים מדי בתמונה ובטח שלא "שרפו" אותה. בסך הכל תוצאות מצוינות גם בערב ומאוד ראויות למכשיר דגל.

Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה
Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה

Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה


עוברים להקלטות. הוידאו מאחור תומך ברזולוציה 8K ב-30 פריימים בשנייה, 4K ב-60 פריימים בשנייה ויש גם הילוך איטי, 1080p ב-960 פריימים בשנייה. מקדימה אפשר להקליט ב-4K ב-60 פריימים בשנייה וכן ב-1080p ב-30 פריימים בשנייה. הוידאו ביום הציג חשיפה גבוהה, אולי אפילו טיפה יותר עוצמתית ממה שביקשנו אבל בתמורה קיבלנו מייצב וידאו שהשפיע באופן מובחן על הפריים ולא תיעד את רעידות הידיים הטבעיות שלנו. בלילה הפירוט טיפה יורד מן הסתם, אבל תשכחו מ"ענני פיקסל" שחורים ומסורבלים בקצוות הפריים או כאלה שנוטים להופיע באזורים יותר כהים עקב טבעם; כאן יש נציגות נאה של כל האלמנטים, גם אם הם טיפה פחות בהירים מגוונם המקורי - וזה לא עניין של מה בכך בהקלטת וידאו בלילה.

הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

סוללת 4700mAh וב-Samsung מבטיחים שטעינה עם מטען בהספק 45W יטעין בתוך 30 דקות כ-65% מהסוללה. תכונות נוספות כוללות תמיכה בטעינה אלחוטית בהספק 15W בתקן Qi וטעינה הפוכה בהספק 4.5W. נתחיל מביצועי הטעינה ובתוך 30 דקות מדויקות השגנו כ-56% אחוזי סוללה עם מטען 45W גנרי – וכאן המקום לזכור שבמארז של המכשיר אין מטען מקורי, כצו המגמה של היצרניות להחסיר את האביזר. לא רע, אבל עדיין לא מדובר בזמני הטעינה המסחררים של מתחרות שמצליחות להשיג טעינה מלאה באותו ואפילו בפחות זמן.


Samsung Galaxy S23 Plus: נותר בפסגה


הממשק מציע את תכונת "סוללה דינמית" בברירת המחדל, שמבטיח להאריך את חיי הסוללה על סמך השימוש האישי שלנו. הפרופיל שבחרנו עבורנו הוא רגיל, שאמור להציע את האיזון המומלץ בין מהירות העיבוד, חיי הסוללה ויעילות הקירור. הפרופיל השני מוגדר כ"קלה", שמתעדף את הסוללה על פני המעבד – אבל לא מיהרנו לעשות חיים קלים מדי למכשיר.

נתחיל מזה שחיי הסוללה מצוינים. נכון שלא חוכמה לשפוט סוללת סמארטפון בשבועות הראשונים לשימוש, אבל ראוי לציין את התוצאות הגבוהות. בסוף יום תובעני למדי שכלל הרבה שיחות טלפון, התכתבויות בווטסאפ, נסיעה ב-Waze למשך חצי שעה ועוד צפייה בסרט באורך 50 דקות בסוף יום – כל אלה גרמו ל-S23 Plus לבזבז רק 31% מהסוללה, כלומר הגענו לשעות הערב המאוחרות עם 69%. הטלפון גם הצליח לשרוד למחרת והגיע בערב השני ל-22% סוללה. ראוי להוסיף שלא ניסינו לרחם עליו או להפעיל תכונות חסכוניות בסוללה – והתוצאה הרשימה אותנו לטובה בהתחשב ביום השגרתי-על-גבול-תובעני שלנו.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

עמידות

(10% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

ההגנה הרשמית כאן היא בתקן IP68, כלומר עמידות בפני פגעי אבק וגם נזקי מים שגרתיים כמו טביעה לא אמורים לפגוע במכשיר. טכנית, מדובר עמידות בעומק של עד 1.5 מטר למשך 30 דקות – אבל הכוונה מן הסתם להכריז שה-23 Plus לא יינזק אם רסיסי מים יעופו לכניסת הטעינה או שמא ייפול לאסלה למשל – וגם בסביבות מים מאיימות אין מה לחשוש. הזכוכית מקדימה ומאחורה מצופות בהגנת Gorilla Glass Victus 2 ויש מסגרת אלומיניום סביב המכשיר שגם משאירה את הרושם שב-Samsung לא התפשרו על חומרי גלם מוזלים ביצירת הסמארטפון.

טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.
רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
מילון מונחי טלפון סלולרי
לכל המונחים>>
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply