סקירת wisebuy - משחק טלוויזיה - קונסולה Valve Steam Deck 256GB NVMe SSD
- מגוון רחב של משחקי Steam המותאמים לקונסולה
- חריץ כרטיס MicroSD להרחבת האחסון
- עיצוב תרמי המאפשר שימוש ממושך
- נוחות משחק גבוהה
- מידות מגושמות, פחות נוח לנשיאה מהמתחרות
- אין תמיכה מלאה ורשמית בכל משחקי Steam
- קצב פריימים צונח בהגדרות גרפיקה גבוהות
- כניסת USB-C בודדת
ה-Steam Deck היא קונסולת גיימינג ניידת הראשונה מבית Valve, המציעה לשחק בספריית כותרי ה-Steam שלכם ישירות בקונסולה. במפרט: מעבד Zen 2 ומאיץ גרפי RDNA 2 של AMD, מסך מגע 7 אינץ' ברזולוציה 800X1280 פיקסלים עם קצב ריענון 60Hz, כונן NVMe SSD בנפח 256GB (זמין גם בנפח 512GB), צמד רמקולים סטריאו והבטחה ל-2-8 שעות פעילות רצופות. הקונסולה זמינה בצבע שחור.
קונסולה חיבורים והתקנים
(35% מהציון הסופי)מידות הקונסולה: רוחב 29.8 ס"מ, אורך 11.7 ס"מ, עובי 4.9 ס"מ, מעין גרסה מגודלת של ה-Nintendo Switch בכל אספקט. עד כמה זה נוח? נגלה בהמשך. גם משקל ה-Deck בולט בקטגוריה, כ-669 גרם בערך, כפול ממשקלה של הקונסולה המפורסמת מבית נינטנדו. כפי שאתם עלולים לדמיין, הנראות מגושמת בדיוק כמו שזה מרגיש על הנייר; היא כנראה הקונסולה הניידת הכי מסיבית בשוק כרגע, אימתנית למראה – אבל כמו שגילינו במהלך הסקירה, בתמורה לממדים מופרכים קיבלנו חומרה שתגמלה אותנו מספיק. מלבד הקונסולה, במארז קיבלנו תיק נשיאה קשיח ומטען USB-C בהספק 45W.
באשר לשימושיות בשוטף, ה-Deck נוחה בשימוש ממושך, כל עוד תשחקו איתה בדרכים הקונבנציונליות, כלומר בישיבה בלבד ואין בעיה גם להניח אותה על הברכיים. עדיין יש מגבלות סמליות ולמען הסר ספק, ה-Deck היא לא מהקונסולות הקומפקטיות והקלילות שמאפשרות לשחק בהן בזמן שאתם שוכבים במיטה והמסך מעל הראש שלכם. מה שיפסיק את המשחק זה אחד מהשניים; שרירי הידיים המתעייפים שלכם או המכה שתקבלו בראש ממשקולת 700 גרם.
במרכז הקונסולה מסך מגע בגודל 7 אינץ' המאובזר בפאנל IPS LCD, רזולוציה 800X1280 פיקסלים, בהירות מקסימלית של 400nits וקצב ריענון 60Hz. לטעמנו ממסך 7 אינץ' קשה לבקש רזולוציה גבוהה מהנוכחית, שממילא לא הייתה מוערכת מספיק. מסך המגע מגיב נהדר, הקשה במקלדת הווירטואלית היא מטלה זריזה וקולחת – אבל התגובתיות הופכת למעט איטית כשמשחק אחד יורד בזמן שהשני פועל ברקע, למשל. באשר לאיכות התצוגה, זכרו שלא מדובר בפאנל OLED המהולל, אבל עדיין לפנינו תצוגת IPS ראויה עם צבעים מלאים וחדות גבוהה. בהירות המסך עם אדפטיביות חכמה מספיק טובה לחדר גם ב-60-70% מעוצמתה, אבל כשמנסים לשחק בחוץ עם ה-Deck חייבים למקסם את ערך הבהירות, שמצדה לא תמיד הצליחה להיאבק בשמש ישירה בצורה מיטבית ויש גם את עניין ההשתקפויות שקשה להימנע מהן. קחו זאת בחשבון אם ייעוד הקונסולה עבורכם הוא בעיקר בחוץ.
עוברים לבקרי השליטה, ג'ויסטיקים ויתר המקשים. ה-Deck לא מנסה להמציא את הגלגל והעיצוב מזכיר קונטרולרים מוכרים וטובים של מתחרות פופולריות; סטיקים שולבו מימין ומשמאל, מתחת כל אחד מהם משטח עקיבה בצורת ריבוע. בצד השמאלי ממוקם D-pad ובימיני מקשי ABXY מסורתיים. עוד כמה מקשים ייעודיים שולבו מסביב כמו Menu, Steam ו-Quick access. עוברים לקודקוד המכשיר; מקשי R1/2 ו-L1/2 שמשמשים כטריגרים צדדיים בנמצא כמקובל, וביניהם מקשי ווליום, מחבר אוזניות 3.5 מ"מ, פתח אוורור באמצע, יציאת USB-C עבור טעינה, חיווי תאורת LED ומקש כיבוי/הפעלת ה-Deck. מאחורי הקונסולה מקשי R4/5 ו-L4/5 ויש גם חריץ לכניסת כרטיס זיכרון MicroSD בתחתית המכשיר, התומך בהוספה של עד 1TB מעבר לנפח הפנימי.
למרות החשש שלנו ממסך ה-7 אינץ' שמרגיש מגושם ומרחיב את קנה המידה שהתרגלנו אליו מקונטרולים של קונסולות נייחות, די מהר ניגשנו לעניינים ויש כאן עקומת למידה מינימלית מאוד; האצבעות גלשו במהרה למקומות הנכונים ותוך כמה דקות משחק ב-Horizon Zero Dawn הוגן לומר שהתרגלנו במהרה למערך המקשים ששולב ב-Deck. לשחקנים קונטרולר מנוסים צפויה לטעמנו עקומת למידה אפילו עוד יותר קצרה, אם בכלל.
באגף החיבוריות, ה-Deck מצויד בבלוטות' 5.0 עם הבטחה לתמיכה בקונטרולים ושאר אביזרי אודיו ובאלחוטיות נתמך כאן Wi-Fi בתדר 2.4GHz ו-5GHz. היציבות האלחוטית של ה-WiFi נהדרת ולשמחתנו, ה-Deck לא מחייב חיבור מתמיד לרשת. הדבר אומר שבטיסה או במקומות ללא קליטה אפשר להמשיך לשחק בלי בעיות עם ה-Deck וברגע שהרשת חוזרת, כל ההישגים והשמירות שצברנו במשחק עולים לענן של Steam ומסתנכרנים לפרופיל שלכם.
כאמור, יציאת USB-C זמינה מלמעלה, שמשמשת לטעינת הקונסולה, אך תומכת גם ב-DisplayPort 1.4 להעברת וידאו ברזולוציה של עד 8K בקצב ריענון 60Hz או רזולוציה 4K בקצב ריענון 120Hz, בממשק USB 3.2 Gen 2 בלבד. לטעמנו הימצאותה של כניסת USB-C בודדת היא פספוס רציני; גם אם נבקש לחבר את ה-Deck למסך גדול יותר, לא מן הנמנע שקצב הסוללה ייפגע דרמטית ומוטב היה לשלב USB-C נוסף עבור טעינת הקונסולה במקביל.
משחקים בלעדיים
(15% מהציון הסופי)על שירות המשחקים הסופר-פופולרי של Steam אין צורך להרחיב יותר מדי; מדובר בפלטפורמת הגיימינג המוכרת ולרוב גם המועדפת ביותר על שחקני המחשב. לא חסרות לה מתחרות מפורסמות כמו הלאנצ'רים של Epic Games, GOG Galaxy ו-Ubisoft Connect למשל, אבל אלו מציעים ערך זעום ומגוון משחקים מצומצם לעומת מאגר הכותרים הבלתי-נגמר שהוקם על ידי Valve ב-2003. מאחר וה-Steam Deck הוא מוצר מבית Valve צפו מן הסתם לקבל את כל ספריית משחקי ה-Steam שלכם זמינים להורדה מהירה ישירות לקונסולה – אבל עם הגבלה מסוימת.
גרפיקה וביצועים
(35% מהציון הסופי)נתחיל מהנתונים הטכניים שהיצרנית מספקת: המעבד מדגם Zen 2 4c/8t 4 ליבות של AMD, מאיץ גרפי RDNA 2 גם מבית AMD וכן צויד המארז בזיכרון RAM בנפח 16GB מסוג LPDDR5. נפח האחסון כאן עומד על 256GB ככונן NVMe SSD בתקן PCIe Gen 3. הקונסולה גם זמינה בנפח 512GB. ממשק המשתמש כאן מבוסס SteamOS 3.0, שהפך לגרסת 3.4.4 במהלך הסקירה, ואם אתם מכירים את הלאנצ'ר המפורסם במחשב, כאן הוא למעשה כמעט זהה לחלוטין, עם כמה שינויים קוסמטיים עדינים המתואמים יותר למסך 7 אינץ' עם יחס תצוגה 16:10. כן זמינה לבחירה תצוגת Desktop שכשמה הופכת את מערכת ההפעלה בקונסולה ליותר Windows-ית, אם אתם מעדיפים סביבת עבודה "משרדית" יותר ופחות מבוססת אריחים גדולים וגרפיים.
סוללה
(15% מהציון הסופי)ב-Deck שולבה סוללת 40Whr וב-Valve מבטיחים בין 2-8 שעות משחק רצופות – טווח די שרירותי שגם תכף נגלה, די רחוק ממציאות השגרה של גיימינג תובעני. במארז קיבלנו מטען בהספק 45W.
פתחנו ב-Horizon Zero Dawn ושיחקנו במשך שעה ו-50 דקות עד שה-Deck הזדקק למטען. ב-Spider-Man Remastered השגנו תוצאה פחות מרשימה ובתום שעה וחצי של שיטוט בניו-יורק כאיש העכביש הספיקו ל-Deck להציג אחוזי סוללה בודדים. חשוב להוסיף שאת התוצאות השגנו עם הגדרות הגרפיקה בברירת המחדל של הקונסולה שהותאמו למשחק, כלומר לא התיימרנו "לחנוק" את המערכת, אך גם לא הקלנו עליה מדי.
בהנחה ואתם משחקים בקונסולה בבית, ברכבת או אפילו בטיסה ויש לידכם שקע חשמל, כל נושא הסוללה פחות רלוונטי. אבל אם שקלתם לקחת את ה-Deck לאיזה יער או כל יעד שכוח אל ונטול חשמל, הקונסולה של Valve תציע לא יותר משעתיים-שעתיים וחצי רצופים של גיימינג, תלוי מן הסתם במשחק שתבחרו והגדרות הגרפיקה התובעניות שלו.
באשר לזמני טעינה, בתוך כמעט שעה וחצי צברנו כ-81% סוללה ומשום מה את יתר ה-19% השגנו בתוך כמעט עוד שעת טעינה. כלומר טעינה מלאה אורכת סביבות שעתיים-שעתיים וחצי. ב-Deck אפשר לשחק כמובן תוך כדי טעינה, אבל מן הסתם קצב הטעינה ידעך משמעותית אם תשחקו בקונסולה תוך כדי.