חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
משחק טלוויזיה - קונסולה Valve Steam Deck 256GB NVMe SSD
יצרן: Valve
שחקנים: שחקן בודד
קונסולה: Steam Deck
סוג המכשיר: קונסולה ניידת
אחסון פנימי: 256GB
משחקי אונליין: תומך משחק אונליין...
תאריך כניסה לאתר: 12/2022
מהירות מעבד: 3500 MHz
ציון WiseBuy
8.4
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - משחק טלוויזיה - קונסולה Valve Steam Deck 256GB NVMe SSD

לירן עבדי | 27.02.2023
הטוב
  • מגוון רחב של משחקי Steam המותאמים לקונסולה
  • חריץ כרטיס MicroSD להרחבת האחסון
  • עיצוב תרמי המאפשר שימוש ממושך
  • נוחות משחק גבוהה
הרע
  • מידות מגושמות, פחות נוח לנשיאה מהמתחרות
  • אין תמיכה מלאה ורשמית בכל משחקי Steam
  • קצב פריימים צונח בהגדרות גרפיקה גבוהות
  • כניסת USB-C בודדת
בשורה התחתונה
החדשות הטובת הן שקונסולת הגיימינג המצופה של Valve היא שחקנית מרעננת בשוק. ה-Steam Deck נהנית מנוחות שימוש גבוהה העטופה על ידי ממשק SteamOS גרפי ונאה, אופציית הרחבת נפח אחסון נדיבה ואולי הכי חשוב, חווית גיימינג קז'ואלית ומהנה. שלא תטעו, ה-Deck לא יחליף את מחשב הגיימינג שלכם, בטח אם תבקשו משחקיות סינמטית עוטפת או ביצועים תחרותיים וקצב הריענון של 60Hz עם נפילות פריימים מעת לעת הורגשו - אבל עבור גיימינג חטוף וכיפי, בסלון או בחוץ, הקונסולה של Steam תעשה את העבודה.
Steam Deck 256GB NVMe SSD
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 2,149 ₪
מחיר סופי: 2,169 ₪
מחיר סופי: 2,200 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-5 חנויות>>
הקדמה

ה-Steam Deck היא קונסולת גיימינג ניידת הראשונה מבית Valve, המציעה לשחק בספריית כותרי ה-Steam שלכם ישירות בקונסולה. במפרט: מעבד Zen 2 ומאיץ גרפי RDNA 2 של AMD, מסך מגע 7 אינץ' ברזולוציה 800X1280 פיקסלים עם קצב ריענון 60Hz, כונן NVMe SSD בנפח 256GB (זמין גם בנפח 512GB), צמד רמקולים סטריאו והבטחה ל-2-8 שעות פעילות רצופות. הקונסולה זמינה בצבע שחור.

קונסולה חיבורים והתקנים

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מידות הקונסולה: רוחב 29.8 ס"מ, אורך 11.7 ס"מ, עובי 4.9 ס"מ, מעין גרסה מגודלת של ה-Nintendo Switch בכל אספקט. עד כמה זה נוח? נגלה בהמשך. גם משקל ה-Deck בולט בקטגוריה, כ-669 גרם בערך, כפול ממשקלה של הקונסולה המפורסמת מבית נינטנדו. כפי שאתם עלולים לדמיין, הנראות מגושמת בדיוק כמו שזה מרגיש על הנייר; היא כנראה הקונסולה הניידת הכי מסיבית בשוק כרגע, אימתנית למראה – אבל כמו שגילינו במהלך הסקירה, בתמורה לממדים מופרכים קיבלנו חומרה שתגמלה אותנו מספיק. מלבד הקונסולה, במארז קיבלנו תיק נשיאה קשיח ומטען USB-C בהספק 45W.


Valve Steam Deck: ספריית משחקים בכף ידכם


באשר לשימושיות בשוטף, ה-Deck נוחה בשימוש ממושך, כל עוד תשחקו איתה בדרכים הקונבנציונליות, כלומר בישיבה בלבד ואין בעיה גם להניח אותה על הברכיים. עדיין יש מגבלות סמליות ולמען הסר ספק, ה-Deck היא לא מהקונסולות הקומפקטיות והקלילות שמאפשרות לשחק בהן בזמן שאתם שוכבים במיטה והמסך מעל הראש שלכם. מה שיפסיק את המשחק זה אחד מהשניים; שרירי הידיים המתעייפים שלכם או המכה שתקבלו בראש ממשקולת 700 גרם.


Valve Steam Deck: ספריית משחקים בכף ידכם


במרכז הקונסולה מסך מגע בגודל 7 אינץ' המאובזר בפאנל IPS LCD, רזולוציה 800X1280 פיקסלים, בהירות מקסימלית של 400nits וקצב ריענון 60Hz. לטעמנו ממסך 7 אינץ' קשה לבקש רזולוציה גבוהה מהנוכחית, שממילא לא הייתה מוערכת מספיק. מסך המגע מגיב נהדר, הקשה במקלדת הווירטואלית היא מטלה זריזה וקולחת – אבל התגובתיות הופכת למעט איטית כשמשחק אחד יורד בזמן שהשני פועל ברקע, למשל. באשר לאיכות התצוגה, זכרו שלא מדובר בפאנל OLED המהולל, אבל עדיין לפנינו תצוגת IPS ראויה עם צבעים מלאים וחדות גבוהה. בהירות המסך עם אדפטיביות חכמה מספיק טובה לחדר גם ב-60-70% מעוצמתה, אבל כשמנסים לשחק בחוץ עם ה-Deck חייבים למקסם את ערך הבהירות, שמצדה לא תמיד הצליחה להיאבק בשמש ישירה בצורה מיטבית ויש גם את עניין ההשתקפויות שקשה להימנע מהן. קחו זאת בחשבון אם ייעוד הקונסולה עבורכם הוא בעיקר בחוץ.


Valve Steam Deck: ספריית משחקים בכף ידכם


עוברים לבקרי השליטה, ג'ויסטיקים ויתר המקשים. ה-Deck לא מנסה להמציא את הגלגל והעיצוב מזכיר קונטרולרים מוכרים וטובים של מתחרות פופולריות; סטיקים שולבו מימין ומשמאל, מתחת כל אחד מהם משטח עקיבה בצורת ריבוע. בצד השמאלי ממוקם D-pad ובימיני מקשי ABXY מסורתיים. עוד כמה מקשים ייעודיים שולבו מסביב כמו Menu, Steam ו-Quick access. עוברים לקודקוד המכשיר; מקשי R1/2 ו-L1/2 שמשמשים כטריגרים צדדיים בנמצא כמקובל, וביניהם מקשי ווליום, מחבר אוזניות 3.5 מ"מ, פתח אוורור באמצע, יציאת USB-C עבור טעינה, חיווי תאורת LED ומקש כיבוי/הפעלת ה-Deck. מאחורי הקונסולה מקשי R4/5 ו-L4/5 ויש גם חריץ לכניסת כרטיס זיכרון MicroSD בתחתית המכשיר, התומך בהוספה של עד 1TB מעבר לנפח הפנימי.


Valve Steam Deck: ספריית משחקים בכף ידכם


למרות החשש שלנו ממסך ה-7 אינץ' שמרגיש מגושם ומרחיב את קנה המידה שהתרגלנו אליו מקונטרולים של קונסולות נייחות, די מהר ניגשנו לעניינים ויש כאן עקומת למידה מינימלית מאוד; האצבעות גלשו במהרה למקומות הנכונים ותוך כמה דקות משחק ב-Horizon Zero Dawn הוגן לומר שהתרגלנו במהרה למערך המקשים ששולב ב-Deck. לשחקנים קונטרולר מנוסים צפויה לטעמנו עקומת למידה אפילו עוד יותר קצרה, אם בכלל.


באגף החיבוריות, ה-Deck מצויד בבלוטות' 5.0 עם הבטחה לתמיכה בקונטרולים ושאר אביזרי אודיו ובאלחוטיות נתמך כאן Wi-Fi בתדר 2.4GHz ו-5GHz. היציבות האלחוטית של ה-WiFi נהדרת ולשמחתנו, ה-Deck לא מחייב חיבור מתמיד לרשת. הדבר אומר שבטיסה או במקומות ללא קליטה אפשר להמשיך לשחק בלי בעיות עם ה-Deck וברגע שהרשת חוזרת, כל ההישגים והשמירות שצברנו במשחק עולים לענן של Steam ומסתנכרנים לפרופיל שלכם.


Valve Steam Deck: ספריית משחקים בכף ידכם


כאמור, יציאת USB-C זמינה מלמעלה, שמשמשת לטעינת הקונסולה, אך תומכת גם ב-DisplayPort 1.4 להעברת וידאו ברזולוציה של עד 8K בקצב ריענון 60Hz או רזולוציה 4K בקצב ריענון 120Hz, בממשק USB 3.2 Gen 2 בלבד. לטעמנו הימצאותה של כניסת USB-C בודדת היא פספוס רציני; גם אם נבקש לחבר את ה-Deck למסך גדול יותר, לא מן הנמנע שקצב הסוללה ייפגע דרמטית ומוטב היה לשלב USB-C נוסף עבור טעינת הקונסולה במקביל.

משחקים בלעדיים

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

על שירות המשחקים הסופר-פופולרי של Steam אין צורך להרחיב יותר מדי; מדובר בפלטפורמת הגיימינג המוכרת ולרוב גם המועדפת ביותר על שחקני המחשב. לא חסרות לה מתחרות מפורסמות כמו הלאנצ'רים של Epic Games, GOG Galaxy ו-Ubisoft Connect למשל, אבל אלו מציעים ערך זעום ומגוון משחקים מצומצם לעומת מאגר הכותרים הבלתי-נגמר שהוקם על ידי Valve ב-2003. מאחר וה-Steam Deck הוא מוצר מבית Valve צפו מן הסתם לקבל את כל ספריית משחקי ה-Steam שלכם זמינים להורדה מהירה ישירות לקונסולה – אבל עם הגבלה מסוימת.


Valve Steam Deck: ספריית משחקים בכף ידכם


אמרנו מגבלה? ובכן, מסתבר שלא כל המשחקים שבאמתחתכם מסוגלים לרוץ על ה-Deck. אמנם רשימת המשחקים הנתמכת גדולה ומתעדכנת, וקרוב לוודאי שאת רוב המשחקים בספרייה שלכם כן תצליחו להתקין כמונו – אבל עדיין יש כמה כותרים, חלק מפורסמים והאחרים פחות, שעדיין לא שם. במילים אחרות, נמליץ לוודא שהמשחק האהוב עליכם נתמך לפני שאתם ממהרים לרכוש את הקונסולה הניידת שלפנינו עבור אותו כותר ספציפי. עוד עניין טכני שחשוב לדעת: המשחקים שכן נתמכים ב-Deck, מחולקים ל-Verified ו-Playable ומסומנים גם בפוסטר המשחק, כשההבדל ביניהם הוא ברמת הביצועים הקולחים והגבלות טכניות קטנות כמו התאמת מקשים או תלות במסך המגע ברגעים מסוימים במשחק. אישית לא הרגשנו הבדל מהותי – אבל מצד שני לא בדקנו את כל משחקי ה- Playable וההבדלים חייבים להיות ניכרים באופן מסוים מן הסתם, אחרת היו מסומנים כ-Verified.

Valve Steam Deck: ספריית משחקים בכף ידכם


צריך גם לדבר על החיסרון המובן מאליו; רק אחרי שקיבלנו את ה-Steam Deck שמנו לב כמה משחקים אהובים לא הצלחנו להתקין בקונסולה, לפחות לא בצורה רשמית, רק כי הם נרכשו דרך מפיצה אחרת. כך למשל כל משחקי Assassin's Creed שרכשנו בעבר, כולם נמצאים בחשבון ה-Ubisoft Connect שלנו – מה שאומר שאף אחד מהם לא היה לנו זמין ב-Steam Deck, כך שבשורה התחתונה לא יכלנו לשחק בהם. סיפור דומה חווינו עם Red Dead Redemption 2 שנרכש דרך הלאנצ'ר של Rockstar Games וכן Cyberpunk 2077 שנמצא תחת חשבון ה-GOG GALAXY 2.0 שלנו. זה אולי מובן מאליו כי הרי מי שרוכש את ה-Deck כביכול מודע מראש למגבלה הטכנית, אבל אותנו זה עדיין הפתיע לרעה.

חשוב לציין שלא הכל אבוד ויש המון מדריכים ברשת שמראים כיצד ניתן בכל זאת להתקין לאנצ'רים מתחרים על מערכת ההפעלה של הקונסולה, כמו Galaxy ו-Ubisoft Connect למשל. בשורה התחתונה, קחו בחשבון שהתמיכה המלאה של הקונסולה שלפנינו היא במשחקי Steam הרשמיים שנרכשו על ידי הלאנצ'ר של Valve בלבד. יתר הכותרים שלכם שנרכשו דרך המתחרות ידרשו קצת יותר עבודה כדי להתקין אותם על ה-Deck, שלא לדבר על תאימות מוגבלת ותמיכה אפסית אם תחוו בעיות טכניות.

גרפיקה וביצועים

(35% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

נתחיל מהנתונים הטכניים שהיצרנית מספקת: המעבד מדגם Zen 2 4c/8t 4 ליבות של AMD, מאיץ גרפי RDNA 2 גם מבית AMD וכן צויד המארז בזיכרון RAM בנפח 16GB מסוג LPDDR5. נפח האחסון כאן עומד על 256GB ככונן NVMe SSD בתקן PCIe Gen 3. הקונסולה גם זמינה בנפח 512GB. ממשק המשתמש כאן מבוסס SteamOS 3.0, שהפך לגרסת 3.4.4 במהלך הסקירה, ואם אתם מכירים את הלאנצ'ר המפורסם במחשב, כאן הוא למעשה כמעט זהה לחלוטין, עם כמה שינויים קוסמטיים עדינים המתואמים יותר למסך 7 אינץ' עם יחס תצוגה 16:10. כן זמינה לבחירה תצוגת Desktop שכשמה הופכת את מערכת ההפעלה בקונסולה ליותר Windows-ית, אם אתם מעדיפים סביבת עבודה "משרדית" יותר ופחות מבוססת אריחים גדולים וגרפיים.


Valve Steam Deck: ספריית משחקים בכף ידכם


עוד בהגדרות, ב-SteamOS יש מספיק תכונות, הן מנהלתיות והן גרפיות, הניתנות לשינוי שיהפכו את ה-Deck ל"שלכם". בין התכונות הבולטות; הפעלת בהירות אדפטיבית שהגיבה נאה, תזמון שעות כניסה ויציאה מתצוגת מצב לילה, הוספת התקני בלוטות' אלחוטיים, ביטול/הפעלת התראות ספציפיות במהלך משחק וקביעת ערך פריימים קבוע, בין אם תרצו ביצועים גבוהים עם ערך 60fps "נעול" או שמא לחסוך בחיי סוללה עם 30fps תמידיים.

עוברים לביצועי גיימינג וצמד הרכיבים של AMD חושפים "שרירים" נאים וכותרים כבדים עתירי אפקטים רצו בקצב פריימים לא רע של 45-55fps, כמובן תחת הגדרות גרפיקה שנעו בין Low ל-Medium. אם מראש תנמיכו ציפיות ותדעו את המגבלות הטכניות של הקונסולה שלא שותף להן מחשב גיימינג, אתם אמורים לצאת מרוצים. איך לא, צריך לדבר על החסרונות המובנים מאליהם שבקונסולה ניידת. ראשית, לא משנה כמה מסך בגודל 7 אינץ' ינסה לשכנע אותנו, החוויה לעולם לא תעטוף אתכם מסך בגדלי 27-34 אינץ' יודעים להציע. זו לא אותה סינמטיות עוטפת עם אפקט ray tracing מנקר עיניים, צבעים מפורטים ורזולוציית ה-4K במסך הגיימינג שלנו שמסוגל להציג בגאווה את המסדרונות המצמררים של Elden Ring או את הג'ונגלים מלאי החיים ב-Shadow of the Tomb Raider.

Valve Steam Deck: ספריית משחקים בכף ידכם


מעבר לפן הגרפי, יש גם את העניין התחרותי; קצב ריענון 60Hz עם נפילות פריימים מעת לעת לא מאפשרות ל-Deck להפוך למכונת משחקים זריזה יותר מדי. ב-Apex Legends למשל חיפשנו את אותם רגעים שעלולים לעכב אותנו – ולצערנו הם קיימים, בטח כשבמחשב בהגדרות גרפיקה אפילו יותר גבוהות השגנו בקלות 120fps וגבוה מכך. ההשוואה למחשב גיימינג מהודק לא הוגנת מן הסתם וגם ראוי להוסיף שלשם ה-Deck לא מכוון ובטח שלא עומד באותו טווח מחירים. כך שאם מראש יוצאים מנקודת הנחה שלא מדובר במתחרה למחשב גיימינג, ה-Deck מציג ביצועי גיימינג סמליים ומספקים עבור חוויה קז'ואלית – וזה חשוב להדגיש את האבחנה הקריטית בין שתי פלטפורמות הגיימינג השונות.

Valve Steam Deck: ספריית משחקים בכף ידכם

לא הכל עבד כנדרש ברמה הטכנית ולצערנו ה-GPU התקשה להוכיח עליונות בלא מעט מקרים. נכון שהוא שולב בקונסולה ניידת וקשה להחמיר מדי, אבל עדיין התאכזבנו כש-Spider-Man Remastered קרס לנו בפעם השלישית בפחות מחמש דקות תחת הגדרות גרפיקה Very High. זה התחיל בקצב פריימים שצנח דרמטית, סביבות 10-15fps ואחרי דקת משחק בערך ל-Deck היה קשה מדי והכותר פשוט קרס. ייאמר לזכותו ש-Horizon Zero Dawn רץ היטב ובהגדרות Low קיבלנו 50fps . תחת הגדרות Medium קצב הפריימים צנח ל-30-35fps שעדיין היו אפשריים למשחק, גם אם החווית לא אידיאלית למדי. הגדרות הגרפיקה בברירת המחדל במשחק Hogwarts Legacy סיפקו לנו 30fps יציבים וב-Spider-Man Remastered קיבלנו תחת הגדרת Medium סביבות 35-45fps בממוצע, תלוי בסביבה המשתנה – שוב, לא חווית הגיימינג הכי חלקה אבל לחלוטין אפשרית.

Valve Steam Deck: ספריית משחקים בכף ידכם

עוד עניין קטן ומעיק הנוגע להגדרות הגרפיקה; ברגע ששיחקנו ב-Deck, ההגדרות הונמכו בצורה אוטומטית והותאמו לקונסולה, כלומר בעת הפעלת Horizon Zero Dawn למשל קיבלנו הגדרות גרפיקה בינוניות ורזולוציה שירדה ל-800X1280 פיקסלים – ועד כאן הכל מקובל. אלא שברגע שחזרנו למחשב והפעלנו את אותו משחק, הגדרות הגרפיקה שנשלפו היו של ה-Deck. כך יצא שבכל פעם שעברנו מה-Deck למחשב, נאלצנו להגדיר מחדש את הגדרות הגרפיקה החזקות יותר, כיאה למחשב גיימינג ייעודי שמסוגל להתמודד איתן. מאכזב שב-Valve לא מצאו פתרון לשמור את הגדרות גרפיקה בהתאם לפלטפורמה הרלוונטית, עניין טכני פעוט בהתחשב בכך שב-Steam יודעים בדיוק מאיפה המשחק נפתח באותו רגע.

ומה לגבי הסאונד? צמד ספיקרים סטריאו שולבו מקדימה, ממש מתחת למקשי ה-Steam וה-Quick access וב-Valve גם מבטיחים שיש מעבד קול המציע חווית סאונד אימרסיבית. ב-Deck שולבו גם צמד מיקרופונים, כניסת 3.5 מ"מ עבור חיבור חוטי של אוזניות וגם כניסת ה-USB-C זמינה לחיבור אוזניות כמובן. הספיקרים בינוניים למדי ואם ננסה להמחיש, הם מציעים סאונד מעט יותר מפורט ועוצמתי משל סמארטפונים פרימיום. זה לא רע כמובן, אבל מי שחשובה לו חווית סאונד עמוקה ומובחנת, יהיה חייב להתאבזר באוזניות ייעודיות. החדשות הטובות הן שה-Deck מזהה ברגעים בודדים חיבור אוזניות ולא עשה לנו חיים קשים עם התאמות נוספות לאחר חיבור פיזי של האוזניות האישיות שלנו.

Valve Steam Deck: ספריית משחקים בכף ידכם


מקנחים עם פליטות חום ואין חשש בנושא זה. ה-Deck מצליח להסתפק בצמד פתחי אוורור סולידיים יחסית, האחד מלבני מאחור והשני דק יותר בקודקוד המכשיר, שניהם פולטים אוויר חם וזה האחורי לא מפריע לאצבעות יד ימין שנחות שם די בסמוך. את החום בגב המכשיר לא תצליחו לפספס אם תבחרו לחפש אותו נקודתית, אבל רק אחרי ששיחקנו שעה הבחנו שה-Deck בכלל התחמם כל כך. כלומר הוא לא מקרין את הטמפ' הגבוהה לאזורים סמוכים, או לפחות כאלה שהיד של המשתמש מגיעה אליהם.

סוללה

(15% מהציון הסופי)
7.5 מתוך 10

ב-Deck שולבה סוללת 40Whr וב-Valve מבטיחים בין 2-8 שעות משחק רצופות – טווח די שרירותי שגם תכף נגלה, די רחוק ממציאות השגרה של גיימינג תובעני. במארז קיבלנו מטען בהספק 45W.


פתחנו ב-Horizon Zero Dawn ושיחקנו במשך שעה ו-50 דקות עד שה-Deck הזדקק למטען. ב-Spider-Man Remastered השגנו תוצאה פחות מרשימה ובתום שעה וחצי של שיטוט בניו-יורק כאיש העכביש הספיקו ל-Deck להציג אחוזי סוללה בודדים. חשוב להוסיף שאת התוצאות השגנו עם הגדרות הגרפיקה בברירת המחדל של הקונסולה שהותאמו למשחק, כלומר לא התיימרנו "לחנוק" את המערכת, אך גם לא הקלנו עליה מדי.


Valve Steam Deck: ספריית משחקים בכף ידכם


בהנחה ואתם משחקים בקונסולה בבית, ברכבת או אפילו בטיסה ויש לידכם שקע חשמל, כל נושא הסוללה פחות רלוונטי. אבל אם שקלתם לקחת את ה-Deck לאיזה יער או כל יעד שכוח אל ונטול חשמל, הקונסולה של Valve תציע לא יותר משעתיים-שעתיים וחצי רצופים של גיימינג, תלוי מן הסתם במשחק שתבחרו והגדרות הגרפיקה התובעניות שלו.


באשר לזמני טעינה, בתוך כמעט שעה וחצי צברנו כ-81% סוללה ומשום מה את יתר ה-19% השגנו בתוך כמעט עוד שעת טעינה. כלומר טעינה מלאה אורכת סביבות שעתיים-שעתיים וחצי. ב-Deck אפשר לשחק כמובן תוך כדי טעינה, אבל מן הסתם קצב הטעינה ידעך משמעותית אם תשחקו בקונסולה תוך כדי.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply