ה-Apex Pro Mini Wireless היא מקלדת קומפקטית במלוא מובן המילה: גודלה כ-60% ממקלדת קלאסית מלאה והשטח שהתפנה לנו בשולחן במעבר ממקלדת משרדית מסורתית למקלדת שלפנינו הוכיח בצורה הכי דרמטית כמה מינימלית היא. מידותיה: רוחב 29 ס"מ, עומק 10 ס"מ, גובה 4 ס"מ ומשקל של 543 גרם – ורק הנתון האחרון מסגיר את העובדה שמדובר במקלדת עם גוף מסיבי, מתגים כבדים מהרגיל ומשקל כללי גבוה מהממוצע, בטח כשמתחשבים בשאר מידותיה הצנועות. בתחתית המקלדת צמד רגליים המציעות שני גבהים, כאשר בבסיס המקלדת בנטייה 4.5 מעלות, שיפוע ראשון 7 מעלות ושיפוע מקסימלי של 11 מעלות. מלבד המקלדת, עוד במארז קיבלנו כבל USB-C, חולץ מקשים, דונגל USB-C ומתאם מאריך עבור ה-USB-C. לצערנו במארז אין מנח לזרוע, אביזר שהיה תורם משמעותית לארגונומיות, עניין חשוב כשמדובר במקלדת כה גבוהה.
עוברים לביצועים: מתגי OmniPoint מכניים מהדור השני שולבו כאן ואחת מגולות הכותרות של המקלדת היא יכולת התאמת כל מתג בנפרד וקביעת מרחק ההפעלה שלו, החל מ-0.2 מ"מ פזיזים למדי ועד ל-3.8 מ"מ המבוסס והנוקב. בתוכנת SteelSeries GG קבענו לכל מקש ומקש בנפרד מקש הפעלה משלו והשימושים לכך שונים ומשונים. קלדנים נמרצים שמנוסים בהקלדה עיוורת ומעדיפים עבודה שוטפת ונטולת שגיאות, יעדיפו כנראה מרחק הפעלה נמוך למדי, כזה שלא ידרוש עומק לחיצה מלא וממושך שמעכב את התקדמת ההקלדה החטופה. מצד שני, קלדנים יותר איטיים או כאלה שנוטים לפספס הקשות כתוצאה מפזיזות או אי-מציאת המקש הנכון, יעדיפו כנראה עומק לחיצה גבוה ומבוסס, כזה שידרוש יותר "דמי רצינות" גבוהים מהמשתמש כדי לגרום למקש לפעול. לכאן או כאן, הבחירה בידכם. ברמת התוכנה כאמור ניתן להגדיר מרחק הפעלה של כל מקש בנפרד, לסמן כמה מקשים שונים במקביל ולהחיל על כולם מרחק הפעלה מסוים או לתחום אזור מקשים מסוים ולהחיל על כולו את אותו מרחק הפעלה.
עניין לא מובן מאליו שמתווסף למרחק ההפעלה הוא ה-Dual Actuation, תכונה שמאפשרת לשייך מרחק הפעלה משני ובהתאם פקודה נוספת לאותו מקש בודד. הדבר אומר שאם למשל אתם משתמשים במקש W כדי להתקדם עם הדמות, אז לחיצה חצי עמוקה, במרחק הפעלה למשל של 0.8 מ"מ תגרום לדמות ללכת, אך ממרחק הפעלה של 0.9 מ"מ, הדמות תעבור לריצה. זה לא פשוט כמו שזה נשמע והעדינות הנדרשת מהגיימר הממוצע גבוהה מאוד – ובלאו הכי היינו מציעים את התכונה המתקדמת לשחקנים מנוסים בלבד שמכירים את שרירי האצבעות שלהם בעל פה. בכל מקרה, תכונה מעניינת מצד SteelSeries שיכולה להיות שימושית בידיים הנכונות.
מה עוד זמין בתוכנת SteelSeries GG? שיוך מקשים לפקודות שונות הוא לא דבר חדש וכך למשל תוכלו לקבוע שמקש "2" יעתיק בזמן שמקש "3" ידביק או יפעיל כל קיצור דרך מבוסס מערכת הפעלה. עוד בנושא השיוכים, ניתן לפקוד שכל מקש ישרת כמפעיל פקודות מאקרו שנקבעו מראש בעורך ייעודי, שיוך למקשי מדיה, הפעלת תוכנה או משחק או שמא יגרום לאחד ממקשי העכבר לעבוד – הבחירה וחופש היצירתיות בידכם. יש גם כמובן שימוש משני לכל מקש – בלחיצה על מקש לוגו SteelSeries (המשרת בדומה לתכונת Fn) הממוקם בין CTRL הימיני ומקש Windows יופעלו מקשי ה-Meta, כשחלקם כבר מוקצה לשימושים אחרים טיפוסיים, כמו מקשי החיצים, מקשי עריכת טקסים, שימושי מדיה, הגברת/הנמכת עוצמת תאורה וכו'. במעמד התוכנה ניתן לקבוע כמה פרופילים שתרצו אבל במקלדת זיכרון פנימי המאפשר לאחסן עד 5 פרופילים בלבד – יתרון למי שרוצה לשלוף את ההעדפות שלו במעבר מהיר למחשב אחר או כזה שאין לו את תוכנת היצרנית מותקנת מראש.
ומה לגבי השימוש במקלדת בשוטף? מתגי ה-OmniPoint 2.0 משלימים את המשימה, לא משנה אם זה עבור משימות משרד או קרבות FPS מהירים. נכון שצריך להתרגל לתצורת המקשים המשונה והצפופה וגם העובדה שהם גבוהים יחסית דורשת עוד יום-יומיים של התאקלמות, אבל לאחר שזיכרון השריר מתחיל להתקבע, הכל עובד כשורה והכי חשוב, במהירות. כוח ההפעלה בסך 42gf לא נורא מדי ואופי ההקלקה לינארי, עם נוקשות ברורה בסוף הלחיצה, הן טקטלית והן קולית. המקשים המכניים לא רעשניים מדי בעת הלחיצה ורק היעדרותם של מקשי החיצים טיפה תסכלה אותנו, בטח בזמן עריכת טקסטים. בנושא שיהוי טיפוסי שנובע מחיבור אלחוטי, צפו לקבל זמני תגובה אפסיים שלא נופלים מהחיבור החוטי ואחרי מספיק משחקוני Rebirth במשחק הפעולה Warzone אנחנו מספיק בטוחים להכריז שאין שום פער מובחן לעין.
אין מקלדת גיימינג בלי RGB מנקר וגם ה-Apex Pro Mini Wireless מתהדרת בתאורה אישית ומותאמת לכל מקש ומקש בנפרד. מה אפשר לעשות כאן? ובכן, כמעט כל העולה רוחכם. ניתן לקבוע סדרת מקשים שתנוע לפני אפקטים מובנים כמו Breathe, Vapor Drams או Prism, לקבוע שמקש בודד יקבל צבע אחיד ולהחליט שבזמן משחק כל מקשי המקלדת יהיו נטולי תאורה מלבד מקשי WASD המסורתיים. ניתן לשמור פרופיל תאורה ולבחור גוון ספציפי מבוסס HEX - אבל עדיין לא תוכלו לשייך פרופיל תאורה למשחק או להיכנס לפרטי פרטים עמוקים כמו יצירת אפקט בעצמכם, קביעת משך האפקט, מהירות התנועה ועוד פרמטרים דקים שהופכים את התאורה כאן למוגבלת ביכולותיה.
החיבוריות כאן רחבה וראויה לציון: ניתן לחבר את המקלדת בשלוש תצורות, חוטית באמצעות כבל USB-C, אלחוטית דרך בלוטות' 5.0 וכן אלחוטית באמצעות דונגל בתדר 2.4GHz. מאחורי המקלדת מתג הזזה שנע בין צמד המצבים האלחוטי, או כיבוי מלא של המקלדת. בכל הנוגע לגיימינג, אין מה להרחיב ועבודה דרך הדוגנל עדיפה פי כמה, כשהוא מציע polling rate של עד 1ms, בזמן שהבלוטות' מציג polling rate של עד 8ms, פער דרמטי כשמדובר במשחקים, פי כמה בכותרי FPS מהירים. משמאל למתג ההזזה כניסת USB-C עבור טעינת המקלדת או מעבר לחיבור קווי. מבחינת תאימות, המקלדת תומכת ב-Windows ובקונסולות הפופולריות Xbox ,PlayStation אך משתמשי Mac OS X לא ייהנו מכל הפיצ'רים שיש לתוכנת SteelSeries GG להציע.