חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שעון דופק וספורט Amazfit GTS 4
מותג: Amazfit
סוג: שעון ספורט
טווח מחירים: 600 - 800 ₪
תאריך כניסה לאתר: 9/2022
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(5 מתוך 5)

סקירת wisebuy - שעון דופק וספורט Amazfit GTS 4

לירן עבדי | 11.06.2023
הטוב
  • מגוון פני שעון שמסודרים לפי סגנון שימוש
  • תצוגת Always On מוצלחת
  • מאפשר לאחסן שירים
  • חיי סוללה ארוכים
  • עמידות 5ATM
הרע
  • חיישן זיהוי פעילות מתקשה בזיהוי אימוני כוח
  • לא תומך בשירותי הזרמת מוזיקה פופולריים
  • לא ניתן להגיב להתראות מהשעון
  • חנות אפליקציות מצומצמת
בשורה התחתונה

העיצוב מוכר מאוד, מדדי הבריאות היו מדויקים למדי, חיישן המיקום המובנה עובד כנדרש והתגלו גם חיי סוללה נהדרים. ה-GTS 4 הוא שעון חכם ידידותי למשתמש ונגיש-יחסית במחיר, פתרון טוב למי שבוחן כניסה לעולם שעוני הספורט ולא רוצה לצלול מיד למים העמוקים עם מתחרים מתקדמים פי כמה. יש כמובן חסרונות שצריך לקחת בחשבון: אין כאן תמיכה בספוטיפיי, המשוב להתראות מוגבל וגם חנות הווידג'טים מצומצמת - מגרעות די מובנות מאליהן כשבוחרים בשעון מוזל שגם אינו "מקצועי" בהגדרה.

GTS 4
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 709 ₪
מחיר סופי: 710 ₪
מחיר סופי: 710 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-5 חנויות>>
הקדמה

ה-Amazfit GTS 4 הוא שעון ספורט חכם המודד נתוני כושר ובריאות, מציע מעקב אחרי פעילויות, כולל תמיכה בעברית וחיישן מיקום (GPS) מובנה. בשעון מסך מגע AMOLED המשולב בכפתורי ניווט, מעל 150 אימונים, ניגון מוזיקה ישירות מהשעון, הבטחה לגוף קל משקל ואמור להציע חיי סוללה של עד כ-8 ימי סוללה, לפי היצרנית. השעון זמין בצבעי ורוד, שחור ולבן.

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

זו לא הפעם הראשונה ששעון של Amazfit מזכיר לנו שעון חכם מפורסם ופופולרי בהרבה. אנחנו גם לא בטוחים כמה זה מפריע לנו; ה-GTS 4 אלנגטי ועדין במראה ומשתלב כמו שעון סטנדרטי על האמה, גם לגבר וגם לאישה - כשהרצועה המשתנה גם קובעת את טון המראה שלו. משקל השעון כ-27 גרם והרצועה מוסיפה עוד כמה גרמים קלים, מה שהופך אותו גם ללא מורגש מדי על היד ותוך חצי שעה מהרגע שהולבש, הוא כבר היה "חלק מאיתנו". אגב רצועה, רוחבה כ-20 ס"מ ואורכה נע בין 14-20 ס"מ, שאמורים להתאים לרוב סוגי המשתמשים. קישורית בלוטות' בגרסה 5.0 מציעה את הצימוד המקובל והמהיר בתחום ואם תחליטו להתרחק מהטלפון יותר מ-10 מטרים, הסמארטפון יאבד מהצימוד – וייאמר לזכות אפליקציית Zepp שהיא חוזרת לתקשורת במהירות וכמובן שמעדכנת את האפליקציה בנתונים האחרונים שנאספו מאז הצימוד האחרון.


Amazfit GTS 4: כשהאימונים הם רק תחביב


מסך מגע AMOLED בגודל 1.75 אינץ' מציג רזולוציה של 450X390 פיקסלים עם פיזור פיקסלים 341ppi ומעל הכל זכוכית מחוסמת שמונעת עדויות של טביעות אצבע. בהירות המסך גבוהה בסך הכל, נשלטת ידנית ונרשמו רק שני רגעים בהם הקריאות היתה נמוכה; ביום בהיר במיוחד כשהלכנו לים וביום אחר כשרצנו עם השעון בשיא הצהריים ולא היה אף צל בסביבה. זה אומר שקרני שמש ישירות עלולות לעשות צרות למסך שלפנינו, אבל בהתחשב בכל שברוב הזמן הוא שירת אותנו היטב, גם בשגרה וגם באימונים, הקריאות בשוטף די מספקת. מימין למסך שולב "כתר" שניתן לסובב כדי לגלול בתפריטים. הוא גם לחיץ ומאפשר התאמה אישית של הלחיצה שלו, בין אם זה לכניסה ל-PAI, קצב הלב או כניסה לאחד ממצבי ה-Workout.

Amazfit GTS 4: כשהאימונים הם רק תחביב

כמקובל בקטגוריית השעונים, יש מספיק פני שעון לבחור מהם, מקוטרגים לפי אסתטיקה מסוימת או האופן שבו אתם משתמשים בשעון – כולל האופציה לבצע התאמות אישיות בפני שעון לפי טעמנו האישי, כמו שילוב רקע מהגלריה והוספת משתנים שחשובים לנו במיוחד כמו קצב לב עדכני או קלוריות ששרפנו מהבוקר. יש גם תצוגת Always On מוצלחת, עם כמה סגנונות ייעודיים מובנים וזה הספיק לנו כדי להציץ בשעה מבלי "להעיר" את השעון לחלוטין. כמובן שחיי הסוללה יצומצמו, אבל לטעמנו עדיפה התצוגה הזאת על פני אי-הנוחות להעיר את השעון בכל פעם שתרצו לדעת מה השעה או האם מחכה לכם התראה בטלפון.

Amazfit GTS 4: כשהאימונים הם רק תחביב


ל-GTS 4 יש גם חנות ווידג'טים מבוססת Amazfit ויש שם כמה עזרים נחמדים כמו מעקב אחרי ההאכלות של התינוק, מחשבון המרת מטבעות, מחשבון BMI ותזכורת לשתות מים – אבל כאן בערך הפיצ'רים המתקדמים מסתיימים ואין למשל תמיכה בספוטיפיי או Google Maps, האחרון לפחות לא בצורה רשמית. אגב מוזיקה, בשעון נפח אחסון פנימי אך רק כ-2.3GB מקסימליים זמינים לאחסון קבצי מוזיקה מסוג MP3 בלבד, אחרי שמערכת ההפעלה של השעון תופסת את מירב נפח האחסון. זה לא מעט כמובן ותוכלו להזין בקלות כ-200-300 שירים, רק שימו לב שהם צריכים להיות בתצורת קבצים, כזכור, בהיעדר תמיכה רשמית על ידי ספוטיפיי. למען הסר ספק, ניתן לשלוט על נגן הספוטיפיי בסמארטפון דרך השעון – וניתן גם לצמד אליו אוזניות אלחוטיות מבוססות בלוטות' ולצאת איתן יחד לריצה מבלי שתאלצו לסחוב את הסלולרי לצידכם.

יישומים ומולטימדיה

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

נתחיל בקבלת התראות ושיחות. ה-GTS 4 הציג לנו את כל ההתראות שביקשנו; הצעת חברות בפייסבוק, הודעה עם תמונה מוואטסאפ (שמוצגת כריבוע חלול), "לב" שקיבלנו על תמונה באינסטגרם ומייל מ-Gmail. החדשות הרעות הן שאפשר רק לדעת שקיבלנו התראה ולקרוא חלקית ממנה אך לא מעבר - וניתן להשיב רק עם כמה תגובות מובנות. הימצאותו של מיקרופון ורמקול בשעון מאפשרות לקבל איתו שיחות ובאפליקציית Zepp אפשר להפעיל התראות מיוחדות כמו התזכורת לקום מעת לעת או לבטל את ההתראות הקשורות לעמידה ביעדים. ברגע שההתראות מגיעות לסמארטפון הן מתקבלות מיידית בשעון, מתנקות גם בטלפון אם תחליטו להסיט אותן מהשעון ובכל הנוגע להצגת התראות באופן די בסיסי, השעון עומד במשימה הפשוטה.


Amazfit GTS 4: כשהאימונים הם רק תחביב


באשר לניטורי הבריאות, ה- GTS 4 מסוגל לתעד 24/7 את מדדי דפיקות הלב, רווית החמצן בדם ורמות המתח – שכמובן ישפיעו דרמטית על חיי הסוללה אלא אם תעדיפו למתן את תדירות הבדיקה. המדדים מוצגים באפליקציית Zepp נפלא והוגן גם לומר שהם היו די מדויקים; לא נמדדנו באופן שגוי עם דופק נמוך במהלך ריצה, ובמקביל רמות המתח שלנו לא זינקו משום מקום כשרק ישבנו במשרד. קצב פעימות הלב מסודר לפי אזורים, בין רגיעה למקס VO2 ובאפליקציה קיבלנו טיפים להורדת לחץ גבוה. יש גם מעקב אחרי שינה תקינה, שהפתיע ברמת הדיוק שלו. בתחילת כל בוקר קיבלנו דיווח גרפי על כמה שעות ארכה השינה שלנו, מה היו שלבי השינה שלנו וכמה מתוכם הוקדשו לשינת REM. כן תועד הדופק, איכות הנשימה והאם "ברחו" לנו רגעי ערנות, בפיזור יומי, שבועי או חודשי.
Amazfit GTS 4: כשהאימונים הם רק תחביב

Amazfit GTS 4: כשהאימונים הם רק תחביב


עוברים לאימונים וה-GTS 4 מציג רשימת פעילויות ספורטיביות רחבה מאוד שאמורה לספק את המתאמן החובב שממילא השעון מכוון אליו. את המובן מאליו תמצאו שם כמובן, כמו ריצה בכמה סגנונות פופולריים, רכיבה על אופניים, שחייה, טיפוס, אימוני כוח שונים ועוד כמה קטגוריות נישתיות כמו ריקוד, אימוני כדור, פעילויות מבוססות מים כמו חתירה ושנורקלינג, אומנויות לחימה ומשחקי לוח כמו שחמט וברידג' שלא ברורה לנו כמה אנרגיה בדיוק במוציאים במשחקים האלה, אולי מלבד מתח – אבל העיקר שיש. יעילות חיישן המיקום לא רעה: ה-GPS מצא את מקומנו בתוך דקה-שתיים מהרגע שהפעלנו את אחד מהאימונים הדינמיים, ומהרגע שאיתר אותנו, אין "היעדרויות" מוזרות במפה שתועדה לאחר מכן באפליקציה.

Amazfit GTS 4: כשהאימונים הם רק תחביב

Amazfit GTS 4: כשהאימונים הם רק תחביב


יש בשעון גם חיישן אוטומטי שמתיימר לזהות כ-8 אימונים, ביניהם ריצה, שחייה ורכיבה על אופניים וניתן גם להגדיר את רמת הרגישות לנושא מבין 3 רמות. כך גילינו שעדיפה רמת הרגישות הבינונית, משום שברמת רגישות גבוהה כל הליכה שגרתית זוהתה די מהר ל"הליכה ספורטיבית" בחוץ. אמור להיות זמין בשעון גם זיהוי של אימוני כוח, אלא שכאן שמנו לב לאי-עקביות ברורה ואל תבנו על זיהוי סטים נבון, שלא לדבר על איתור הפעילות הנקודתית שלנו; ביצענו עם השעון אימוני משקולות ואימון מתח ומקבילים – והשעון זיהה אימונים אחרים לגמרי, אם בכלל הצליח להבין מה ביצענו. במילים אחרות, באימוני כוח העדפנו לקחת את המושכות ולהגדיר ידנית לאיזה סוג אימון נכנסנו.

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

בשעון שולבה סוללת 300mAh שאמורה להציע עד 8 ימים בשימוש שגרתי, עד 16 ימים במצב חיסכון בסוללה ועד 30 יום כשה- GTS 4 מתפקד כשעון בלבד, כל אלה לפי היצרנית. את השעון מטעינים באמצעות מטען מגנטי ייעודי המתחבר לחלק האחורי שלו וטעינה מלאה אורכת כשעתיים בערך.


Amazfit GTS 4: כשהאימונים הם רק תחביב


השעונים של Amazfit כבר הוכיחו לנו בעבר הצטיינות יתרה בחיי הסוללה וגם השעון שלפנינו לא מאכזב; גם כשהעמסנו עליו משימות זוללות אנרגיה, כמו אימון בכל יום, הפעלת כל ההתראות וניטור כל המדדים בברירת המחדל, השעון הצליח לשרוד כמעט 4 ימים מלאים. בשבוע הרבה יותר "רגוע" שלאחר מכן, שאמנם המשיך לתעד מדדי בריאות אבל כלל פחות אימונים וקבלת התראות רק מכמה אפליקציות בודדות בזמנים מבוקשים במהלך היום – הצלחנו להגיע ליום השביעי עם אחוזי סוללה בודדים לפני הטעינה המחודשת. מרשים.

חשוב גם להוסיף שמצאנו כמה דרכים לחסוך על חיי סוללה; בחיישן המיקום למשל, יש לשעון 4 הגדרות GPS שנעות בין דיוק החיישן ("Accuracy") לבין הניסיון לשמור על חיי סוללה ("Power Saving") – ויש גם אופציית Custom. אפשר כמובן גם לצמצם את בהירות המסך ולתזמן את תצוגת ה-Always On כך שלא יפעל בשעות הערב לדוגמה, תכונה שחסכה לנו עוד כמה אחוזי סוללה יקרים מדי לילה.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

השעון מתהדר בעמידות 5ATM המבוקשת, כלומר הוא חסין מים בטבילה בעומק של עד 50 מטר והוא לא אמור להינזק וכמובן שאפשר גם להתקלח איתו. מסגרת יחידת השעון מצופה באלומיניום אבל יתר הרכיבים נצמדים לפלסטיק, גם אם נוקשים ומרגישים מעט יותר עמידים מהתצורה הבסיסית של החומר הזול. מעל המסך שולבה זכוכית מחוסמת וייאמר לזכותה שלמרות כמה מכות יבשות שהיא קיבלה ממגוון מתקנים ומשקולות, לא תועדו שריטות או מכות עליה או מסביבה.


Amazfit GTS 4: כשהאימונים הם רק תחביב


רצועת הסיליקון שקיבלנו בקופסה סטנדרטית למדי, לא צברה ריחות במהלך האימונים שלנו וקלה לשטיפה - אבל גם סובלת מקשיחות-יתר ותרגילי משקולות מסוימים עלולים לגרום לה להשאיר עליכם סימני לחץ כואבים. אפשר כמובן להחליף רצועה, אבל זה כבר ענייין סובייקטיבי ותלוי משתמש, הן מבחינת טעם אישי של הרצועה והן מבחינת סוגי האימונים שאתם מבצעים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply