סקירת wisebuy - משחק מחשב משחק מחשב Marvel's Spider-Man Remastered
- שדרוגי גרפיקה דרמטיים מהגרסה שהופצה ל-PS
- ניו-יורק מתוארת ומפורטת נפלא
- מערכת לחימה מוכרת ואהובה
- עולם פתוח ורווי במשימות משנה
- נטול תוכן נוסף מגרסת ה-PS5
- רגעי התגנבות חלשים
- נטול מולטיפלייר
משחק המחשב Marvel's Spider-Man Remastered הושק ב-12.8 ופותח על ידי Insomniac Games והותאם לגרסת PC על ידי Nixxes Software בגרסה מחודשת. מדובר באותו כותר Marvel's Spider-Man מוצלח שהושק ב-2018 לקונסולת PS4 בשעתו, כשנתיים לאחר מכן עבר התאמה ל-PS5 ולאחר כשנתיים נוספת הושק ב-2022 גם למחשב האישי. גם בגרסה זו מדובר באותו משחק פעולה/הרפתקאות מגוף שלישי העוקב אחרי עלילות ספיידרמן, מכריו ואויביו בניו-יורק.
עלילה
(30% מהציון הסופי)כמו כל סיפור Marvel טוב, ספיידרמן ממשיך להילחם בבריונים שמטילים אימה על ניו-יורק ולהתעמת מול אויבים נצחיים כמו Kingpin, Rhino, Vulture ו-Electro וביניהם כמה פחות מוכרים כמו Mr. Negetive ו-Tombstone. איך לא, איש העכביש גם צריך להילחם בשדים שבתוכו ויש לא מעט רגעים אישיים עם דמויות קומיקס מוכרות, שחולקות איתו סיפורי משנה עם המון פריטי טריוויה והופעות אורח מפתיעות. הסיפור בעיקר יקרוץ לחובבי הקומיקס ולדמות הראשית והאהובה – זה לא שהסיפור לא מעניין, אלא שלא פעם העדפנו לחזור לאקשן שכמעט תמיד הגיע מיד אחריו. קטעי המעבר מצוינים ומעובדים היטב, עם הרגשה סינמטית גבוהה אבל שלא תטעו, הדיאלוגים חוטאים בהמון רגעים קלישאתיים, לצד חלקים קומיים קלאסיים וציניים שמאוד מזוהים עם ההומור של ספיידרמן.
גרפיקה וסאונד
(30% מהציון הסופי)כזכור, ה-Remastered שלפנינו היא גרסה שעברה חידוש מאז הכותר שהושק ב-2020 עבור ה-PS5. מחשב כמו מחשב, עדיין עושה בית ספר ברמת הגרפיקה גם לקונסולות הדור האחרון שיצאו לאחרונה וצפו לקבל את הפתרונות הכי גבוהים בתחום החומרה. מה זה אומר? ניתן לשחק במשחק ברזולוציה גבוהה של עד 4K, ליהנות מקצב פריימים גבוה עד כמה שהמסך וכרטיס המסך שלכם יוכלו לעמוד בו ויש גם תמיכה בטכנולוגיות VSync, ב-DLSS ו-Ray Tracing, לכרטיסי מסך תומכים כמובן. את המשחק הפעלנו על מעבד i7-8700k וכרטיס מסך GTX 1070 Ti מבית Nvidia ותחת רזולוציה 1080p קיבלנו קצב פריימים גבוה שנע בין 70-80fps, כזה שמספק את החוויה החלקה והנוחה שתרצו לקבל במשחקיות שוטפת.
משחקיות
(20% מהציון הסופי)כיאה לסגנון עולם פתוח, לספיידרמן יש הרבה מה לעשות בניו-יורק הענקית. תוכלו לאסוף תיקי גב שהוחבאו ברחבי העיר בהם הושתלו פריטי טריוויה לחובבי הקומיקס, מעת לעת ייקראו לנו לעזור לעובר אורח במצוקה או לעצור מכונית במרדף סוער ואפילו תחום הצילום המזוהה פיטר פרקר מקבל התייחסות סמלית ותוכלו לצלם כמה מהאתרים המפורסמים ביותר שבתפוח הגדול. יש גם חידות ומיני-משחקים מעת לעת, שאמנם לא דורשים התייחסות כדי להתקדם בעלילה, אבל בהחלט עוזרים לחזק את ספיידרמן.
את אלו הכי פחות אהבנו; אופיים המדעי אמנם קורץ לעולמו של פיטר פארקר, אבל הם במקביל גורמים לעצירה חדה של האקשן, במין יצירת מסגרת הרבה יותר סולידית שדורשת לפעמים לא מעט זמן חשיבה – שגם מורידה מקצב המשחק המהיר יחסית.
משחק ברשת
(20% מהציון הסופי)עם כל הכיף שמציעה ניו-יורק והמשימות השזורות בה, אין כאן אף משימות או מצבי משחק מבוססי שחקנים מרחבי העולם. תשכחו מיריבים בשר ודם, משימות Co-op או כל אתגר שאפשר לשתף עם שחקנים נוספים. מאכזב מאוד, דווקא היינו מצפים מהכותר שסחט מחמאות בשנים קודמות, יציע במודל 2022 גרסת מולטיפלייר כלשהי, בטח כשקהל המעריצים כה גדול. לחובבי פריטי האיסוף, יש במשחק המון פריטים לאתר ברחבי המפה הענקית ויש גם מערכת הישגים של Steam – אבל לא משנה כמה שעות תבזבזו על המשחק, גם לזה יהיה סוף. הוגן יהיה להוסיף שלמשחק המקורי התווספו לא פחות מ-3 סיפורים במסגרת חבילת תוכן (DLC) בשם The City That Never Sleeps, שאז נרכשו בתשלום נפרד – ואלו זמינים בגרסת המחשב האישי במסגרת עלות המשחק.