חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
עכבר Asus TUF M4 Wireless אסוס
סוג: עכבר גיימינג
חיבור: אלחוטי
סוגי אלחוט: 2.4GHz+ Bluetooth...
לחצנים: 6 לחצנים, גלילה עליון...
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - עכבר Asus TUF M4 Wireless אסוס

מערכת Wisebuy | 22.03.2022
הטוב
  • תוכנה ייעודית עם תמיכה בפקודות מאקרו
  • חיבוריות כפולה: בלוטות' ו-2.4GHz
  • מאפשר להכניס סוללת AA או AAA
  • חיבור אלחוטי מהיר ואמין
הרע
  • נטול תאורת RGB
  • ללא אופציה חוטית
  • חיי סוללה בינוניים
בשורה התחתונה
העכבר האלחוטי Asus TUF Gaming M4 Wireless התגלה כמוצר גיימינג תחרותי למדי, בזכות מדרגות דיוק ניתנות לבחירה ושמירה בפרופיל העכבר, חיישן אופטי עם ביצועים מהירים ותנועת עכבר זריזה נוחה. אך אי אפשר להתעלם מהפשרות: הוא נטול תאורת RGB מנצנצת, חיי הסוללה לא מרשימים במיוחד ולמרות שהיצרנית מבטיחה עיצוב סימטרי, משתמשים שמאליים לא יצליחו ליהנות מצמד מקשי הצד הממוקמים רק בחלקו השמאלי של העכבר.
הקדמה

עכבר הגיימינג האלחוטי TUF Gaming M4 Wireless מבית Asus מציע גוף קל משקל וסימטרי בצורתו כך שיתאים למשתמשים ימיניים ושמאליים, חיבוריות אלחוטית בתדר 2.4GHz וכן בקישורית בלוטות', בעל חיישן אופטי התומך ברמת דיוק של עד 12,000dpi וכן מקש dpi ייעודי. עוד במפרט: 6 מקשים המאפשרים תכנות מותאם אישית ותוכנה ייעודית שמציעה בין היתר שיוך מקשים לפקודות מאקרו מתקדמות. העכבר זמין בצבע שחור.

ההתקנה ונוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

מידות העכבר לא שונות בנוף: אורך 12.6 ס"מ, רוחב 6.3 ס"מ וגובה מקסימלי של 4 ס"מ. משקלו משתנה בהתאם לסוג הסוללה שהכנסתם: עם AA העכבר ישקול 86 גרם ועם סוללת AA הוא ישקול 77 גרם, משקלים מקובלים ונוחים למדי בגיימינג ממושך והמחמאות ל-Asus על כך שאפשר לבחור במשקל המועדף על המשתמש, מלבד ההשפעה על חיי הסוללה בהתאם כמובן; צריך לזכור שסוללת AA מציעה חיי סוללה ארוכים יותר, עליהם יורחב בקטגוריית הסוללה. מטבעה של מיקום הסוללה, רוב משקל העכבר מתבסס בחלקו האחורי. בהתחשב בעובדה שגם ככה כרית כף היד מהווה את מרכז כוח התנועה, העניין לא מורגש מדי. בניגוד ללא מעט עכברי גיימינג מתחרים, כאן לא תמצאו זכר לתאורת RGB מנקרת עיניים.


Asus TUF M4 Wireless: חיישן ביצועיסט, סוללה הפכפכה


העכבר משווק כבעל עיצוב ambidextrous, כלומר מבנה סימטרי שמאפשר למשתמשים ימיניים ושמאליים להשתמש בו בנוחות. הדבר חצי-נכון: מקשי צד קיימים רק בחלקו השמאלי של העכבר ולמשתמשים שמאליים אין הרבה מה לעשות בנידון. יתרה מכך, כשמשתמש שמאלי קיבל את העכבר לכמה ימי בדיקה, הוא מסר שלא פעם הקמיצה התחככה בקביעות עם אחד ממקשי הצד שלא פעם נלחצו בטעות, תוצאה לא דרמטית בעריכת מסמך וורד למשל, אבל מעצבנת בשיטוט בכרום כשהדפדפן עובר לדף הבא מבלי שביקשנו. נוחות העכבר ביד גבוהה למדי, אם כי היינו שמחים לקבל תוספות קטנות, כמו טקסטורה יותר מחוספסת עבור האגודל או למשל מיקום יותר קדמי של מקשי הצד, כך שלא נצטרך להסיט את האגודל כל כך לאחור כדי ללחוץ על המקש הצד התחתון. משתמשים שאוחזים את העכבר בסגנון Palm כנראה יסתדרו במיוחד בזכות גוף מוארך יחסית ומקשים מרכזיים מלבניים, אלא שהזרת והקמיצה ייאלצו להישאר יחסית "בחוץ", בהיעדר מקשי צד גם בצד השני.

Asus TUF M4 Wireless: חיישן ביצועיסט, סוללה הפכפכה

בעכבר 6 מקשים: שני מקשים ראשיים, גלגלת קליקית ביניהם עם טקסטורת גומי מחוספסת, צמד מקשי צד בחלק השמאלי של העכבר ועוד מקש DPI ייעודי למעבר מהיר בין מדרגות דיוק שונות. למקשים חיווי טקטילי מובחן המתבטא בקול קליקי שאי אפשר לפספס ובהרגשה מובחנת באצבע, החל מגובה לחיצה סטנדרטי ועד לעומק המורגש בעת הלחיצה. המקשים הראשיים קליקיים לכל אורכם ולטעמנו מוארכים מדי, כלומר לא משנה אם תקישו על הקצה העליון או התחתון שלהם, יתקבל משוב – וההתנגדות לאורך אותם מקשים מלבניים כמעט ואינה קיימת ומציעה חיווי די דומה. בתחתית העכבר מתג הזזה הנע בין שלושה מצבים; OFF, הפעלה בחיבור בלוטות' או הפעלה בתדר 2.4GHz - שימושיות גבוהה למשתמשים הקצרים בכניסות USB או כאלה שמעדיפים חיי סוללה ארוכים בחיבור בלוטות' על פני גיימינג תחרותי ב-2.4GHz, חיבור שנחשב לתובעני יותר מבחינת קצב זלילת הסוללה.

עוברים לעניינים טכניים והנתונים על הנייר כוללים חיישן אופטי 3311, רמת דיוק מקסימלית של 12000DPI, מהירות מקסימלית IPS300, האצה מקסימלית של G35 ו-Polling Rate בתדר 1000Hz. ואיך הביצועים בפועל? נפלאים. מדובר בעכבר אלחוטי שקרוב ביותר לדיוק ותגובתיות של עכבר חוטי, על גבול לא-ניתן להבחנה. במשחקי Warzone מהירים העדפנו כמובן לעבוד עם העכבר בתדר 2.4GHz ומעבר לרמת דיוק גבוהות, סביבות 2200-2400DPI, שסיפקו לנו גיימינג זריז ונטול גמגומים. החיבור הנוסף בבלוטות' התגלה שימושי כשהפסקנו עם הגיימינג ועברנו לעריכת טקסט; העדפנו להקריב ביצועים אלחוטיים גבוהים ולקבל בתמורה קצב ניצול סוללה פחות זללני. במעבר מהיר ל-800DPI היד שלנו גם הייתה פחות גסה בעבודות גרפיקה נקודתיות.

Asus TUF M4 Wireless: חיישן ביצועיסט, סוללה הפכפכה
Asus TUF M4 Wireless: חיישן ביצועיסט, סוללה הפכפכה


מסיימים בתוכנה הייעודית: ה-Armoury Crate הוא העזר מבית היצרנית שמציע מגוון תכונות מקצועיות כדי להוציא יותר מהעכבר שלפניכם. ניתן לקבוע עד 4 מדרגות לפי ערכי DPI שהמשתמש קובע מראש, אם כי לא ניתן להגדיר את מס' המדרגות כך שלא תמצאו את עצמכם משוטטים בין מדרגות לא שימושיות – וחבל. כמקובל, ערכים כמו Polling Rate ו-Angle Snapping ניתנים לשינוי וכן הגדרה מחדשה של כל מקשי העכבר, כולל החלקת גלילה מטה/מעלה. לכל מקש זמינים מגוון שימושים נוספים כמו שיוך למקשי מדיה, הפעלת יישומים שונים במערכת ההפעלה, לקיחת צילום מסך או שיוך לכל מקשי למקלדת. לא מצאנו אופציה לשימוש משני עבור מקש בודד (בדומה לשימושיות של Hypershift אצל עכברי Razer, למשל), שתדע להציע תכונה בהיררכיה שניה.

לחובבי הפקודות האוטומטיות, יש גם מערכת מאקרו שמאפשרת הקלטה, עריכה של סדר האירועים לאחר מכן וכמובן לבסוף, שיוך המאקרו לכל מקש. מערכת המאקרו דורשת התאקלמות קלה וכבר פגשנו בממשקים יותר נוחים לשימוש, אבל אחרי כמה דקות מצליחים להבין את חופש הפעולה הנדיב שמציעה התוכנה. ההערה היחידה שיש לנו בנוגע לתוכנה, ובפרט לממשק שלה, היא כמות מסכי הטעינה הקטנים והמעצבנים שהיא דורשת, החל ממעבר חטוף בין תתי תפריטים ועד לשמירת ערכים, עניין שלא אורך יותר מרגע קט בתוכנות גיימינג מתחרות.

משך פעולת הסוללה

(30% מהציון הסופי)
7 מתוך 10

העכבר מתופעל על ידי סוללה AA או AAA, לבחירת המשתמש. מטבע הדברים, סוללת AA תציע חיי סוללה ממושכים יותר ואמורה להציע עד 134 שעות בחיבור בתדר 2.4Hz ועד 232 בחיבור בלוטות'. סוללת AAA תבטיח עד 53 שעות בחיבור בתדר 2.4Hz ועד 100 בחיבור בלוטות'. לסוללה מתחלפת יש כמה יתרונות וחסרונות ברורים. היתרון הבולט מתבטא בהחלפה מיידית של סוללה בחדשה ובכך לקבל עכבר טעון במלואו בתוך שניות בודדות. החיסרון הוא מן הסתם דאגה קבועה לסוללה ספייר – ובמידה ונתקעתם בבית בלי בטרייה חלופית, העכבר פשוט לא יצליח לשרת אתכם.


Asus TUF M4 Wireless: חיישן ביצועיסט, סוללה הפכפכה


באשר לחיי הסוללה בפועל, כבר פגשנו עכברי גיימינג מתחרים מבוססי סוללת AA עם אורך חיים נדיב יותר, לפעמים אפילו כפול מזה שמציע ה-M4 וחבל שאין בשורה חגיגית בנושא זה. עוד עניין מעיק הוא החיווי: בתוכנת Armoury Crate מצוין באחוזים סטטוס הסוללה העדכני, שאלא שקשה לסמוך עליו: סוללה חדשה לחלוטין שהוכנסה לעכבר סומנה כ-43% ואחרי כמה ימים של שימוש התוכנה סימנה על סטטוס סוללה של 50% - ולמחרת החיווי קפץ חזרה ל-38%. קשה מאוד לסמוך על סטטוס הסוללה הנוכחי בעכבר ועלולים לגלות מאוחר מדי שהגיע הזמן להחליף סוללה. ברמת התוכנה, ניתן להורות לעכבר להבהב ב-LED אדום על גבי גופו כשאחוזי הסוללה חצו בין האחוזים 10-50% וכמקובל, ניתן גם להגדיר תוך כמה דקות ללא פעילות העכבר ייכנס למצב idle ובכך יימנע בזבוז סוללה.

עמידות ואיכות הבנייה

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

עכבר ה-Gaming M4 מתגאה בכמה רכיבים עמידים, אחד מהם תואם לצו השעה: ציפוי PBT בגוף העכבר עם גימור מט מונע מטביעות אצבע להישאר בעכבר, שגם מבטיח להיות משטח אנטי בקטריאלי שלא מאפשר לחיידקים להישאר בו, בניגוד למשטחים שאינם צוידו בציפוי המדובר – לטענת החברה. אין לנו כמובן דרך לבדוק את הנושא, אבל במידה ומדובר בעכבר שאתם נוטים לחלוק עם משתמשים נוספים, נשמח לקבל כל תכונה היגיינית.

Asus TUF M4 Wireless: חיישן ביצועיסט, סוללה הפכפכה

רגלי PTFE שמוקמו למטה מציעים תנועת עכבר חלקה יותר והאטת השחיקה הטיפוסית של תחתית העכבר ולקינוח, ב-Asus מבטיחים עמידות עד 60 מיליון קליקים. כל אלו תנאים המצופים מעכבר גיימינג בקטגוריית הפרימיום, שמיישר קו עם המתחרות המובילות בתחום.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply