חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שואב אבק Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro שיאומי
מותג: Xiaomi
סוג השואב: שואב אבק רובוטי
עוצמת יניקה: 3000PA
הספק: 35.6 וואט
שטיפה: שוטף
אנטיאלרגני: ללא פעולה אנטי אלרגנית...
אמצעי איסוף: מיכל איסוף
חובט: ללא חובט
ציון WiseBuy
8.9
דירוג הגולשים
(4 מתוך 5)
חוות דעת גולשים
מלי 22.01.24
ילנה 30.10.23
אלון 24.10.23
RoniBM 04.09.23
אבי 17.08.23
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - שואב אבק Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro שיאומי

לירן עבדי | 22.03.2022
הטוב
  • אפליקציית Mi Home נוחה לתפעול ותגובתיות משופרת
  • קיר וירטואלי קל לתיחום ומגיב היטב
  • ניווט אלגנטי ומיפוי מדויק
  • ביצועי שאיבה גבוהים
הרע
  • גוף עגול שלא מגיע לפינות ודוחק לשם אבק
  • שוטף קלות בלבד, לא יחליף את הספונג'ה
בשורה התחתונה
ה-Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro ממשיך מסורת של שואבי אבק רובוטיים משתלמים ומציע אפליקציה ראויה לציון, יכולות מיפוי וניווט שהרשימו מאוד וביצועי שאיבה שהפתיעו מחדש עם גושי אבק בסוף כל יום. הוא עדיין לא יתאים לדירות קטנות או צפופות מדי, שכן הפרופיל הגבוה והגוף העגול שלו יתבטא בשטח שאיבה די מינימלי, אבל בעלי דירות בינוניות/גדולות או משרדים פתוחים מאידך יצליחו למקסם את יכולותיו.
Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 1,337 ₪
מחיר סופי: 1,338 ₪
מחיר סופי: 1,349 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-10 חנויות>>
הקדמה

שואב האבק הרובוטי Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro מבית Xiaomi מבטיח לנווט בחוכמה ברחבי הדירה באמצעות 16 חיישנים למיפוי הבית, להציע עוצמת יניקת אוויר חזקה של עד 3000Pa, שליטה חכמה באמצעות אפליקציה וחיי סוללה ארוכים בזכות סוללת 5200mAh המבטיחה זמן עבודה של עד 3 שעות. השואב זמין בצבעי שחור ולבן.

איכות השאיבה והסינון

(45% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

נתחיל מכמה עניינים טכניים: ל-Mop 2 Pro יניקת אוויר של עד 3000Pa ומובטח מנגנון שטיפה חדשני ומתוחכם – "10,000 ויברציות בדקה לשיפור פעולת המטלית", לדברי היצרנית. ל- Mop 2 Pro שלושה מצבי ניקוי: שאיבה בלבד, שטיפה בלבד ושאיבה/שטיפה. באשר לשאיבה, ל-Mop 2 Pro ארבע עוצמות שאיבה: טורבו, בינוני, רגיל ושקט במיוחד. לטובת הניקוי השואב נעזר במברשת ראשית ומברשת צד קטנה, בדומה לתצורות קודמות של השואב.


נתחיל מהסוף: זה השואב הרובוטי הרביעי מבית שיאומי שמבקר אצלנו והמחמאות חייבות להגיע: ה-Mop 2 Pro שומר על סטנדרט שאיבה גבוה מאוד וממשיך מסורת מעולה של ביצועים אמינים. השואב הצליח לרצות אותנו בשתי סיטואציות שכיחות, גם כשמוקם בדירת משפחתית בגודל 85 מ"ר וגם במשרד פתוח בגודל 120 מ"ר. במשרד הפתוח ביצועיו היו יעילים פי כמה ואפשר להבין: ככל שהיו פחות מכשולים ואזורים צרים עליהם הוא נאלץ לוותר, כך היה לנו פחות מה להשלים אחריו. בסוף כל יום השואב תוזמן לעבוד ולמחרת בבוקר נחרדנו לגלות ענני אבק ענקיים שנאספו במיכל.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro: עדיין מהמשתלמים ביותר

בכל הנוגע למלאכת השאיבה, אי אפשר להימנע מלדבר על החסרונות של שואבי אבק רובוטיים, שלצערנו מופיעים גם ב-Mop 2 Pro: מניקוי פינות תשכחו והשואב יכול להתיימר כמה שהוא רוצה, אבל לא פעם בתום שאיבה מלאה מצאנו גושי אבק שנדחקו לפינות והצטברו שם. עוד עניינים הם בעיקר טכניים: בתים צפופים, קטנים או כאלה שעמוסים בחפצי נוי שממוקמים ברצפה לא ימקסמו את יכולות ה-Mop 2 Pro. הוא אמנם יצליח לנקות סביבם בלי דאגת התנגשות, אבל יישארו הרבה מקומות קטנים אליהם השואב לא יצליח להגיע, בעיקר בגלל צורתו העגולה והפרופיל הגדול יחסית שלא יצליח להידחק מן הסתם לאזורים יותר מאתגרים. במיטה האישית שלנו למשל הוא נכנס בקלות אבל הספה הנמוכה שלנו כבר היתה גבולית עבורו.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro: עדיין מהמשתלמים ביותר

בכל הנוגע לאתגרים ומצבי בית שכיחים, יש כמה דברים שכדאי לקחת בחשבון. על שטיח נמוך, דק ודחוס ה-Mop 2 Pro עלה בקלות ולא הראה סימני משבר. תשכחו מעלייה על שטיחי שאגי דחוסים ועבים שנשלפים בחורף, במקרה הרע הוא לא "סוחב בעלייה", במקרה היותר-רע, הוא מצליח לעלות ונתקע שם כי סיבי הצמר נתקעים במברשת ואז השואב זועק לחילוץ ידני. היזהרו גם מכבלים על הרצפה: לא פעם חזרנו למחרת למשרד וגילינו שה-Mop 2 Pro ינק אחריו כבל USB שהושאר ברצפה מחוסר תשומת לב. זה בעיקר הסתיים בכבל מלוכלך מאבק אבל לא מן הנמנע שבמקרה אחר הכבל או השואב היו יכולים להינזק.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro: עדיין מהמשתלמים ביותר

עוברים ליכולות השטיפה ולצערנו עדיין אין בשורה בתחום זה. כל מה שה-Mop 2 Pro יודע הוא להשאיר רצפה לחה - וזה בסדר אולי למקרים נקודתיים ודחופים, אבל עדיין לא מחליף את הספונג'ה המסורתית, בטח כשיכולת הניווט שלו ברחבי הבית מוגבלת, כזכור. מיכל מים בנפח 250 מ"ל קל למילוי ולתחיבה לגוף השואב אבל כאמור, אל תבנו על שטיפה אמיתית של חדר כזה או אחר, גם אם תבקשו שימוש מוגבר במים. בסופו של יום תקבלו רצפה לחה שתוך דקה-שתיים מתייבשת וזה כבר אומר משהו על הביצועים.

נוחות שימוש

(40% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

רובוט ה-Mop 2 Pro מזכיר את קודמיו בסדרה ואין הפתעות באגף העיצוב, אולי מלבד טקסטורה טיפה שונה ויותר אלגנטית לטעמנו, במיוחד אם תבחרו בצבע השחור. בהרמת מכסה הפלסטיק נחשפים מכל הלכלוך משולב מסנן HEPA וצמד כפתורים, הדלקה/כיבוי וחזרה לתחנת הטעינה. מלבד הרובוט, במארז קיבלנו מברשת ראשית, מברשת צד, מיכל אבק ומסנן HEPA שכבר הותקנו בשואב, מברשת צד נוספת, מגש מיכל מים שהגיע עם צמד מטליות שטיפה ועמדת טעינה. נתחיל בחדשות טובות: ההתקנה הראשונית של יחידת השואב והצימוד לסמארטפון היו המהירים ביותר מכל גרסאות השואבים הקודמים של שיאומי. אפליקציית Mi Home שודרגה משמעותית ומרגישים זאת: הזיהוי המיידי, ההצעה לעדכון תוכנה והזריזות בשיטוט בין תפריטים. הכל עבד חלק ונהדר עם האפליקציה השימושית, שכבר הותקנה אצלנו היותה מלווה מוצרי שיאומי אחרים שהיו לנו בבית.


Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro: עדיין מהמשתלמים ביותר


המשימה הראשונה של השואב הייתה מיפוי מלא של הבית בו הוא נבדק: איתור דלתות, חדרים, כניסה ויציאה ממדרגות והימנעות ממכשולים שנראים קבועים, כמו כיסא עם רגליים עבות, ספה או מנורה עומדת. בתום המיפוי קיבלנו סריקה מלאה ותואמת מאוד לסיטואציה המציאותית שלנו: חלוקת חדרים מדויקת והפרדה אלגנטית של המסדרון מיתר חלקי הבית – ולבסוף קראנו לכל חדר בשמו הרלוונטי. תהליך הניווט היה מצוין ולא הפריע יותר מדי, עד שהגיעו הקשיים, כמו עלייה על שטיח עבה ומשיכת כבלים מסוכנת. במצב אידיאלי היינו נפטרים מחפצים ברצפה שעלולים להוות אתגר לסריקה הראשונית, אלא שאלו יישארו ברצפה גם אחרי הסריקה – כך שהעדפנו לתת לשואב למפות את הבית בצורה המציאותית ביותר, כך שיידע גם בעתיד להימנע ממפגש איתם.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro: עדיין מהמשתלמים ביותר

החגיגה האמיתית מתחילה באפליקציה ושם מחכות כל התכונות המתקדמות שתצפו לקבל משואב אבק רובוטי: שליחת הרובוט לאזור מסוים לשאיבה נוספת, שליטה ידנית באמצעות מקשי חצים, תזמון שאיבה לפי חדרים, עוצמות שאיבה וזמנים מוגדרים, פעולות אוטומציה מתקדמות, סנכרון סצנות לבעלי הבית החכם ואיך לא, תאימות לאלכסה וגוגל אסיסטנט. עוד באפליקציה: שיתוף המכשיר עם משתמשים נוספים, יצירת ועריכת מפה קיימת בצורה ידנית, מעקב אחר אביזרים שנשחקים לאורך הזמן המוצג ב"אחוזי חיים" ומתי נאלץ להחליף אותם ועוד תכונות קטנות כמו החלשת או השתקת החיוויים הקוליים, מעבר בין מפות שנסרקו במקומות שונים וצפייה בהיסטורית הניקיון של הרובוט ב-30 יום האחרונים. אפליקציה נפלאה שיש למתחרות הרבה מה ללמוד ממנה, הן ברמת התכונות המגוונות והן בחווית השימוש.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro: עדיין מהמשתלמים ביותר


ממשיכים לקיר וירטואלי, תכונת חובה בכל שואב אבק רובוטי אשר מונעת ממנו להגיע לאזורים מוגדרים. לאחר סריקת המפה הראשונית, ניתן להגדיר את המקומות אליהם נבקש למנוע מה-Mop 2 Pro להגיע, בצורה מאוד אינטואיטיבית ופשוטה. על בסיס המפה שנסרקה, ניתן לתחום בריבועים אדומים (למניעת שאיבה) או סגולים (למניעת שטיפה) אזורים שלמים – או פשוט לתחום בקו מקווקוו מעין קיר מדומה שאין לחצות אותו. פתרון קריטי להימנעות מהתנגשות באביזרים רגישים כמו כד זכוכית גדול או קערת מים לכלב, למשל. במבחן התוצאה השואב מתחשב היטב בכל האזורים האסורים שסימנו לו, אחרי שעבר מקצה שיפורים קל - כי מה שרואים במפה באפליקציה משקף יחס מעט שונה ממה שקורה במציאות.

Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro: עדיין מהמשתלמים ביותר


השואב סיים לעבוד ועוברים למלאכת הריקון: מיכל אבק בנפח 450 מ"ל סיפק אותנו בשימוש ביתי ממוצע, עם ריקון מדי יומיים, בממוצע. פעולת הריקון פשוטה: הרמת מכסה הפלסטיק של יחידת השואב חושפת את מיכל האבק. המיכל נשלף בלחיצה על תופסן ייעודי - ומשם פשוט זורקים את האבק שהצטבר שם לפח. עוד בענייני ניקיון, בקופסה קיבלנו כלי עזר פלסטיקי שמוכר לנו מגרסאות קודמות של השואב, המשמש בצד אחד לניקוי מסנן ה-HEPA ובצד השני לחיתוך שיערות שנקלעו למברשות.

מקנחים לסוללה: בשואב סוללה בקיבולת 5200mAh שמבטיחה להצליח לשאוב דירה בגודל 150 מ"ר בטעינה אחת או עד 3 שעות ברציפות, תלוי כמובן במצב השאיבה – אנחנו נוטים להאמין שמדובר בעוצמה החלשה ביותר. לטעמנו זה לא באמת משנה: כמקובל, ה-Mop 2 Pro בעל יכולות טעינה עצמאיות. כשהשואב מגיע ל-15% הוא חוזר לעמדה לבדו ובהשלמת טעינה של 80% הוא חוזר לאותה נקודה בה הפסיק וממשיך לשאוב משם. כך שיכולותיו האוטונומיות של ה-Mop 2 Pro, שמקיימות את ההבטחה אגב, לא באמת מפריעות למשימה לשמה הוא נועד, שהרי אם נבקש לנקות מקום ספציפי כנראה שבלאו הכי נעדיף להשתמש במטאטא ויעה או שואב ידני.

כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-Mop 2 Pro ממשיך בקו העיצובי של קודמיו ורוב החלקים כאן הם פלסטיק בגרסאותיו השונות, חלק יותר רופפים, האחרים יותר נוקשים ומסיביים כדי להתמודד עם שחיקה ממושכת. גלגלי גומי מחוספסים לא משאירים סימנים מכוערים על הרצפה ולטעמנו מדובר באיכות בנייה טובה אך לא גבוהה מדי – כזו שתשרוד כמה שנים בודדות בשימוש סביר, בעיקר מניסיון שלנו עם שואבים אחרים מבית היצרנית.


Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 2 Pro: עדיין מהמשתלמים ביותר


בדומה ליתר שואבי האבק הרובוטיים בשוק, חשוב להזכיר שאי אפשר להימנע מהחלפת מברשות, מסנן ומטליות ניגוב מדי כמה חודשים, לפעמים אפילו פחות מכך, תלוי ברמת השימוש כמובן. את כל האביזרים המתחלפים אפשר לרכוש בארץ אבל מניסיון שלנו תעדיפו למצוא אותם באתרי סחר סיניים בעלויות הרבה יותר נמוכות.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply