מקלדת ה-Mage מגיעה עם כל האסתטיקה המחייבת: פרופיל מעט גדול מהרגיל (44 ס"מ רוחב, 13 ס"מ אורך, 3.3 ס"מ גובה) ומשקלה גבוה בהרבה מהמקלדת הקלאסית, סביבות 820 גרם. המקלדת מלאה כמובן, כולל מקשים נומריים וטקסטורת המקשים עצמם חלקה מאוד יחסית. לוגו XPG הכסוף הוצב מעל מקשי החצים המסורתיים ויש גם כמה מקשי מדיה המתחבאים כשימוש משני מאחורי סדרת מקשי ה-F. בגב המקלדת כניסת USB-C כשבצד השני שלה כניסת USB-A המתחברת אל המחשב.
במקלדת שולבו מתגים אדומים מבית חברת Kailh, לינארים באופיים, עם כוח לחיצה של 50cN ועומק לחיצה של 2 מ"מ ו-4 ס"מ כדי להגיע לשיא עומקו. המנגנון הלינארי מספק את החיווי הפשוט ביותר; לחיצה חלקה שמספקת את החלק ה"קליקי". לאלו שמורגלים למתגים אחרים מחכה עקומת למידה לא קלה – הגענו ממקלדת עם מתגים חומים בה המנגנון טקטלי, כך שהחיווי הקליקי מגיע ב"אמצע הדרך" וכך ידענו איפה האצבע שלנו עומדת מבחינת עומק הלחיצה. אצל ה-Mage המון פעמים רק הנחנו קלות את האצבע על מקש מסוים וגילינו שניה אחר כך שהמקלדת חשבה שביקשנו ללחוץ על המקש. לא כולם יתמודדו בקשיים אלו כמובן ומקלדות עם עומק לחיצה גבוה יחסית עם משוב בודד בתחתית כנראה יתרגלו מיד, שלא לדבר על משתמשים ששיחקו בעבר עם מתגים אדומים ומכירים את ההתנהגות שלהם.
זה לא סוד שלמקלדות מכניות מתלווה בעת ההקשה צליל רועש שמדמה מכונת כתיבה, אפקט שמחלק את הסובבים למקלדת לשני סוגי אנשים; אלו שמכורים אליו ואלו שלא יכולים לסבול אותו. גם ב-Mage תקבלו את הצלילים האמביוולנטיים והכל כך מזוהים עם מקלדת מכנית. היתרון היחיד לעומת מקלדות אחרות; הוא לא חדר לאוזניות הגיימינג שלנו ובניגוד למשחקי אונליין אחרים עם הצוות הקבוע, הפעם לא קיבלנו הערות על כך והמתגים האדומים לא מרעישים כמו אחיהם הירוקים, למשל. בזמן משחק אגב, קל להתרגל למקלדת: היא מגיבה מהר, חפה מ-Ghosting ושילובי מקשים מרובים ומהירים לא מאיימים עליה ורק אם תתרגלו לקלות הפעלת המתגים האדומים, תצליחו להוציא ממנה את המקסימום ותגלו מקלדת שמגיבה נהדר בזמנים בהם נדרש.
ויש גם תוכנה ייעודית, כמקובל בשוק. בפעם האחרונה שפגשנו בתוכנת XPG Prime גילינו מערכת מסורבלת לא ידידותית למשתמש, מעוצבת בפרימיטיביות והכי גרוע, כללה יותר מדי כשלים טכניים. כנראה שמאז יצאו כמה עדכוני תוכנה, מה שהופך אותה כיום למגיבה יותר מהר ויציבה פי כמה, גם אם הממשק המיושן לא השתנה מדי קוסמטית. התוכנה מאפשרת סנכרון RGB עם מוצרים תואמים מבית היצרנית ובאזור ה-Canvas תמצאו את כל משחקי התאורה שתרצו ליצור בעצמכם. עדכוני תוכנה וחומרה מצד המקלדת הוא עניין מתבקש וזמין גם כאן וכל התכונות עובדות היטב. שני דברים תסכלו אותנו: כדי לראות כל שינוי במקלדת נדרש מהמשתמש ללחוץ קודם על כפתור ה-Apply, כלומר אין "preview חי" והשינוי אינו מתבצע מיידית. זה אולי נשמע כמו צרות של עשירים אבל מסרבל בשימוש ממושך הכולל שינויים תכופים. הבעיה השנייה היא שברגע שמבצעים אתחול למחשב, המקלדת חוזרת להגדרות ברירת המחדל שלה הזמינות ברמת המקלדת - ורק כשמפעילים את התוכנה מחדש (למרות שהיא עובדת ברקע), היא שולפת את ההתאמות האישיות שנוצרו במסגרת התוכנה.
עוברים לאנימציות התאורה: אפקטים פופולריים כמו Ripple, Breath, Rainbow ו-Reactive נמצאים ויש גם תכונות מתקדמות שיתאימו לאווירת ה-RGB שלכם. ניתן לקבוע את עוצמת הבהירות, רדיוס התאורה של אפקט Reactive למשל וקביעת מהירות ה"להבות" באפקט Fire. עוד ניתן להציב היררכיה של אפקטים, לשמור ולייצא פרופילים וליצור סנכרון עם מכשירי XPG מבוססי RGB נתמכים שאמורים לשדר את אותה תאורה במקביל. ראינו כבר תוכנות יותר מתקדמות אצל המתחרות אבל לנו הספיק הכל, מלבד היעדרה של תכונה אחת – צימוד פרופיל תאורה לקובץ EXE שנפתח. כלומר בזמן שנפתח משחק מסוים נקבל תאורה במקשים מסוימים שנשמרו לכבודו וכשנעבור ל"מצב עבודה" ונפתח מסמך וורד, נקבל תאורה בצבע אחיד ופחות בוהקת. לא חיסרון דרמטי מדי אבל הרבה מקלדות מתחרות יודעות להציע את הפיצ'ר הקטן הזה שכבר התרגלנו לקבל.
כמקובל, את כל מקשי המקלדת תוכלו לנתב מחדש ולשייך אותם לפקודות יותר מורכבות כמו פקודות עכבר, מקשי מדיה, קיצור מערכת מהירים, להדביק טקסט מהיר או להפעיל קובץ מסוים. גם פקודות מאקרו משתתפים בחגיגת התכונות; ניתן להקליט פקודות בלייב ובמעמד העריכה שלאחר מכן ניתן ליצור היררכיה וקביעת משתנים קטנים נוספים כמו קביעת ה-Delay לכל פקודה שהוקלטה ושינוי פקודה ספציפית, במידה והתבלבלתם לרגע בזמן הקלטת הפקודה. הקלטנו 2 פקודות מאקרו שימושיות למשחק אסטרטגיה והיותן די דומות מבחינת סדר הפקודות במקלדת, אפשרות השכפול של מאקרו ושינוי שמו המהיר של רצף ההקלטה עזרו לנו גם כן. תכונות נוספות ב-XPG Prime מציעות את מה שרוב מקלדות הגיימינג מציעות – ביטול שילובי מקשים בעייתיים כמו Alt+Tab ו-Alt+F4.