מלבד שני המקשים המרכזיים והגלגלת, ה-Primer כולל שני מקשי צד שמאליים ושני מקשים בקודקוד העכבר, לשינוי DPI ושינוי אפקט התאורה, במידה ותבקשו לשלוט על הגדרות האלה ברמת המכשיר ולא להעביר את השליטה לתוכנה, עליה ידובר בהמשך. מאחזי הצד של העכבר מחוספסים וצוידו בטקסטורה נוגדת החלקה כך שהאחיזה מלאה ויציבה ובסך הכל לא חווינו החלקות מעצבנות או אצבעות מזיעות. משקלו (98 גרם) דרש מאיתנו התאקלמות בת כמה שעות, אחרי ששיחקנו כמה חודשים טובים עם עכבר גיימינג משולב משקולות קטנות שגרמו ל- Primer להרגיש כמו צעצוע ביד – אם כי אנחנו מכירים מספיק שחקנים שיעדיפו תנועה יותר קלילה ומהירה מאשר כזו שמספקת התנגדות רצינית.

עוברים לביצועים: החיישן האופטי PMW3360 שולב במארז ומציע דיוק של עד 12,000DPI, עם מהירות מקסימלית של 250IPS, האצה מקסימלית מקובלת של 50G ו-polling rate מקסימלי של 1000Hz. דיוק גבוה משל ה-Primer כבר פגשנו בעבר, אם כי לטעמנו גם הנתון הזה הוא overkill רציני ואנחנו מכירים סטרימרים מפורסמים בודדים שמוצאים בכך שימוש. אנחנו הסתפקנו היטב בטווח שבין 800-2100DPI למשימות שונות, בין אם זה למטלות עיצוב מדויקות שדרשו טיפול בפיקסל בודד, ועד לגיימינג בכותרי FPS מהירים שבהם זריזות התנועה היא ההבדל בין ניצחון להפסד.
המתגים המכניים Omron מספקים את החיווי הקליקי הרצוי, מהירות התגובה נפלאה ולא הרגשנו שום גמגום או פספוס מצד החומרה בזמן גיימינג. רק דבר אחד בלט מאוד לרעה: הרגשה קליקית זולה שאי אפשר לפספס. כבר מהנחת האצבע על המקשים המרכזיים, עוד לפני הקליק עצמו, ישנו מין רעש פלסטיקי שנוצר ממדרגה שכביכול לא אמורה להיות שם, כזו שמספקת צליל שלא מחמיא מדי לבקרת האיכות. בסרטון שתיעדנו אפשר ממש להבחין בין ה"קליק" הפלסטיקי ל"קליק" שמבצע את הפקודה בפועל – וההבדל ביניהם שמספק את אותה תחושת מוזלת.
הגדרות אישיות ניתן לקבוע באמצעות תוכנת XPG Prime, מבית היצרנית כמובן. לצערנו על התוכנה הייעודית כתבנו מספיק בגנותה בסקירה אחרת (קישור למקלדת XPG), אך מן הראוי לציין שוב: מדובר באחת התוכנות המתסכלות והכושלות-טכנית שיצאו לנו להכיר והדרך של ADATA עוד ארוכה במשימתה ליצור ממשק משתמש שנוח לתפעל אותו, מבלי שכל רגע תקפוץ בעיה אחרת שתעיב על חווית המשתמש. עוברים לתכונות: ניתן לקבוע עד 6 מדרגות DPI ולהגדיר את רמת ה-DPI בכל מדרגה, כולל טיפולי Angle, פתרון שמפצה מלאכותית על סטייה עדינה בעת תנועת העכבר. הגדרת כל מקש בנפרד אפשרית, כולל שיוך לקיצורי מערכת הפעלה, הקלדת טקסט שהוגדר מראש, הפעלת יישומים ועוד.
גם מאקרו בנמצא: הקלטת פעולות ושמירתן במקש ייעודי, הגדרה ידנית של כל פעולה, משך לחיצתה, קביעת היררכיה ושמירת בתוך רשימת פקודות -כל אלה תכונות שגיימרים חובבי מאקרו יעריכו מאוד. היינו ממשיכים להחמיא אילו במבחן המציאות עניינים לא היו כה מאתגרים ולא מעט פעמים הקלטות שלנו הסתיימו בתיעוד אפסי מצד התוכנה, או לחלופין, לא פחות גרוע, פספוס פקודות קריטיות שהיוו חלק מפקודת המאקרו המלאה.
מגיעים ל-RGB ואי אפשר בלי תאורה מנקרת עיניים שתודיע על הימצאותו בקטגוריית הגיימינג. ב-Primer מוצעות כמה אנימציות מובנות ודי פופולריות, ביניהן Breathing, (אפקט "נושם"), Color Cycle שגם מוכר כ-Rainbow, Audio המבוסס על פלט המוזיקה שתאזינו אליה וכמובן מצב סטטי, כלומר צבע אחיד וקבוע. יש כאן קביעת פרופילים, שילוב אפקטים, קביעת צבע HEX, מהירות התאורה ורמת הבהירות הוא גם עניין שניתן לשליטה – אבל כאן זה מסתיים. לטעמנו זה די והותר אבל לא חסרים מכורי תאורה שיחפשו תכונות מתקדמות נוספות כמו קביעת משך כל אנימציה, התממשקות עם משטח RGB או אפקטים מותאמים אישית ולא כאלו שנבחרים מתוך רשימה נעולה.
במארז גם קיבלנו את המשטח BATTLEGROUND XL PRIME גם כן מבית המותג XPG, רחב במיוחד נוגד שריטות ורטיבות עשוי בד Cordura הפופולרי, שגם מציע תאורת RGB בחיבור כבל וניתן להחלפה בהקלקה על מקש ייעודי. המשטח לא נע כלל ממקומו ומספק חוויה אסתטית למדי על שולחן העבודה, רק חבל שאין אף תמיכה ברמת התוכנה מצד היצרנית ואי אפשר לבצע סנכרון RGB בינו לבין אביזרי XPG השונים, כך שהוא נחשב ל"טיפש" ומציע תאורה עצמאית בלבד.