נתחיל ממידות העכבר: 12 ס"מ אורך, 7.5 ס"מ רוחב ו-4 ס"מ גובה ויתאים לכף יד בינונית/גדולה. משקלו כ-100 גרם, לא כולל 10 גרם משקולת במידה ותרצו להוסיף. מבנה העכבר ארגונומי והיד מתיישבת עליו בנוחות מצוינת, אם כי חשוב לציין שהעיצוב יתאים למשתמשים ימיניים בלבד. קודקוד גוף העכבר בגימור מט ובצדדיו, מקום מושבם של האגודל, הקמיצה והזרת, טקסטורה מחוספסת למניעת החלקות. זוג מקשים צדי ממוקם בחלק השמאלי (בברירת המחדל משמשים כפקודות "קדימה"/"אחורה") ומתחת לגלגלת הלחיצה שני מקשי DPI ייעודיים, להורדה והעלאת רמת דיוק העכבר תוך כדי פעילות.

עיצובו הא-סימטרי של העכבר מפתיע ולא טיפוסי בתחום בו הוא מתחרה: רוב מוחץ של עכברי הגיימינג שיצא לנו לפגוש שמרו על יחס די זהה משני צדי העכבר וב-M500 המצב שונה היותו בעל מבנה ארגונומי. העכברים הארגונומיים מותאמים לשימוש ממושך, לרוב בעלי ייעוד משרדי, אמורים לספק את המנח הבריא לכף היד וכביכול נחשבים לפחות יעילים לשימוש זריז, כלומר כזה שדורש מהירות תגובה אינסטינקטיבית בגלל המבנה שלהן שמאט במעט את תנועת מנח היד. במבחן התוצאה זה בעיקר עניין של תחושה; אולי לוקח זמן להתרגל למנח החדש במסגרת גיימינג, אבל לא הרגשנו האטה כלשהי ברמת המשחקיות מבחינת הזזת כף היד. אולי התנועתיות צריכה להתאקלם למנח החדש, אבל כאמור, עניין של הרגל ולא מעבר לכך.
עוברים לגיימינג על הנייר ב-M500 יש הרבה נתונים מבוקשים: דיוק של 16,000DPI בזכות חיישן אופטי PMW 3389 מאפשר לעבוד בזריזות יתרה, למרות שעוד לא פגשנו שחקנים שיכולים להתמודד עם זריזות הסמן המסחררת הזאת. היתרון היחיד שמצאנו בו הוא כשעבדנו במסך 4K קעור בן 34 אינץ' וכמה חלונות של תוכנות עריכת גרפית מקצועית היו פתוחות במקביל, כך שהשימוש שלנו נדרש להיות מהיר – וגם אז עקומת הלמידה שלנו לתנועת 8,000DPI כה רגישה הייתה ממושכת להחריד.
במשחקי FPS כמו Warzone ו-Cyberpunk 2077 מצאנו את עצמנו מסתדרים נהדר עם1000DPI, 1800DPI ו-2200DPI, תלוי בכותר ובסגנון המשחק כמובן. גם ל-Polling Rate ניתן חשיבות, כשהמהירות המקסימלית עומדת על 1000Hz. מניסיון שלנו עם עכברים אחרים, ההבדל בין 1000Hz ל-500Hz לא מורגש מדי, אלא שבמהירות המקסימלית משאבי ה-CPU עובדים כפול בזמן משחק, ובכותרים כבדים גילינו שעדיף לבחור ב-500Hz כאשר כאמור, ההבדל בקושי מורגש גם כך.
עוד על השימוש בפועל: מקשי Omron מספקים חיווי קליקי מאוד מורגש, הן בעת המשוב שמספקת ההקשה והן בצליל, שהוא מעט יותר קולני ממקשי העכבר הממוצע. הגלגלת מצוינת, חלקה ונוחה לגלילה והקליק עליו הדוק ואינו גורם למשתמש לגלול בטעות תוך כדי הקלקה. בתחתית העכבר מכסה פלסטיק שדחיפתו פנימה מאפשרת גישה למשקולת הפנימית, כ-10 גרם משקלה. ניתן להסיר אותה בתמורה לחופש פעולה יותר מהיר, אבל ניכרת ההתפשרות בנושא מצד היצרנית, גם בשל ההבדל המינורי יחסית בין תפעול העכבר עם המשקולת לבין בלעדיה, וגם העובדה שקיימת רק משקולת אחת במארז – חצי פתרון לגיימרים שמחפשים סגנונות משחק שונים.
התוכנה הייעודית Legion Accessory Central קלה לתפעול ואהבנו את הפשטות שבה. אחרי כמה תוכנות של יצרניות אביזרי גיימינג, זו של Lenovo היא אחת הברורות שבהן: האינטואיטיביות ידידותית יותר לגיימר שנכנס לעולם ואם זה עכבר הגיימינג הראשון שלכם, עקומת הלמידה שלכם תהיה הרבה יותר מתונה בזכותה. ב-Actions בחירת הפקודות של כל מקש מובנת במהירות, ב-Lighting אזורי הצבע מחולקים ל-A, B ו-C ובכל אחד מהם ניתן לבחור אפקט שונה וב-Performance חלוקת ה-DPI ל-5 תחומים ברורה ובחירת Polling rate וביטול שתי מדרגות DPI בכיבוי המתגים הן פעולות שהגדרנו ברגע.
עוברים ל-RGB: כמנהג מוצרי גיימינג, גם ב-M500 תמצאו תאורה מותאמת אישית כשכאן היא זמינה ב-3 אזורים: בגלגלת, בלוגו Legion ובמסגרת המקיפה את תחתית העכבר. אין את כל האפקטים הראוותניים שהכרנו בעכברי פרימיום אבל נוכחים הפופולריים: Breathing, Rainbow וסטטי. כולם מאפשרים בחירת צבע גם בערכי HEX ומאפשרים גם שילוב בין התנועות, כלומר ניתן לבחור שהלוגו יציג צבע סטטי, תחתית עכבר Rainbow והגלגלת "תנשום" מעברי צבע של אדום וכחול.
גם תכנות המקשים אפשרי דרך התוכנה ובעכבר מובנים 3 פרופילים להתאמה אישית ו-7 מקשים לתכנות: מקש שמאלי וימיני, לחצן הגלגלת, צמד מקשי ה-DPI וצמד מקשי הצד. ניתן לשנות במהירות כל מקש בעכבר לפקודה פופולרית אחרת כמו העברת שיר קדימה, עצירה, השתקה או שינוי בין מקשי העכבר עצמו, ואפשר גם לקבוע פקודת מאקרו מתוזמנת שהוקלטה מראש וגם ניתנת לעריכה ב-ms לפי כל צעד שנלקח בעת ההקלטה. כאמור, אלו פעולות שנחשבות למתקדמות באגף הגיימינג וכל הכבוד ל-Lenovo על שילוב התכונה המתקדמת.