סקירת wisebuy - אביזר בטיחות לילדים Tippy Pad
- לא מפריע להיחגר בכסא הבטיחות
- מגיב במהירות ובאמינות
- קל מאוד לשימוש
- עשוי מבד רחיץ
- הודעות SMS למספרי חירום מחייבות חבילת גלישה
- לא רלוונטי אם שוכחים גם את הטלפון ברכב
- מחייב סמארטפון עם בלוטות' פעיל
- מבחר דל של צלילי התראה
ה-Tippy Pad הוא התקן מוצלח למניעת שכחת ילדים ברכב. הוא קל להגדרה והתקנה, קל לשימוש והכי חשוב - עובד כשצריך שהוא יעבוד. עם זאת, היעילות שלו נשענת על כך שאת הילד אתם שוכחים ברכב אבל לא את הטלפון, והציניים בינינו גם יאמרו שסדר העדיפויות המעוות הזה נשמע תואם למציאות.
בעלות של כ-200 שקלים, הטיפי פד מציע תמורה גבוהה מאוד ביחס למחיר, ולמרות המגבלות המובנות בו, הוא באמת עובד ברצף ולאורך זמן וזה, לטעמנו החלק החשוב ביותר.
ה-Tippy Pad הוא התקן למניעת שכחת ילדים ברכב המורכב מחיישן משקל המונח על מושב כסא הבטיחות. הפד מתחבר אל סמארטפון דרך בלוטות' ומסוגל להתריע דרך האפליקציה הייעודית ושליחת הודעות SMS לעד שני מספרים.
שיווקו של המכשיר החל לפני זמן מה אך לאחרונה הוא צבר פופולריות בגלל תקנה שנויה במחלוקת שהייתה אמורה לחייב שימוש בהתקן למניעת שכחת ילדים. בינתיים הטמעת התקנה נדחתה אך הצורך בפתרון היה ונשאר. אם כך, האם ה-Tippy Pad באמת עובד ואיך הוא נבדל ממערכות יקרות יותר?
נוחות השימוש
(40% מהציון הסופי)בטיחות
(60% מהציון הסופי)החיבור נעשה דרך בלוטות' כך שהאנטנה חייבת להיות מופעלת, וההתראות חייבות להיות מאופשרות. במכשירי אנדרואיד זו פחות בעיה מפני שמבנה מערכת ההפעלה מאפשר לאפליקציה לשנות את ההגדרות אוטומטית. באפל הדברים מעט יותר מסובכים וכשניסינו להקשות על המערכת, אך נראה שמפתחי האפליקציה חשבו על רוב הזוויות - בעיקר על עניין עוצמת ההתראה. שמחנו לגלות שלא משנה מה הגדרת הווליום בטלפון, גם אם הוא על מצב נא לא להפריע, ברגע שתופעל התראה, הווליום של הטלפון יעלה ל-50% וההתראה תופעל. עם זאת, אם אנטנת הבלוטות' כובתה דרך תפריט ההגדרות באייפון, לא יתבצע חיבור והמערכת לא תפעל.
מכשיר ה-Tippy מסוגל לזכור עד 4 מכשירים ולהתחבר לאחד בכל פעם. כמו כן, ניתן להתחבר עם אותו חשבון לאותו משטח מטלפונים שונים, ואפשר גם להתחבר לאותו מכשיר מחשבונות שונים המוגדרים על טלפונים שונים. היות וניתן להשתמש בחשבונות שונים, אפשר להגדיר מספרי חירום שונים כך שישנה רמת בטיחות עקבית ומתמשכת, ואין נפילות באמצע בגלל עניינים טכניים.
בסיטואציות שבהן הפד מחובר אל מבוגר מורשה שיוצא מהרכב, בזמן שמבוגר מורשה אחר נשאר, האפליקציה כן תיתן התרעת שווא אך המשטח יתחבר אוטומטית אל מי שנשאר בקרבת המכשיר. זה אמנם לא אידיאלי, אך הידיעה שהמערכת תמשיך להיות פעילה היא חשובה. משמעות כל התכונות האלה היא היא שכמעט כל הרכב של מבוגרים הנוהגים ברכב שבו הפד מותקן, יכולים להתחבר אוטומטית וללא צורך לתפעל את המערכת ידנית באיזשהו אופן.
גם אזעקה צריך לזכור
כמו כולם גם אנחנו אמרנו שלנו זה לא יקרה. וזה באמת לא קרה. אבל כן התרחש מצב שגרם למערכת הבטיחות לפעול וכתוצאה מזה הגענו למסקנה חשובה.
בשביל הפרספקטיבה ארחיב על הסיטואציה: התארחנו בצימר וביום השני חזרנו מפעילות מתישה כלשהי וירדנו מהרכב. אני עם הילד הגדול ואשתי הוציאה לאט יותר את הילד הקטן שנרדם. בזמן שהתרחקתי מהרכב ונכנסתי לצימר, הקטן עדיין היה ברכב הפתוח, ובדיוק כשהוא הוסר מהמושב, יצאתי מטווח הקליטה. מבחינת המכשיר, יש עדיין ילד על המושב.
הטלפון התחיל לצפצף, נשלחו הודעות SMS, כל מה שהחברה הבטיחה שהמוצר עושה התרחש בפועל. אך כמו ברוב מקרי שכחת הילד ברכב, מי שנכשל לקרוא את סימני האזהרה הוא ההורה, ולמרות כל הרעש והצפצופים, כל מה שיכולתי לחשוב עליו זה למה הצימר הזה מצפצף מרגע שבאנו? יש פה אזעקה או משהו? את הודעות ה-SMS השתקתי כברירת מחדל עוד בבחירות השניות והיות והטלפון היה בכיס, הצליל הזר ש-Tippy בחרו להשמיע - צליל שאינו אופייני לטלפון שהיה אצלנו, חזר מהקירות כך שמקור הצליל כלל לא היה ברור.
במקרה הזה הילד באמת לא היה בסכנה, אך מסקנתנו היא שכדי לקשר בין הרעשים לבין הסיטואציה, המחשבה על כך שאולי יש מישהו באוטו חייבת להיות נוכחת בראש של ההורה, אלא אם מסך הטלפון נמצא מולכם ואז ההתראה מופיעה במפורש.