חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
עכבר Razer Viper 8KHz
מותג: Razer, Razer
סוג: עכבר גיימינג
חיבור: חוטי, חוטי
לחצנים: 8 לחצנים
תאריך כניסה לאתר: 4/2021, 4/2021
ציון WiseBuy
8.9
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)
רוצה להישאר בעניינים?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
loader image

סקירת wisebuy - עכבר Razer Viper 8KHz

לירן עבדי | 06.06.2021
הטוב
  • 8 מקשים ניתנים לתכנות ופקודות מאקרו
  • Polling Rate 8000Hz מהיר במיוחד
  • מתאים למשתמשים ימניים ושמאליים
  • תאורת RGB מתקדמת
הרע
  • קל יחסית ולא ניתן להוסיף משקולת
  • מקש DPI ייעודי מתחת לעכבר
  • גוף עשוי פלסטיק פשוט
בשורה התחתונה
הוא מתאים לימניים ושמאליים, עמוס לעייפה בתכונות גיימינג שימושיות ויש גם RGB בתמונה, כמקובל. קל להתאהב בעכבר הגיימינג Viper 8K מבית Razer אבל כשחקנים חובבים שעדיין רחוקים מאוד מהיכולת של הגיימרים המקצועיים, את תכונת הדגל ה-8000Hz התקשינו לזהות. זה כמובן לא אומר שהוא לא נוכח ואם יש משהו ששחקני Esports לא יתפשרו עליו הם החומרה, שהיא לא פחות מהטובה ביותר באגף ה-Polling Rate.
Viper 8KHz
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 268 ₪
מחיר סופי: 269 ₪
מחיר סופי: 335 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-15 חנויות>>
הקדמה

ה-Viper Ambidextrous 8KHz הוא עכבר גיימינג חוטי מבית Razer המבטיח להציע polling rate של עד 8,000 Hz, מתג אופטי מהדור השני של היצרנית, רמת דיוק של עד 20,000DPI, שמונה מקשים ניתנים לתכנות מלא כולל פקודות מאקרו ותאורת RGB. זמין בצבע שחור.

עמידות ואיכות הבנייה

(30% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ב-Razer מבטיחים עמידות של עד 70 מיליון קליקים, שהוא בערך הממוצע בין ה-50 ל-100 מיליון שהתרגלנו להכיר ובשורה התחתונה אנחנו מרוצים. כבל מסוג Speedflex מנע סיבוכים לא רצויים, בתחתית העכבר צמד משטחים חלקים ובסך הכל התנועתיות עם העכבר מאוד חלקה. גוף העכבר מרגיש עשוי ברובו פלסטיק טיפה פשוט אבל זו בערך הפשרה היחידה באגף איכות הבנייה וברוב חלקי העכבר יצאנו מרוצים.

ההתקנה ונוחות השימוש

(70% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

מידות העכבר די סטנדרטיות, כ-12.6 ס"מ אורך, 5.7 ס"מ רוחב וגובה של 3.7 ס"מ לא דורשים מהיד קימור גדול מדי. העכבר קל, אולי אפילו מדי - משקלו קצת יותר מ-70 גרם ואחיזתו עם כף היד מלאה ונוחה, אם כי היינו שמחים למעט יותר כובד וההרגשה הקלילה-מדי דורשת עקומת למידה שתדע להתמודד עם משקלו הנמוך. אין כאן אופציה להוספת משקלים שתוכל להעניק התנגדות נאותה וחבל. החדשות הטובות הן שהעכבר סימטרי כך שיתאים גם למשתמשים שמאליים וכל היצע המקשים שזמין משמאל, זמין גם מימין וכמובן שכל שמונת המקשים מאפשרים הגדרה מחדש לפי צרכי המשתמש. בתחתית העכבר מקש DPI שמאפשר מעבר בין 5 פרופילים שנקבעו מראש, מוצגים בתאורה משתנה – מיקום מעט משונה בהתחשב בעובדה שבמהלך משחק אי אפשר להחליף ל-DPI אחר מבלי להרים את העכבר ולהפסיק פעילות, בניגוד לעכברים אחרים שהשכילו לשלב את מקש מעבר ה-DPI מתחת לגלגלת למשל.


Razer Viper 8KHz: המגיב המהיר במערב

Razer Viper 8KHz: המגיב המהיר במערב

ומה לגבי נוחות השימוש וההקלקה? המתג האופטי מהדור השני של היצרנית מספק חיווי טקטילי בעת הלחיצה – הקליק מורגש היטב גם באצבע וגם באוזן. יתרונו לעומת מתג מכני מתבטא בעיקר במהירות התגובה, כ-0.2ms, בערך פי 3 ממתג מכני. עוד עניין שיירשם לזכותו הוא ההתמודדות הנאה מול משטחים: ניסינו את ה-Viper 8K על שולחן עץ בעבודה ומשטח בד בבית ובשניהם הוא הגיב נפלא, עם התנגדות אפסית – וזה לא מובן מאליו, הרבה מהעכברים שניסינו דרשו ברוב הזמן משטח בד כדי לספק התנגדות אפסית.

Razer Viper 8KHz: המגיב המהיר במערב

עוברים לכמה נתוני נייר שגיימרים יאהבו לראות: מתג אופטי מהדור השני של Razer, האצה מקסימלית של 50G, דיוק מקסימלי 20,000DPI, שמונה מקשים ניתנים להגדרה ו-5 פרופילים מובנים בזיכרון הפנימי של העכבר. על רמות הדיוק נאמר כבר מספיק ולטעמנו מדובר בתכונה שהיא בעיקר גימיE: גם שחקנים מקצועיים לא מנצלים רבע מיכולות המקסימליות של ה-Viper. ברור שהנתון השרירי בא להעיד על רמות דיוק מוצלחות במיוחד, אבל בהיעדר שימוש במדרגות הגבוהות באמת (10,000DPI צפונה), מדובר בעיקר בנתון מספרי מרשים ותו לא. במשרד הסתדרנו מעולה עם 1800DPI, בזמן משחקי FPS הגברנו ל-2200DPI ובעבודות גרפיקה על משטח 4K עמוס פריטים העדפנו 3,500DPI – אבל זה באמת כל מה שהמשתמשים צריכים, אפילו התובעניים מביניהם.

Razer Viper 8KHz: המגיב המהיר במערב
Razer Viper 8KHz: המגיב המהיר במערב


תכונת הדגל כאן היא ללא ספק נתון ה-Polling Rate המגוחך שה-Viper 8K מחזיק בו, כמרומז בשמו: לא פחות מ-8000Hz, תכונה שמשאירה אבק גם לעכברי גיימינג מקצועיים שיודעים להציע 1000Hz. אבל מהו Polling Rate ואיך הוא משפיע על המשחק? התכונה מייצגת כמה פעמים בשנייה מדווח למחשב על שינויים בעכבר, כך שעכבר עם Polling Rate של 125Hz למשל ידווח על מיקומו ברחבי המסך כ-125 פעם בשנייה. העניין מתבטא ברגעים מהירים במשחק, בהם למשל תשלטו על דמות במהירות או תלחצו על ההדק, כך שכל פקודה מצד העכבר, בין אם זו תנועה או הקלקה, תתקבל בפועל בזריזות שיא.

תחילה בדקנו את הנתון ב-Mouse Rate Checker וקיבלנו ממוצע של 4745Hz עם קפיצות קלות ל-5000-6000Hz לפרקים קלים, רחוק מהבטחת היצרנית, אם כי משתנים טכניים סביבתיים נוטים להוריד את מהירות התדר המתקבלת בפועל ובמבחן התוצאה, ה-Polling Rate שהתקבל עדיין מאוד גבוה מהממוצע. עוברים למציאות: אחרי המון שעות משחק, קשה מאוד לומר לשים את האצבע על ההבדלים בחוויה. שלא תטעו: ה- Viper 8K לא גמגם לרגע וכל קליק או תנועה התקבלה מיידית, אבל בכנות, ההרגשה מאוד דומה לעכבר גיימינג בן 3 שנים עם Polling Rate של 1000Hz. האם זה אומר שההבדל לא יורגש גם על ידי שחקן Esports מקצועי? כנראה שלא. הנתון המפואר אמור לספק את חזונם של הגיימרים שלא מתפשרים, אלו שידרשו את פריט הגיימינג עם הנתון הטכני הגבוה ביותר כדי ששום משתנה טכנולוגי לא יעצור אותו בדרך לניצחון. האם העכבר Viper 8K מהיר יותר מעכברי גיימינג עם Polling Rate של 1000Hz? בהכרח כן – ולו רק בגלל העובדה היבשה על הנייר, מה גם שקשה יהיה למצוא גיימרים שלא ירצו לבחון את היתרון על בשרם.

Razer Viper 8KHz: המגיב המהיר במערב


ממשיכים בתכונות מתקדמות: הקלטת פקודות מאקרו גם אפשרית כמובן, עם תיעוד מדויק של פעולות העכבר לאורך ההקלטה ועריכה של הערכים לאחר מכן, כולל סדר מחדש והגדרת ms לכל פעולה. ראינו הרבה ממשקים למוצרי גיימינג ו-Razer Synapse לוקח את הנושא הכי ברצינות, עם פירוט אינסופי של כל משתנה אפשרי. זה לא תמיד חדשות טובות: הממשק מסורבל מאוד, רחוק מלהיות מובן למשתמשים חדשים ואנחנו העדפנו למצוא קבצי מאקרו שכבר הורכבו ופשוט לייבוא אותם עבור משחקים מסוימים, מאשר לבנות פקודה בעצמנו. אפשר ליצור פרופילים לפי סגנון משחק או כותר, להתנות חוקים ולקבוע מערכי מקשים שיישמרו בזיכרון העכבר.

Razer Viper 8KHz: המגיב המהיר במערב
Razer Viper 8KHz: המגיב המהיר במערב


אי אפשר בלי תאורת RGB שתסחט מבטי קנאה ובתוכנת Studio של Razer אין גבול ליצירתיות: הוספת אפקטים לפי תנאי היררכיה, קביעת אורך משך האנימציה ורמת הבהירות שלהם, בחירת צבעים מבוססי HEX, הוספת תיקיות ושכבות וכמובן סנכרון צבע עם מוצרי Razer נוספים גם בנמצא. ב-Visualizer מוצעים אופציות יותר בסיסיות, למי שלא רוצה להסתבך יותר מדי ומעדיף את העכבר שלו בצבע אחיד או מקסימום אפקט Wave או כזה שמבוסס מעבר בין כמה צבעים בודדים.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply