חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
אביזר לאוזניות MEE Connect Hub Universal
סוג: מתאם
ציון WiseBuy
8
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)

סקירת wisebuy - אביזר לאוזניות MEE Connect Hub Universal

לירן עבדי | 11.02.2021
הטוב
  • תאימות אנלוגית ודיגיטלית
  • משמש כמקלט ומשדר
  • עכבה מינימלית עד לא מורגשת
הרע
  • נישתי, לא שימושי לבעלי סטרימר ומדיה סנטר
  • תג מחיר שעלול להיות גבוה לצורך שהוא ממלא
בשורה התחתונה
ייעודו של משדר/מקלט הבלוטות' Mee Audio Connect Hub עלול להיות נישתי מדי ובהחלט שאינו רלוונטי להרבה משתמשים, אבל כשהעמדנו אותו במבחן מול הצורך שלנו, כמו להאזין בלילה לסרטים בלי להתפשר על איכות הסאונד או להתאמן עם מוזיקה בזמן שהתינוקת ישנה, הכל עבד כשורה. הצימוד בין האוזניות לטלוויזיה היה מהיר, העכבה הטיפוסית לבלוטות' לא נראית לעין והתאימות למגוון חיבורים אמור להתמודד היטב עם רוב המכשירים שתציבו בפניו.
הקדמה
ה-Mee Audio Connect Hub הוא משדר ומקלט המתחבר לטלוויזיה ומערכות סטריאו להזרמת שמע לאוזניות, רמקולים, סמארטפונים ומכשירי תומכי בלוטות'. ה-HUB תומך בשתי אוזניות או רמקולים במקביל, בעל תכונת העצמת סאונד, זמינות לחיבורים אנלוגיים ודיגיטליים ובלוטות' בגרסת 4.2 עם תמיכה במקודדים Qualcomm aptX Low Latency, Qualcomm aptX ו-SBC, למזעור השהייה.

נוחות השימוש

(30% מהציון הסופי)
8 מתוך 10
הסבר קצר על הצורך ב-Mee Audio Connect Hub: הדרישה למקלט/משדר מוכרת לכל אדם שחולק בית עם עוד אנשים. בין אם זה לאחר שהילדים הושכבו לישון והבית נכנס לדממה ובין אם בת הזוג זקוקה לשקט בזמן שהיא עסוקה במשהו אחר - הטלוויזיה לא תמיד יכולה להרעיש כרגיל, לפחות לא בעוצמה שנוחה לצופה. כאן ה-HUB נכנס לתמונה והופך כל טלוויזיה "טיפשה" או גם כזו שחכמה אך נטולה יכולות בלוטות', לכזו שיודעת "לדבר" עם מכשירים אלחוטיים תומכים - ולא להתפשר על חווית שמיעה ברגעים בהם נראה שאין ברירה. מלבד המשדר, במארז קיבלנו כבל USB להעברת מתח, כבל אודיו 3.5 מ"מ, כבל אודיו RCA וכבל אופטי.

עוברים לגוף ה-Connect Hub: הוא קטן יחסית ומזכיר מאוד את מידותיו של ה-Apple TV, רק שה-Hub שוקל הרבה פחות, סביבות 80 גרם. בצדו מתג העברה בין מצבים (משדר/מקלט) המסומנים כ-TX/RX, בצדו השני אנטנה שניתן להרים לשיפור הקליטה ומעליו ארבעה מקשים, הדלקה/כיבוי, MODE למעבר בין מצבים, הגברת/הנמכת הווליום וסריקת בלוטות'. בגב כניסת חשמל מסוג Micro USB ועוד 4 כניסות אנלוגיות (RCA/3.5mm) ודיגיטליות (כניסה אופטית), בתצורת OUTPUT או INPUT, להכנסה בהתאם לצורך כמובן.

Mee Audio Connect Hub: לצופה הלילי

התחלנו בניסיון לחבר בין אוזניות הבלוטות' שלנו לטלוויזיה סמסונג חכמה אך נטולת בלוטות'. העברנו את המתג ב-Hub למצב TX, חיברנו כבל אופטי מהטלוויזיה ל-Hub והתחלנו במלאכת הצימוד: לחיצה ארוכה על כפתור הבלוטות' במכשיר מתחילה לסרוק ולאתר אוזניות תומכות – פעולה שאיתרה תוך כמה שניות את אוזניות ה-Jabra שלנו, שגם מצידן הודיעו על צימוד מוצלח. נותר לנו רק להגדיר בטלוויזיה את מקור האודיו החדש, והסאונד מהטלוויזיה עבר לאוזניות האלחוטיות. השליטה על עוצמת הסאונד עוברת למושכות ה-Hub ולאוזניות, כלומר היא נלקחת לחלוטין מהטלוויזיה שלנו ולא ניתן לשלוט על הסאונד מהשלט, לפחות במקרה שבדקנו. כל התהליך עצמו לוקח בערך דקה, לא עניין ממושך במיוחד. תהליך דומה בוצע עם אוזניות מבית אותה חברה, מדגם Matrix Cinema ANC וגם שם קיבלנו תוצאות זהות, כלומר זיהוי מהיר ונגינה נטולת קטיעות.

Mee Audio Connect Hub: לצופה הלילי

בצורה שהפתיעה גם אותנו, השימושים שמצאנו ב-Hub היו רבים: האזנו בעוצמה גבוהה למיקס אנרגטי ביוטיוב עם אוזניות ספורט כשהתאמנו בבית בתקופת הקורונה המאלצת, בזמן שהתינוקת ישנה בחדר ובלי החשש להעיר אותה. עוד שימוש יעיל היה כשבת הזוג נאלצה לערוך ישיבת זום בערב עם לפטופ בסלון ואנחנו המשכנו להאזין לסדרה בנטפליקס דרך אוזניות אלחוטיות באין מפריע. באותה נשימה, עם היתרון הגדול של מכשיר שכזה חשוב לזכור שהרבה משתמשים לא ימצאו בו צורך, בעיקר בעידן הסטרימרים והמדיה סנטרים שמקיפים אותנו. שירותי טלוויזיה כמו פרטנר, יס פלוס או מגוון סטרימרים פופולריים כמו אלו של שיאומי ואפל TV מציעים כבר מכשירים חכמים מבוססי Android או tvOS, שברוב מוחץ של המקרים מציעים גם בלוטות' מובנה, כך שבאמצעותו ניתן לחבר את האוזניות האלחוטיות לטלוויזיה. בכך, קהל היעד של ה-Connect Hub מצטמצם משמעותית.

Mee Audio Connect Hub: לצופה הלילי

החדשות הטובות הן של-Hub של Mee Audio יש ייעוד נוסף, כמקלט. העניין מאפשר לחבר את ה-Hub למכשירי אודיו כמו מקרן קול או מערכת סראונד ולפקוד עליהם בצורה אלחוטית דרך הסמארטפון/טאבלט, בתקשורת בלוטות' – תכונה שעוזרת במקרה ויש לכם בבית מערכת סטריאו ישנה או מערכת קולנוע ביתית למשל, נטולות תקן אלחוטי. במקרה האישי שלנו, הטלוויזיה הישנה שלנו לא ידעה "לדבר" עם המקרן האלחוטי החדש שקנינו לאחרונה, בהיעדר כבלים תואמים תומכים. ה- Hubתיווך ביניהם ביעילות; חיבור כבל RCA הועבר מהטלוויזיה למשדר, והמשדר ביצע צימוד למקרן הקול.

Mee Audio Connect Hub: לצופה הלילי

ועוד כמה מילים על הנוחות בשוטף. ה-Hub מחייב חיבור לחשמל בכל רגע נתון, באמצעות כבל Micro USB שסופק במארז. למרות שברוב הטלוויזיות היום תמצאו לפחות כניסת USB אחת, אין זה אומר שהן יציעו את ההספק הנדרש עבור הפעלת ה-Hub, כך שבלית ברירה תצטרכו להתפשר על חיבור ה-Hub ישירות לקיר חשמל באמצעות תקע USB, פתרון שגם היצרנית ממליצה עליו. בשימוש השוטף מדחיווי קולי באנגלית מדווח היטב ובעקביות על הסטטוס העדכני בכל רגע; מרגע ההפעלה, דרך איתור קלט הבלוטות' ועד לצימוד מוצלח – גם בחיבור זוג אוזניות נוסף שעבד ברגע והסברים מקצועיים מבית היצרנית זמינים בשפע ביוטיוב, לא עניין של מה בכך. רק חבל שבין שפע אופציות החיבורים, לא זמינה כניסת HDMI שהייתה כ"כ מתבקשת. איכות הבנייה נעה בין בינונית לטובה: הנראות טכנית למדי והפלסטיק מרגיש די פשוט, אבל הקליקים נוקשים והמקשים יציבים במקומם ובעבור ייעודו התכליתי של ה-Hub, לפעמים זה כל מה שצריך.

ביצועים

(70% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ה-Audio Connect Hub מצויד בתקן בלוטות' בגרסת 4.2 עם תמיכה בפרופיל A2DP ובמקודדים SBC, Qualcomm aptX ו-Qualcomm aptX Low Latency. כאמור, ה-Hub משרת בשתי תצורות שונות: האחת כמשדר, דרכו ניתן להזרים אודיו מהטלוויזיה (המחוברת בכבל פיזי ל-HUB) ישירות לאוזניות אלחוטיות או רמקול נייד. השנייה כמקלט, המאפשר הזרמת סאונד ממכשיר תומך כמו סמארטפון או טאבלט, ישירות אל מערכת סראונד, מקרן קול, מערכת קולנוע ביתית או כל מכשיר סאונד שתומך בחיבור RCA או כבל אופטי.


Mee Audio Connect Hub: לצופה הלילי


עוברים לאחת הבעיות המוכרות עד כדי כאב בעולם האלחוטי ובתקן בלוטות' בפרט - העכבה (latency), אותו פער קטנטן-אך-מורגש בין הסאונד לדברי המדובב שיכול להפוך כל האזנה שגרתית לחוויה מתסכלת ולעיתים אף בלתי אפשרית. כשמתחשבים ספציפית בעניין האודיו, העניין הטכני עלול להפריע פי כמה ומספיק שבכמה מאיות השנייה יורגש הבדל בין קול המשוחח לשפתיו, חווית הצפייה הופכת לבלתי אפשרית ורחוקה מדי מכוונת היצרנית. החדשות הטובות הן שה-Mee Audio Connect Hub לא סיפק את אותה עכבה ידועה לשמצה ואין הבדל נראה לעין בין שפתי המדובבים לסאונד. טווח קליטה ששומר על האזנה רציפה עומד על מרחק של 10 מטר לפחות (היצרנית מבטיחה עד 30 מטר) – אם כי לטעמנו ממילא לא יהיה צורך בטווח שכזה כשצופים בטלוויזיה בסלון, לדוגמה. לא סבלנו מניתוקים שגרתיים או איבודי סאונד קטנים ומבחינתנו ה-Connect Hub צלח את המבחן החשוב.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply