סקירת wisebuy - טלוויזיה Hisense 65U8QFIL הייסנס
- אפליקציות נטפליקס, YouTube ועוד
- תמיכה ב-HDR, Dolby Vision
- תמיכה ב-HDMI ARC
- בהירות גבוהה מאוד
- רמת שחור טובה
- מריחות בתנועה בתכנים כהים וב-Full HD
- קטיעות בצליל בחיבור Bluetooth
- החלקת התנועה מגמגמת מדי פעם
- רזולוציה נמוכה בממשקי היישומים
- איכות הרמקולים המובנים נמוכה
- כיול תמונה גרוע, נדרש כיול ידני
הטלוויזיה הזו לכדה את עינינו בזכות שורה של טכנולוגיות מתקדמות שנשמעו נפלא על הנייר במחיר אטרקטיבי יחסית למתחרים. במבחן הצפייה והשימוש במשך כחודש גילינו שוב שמפרטים טכניים מרשימים לא מספרים את הסיפור המלא. בעוד שהמסך אכן מרשים בתצוגת HDR יפהפייה, רמת שחור מרשימה לקטגוריה וניגודיות גבוהה, מנגנון החלקת התנועה מייצר מריחות וטשטוש בתנועה בסצנות כהות ובתכנים שאינם ב-4K, איכות הצליל בינונית במקרה הטוב והממשק אמנם נוח אבל לא יציב במיוחד ויישומים נוטים לקרוס לעיתים קרובות.
למרות המחיר המפתה, קשה להמליץ על הדגם הזה, אלא אם כן אינכם בררנים במיוחד באיכות התמונה אבל זקוקים לטלוויזיה גדולה עם בהירות גבוהה לצפייה סטנדרטית ובמחיר טוב. במקרה כזה, ה-65U8QFIL של הייסנס תעשה עבודה די טובה, אבל מומלץ להצטייד בסטרימר חיצוני ובמערכת סאונד נפרדת.
65U8QFIL היא טלוויזיית QLED בגודל 65 אינוש מסדרת הפרימיום של הייסנס. היא החלה להיות משווקת בישראל בשלהי 2020 ומציעה מפרט חלומי יחסית למחיר שלה: רזולוציית 4K, טכנולוגיית Quantum LED עם מנגנון הארה מקומי (FALD), תמיכה ב-Dolby Vision ו-Dolby Atmos, החלקת תנועה 3000Hz, מערכת הפעלה חכמה שכוללת יישומים מובנים כמו Netflix ו-YouTube, קישוריות Bluetooth ו-WiFi ועוד.
לקחנו אותה למבחן צפייה של כחודש ימים כדי לראות האם אכן מדובר במציאה.
איכות התמונה
(55% מהציון הסופי)Hisense 65U8QFIL מצוידת בפאנל מסוג QLED, טכנולוגיה שהיינו רגילים לראות בעיקר במסכים של סמסונג. מדובר בבסיס בשיפור של טכנולוגיית LCD הוותיקה עם תאורה אחורית מבוססת LED, שאליה נוספת שכבת Quantum Dot - שכבת קריסטלים שנועדה להאיר בצבעים מדויקים יותר, ואף מאפשרת לחסום את האור בכל פיקסל בנפרד וכך לשפר את הניגודיות והצבעים. אלמנט חשוב נוסף הוא מערך ההארה האחורית, Full array local dimming, שמשמעותו היא שבמקום רצועות נורות לד בצידי המסך בלבד כמו שיש במסכים רגילים, למסך הזה יש מערך שלם של נורות LED מאחורי התצוגה, ובאמצעות מנגנון עמעום מקומי ניתן להאיר בכל רגע נתון רק את החלק החשוב בתמונה וכך להציג רמת שחור וניגודיות טובות יותר.
במבחן הצפייה שלנו, יצאנו ברגשות מעורבים מאוד. נחלק את התרשמותנו לטוב, הבינוני והרע. באגף המחמאות, המסך אכן מציג רמת שחור טובה יחסית לטלוויזיות שאינן OLED, וניגודיות גבוהה שמצליחה להתמודד עם סצנות חשוכות בכבוד. מנגנון ה-Local dimming עובד יפה מאוד וקשה להבחין בזליגות אור משמעותיות, אפילו במבחנים קשים יחסית כמו סצנה כהה עם כתוביות. הבהירות המרבית של המסך גבוהה במיוחד, מה שמסייע להצגה מצוינת של תכני HDR. הרזולוציה של המסך היא 4K, מה שאומר שגם ממרחק צפייה של פחות מ-2.5 מטרים (כפי שבדקנו את המסך הזה אצלנו) תוכלו ליהנות מתמונה חדה ומפורטת בצפייה בתכנים תומכים. ואם כבר הזכרנו HDR, מבורכת במיוחד התמיכה של המסך הזה בתקן Dolby Vision האיכותי, שגורם להכל להיראות די מדהים על המסך הזה בזכות ניגודיות ובהירות גבוהות מאוד שמוציאות הרבה יותר פרטים מהרגיל.
הגענו לחלק הבינוני: הצבעים שמציג המסך בברירת המחדל ממש לא טבעיים, באף אחד מתבניות הצפייה (רגיל, דינמי, קולנוע וכו'). התמונה נראית מוגזמת והצבעים צעקניים ומוגזמים. החדשות הטובות הן שעם קצת סבלנות ומשחק בהגדרות התמונה, הצלחנו להגיע לכיול טבעי ומאוזן, ובצפייה איתו הצבעים היו מעולים - כלומר למסך יש פוטנציאל גבוה, רק צריך לעבוד קצת כדי לממש אותו. תחום נוסף בו המסך מציג ביצועים בינוניים הוא החלקת התנועה. על פי המפרט באתר היבואן הישראלי למסך יש פאנל בקצב ריענון של 100Hz ואינדקס החלקת תנועה של 3000Hz. בבדיקה שלנו, אם תכבו את מנגנון החלקת התנועה תקבלו קצב פריימים נמוך מאוד שגורם לוידיאו להיראות מגומגם ומקרטע להחריד (להערכתנו קצב הרענון הטבעי של הפאנל הוא 60Hz). החלקת התנועה מתקנת את זה והופכת את התנועה לחלקה ונעימה מאוד, אבל זה לא עובד מושלם - אחת לכמה זמן יש גמגום די מורגש בשל נפילה רגעית של קצב הפריימים.
החלק המאכזב במסך הזה בהקשר של איכות התמונה הוא שבצפייה בסצנות כהות, וכן בצפייה בתכנים שאינם 4K, יש לעיתים קרובות מריחות מורגשות בעת תנועה של המצלמה או בתנועה של עצמים על המסך, שגורמות לתמונה להיראות מטושטשת ולא חדה לפרקים; יתכן שזה קשור למנגנון החלקת התנועה. בסצנות רבות בסדרה "הכתר" שצולמו בתוך הארמון הרגשנו במריחות הללו, וכן בפרקים שלמים של Community. עם זאת, בצפייה בסדרה Our planet, שצולמה גם היא ב-Dolby Vision וב-4K, היה קשה להבחין במריחות הללו - אולי בגלל שמרבית הסצנות בסדרה זו בהירות ומוארות היטב ותנועות המצלמה איטיות.
חיסרון נוסף, ותמוה למדי, התגלה מיד עם הפעלת הטלוויזיה: התפריטים השונים ומסך הבית מוצגים ברזולוציית 4K ונראים חדים מאוד, אבל משום מה האפליקציות המובנות כולן - כולל יוטיוב, נטפליקס ודיזר - מוצגות ברזולוציה נמוכה והכל נראה מטושטש מעט. הווידאו עצמו שמוצג באפליקציות הללו חד כנדרש, אבל הממשק מסביב, וגם הכתוביות בנטפליקס, פשוט לא חדים. כאילו שמבחינת המסך, ממשקי היישומים הללו הם ברזולוציית 720p במקום ב-4K. אם יש לכם סטרימר או שאתם בונים על צפייה בערוצי הטלוויזיה השונים זה לא ממש בעיה, אבל אם אתם מסתמכים על נטפליקס ו-YouTube שבמסך, מדובר בחיסרון ניכר.
איכות השמע
(15% מהציון הסופי)ל-65U8QFIL יש שול עבה בחלקה התחתון, שמאכלס רמקולים בהספק של 20W מבית JBL, מותג האודיו הפופולארי. למרות המיתוג הזה ותבניות הצליל הרבות, ואפילו תמיכה בתקן Dolby Atmos המהולל, איכות הסאונד של הרמקולים הללו די מאכזבת, במיוחד בכל הקשור בדיאלוגים. הצליל לא ממוקד, ללא הדגשה של התדרים הגבוהים או הבאסים ובאופן כללי לא נשמע טוב. אמנם בבחירה בתבנית השמע שמותאמת לסרטים יש אפקט די מרשים של סראונד, כך שהצליל רחב ועוטף יותר, אבל הוא עדיין לא איכותי. למי שבוחר לרכוש את הטלוויזיה הזו, מומלץ להצטייד מראש בסאונד-בר או בסט רמקולים, אלא אם כן דרישות הסאונד שלכם צנועות מאוד.
בזכות תמיכה ב-HDMI ARC, קל במיוחד לחבר לטלוויזיה הזו מערכת קולנוע עם רסיבר או מקרן-קול תומך, והטלוויזיה יודעת לשדר את ערוץ האודיו שעובר דרכה אל התקן האודיו החיצוני. הסנכרון מושלם ונטול תקלות, מניסיוננו עם סאונד-בר של LG שבדקנו במקביל, וניתן לשלוט על עוצמת השמע של ההתקן החיצוני עם השלט של הטלוויזיה.
הטלוויזיה כוללת קישורית Bluetooth 5.0 שמאפשרת, תיאורטית, להשתמש באוזניות או רמקול חיצוניים כדי להאזין לפס-הקול בפרטיות. לא ברור מדוע, אבל כשחיברנו אוזניות Bluetooth וניסינו לצפות בנטפליקס או ביוטיוב, הסאונד סבל מקטיעות בכל כמה שניות והיה לחלוטין לא שמיש. בדקנו ארבעה סוגי אוזניות (True wireless ואוזניות קשת) והבעיה חזרה בכולם; נציין שהמרחק בינינו לטלוויזיה לא עלה על 2.5 מטרים, וגם כשהתקרבנו עוד יותר הקטיעות בצליל המשיכו.
עיצוב ונוחות השימוש
(30% מהציון הסופי)העיצוב של Hisense 65U8QFIL סולידי ונאה, עם מסגרות דקות מאוד סביב המסך למעט המסגרת התחתונה שכאמור עבה יותר כיוון שהיא מכילה את הרמקולים. הטלוויזיה הזו לא דקה במיוחד, בעובי של 17.8 ס"מ; המעמד השולחני הוא בתצורת רגל אחת ולא שתי רגליים, מה שמקל להניח אותה על מזנון גם אם הוא לא גדול במיוחד.
מערכת ההפעלה Vidaa של הייסנס תומכת בעברית מלאה, מעוצבת היטב ונוחה לתפעול. תפריט הבית הראשי מציג בעיצוב נאה את רשימת האפליקציות המובנות ואף תכנים נבחרים מתוך האפליקציות, בדומה למערכת ההפעלה Android TV. תפריטי ההגדרות השונים גדולים וברורים, וההתמצאות בהם קלה. רשימת האפליקציות, כמו שאר שירותי ה-Smart של המותגים המתחרים, דלה למדי וגם החנות דלה. כפי שכבר ציינו יש את יישומי יוטיוב ונטפליקס, כמו גם Plex ו-Deezer, אבל לא מצאנו יישום של Spotify, יישום Apple TV או אפליקציות של שירותי הטלוויזיה הישראליים סלקום או פרטנר.
הטלוויזיה נדלקת מהר למדי והדפדוף בתפריטים השונים מתבצע בקצב סביר גם הוא. עם זאת, כמעט בכל פעם שחזרנו ליישום שהיה פתוח לפני שכיבינו את הטלוויזיה, הוא הפסיק לתפקד, הציג הודעת שגיאה ונסגר, ורק לאחר שפתחנו אותו בשנית הוא עבד כשורה. מאוד מעצבן, ויש לקוות שהדבר ייפתר בעדכון גרסה.
השלט המצורף מוארך, גדול ועמוס במקשים שונים שמרביתם מיותרים; הלחצנים החשובים - מקשי הווליום - לא מבודלים מספיק מהאחרים וצריך להסתכל על השלט בכל פעם שרוצים להשתמש בהם. מנגד, שמחנו לגלות מקשים ייעודיים ליישומי Netflix ו-YouTube.
מערך החיבורים של הטלוויזיה מספק לגמרי למשתמש הסביר. מצד שמאל נמצאים 3 חיבורי HDMI שאחד מהם תומך ARC, שתי כניסות USB וחיבור לאנטנה, ובגב הטלוויזיה תמצאו כניסת HDMI רביעית, כניסת LAN לרשת קווית, יציאת אודיו דיגיטלית S/PDIF וחיבור קומפוזיט. בנוסף על החיבורים הפיזיים, לטלוויזיה יש קישורית Wi-Fi מובנית שעבדה ללא דופי; הצלחנו להזרים כותרים ב-4K ביישום נטפליקס המובנה על הרשת האלחוטית ללא כל בעיה.