חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
שעון חכם TicWatch Pro 2020
מותג: TicWatch
מערכת הפעלה: Wear OS
גודל מסך: 1.39 אינטש
מצלמה: ללא
נגן MP3: ללא
Bluetooth: כולל Bluetooth
GPS: כולל GPS
Wi-Fi: כולל Wi-Fi
ציון WiseBuy
8.3
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)

סקירת wisebuy - שעון חכם TicWatch Pro 2020

הטוב
  • מערכת הפעלה Wear OS
  • עיצוב קלאסי ונאה
  • 4 ימי סוללה
  • מצב חיסכון עם תצוגת FSTN משנית
  • מיקרופון, רמקול, GPS, NFC מובנים
הרע
  • איכות המסך לא מרשימה
  • תמיכה חלקית בעברית
  • ללא ניטור שינה
  • ללא טעינה אלחוטית
בשורה התחתונה
מחפשים שעון חכם עם מערכת ההפעלה של גוגל? TicWatch Pro הוא כנראה המועמד שלכם - כמעט כל שאר הדגמים בשוק מבוססים על מערכות הפעלה אחרות של סמסונג, אפל או וואווי. השעון הזה לא הצליח לרגש אותנו במיוחד; הוא פונקציונלי, עושה את העבודה לא רע ובסך הכל מהנה לשימוש. מאידך המסך פחות מלהיב משהיינו רוצים, התפריטים לא בעברית ואי אפשר להקליד בו בעברית, הוא לא מאפשר חיוג או מענה לשיחות והתצוגה החסכונית לטעמנו היא גימיק, מפני שבשימוש בה רוב היכולות החכמות של השעון אינן זמינות.
הקדמה

השעונים החכמים של המותג TicWatch מבית Mobvoi החלו לאחרונה להימכר בישראל בייבוא רשמי, והם מצטרפים לשוק הדליל יחסית שמאוכלס בעיקר על ידי השעונים של אפל ושל סמסונג.


השעון TicWatch Pro הוא הדגם הבכיר בקטלוג השעונים החכמים של החברה. הוא מבוסס מערכת הפעלה Wear OS מבית גוגל, ומציע מסך בגודל 1.39 אינץ' עם תצוגה כפולה - AMOLED ו-FSTN, מעבד סנאפדרגון 2100, זיכרון RAM של 1GB, GPS, תמיכה ביישומי ספורט, מד קצב לב, מד צעדים ועוד. הוא מגיע בצבע שחור עם רצועת עור שחורה.

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug היבואן הרשמי

נוחות השימוש

(40% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

TicWatch Pro מעוצב כשעון קלאסי, עגול ולא מגושם מדי, עם רצועת עור אמיתי שבחלק הפנימי מצופה סיליקון נעים למגע (את הרצועות ניתן כמובן להחליף, עם מנגנון שליפה מהירה). הוא שוקל 77 גרם - משקל סביר לחלוטין שלא מכביד על היד. הוא אמנם מעט עבה, אבל לא בצורה מוגזמת. בצד ימין של השעון נמצאים שני לחצנים, העליון מזניק את רשימת האפליקציות והתחתון מזניק את תפריט הפעילויות הספורטיביות. שאר התפעול של השעון מתבצע באמצעות מסך המגע.


TicWatch Pro 2020: המועמד הראוי


המסך בשעון הזה ייחודי למדי. הוא בגודל 1.39 אינץ' ומצויד בשתי שכבות תצוגה זו מעל זו: העיקרית היא תצוגת AMOLED, ומעליה תצוגת FSTN (תצוגה שמזכירה שעונים דיגיטליים רגילים או מחשבונים). בזמן שהשעון במצב המתנה, התצוגה הפשוטה פעילה באופן קבוע והיא כמעט לא צורכת חשמל. כאשר מפעילים את השעון בלחיצה על אחד הכפתורים או בהטיית פרק היד כלפי מעלה, נדלק מסך ה-AMOLED. 


ציינו שהתצוגה המשנית והחסכונית מזכירה שעונים דיגיטליים, אבל זה לא לגמרי מדויק; היא חשוכה הרבה יותר, ובתוך הבית הנראות שלה לא משהו. בשמש ישירה לעומת זאת היא הופכת לקריאה במיוחד - משהו שראינו עוד ב-2013 עם שעון ניסיוני שחברת קוואלקום הציגה. שמו אגב, טוק. במצב תצוגה זה תוכלו לראות נתונים בסיסיים בלבד בגרפיקה מיושנת - שעון, תאריך, מספר צעדים, קצב לב וחיווי על מצב הסוללה (לא באחוזים אלא ב-5 פסים). מעבר לתפקודה כתצוגת Always On בסיסית, תוכלו להעביר את השעון אקטיבית למצב חסכוני במיוחד שבו רק תצוגה זו פעילה. במצב זה השעון ממשיך לנטר את הפעילות הספורטיבית שלכם אבל מפסיק לתפקד כשעון חכם מלא, לא מקבל התראות ולא מגיב למגע. כשהסוללה של השעון לקראת סיום, הוא עובר אוטומטית למצב זה עד שתטעינו את הסוללה מחדש.


TicWatch Pro 2020: המועמד הראוי


כשמסך ה-AMOLED הראשי דלוק, הוא חוזר להיות שעון חכם לכל דבר. מרבית האינטראקציה איתו נעשית דרך מסך המגע, שמגיב היטב וללא שיהוי לנגיעות ומחוות. מכל הסופרלטיבים הקיימים במילון, התצוגה עצמה מצליחה להצדיק לא יותר מאת התואר בסדר. זהו. להבדיל ממסכי AMOLED אחרים רמת השחור פה לא מרשימה והצבעים נראים חלביים, כנראה באשמת רכיב התצוגה הבסיסית שמעל. הרזולוציה טובה מאוד, 400 על 400 פיקסלים, והכל נראה חד כנדרש.


מעבר למסך ולמקשים, ל-TicWatch Pro יש אמצעי קלט/פלט נוספים וקצת פחות שגרתיים: מיקרופון שמיועד בעיקר לתקשורת עם העוזרת הקולית של אנדרואיד, וספיקר קטן וחלש למדי, אך מספק עבור התראות קוליות (חשוב להדגיש שהשעון לא אמור ולא מסוגל לנגן מוזיקה באופן עצמאי וגם לא ניתן לנהל שיחות באמצעותו). 


TicWatch Pro 2020: המועמד הראוי


השעון מצויד במעבד Snapdragon Wear 2100 המיושן קמעא (אם כי מחליפיו מציגים שיפורים זניחים) ובזיכרון RAM בנפח 1GB, לצד נפח אחסון פנימי של 4GB. ביצועיו טובים מאוד בדרך כלל, אבל לא אחידים. לפעמים הגלילה בין המסכים נהיית איטית ומגומגמת פתאום לכמה שניות, ואז חוזרת להיות חלקה. כיוון שהתופעה הזו חוזרת בשעונים אחרים שבדקנו, נראה שהדבר נעוץ במערכת ההפעלה שאינה מלוטשת כראוי ולא בהכרח בחומרה.

יישומים ומולטימדיה

(25% מהציון הסופי)
8 מתוך 10

ב-TicWatch בחרו במערכת ההפעלה מבית גוגל, Wear OS, כממשק ההפעלה של השעון הזה. מדובר במערכת הפעלה שאמנם הוכרזה לפני שנים לא מעטת (בעבר נקראה Android Wear), אבל נראה שגוגל לא ממש מתחזקת אותה באותה תשומת לב שהיא מקדישה לאנדרואיד, והיא הרגישה לנו די מחוספסת בקצוות ולא מספיק מלוטשת.


התפעול הבסיסי של השעון מבוסס על מחוות, שאותן קל יחסית ללמוד ולהבין. בברירת המחדל מופיעה תצוגת שעון, כאשר ניתן לבחור עיצובים שונים, לערוך אותם או אף להוריד עיצובים אחרים מחנות האפליקציות של גוגל. מצאנו לא מעט עיצובים מקצועיים ואסתטיים, ונראה שכל אחד יכול למצוא את ה-Watch Face שמתאים לטעמו האישי. גלילה מלמעלה פותחת רשימת קיצורי דרך למתגים נפוצים (בהירות, חיבוריות, אתר את הטלפון שלי וכו'), גלילה לצדדים מדפדפת בין Tiles, כלומר מיקרו-אפליקציות או מעין ווידג'טים המציגים תמונת מצב מהירה, למשל הפגישה הבאה שלכם ביומן, מזג האוויר או מצב הפעילות הספורטיבית; גלילה מלמטה למעלה פותחת את וילון ההתראות ומאפשרת לקרוא את ההודעות האחרונות שקיבלתם מהאפליקציות השונות בטלפון.


TicWatch Pro 2020: המועמד הראוי


נתעכב לרגע על נושא ההתראות. הסנכרון בין הטלפון לשעון בהקשר הזה דופק כמו שעון (סליחה על משחק המילים), והשעון מקבל את ההתראה כמעט תמיד באופן מיידי ובלי בעיות. את ההתראה תקבלו בצליל, אם אתם אנשים מוזרים מאוד, או ברטט. לא ניתן לשנות את עוצמת הרטט או את תבנית הרטט וזה חבל, אבל לפחות הגדרת ברירת המחדל טובה לטעמנו: רטט יחיד, לא חזק מדי ולא חלש מדי, לא קצר מדי ולא ארוך מדי. ההודעות מוצגות בעברית (אם כי ביישור שמאלה), תומכות באימוג'י ואפילו מסוגלות להציג תמונות שמוטמעות בהודעה. עד כאן הכל טוב ויפה, אבל אם תרצו להגיב להודעה מתוך השעון, תתקלו במגבלה משמעותית: השעון לא תומך במקלדת בעברית. למעשה, העברית כולה מוגבלת לתצוגה של תווים בעברית וב-TRL (כיוון טקסט מימין לשמאל כמו שמתחייב בשפות שמיות), אבל לא ניתן לבחור שתצוגת התפריטים יהיו בעברית, ולא ניתן להקליד תגובות בעברית. המענה שלכם להודעות מוגבל להודעות הקצרות באנגלית שמערכת הפעלה מציעה (ok, yes, no וכאלה), אימוג'י או הקלדה באנגלית.


כיוון שה-TicWatch Pro מריץ את מערכת ההפעלה Wear OS הוא תומך בכל היישומים הקיימים לפלטפורמה הזו. בין היתר: יומן, תרגום שפות, שעון מעורר, סטופר וטיימר, מזג אוויר וכמובן יישומים ספורטיביים רבים.


למי שבונה על ניטור פעילויות ספורטיביות, השעון הזה מציע את כל מה שצריך: מד צעדים, מד דופק, ספירת קלוריות ו- GPS שמאפשר למדוד כמה קילומטרים רצתם. יישום הספורט יסייע לכך ויעקוב אחרי המדדים שלכם בפעילויות מגוונות- ריצה בחוץ ובבית, אימון על מכשיר חתירה, הליכה, אופניים, אימון על אופני כושר ועוד. מה שחסר להשלמת התמונה הוא ניטור שינה, שלא קיים בדגם הזה.

משך פעולת סוללה

(20% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

Mobvoi, יצרנית השעון TicWatch Pro, מבטיחה 2-5 ימי עבודה עם שימוש במסך ה-AMOLED, ועד 30 ימי פעולה רצופים עם שימוש במצב החסכוני עם תצוגת ה-FSTN (שכשאמור מסרסת את מרבית השימושים של השעון). בתקופת הבדיקה שלנו מצאנו שהסוללה מחזיקה כ-4 ימים רצופים, שזה זמן סוללה לא רע בכלל.


הטעינה מתבצעת באמצעות עמדת טעינה ייעודית עם מגעים מגנטיים שאליה מצמידים את החלק האחורי של השעון. זה אמנם סטנדרטי בשעונים חכמים, אבל היינו שמחים לו הטעינה היתה אלחוטית בתקן Qi, כמו בשעונים החכמים של אפל.


TicWatch Pro 2020: המועמד הראוי

עמידות ואיכות הבנייה

(15% מהציון הסופי)
9 מתוך 10

TicWatch Pro משדר איכות בנייה גבוהה. הטבעת העליונה שלו עשויה מתכת כהה, בעוד שהגוף עצמו עשוי סיבי פחמן משולבים בניילון שמקנים לו חוזק. המסך מוגן בזכוכית מסוג גורילה 3 כך שהוא יחסית עמיד בשריטות, אם כי יש לציין לחובתו שהוא סופח טביעות אצבע וסימני מריחה שומניים מופיעים על המסך לעיתים קרובות.


השעון עמיד במים בתקן IP68, מה שאומר שניתן לשטוף אותו במים או לשחות איתו בבריכה ללא חשש. 

המוצר נמסר לבדיקה באדיבות Bug היבואן הרשמי

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply