חדשות הצרכנות
סקירות מוצרים
בדקנו והשווינו
מדריכי קנייה
אוזניות
סמארטפונים
טלוויזיות
מחשבים ניידים
ציוד לתקליטן Pioneer DDJ200 פיוניר
יצרן: Pioneer
סוג המוצר: מיקסר
ציון WiseBuy
8.5
דירוג הגולשים
(0 מתוך 5)

סקירת wisebuy - ציוד לתקליטן Pioneer DDJ200 פיוניר

לירן עבדי | 11.09.2019
הטוב
  • קטן וקל משקל
  • עלות ראשונית נמוכה
  • כלי מצוין ל-DJ’s מתחילים
  • תמיכה בשירותי סטרימינג פופולריים
  • אפליקציית WeDJ‏ אינטואיטיבית ומתממשקת במהירות
הרע
  • ללא סוללה מובנית לגיבוי
  • עדיין חובבני ומכיל פונקציות בסיסיות
  • מגיע ללא תיק נשיאה – למרות ייעודו הנייד
  • מחייב מפצל כדי להטעין את רוב הסלולריים ולהשתמש בקונטרולר במקביל
בשורה התחתונה
ה-DDJ-200 הצליח לשנות את מה שידענו על קונטרולר המיועד לתקליטנים מתחילים. תשכחו מ"פלטות" רחבות וציוד אנלוגי נלווה בהשקעה של כמה אלפי שקלים, שכותב שורות אלו קנה בכספו לפני כמה שנים טובות; הקונטרולר שבדקנו טרף את הקלפים ומצליח להציע כלי DJ למתחילים בפחות מ-900 שקל. חסרות כאן כמה אופציות למתקדמים והוא עדיין חובבני למדי, אבל אלו שכבר בתחום כנראה ממילא לא ימצאו בו פתרון לעיסוקם המקצועי. בהתאם לייעודו, הקונטרולר DDJ-200 מספק במבחן התוצאה: הוא מתממשק במהירות עם הסלולרי והמחשב, לא סובל מגמגומים עם אפליקציית WeDJ‏ ותוכנת rekordbox ואינטואיטיביות השימוש הגבוהה בו לצד מידותיו הנוחות, הופכות אותו לכלי מוזיקה מצוין.
DDJ200
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
מחיר סופי: 990 ₪
מחיר סופי: 1,015 ₪
מחיר סופי: 1,290 ₪
להשוואת המחירים המלאה מ-3 חנויות>>
הקדמה
ה-Pioneer DDJ-200 הוא קונטרולר שמבטיח להיות הקטן ביותר בסדרה ובעל תג מחיר נמוך במיוחד. ייעודו לתקליטנים מתחילים שמחפשים ניידות גבוהה לצד התממשקות למכשירים חכמים כמו סלולר וטאבלט, וכן תמיכה בשירותי סטרימינג כמו itunes, SoundCloud Go+, Beatport LINK ועוד.

תודה לאלקטרו סטריאו T.R על השאלת המוצר לסקירה.

נוחות השימוש

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

ה-DDJ-200 הוא בהחלט אחת מעמדות ה-DJ המינימליסטיות שיצא לנו לפגוש, ביחס להיצע אפשרויות המיקסינג שלו. מידותיו: 37 ס"מ רוחב, 20 ס"מ עומק ו-4.8 ס"מ עומק, בערך כגודלה של קופסת נעליים. עם משקל של 1.2 ק"ג, כמשקל מחשב אולטרה בוק ממוצע, הוא מאוד מזמין לקחת אותו ממקום למקום.


באשר לרמקולים חיצוניים, תמיד אפשר לסמוך על הרמקול המובנה בסמאטרפון או זה של המחשב, שכמובן רחוק מאוד מאיכות הסאונד שיעניק לנו מוניטור אולפני או אפילו סתם רמקולים למחשב בתצורת 2.1 – אבל לאימונים זה יכול להספיק. החשמל שדורש הקונטרולר מינימלי למדי; מחברים את הכבל המצורף במארז (USB Type B) למקור כוח והוא פשוט מתחיל לעבוד, ללא מתגים בולטים או שנאים מגושמים נלווים.


Pioneer DDJ-200: ל-DJ המתחיל


השליטה ב- DDJ-200 לא שונה מדי מכל "פלטה" שתקליטנים התנסו בה בעבר: גם כאן שולטים על שני נגנים בעזרת זוג גלגלי ג'וג מסורתיים, מתגי הזזה לשליטה בטמפו (קצב ה-BPM), אקולייזר (3 תחומים) לכל ערוץ וכפתור סיבובי לאפקטים. לכל נגן 8 פדים מוארים באדום, לקביעת נקודות Cue - שגם משמשים כמכונת סמפלים, אפקטים, קביעת לופים ועוד. הערוצים ניתנים להזרמה לאוזניות במקביל ליציאה לרמקולים או שמיעת ה-Master באוזניות. איכות הבנייה של המקשים והפיידרים בקונטרולר גבוהה: הם נוקשים, מרגישים עשויים מפלסטיק איכותי יחסית ונעימים למגע כך שבשורה התחתונה אין תחושה של חיסכון בעלויות בתמורה למארז פשוט או "למתחילים", למרות ייעודו הבסיסי.

היצרנית היפנית עשתה הכל כדי להנגיש את המיקסינג לידי משתמש הקצה – וזה לא משנה אם אתה DJ מתחיל, נער חובב מוזיקה או כל אדם שחלם לתקלט באירועים משפחתיים ולא יודע איפה להתחיל. כל מה שצריך, פרט ל-DDJ-200 כמובן, זה סלולרי. אפילו רמקולים חיצוניים ואוזניות הם לא בגדר חובה, אבל כמובן שבלעדיהם יהיה למשתמשים פחות נוח למקסס.
Pioneer DDJ-200: ל-DJ המתחיל

ההנגשה למשתמשים מתחילים מתבטאת גם בגישה למוזיקה: אם פעם היינו מחזיקים אינספור שירים על גבי כמות בלתי נדלית של דיסקים וכוננים נשלפים, היום המוזיקה נמצאת בפלייליסט האישי באחד משירותי הסטרימינג הפופולריים. ה-DDJ-200 תומך בשירותי המוזיקה של Spotify, Beatport LINK, SoundCloud Go+ , Deezer, וגם גוגל דרייב ודרופבוקס, כך שלא תצטרכו להטעין אליכם את השירים מבעוד מועד. במבחן התוצאה זה עובד היטב: התחברנו בהצלחה לחשבון ה-Spotify שלנו ומיד טענו את השירים שרצינו לשני הנגנים. גם אחרי שימוש ב- Dropbox המסקנה שהגענו אליה היא שאין תחליף לשיטה הקלאסית: שליפת שירים מתוך תיקיה שהוכנסה מראש לתוך הסמארטפון שלנו – הן במהירות טעינת השירים והן בקלות השיטוט בין הרצועות.
Pioneer DDJ-200: ל-DJ המתחיל
עניין שאכזב אותנו: למרות ייעודו ה"נייד", לא קיבלנו בקופסה מארז או קופסה כלשהי שתעזור לנו להעביר את הקונטרולר ממקום למקום מבלי להסתכן ולפצוע את אחד הנובים או לשרוט את גלגלי הג'וג, למשל – והספיקה לנו נסיעה אחת בקורקינט שלנו כשהקונטרולר בתיק ולחשוש כל הדרך שאחד הנובים לא ייתלש מהתנועות המהירות, לאור הניסיון המר שלנו עם חלקים קטנים ובולטים. ב- Pioneer מציעים תיק נשיאה ייעודי אבל תצטרכו לרכוש אותו בנפרד.

ביצועים

(50% מהציון הסופי)
8.5 מתוך 10

הורדנו את האפליקציה הייעודית, חיברנו את הטלפון ל- DDJ-200 והשתמשנו בסלולרי שלנו כ"מוח", דרכו שלטנו בקונטרולר וברמקולים. לצורך הסנכרון בין האפליקציה לקונטרולר יש צורך בחיבור בלוטות' וחיישן מיקום פועל. מפצל אודיו (שקיבלנו במארז) חילק את הסאונד בין האוזניות לרמקולים החיצוניים.


הסלולרי מתממשק לקונטרולר באמצעות חיבור בלוטות' ובעזרת האפליקציה – שהתבצע ברגעים ספורים. מי שהתנסה עם מכשירי בלוטות' מכיר את העיכוב הקטן והמוכר ולא משנה אם אלה אוזניות אלחוטיות, שעון ספורט או צמיד ניטור; תמיד ישנו הבדל מובחן של פחות משניה בין שליחת הפקודה ועד קבלת הפקודה במכשיר הבלוטות'. כשמגיעים למכשיר אודיו כמו ה- DDJ-200 הבעיה גדולה פי כמה ושום DJ לא יכול להרשות לעצמו עיכוב צלילים שכזה, שמאוד מובחן וצורם לאוזן ברגע האמת. שמחנו לגלות שהסלולרי שלנו לא שלח פקודות אודיו אלא MIDI – שפה הרבה יותר פשוטה ומהירה מבחינת העברת נתונים. במבחן התוצאה זה עובד טוב: אין עיכובים, הכל מתקתק במאית השנייה ולחיצה על הפליי או סחיטה של הפיידרים מיידית משפיעה על הרצועה גם באפליקציה עצמה.


Pioneer DDJ-200: ל-DJ המתחיל


ניסינו בהתחלה להתמודד עם edjing Mix, שזמינה רק לאנדרואיד. גילינו המון חסרונות: רוב האפקטים צריך לרכוש או להשיג רק לאחר צפייה בפרסומת, היא דורשת 34 שקלים לשבוע (!) כדי ליהנות מכל הפיצ'רים ועמוסה בפרסומות בכל רגע נתון. אפליקציית WeDJ‏ התגלתה כהרבה יותר נוחה לשימוש, ידידותית למשתמש ולא פחות חשוב – אין בה פרסומות שיפריעו למיקס שלכם. יש בה אמנם מיקרו-רכישות קטנות אבל לא כאלו שתובעות ממך התייחסות באותו הרגע או פרסומות שקופצות עליך בכל מעבר מתפריט לתפריט, מה גם שרוב התכונות כבר זמינות למשתמשים שאוחזים בידיהם את ה-DDJ-200 וביצעו את ההתממשקות מהקונטרולר לסלולרי.


עוברים לשימושיות בשוטף: הפדים הם ללא ספק כוכבי הקונטרולר ודרכם מבצעים את רוב הפעולות השכיחות: הוספת אפקטים (Flanger, Reverb, Echo ועוד), יצירת לופים (מובנים ב-8 תחנות), קביעת סמפלים (מלבד המובנים והפופולריים, כמו Horn, Siren, Hat וכו') – כאשר כולם מחליפים Mode אך ורק באמצעות האפליקציה, כלומר אין כפתור ייעודי מובנה שמחליף בין המצבים כמו שאפשר למצוא בקונטרולרים מקצועיים יותר, חיסרון שמרגישים מאוד בעבודה מהירה. אהבנו את כפתור Transition FX, שרלוונטי מאוד למתחילים ומציע מעבר בין רצועות המלווה באפקט נבחר ומעניק למיקס תנועה הרבה יותר זורמת ואלגנטית.

Pioneer DDJ-200: ל-DJ המתחיל


יש גם כמובן כפתור Beat Sync להתאמת ה-BPM בין השירים אבל גם ליכולות תכונה הזו יש גבול ועדיין תצטרכו למצוא זוג שירים עם BPM בטווח סמוך כדי לבצע התאמה נעימה לאוזן. את הפיידר המרכזי פחות אהבנו, שהרגיש לנו קצת רגיש מדי ולא הכי יציב לעומת החלקים האחרים, אם כי הוא היה פחות שימושי שוטף, בטח כשהוא רלוונטי בעיקר לסקרצ'ינג.


עניין בעייתי שחשוב להתייחס הוא הסוללה בטלפון, שהתגלה לאחר כמה שעות של שימוש: המכשיר שאליו חיברנו את הקונטרולר אמנם כלל חיבור אוזניות, כך שחיברנו את הסמארטפון למטען במקביל לנגינה, אבל צריך לזכור שרוב הסלולריים מודל 2019 לא כוללים חיבור אוזניות וייאלצו להשתמש במתאם מיוחד שכולל יציאת 3.5 מ"מ ויציאה לשקע טעינה. עם אפליקציית WeDJ הזללנית, שגרמה לנו לאבד 10% ב-10 דקות שימוש, תרצו מטען לידכם ובלתי אפשרי להימנע מרכישת מתאם נוסף שיאפשר לכם גם לחבר את הסמארטפון ל- DDJ-200 ולהטעין במקביל.

Pioneer DDJ-200: ל-DJ המתחיל

עברנו למחשב והשתמשנו בתוכנת למחשב rekordbox הפופולרית (זמינה ל-PC ו-Mac), שהורדנו בחינם ולשימוש חופשי בזכות ההתממשקות של ה-DDJ-200 למחשב הנייח. אחרי עוד כמה שעות של מיקסינג, אין ספק שהשימושיות במחשב גבוהה פי כמה, גם בזכות rekordbox, האינטואיטיבית פי כמה מהאפליקציות וגם כי פשוט אי-אפשר להתעלם מהנוחות הגבוהה בשימוש במסך גדול יותר ובעכבר, שמאפשרים לבצע פעולות תדירות בזריזות רבה יותר. 


ביצועיו הנוחים של ה- DDJ-200 ומתן הפתרונות הרחב ל-DJ במאה ה-21, כמו תמיכה בשירותי מוזיקה בסטרימינג והתממשקות מהירה בבלוטות' רק גרמו לנו לתהות איך Pioneer היו יכולים לקחת את המוצר לשלב הבא ואולי להתקין סוללה מובנית, כך שהקונטרולר יוכל אף לעבוד עצמאית – ואפילו מקור לחשמל לא היה נדרש כאן, כך שאת ה-DDJ-200 היה ניתן להפעיל באמת בכל מקום, ללא תלות במקור כוח חיצוני. זו כמובן כבר תכונה שנוכל רק לייחל לה כרגע בדגם הבא, אבל היא לחלוטין הרגישה לנו כמו פיצ'ר בר שינוי בגרסה הבאה שלוודאי תצא – כדי שבאמת יהפוך הקונטרולר שהתגלה כמעולה, למצטיין בתחומו.

תודה לאלקטרו סטריאו T.R על השאלת המוצר לסקירה.

רוצה שנשלח לך סקירות וחדשות למייל?
בהרשמה אני מאשר/ת קבלת עדכונים וחדשות בדוא"ל
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply
loader image
.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply