סקירת wisebuy - טלוויזיה LG 65SM9500PUA
- זויות צפייה רחבות
- פאנל מרהיב, חד ואיכותי
- דיוק צבעים מרשים במיוחד
- ממשק משתמש שממשיך להיות מצוין
- רמת השחור אינה מספקת
- מחיר גבוה העומד בקו אחד עם מסכי OLED
- איזורי ההארה בולטים מאוד בצפיה במסך כהה
איכות התמונה
(55% מהציון הסופי)גולת הכותרת בטלויזית ה-SM95000 החדשה של LG היא ללא ספק המסך ואיכות התמונה אותם יספק פאנל תצוגה מסוג IPS LCD, בגודל 65 אינץ' וברזולוצית צפייה של 4K UHD (או: 3840X2160 פיקסלים). המסך מגיע עם קצב רענון של 120 הרץ (עם מנגנון החלקת תמונה תוכנתי עד ל-240 הרץ), וכן תומך בשלל תקני התצוגה המוכרים: HLG, HDR10, ו-Dolby Vision.
כראוי לספינת הדגל בסדרת מסכי ה-LCD של LG לשנת 2019, ה-SM9500 מצליחה לעשות עבודה מצוינת כפי שראינו עם ה-SK9500 בשנה שעברה. התכנים שהוצגו על הפאנל - בין אם דרך יוטיוב, נטפליקס או שלל השירותים השונים, הוצגו באופן מרשים במיוחד, עם צבעים מדוייקים מאוד, תוכן שהוצג בחדות מרשימה עם כמות פרטים עצומה ובהירות ברמה טובה שעושה את העבודה.
המסך כולל תמיכה בפיצ'ר בשם AI Brightness, המאפשר לפאנל להגביר את בהירות המסך בהתאם לתאורת החדר בו הוא נמצא. בפועל, זה עובד לא רע בכלל - רמת הבהירות המקסימלית אליה הגיעה הטלויזיה הייתה טובה מאוד, והצלחנו לצפות בכל תוכן גם כשהחדר היה מואר מאוד (הטלויזיה שכנה בסמוך לחלון גדול ורחב המכניס המון אור). עם השתקפויות הצליח המסך להתמודד בצורה די טובה, אך לא מהטובות שראינו.
הצפייה בסרטים וסדרות על המסך האיכותי הייתה חוויה של ממש, כאשר מעבר מהיר בין סצינות לא היווה בעיה למנוע החלקת התמונה המובנה במסכי החברה. אנו אמנם פחות מחבבים את מנגוני החלקת התמונה התוכנתיים, אך בסך הכל המסך הצליח לעשות עבודה לא רעה בנושא. נוסף על כך, גם זוויות הצפייה היו רחבות, ולא ראינו שינויי צבע בולטים גם בצפייה מהצד.
לצד החוויה החיובית ברובה, מסך ה-SM9500 נותר עם אחת מן הבעיות המוכרות בכל טלויזיות ה-LCD. הטלויזיה כוללת מערך Full Array Dimming עם מספר איזורי הארה, שמטרתה לאפשר הארה מקומית מדויקת באופן יחסי, עבור אובייקטים בודדים המוצגים על המסך - בעוד יתר המסך יהיה שחור. בפועל, הביצועים בנושא זה היו דומים לדור הקודם ואף מעט איכזבו. למעשה, בסצינות בהן הופיע אובייקט בודד על המסך ויתר הצג הציג את הצבע השחור - ראינו מעיין הילה בולטת מסביב לאוביקטים, וכך גם מסביב למצביע העכבר בעת שהדלקנו אותו כשיתר המסך הציג צבעים כהים. כשצפינו בטלויזיה בשעות החשכה, הצבעים השחורים במסך הוצגו יותר לכיוון צבע אפור כהה, מה שבהחלט פגם בחווית הצפייה.
איכות השמע
(15% מהציון הסופי)בשנה שעברה, כשסקרנו את מסכי הפרימיום של LG, מעט התקשנו להאזין לדמויות בעת צפיה בסרטים וסדרות, ונאלצנו לבחור ידנית במצב סאונד המכונה "Clear Voice 3", שמטרתו להדגיש את קולות הדמויות בדיאלוגים. מכיוון שלא תמיד קל לזכור לשנות את מצב הסאונד בהתאם לסוג התוכן, וסביר שהמשתמש הממוצע לא יבצע את שינוי זה בכל פעם שיחליט אם לצפות בסרט או להאזין למוסיקה, נשארנו לרוב עם אותו מצב שמע.
ה-LG SM9500 ומסכי הפרימיום החדשים של LG פותרים את סיטואציה זו. הם כוללים פיצ'ר חדש בשם AI Sound, וזה מסוגל ללמוד ולעבד את הסאונד המשודר, להתאים אותו לסביבת החדר בו הוא נמצא, להתאים את האקולייזר בהתאם לסוג התוכן וכן לשדרג אותו ל-5.1 ערוצים וירטואלים - כל אלו כמובן בזמן אמת.
הפיצ'ר המעניין מתרגם את עצמו גם לחיי היום-יום. הטלויזיה אכן מסוגלת לזהות את אופי הסאונד המתנגן ולהתאים את מצב הסאונד של מערך האודיו בהתאם. לאורך השימוש הבחנו בשינויים שבוצעו בין סוג תוכן אחד למשנהו, מבלי שכמובן שינינו את מצב הסאונד באופן ידני.
מערך האודיו של הטלויזיה כולל רמקולים בהספק מירבי של 40 וואט (2.2 ערוצים), עם סאב-וופר בהספק 20 וואט. בכל הנוגע לאיכות ועוצמת הסאונד, הוא הצליח לעשות עבודה די טובה. ה-SM9500 מספקת סאונד עוצמתי מאוד, כזה שהיה חזק מספיק גם בחלל פתוח של סלון גדול והומה. האודיו שהתנגן היה נקי, חד ונעים להאזנה - בסרטים/סדרות ובמוסיקה. כמובן שלא מדובר בסאונד מרשים כפי שיפיק סאונד-בר ייעודי ואיכותי, אך עבורנו זה היה מספק.
עיצוב ונוחות השימוש
(30% מהציון הסופי)טלויזית ה-LG SM9500 משדרת יוקרה לא רק בתג המחיר שלה (שאגב ירד בכ-2,000 שקלים בהשוואה למחיר ההשקה בשנה שעברה), אלא גם בעיצובה. היא מגיעה עם רגלית מתכת יוקרתית בצבע כסוף ובצורת חצי עיגול, עליה מוטבע הכיתוב "LG NanoCell".
המסך, שגודלו 65 אינץ', מגיע שוליים דקים העוטפים את פאנל התצוגה ומסייעים להגביר את חווית הצפייה המהנה. במעבר לגב הטלויזיה ישנו מבנה פלסטיק מוכר, שמתחיל דק בקצוות והופך יותר ויותר עבה ככל שאנו מתקרבים למרכז. הטלויזיה מגיעה עם מגוון חיבורים פיזיים: 4 כניסות HDMI, 3 כניסות USB 2.0, שקע Ethernet לחיבור קוי לאינטרנט, כניסת אודיו אופטית ועוד.
מערכת ההפעלה וממשק המשתמש שרצים על ה-SM9500 הם WebOS 4.5, גרסה משודרגת במעט לזו שראינו עם מסכי LG בשנה שעברה. הממשק עבר שינוי עיצובי קל, ומי שהכיר את הדורות הקודמים של הממשק יצליח להתרגל במהירות לעבודה עם הגרסה המעודכנת. מניע את הממשק והטלויזיה זהו מעבד 4 ליבות חדש, הדור השני לסדרת Alpha 7 (בניגוד ל-Alpha 9 מהדור השני שמגיעה עם מסכי ה-OLED החדשים של החברה).
ממשק המשתמש ממשיך לעשות עבודה מצוינת בדיוק כפי שראינו בשנה שעברה - הוא מהיר, אינטואיטיבי וידידותי לשימוש. כיום, עם התגברות שירותי הטלויזיה הזמינים דרך אפליקציה ואינם דורשים ממיר חיצוני (סלקום TV, פרטנר TV, נטפליקס ואחרים), השימוש בממשק המובנה של הטלויזיה החכמה הופך לאינטנסיבי ומשמעותי יותר, מה שדורש ממנו להיות מובן, ידידותי וקל להבנה ככל הניתן.
במקרה של WebOS, כמו ממשקי טלויזיה אחרים, נדרשת תקופת הסתגלות למשתמשים שאינם מכירים את הממשק. אך לאחר מכן - הניווט נוח, מהיר ואינטואיטיבי. כטלויזיה חכמה, ה-SM95 מאפשרת לגשת לאינטרנט באמצעות דפדפן מובנה (לא חוויית גלישה מהנוחות שתחוו), להזרים תוכן מהסמארטפון למסך, לחבר את המחשב באופן אלחוטי וכן לשלוט עליה באמצעות אפליקציה לסמארטפון.
שלט הטלויזיה נותר זהה לדור הקודם - הוא מגיע במבנה שנראה סטנדרטי, עם כפתורי מספרים ושלל כפתורי פונקציה (שברובם כלל לא השתמשנו). מלבד זאת, הפיצ'ר האייקוני של "עכבר האוויר" נותר ללא שינוי, ובשלט ה-SM9500 ניתן לבצע שימוש כמעיין מצביע או עכבר אלחוטי, ובכך לשלוט על הממשק. לאחר שמתרגלים לכך - מדובר בחוויה נוחה ונעימה למדי. כן נציין שאנו מצפים מ-LG להציג שלט חדש בשנה הבאה, שיהיה קטן, קל ונוח יותר, מבלי כמובן לוותר על נוחות השימוש ב"עכבר האוויר" המוכר.
מגוון האפליקציות שזמינות ב-WebOS 4.5 ייתר את הצורך בשימוש בממירים חיצוניים או מזרימי מדיה, ואנו הסתפקנו בגרסאות האפליקציה של השירותים השונים, בהם: נטפליקס, סלקום TV, פרטנר TV, אמזון פריים, יוטיוב, ספוטיפיי ועוד. לטעמנו, WebOS ממשיך להיות ממשק המשתמש הנוח ביותר בטלויזיות החכמות שזמינות כיום בשוק. כמו כן, ישנה תמיכה ב-AirPlay 2 להזרמת מדיה ממכשירי iOS/Mac ישירות לטלויזיה.